Elke keer ik een nieuwe bril nodig heb ga ik sowieso altijd bij Pearl in den Tir. Vriendelijke bediening, veel keuze, professioneel advies en na een week heb ik mijn nieuwe bril. Een bedankje aan... Vis mer
Se hva andre synes
Un tout grand merci à Monsieur Cometti gérant de pearle centre Namur J avais peur de conduire la nuit, les phares des voitures me troublées, après un test de vue, il a trouvé la solution, il m'a co... Vis mer
Voilà ne surtout pas aller chez pearle car aucune connaissance de leur produit et quand il faut trouver une solution plus rien. Ont dirait qu’ils n’ont que un but c’est de faire des ventes sans faire... Vis mer
De verkoper in de winkel in Boom was niet echt behulpzaam bij de keuze van 2 nieuwe zonnebrillen zonder speciale glazen. Hij liet ons aan ons lot over en liet ondertussen nog iemand die na ons is binn... Vis mer
Informasjon om virksomheten
Skrevet av virksomheten
Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Van trendy merken en monturen tot het voordelige huismerk. Bekijk al onze oplossingen online. Pearle Opticiens a la bonne solution visuelle pour tout le monde. Des marques et montures tendance à la marque maison bon marché. Consultez toutes nos solutions en ligne.
Kontaktopplysninger
Ingen tidligere historie av å be om anmeldelser
Har ikke svart på negative anmeldelser
Slik bruker virksomheten Trustpilot
Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.
Malgré mes nombreux mails restés sans…plus ou moins 10
Malgré mes nombreux mails restés sans réponse satisfaisante, mon dossier est toujours bloqué et aucune solution concrète ne m’a été proposée.
Remarque : ça fait plus que 20 ans je suis client chez vous mais c'est mon dernier année merci pour votre compréhension. Mais c'est dernier année ça devient n'importe quoi. Je ne dis pas n'importe quoi vous pouvez vérifier vous avez mon mail si vous avez besoin je donne même mon nom mon numéro de téléphone je donne tout ce que vous voulez. Je suis client chez vous Dupuis 2002. J'attends avec impatient jusqu'à la fin de mes contrats de moi et ma femme pour résilier. Vous avez aucun numéro de service client toujours par mail chaque mail ça prend une semaine à une réponse mais une réponse pas claire. J'ai contacté plusieurs fois le magasin je vais pas donner le nom de personnes mais ça façon de parler n’étaient ni claires ni respectueuses. ☹️
Nulle
Franchement, fuyez !! Une vraie catastrophe. J'ai fait un test de vue. Et commandez mes nouvelles lunettes avec la nouvelle correction. 3 erreurs commises sur les verres et jusqu'à aujourd'hui. Je dois superposer mes anciennes lunettes avec mes nouvelles lunettes pour voir mon téléphone correctement
Manque de professionnalisme
Je commande mes lentilles progressives là bas depuis plusieurs année et en général ça prend 5 à 10 jours ouvrables.Le 28/07 , soit deux semaines avant mes vacances, je vais commander mes lentilles qui n’arriveront jamais… Je pars donc en vacances sans lentilles… À mon retour, je passe de nouveau chez Pearle et toujours aucune nouvelle de mes lentilles…ils prétextent les vacances… un des Monsieur me propose des lentilles d’essais pour un mois et il me dit qu’il va recommander une autre paire (nous sommes un mois plus tard).
Deux semaines après je reviens car toujours aucune nouvelle de mes lentilles et toujours rien … Je dis donc au Monsieur qui s’occupait de moi que ce n’est absolument pas normal et devinez quoi ? Il prend un air condescendant pour m’expliquer que ce n’est pas de leur faute et qu’ils ne peuvent rien y faire. J’ai donc dit au Monsieur, je ne pars pas d’ici sans solution ! Après, 30’, il revient tout penaud m’annoncer qu’ils ont par erreur annulé ma commande sans faire exprès et que mes lentilles arriveront dans 5 jours . Zéro professionnalisme et ils préfèrent discuter et se dédouaner au lieu d’écouter le client et lui apporter des solutions concrètes. Conclusion : 2 mois pour des lentilles que je devais avoir après 5 jours …
N’allez pas là bas sauf si vous n’avez aucun autre choix
J'ai acheter des lentilles chez eux
J'ai acheter des lentilles chez eux, 3 paires d'un mois, apres seulement une semaine ma lentille a casser en deux, et ma deuxième paires a casser en deux jours, 20 ans que je porte des lentilles et j'ai jamais eu ça, très déçu de leurs qualités, plus jamais vue du prix en plus.
Pearle in Nieuwpoort Bad
Pearle in Nieuwpoort Bad - Uitstekende service, Vriendelijke en Behulpzame Mevrouw / Opticien.
3 weken voor eerste bril
Besteld op 26/7 totaal 2 brillen. Was gezegd klaar op anderhalve week. SMS gekregen van vertraging zonder uitleg of beschikbaarheid. Aan telefoon vrij onbeleefd, had blijkbaar moeten afwachten. Mail gekregen na mijn klacht maar ook zonder beschikbaarheid. Gisteren 13/8 zelf gebeld en 1 bril was binnen maar de andere nog geen beschikbaarheid. Had ik het geweten......
