Styr unna Schindler heisservice
Jeg er styreleder i et boligsameie i Oslo. Vi opprettet serviceavtale på sameiets heisanlegg med Schindler høsten 2021 med forhåndsbetalte kvartalsvise servicebesøk. Ila. ca. to års kundeforhold måtte vi bestride bokstavelig talt 75% av alle mottatte fakturaer; de inneholdt som regel arbeid/materialer som enten ikke var utført eller som allerede var avtalt at ikke skulle faktureres for. I tillegg ble vi anbefalt vedlikehold/løsninger som enten ikke var nødvendige eller fullstendig overpriset. Det mest grelle eksempelet var da vi ble tilbudt å installere en ny sensorskinne til kr 30 000 når løsningen var å feste eksisterende med to skruer. Til slutt ble det bare fullstendig latterlig.
Etter nærmere to år orket vi ikke å forholde oss til mengdene med feilfakturering og sa derfor opp avtalen.
Ekstremt uprofesjonell og nærmest "uetisk" kundebehandling. Anbefales ikke, i hvert fall ikke for borettslag og boligsameier som trolig oppfattes som "ubetydelige" og/eller melkekuer fra Schindlers side.

Svar fra Schindler Group