Reparatie glazen
Ik was in de Pearle Mechelen Bruul voor het terugplaatsen van één van de glazen want mijn montuur was beschadigd.
Ik werd direct geholpen door Sandra en Sarah. Ze waren zeer vriendelijk en zorgden voor een perfecte herstelling.
Amabilité
Accueil impeccable, vraiment professionel, on se sent très à l'aise et si problème, y retourner même plusieurs fois vous y êtes toujours aussi bien pris en charge ET avec le sourire!
Top service Lanaken
Woensdag 6-8 ben ik binnengelopen bij Pearle Lanaken want er was een las kapot van mijn bril zodanig dat mijn bril wat scheef op mijn neus zat en ik last had vanwege het vleugeltje wat scheef tegen mijn neus aan drukte.
Ik ben hier op vakantie, en thuis in West-Vlaanderen wilden of beter durfden ze mij niet te helpen, En aangezien ik pas minimaal tot einde maand met deze bril moet doen toch maar een nieuwe poging hier gewaagd en het verhaal uitgelegd. Werd geholpen door Sabine, en echt waar: een 10 op 10 qua vriendelijkheid en kennis. Mijn bril was uit de garantie.
Het was niet het filiaal waar ik mijn bril had gekocht, maar ben zo blij met de service!
Nu zit mijn bril weer goed, en red ik het wel tot ik voor een nieuwe ga kijken. Top!!
Pearle Opticiens Mechelen
Vandaag ben ik bij Pearle Opticiens op de Botermarkt te Mechelen geweest voor een nieuwe bril. Het was mijn eerste bezoek ooit aan Pearle Opticiens. Ik ben zeer tevreden over de service. De mevrouw nam echt de tijd om naar mijn wensen en bezorgdheden te luisteren en hield er ook echt rekening mee. Ik heb een zeer goed gevoel bij de aankoop van mijn bril.
Ik kon zelfs kiezen tussen een korting van 40 % op 1 bril of gratis een tweede volledig nieuwe bril.
Ik ging met een klein hartje binnen maar ik kwam helemaal opgelucht en tevreden buiten.
Ik had immers al eens bij een andere opticien een nieuwe bril aangeschaft die ik bijna nooit gedragen heb omdat ik mij er niet goed mee voelde. (Uiteraard is dit mijn eigen schuld maar ik had mij laten overtuigen en laten overdonderen door de toenmalige optieker)
Ik weet nu al zeker dat ik mijn nieuwe bril van Pearle Opticiens met veel plezier zal dragen.
Veel dank aan de klantvriendelijke en bereidwillige mevrouw van Pearle Opticiens.
Slechtste ervaring ooit!
Zeer teleurstellende ervaring bij Pearle Hasselt in de Demerstraat op 31/07/2025.
Mijn vriendin en ik waren op zoek naar een nieuwe zonnebril en besloten, mede door de vele reclame van Pearle, om een kijkje te nemen in het filiaal in Hasselt. Helaas was onze ervaring daar ronduit teleurstellend.
Bij aankomst was er niemand in de winkel aanwezig. Even later kwamen twee medewerksters van achteren naar voren, maar ze straalden vooral tegenzin uit. We kregen geen begroeting, geen glimlach — zelfs geen oogcontact. Eén bleef achter bij de toog hangen en Eén van hen bleef op een meter afstand van ons staan, zonder iets te zeggen of enige moeite te doen om ons verder te helpen. We kregen het gevoel dat ze ons in de gaten bleef houden zodat we niks zouden stelen! We voelden ons letterlijk weggekeken.
Teleurgesteld besloten we dan maar verder te gaan naar een andere optiekzaak in de buurt, waar we wél vriendelijk en professioneel onthaald werden. Het contrast kon niet groter zijn. Daar hebben we uiteindelijk ook allebei een zonnebril gekocht, samen goed voor €950.
Een gemiste kans voor Pearle, en voor ons een diep teleurstellende ervaring die we niet snel vergeten. Hier zien ze ons nooit meer terug. Ik schrijf normaal geen reviews maar dit is onze ergste ervaring ooit geweest in een winkel.
Op 04/07/2025 bestelde ik een bril bij…
Op 04/07/2025 bestelde ik een bril bij Pearl. Vandaag is het 23/07/2025… en nog steeds geen bril ontvangen. Bijna drie weken later, en geen enkel teken van levering of duidelijke communicatie.
Eerlijk? Een bestelling uit China is sneller geleverd dan dit. Onbegrijpelijk voor een optiekzaak in België/Nederland.
Zeer teleurgesteld in de service. Dit is niet hoe je met klanten omgaat.
JE SUIS UN CLIENT DEPUIS DES ANNÉES.
JE SUIS UN CLIENT DEPUIS DES ANNÉES . LORS DE MA DERNIÈRE COMMANDE DE 12 BOITES DE LENTILLES CELA ÉTÉ UN ENFER. APRÈS 5 JOURS TOUJOURS PAS MA COMMANDE PUIS J’AI DU ENVOYÉ PLUSIEURS MAIL OU ILS M’EXPLIQUAIENT QU’ILS AVAIENT DES PROBLÈMES RETARD ET TRACK TRACE EN PANNE ET QU’ILS ESPERAIENT POUR LE 25 PUIS PENSAIENT EN M’ENVOYANT UN TRACK TRACE BIDON QUE J’ALLAIS RECEVOIR UN JOUR MA COMMANDE . APRÈS 10 JOURS , ILS M’ONT QUAND MÊME REMBOURSÉ. J’AI EU PEUR !!! MERCI ENCORE POUR LE NON SERVICE CLIENT !!!
Très commerçant mais pas très…
Très commerçant mais pas très professionnel !!! À éviter
Mes lunettes m’ont coûté 1400€ avec assurance et tout et tout
Un an après on en est au même point elles ne sont pas adaptées.
c’est du travail d’amateur pas de professionnel.
J’attends le remboursement…. Mais toujours pas de nouvelles.
Voilà ma mésaventure avec Pearl Namur
Je était ravi de faire la bonne choix…
Je était ravi de faire la bonne choix ,pour la deuxième fois😉😊de allé chez pearle opticien à Anderlecht (rue waez ).
Personnels très compétents,à l’écoute des clients 😉et très amable.
Je recommande fortement Pearle Opticien 😊
Je recommande également à ma mère et elle a fait la bonne choix de aller aussi chez pearle Opticien😉
Elle est ravi de son choix et elle aussi recommande fortement Pearle Opticien 😉
Pearle: opgepast
1=3 is misleidende reclame, gaat niet over 3 brillen maar over 2 dure brillen en een beperkte waardebon
Ook valt korting op montuur weg als die in solden is bij gebruik waardebon.
Wordt uiteraard vooraf niet gezegd , enkel na factuurtje.
Betreft pearle te turnhout gasthuistraat.
Best eerst vooraf andere winkels raadplegen vooraleer naar pearle te gaan
Mijn Multifocale bril van eur 810 na 2j en 3maand voor de vuilbak ! Service/garantie Pearle Opticiens Nijlen waardeloos !
Mijn Multifocale bril van eur 810 na 2j en 3maand voor de vuilbak !
Service/garantie Pearle Opticiens Nijlen waardeloos !
Op 4/6/25 bezocht ik Pearle Opticiens Nijlen omdat mijn dure multifocale bril met meekleurende glazen van eur 810 vlekken vertoont.
Verkoopster Jelka vertelde me dat het de coating was die aan het loskomen is…maar helaas valt het net buiten de garantieperiode van 2j
Ik stelde voor mijn bril terug naar de leverancier van de glazen te sturen en volledig te laten onderzoeken waarom de coating lost maar daar wilde ze niet van weten, noch de moeite voor doen!
Mijn indruk was duidelijk dat ze al op de hoogte was van meerdere zulke euvels temeer omdat er onmiddellijk een halsstarrige afwijzende houding werd aangenomen.
Ze legde wel niet de fout bij mij maar vond het doodnormaal dat de coating kan beginnen lossen na 2j …ik vind dit absoluut niet kunnen en zeker niet dat de klant hiervan de dupe hoeft te zijn!
Onbegrijpelijk …ik was verbouwereerd , misnoegd dat een Pearle verkooppunt nochtans ‘de best verkozen opticiens van België ‘ zelfs nog geen aanstalten tot service wilde maken voor onderzoek …is dit klantenservice???
Als goede klant van aankoop van reeds verschillende dure brillen en zonnebrillen bij Pearle Opticiens Nijlen voel ik me nú duidelijk in de kou staan, had sowieso gerekend op een garantie/naservice maar spijtig voldoet Pearle helemaal niet aan mijn verwachtingen…
Dat jullie klantentevredenheid en service zó hoog in het vaandel zouden dragen , telkens opnieuw ‘de webshop award in optiek willen nastreven’…strookt helemaal niet met hoe ik behandeld en afgewezen ben !
0,0 % bijstand bij mankementen/ fabrieksfouten! Shame on You !
Wel een Voorbeeldfunctie: Enkele jaren geleden gaf Hans Anders Nijlen mij zelfs na 3 jaar en 7 maanden zonder problemen nog gratis nieuwe glazen onder garantie voor mijn multifocale zonnebril van eur 569 voor een fabrieksfoutje (bewijsstukken hiervan in mijn bezit)
Dit getuigt dat Hans Anders volledig achter hun klanten staat en Klantenservice hoog in het vaandel dragen !
Zij roepen immers hun fabrikant tot de orde om de klant volledig gratis nieuwe glazen + de plaatsing hiervan te verlenen en dat was zelfs mijn enige bril dat ik daar had gekocht!
Echter wegens een beperkte keuze in modellen ben ik voor mijn volgende brilaankopen bij jullie terecht gekomen.
Jammer want nú heb ik een onredelijke halsstarrige weigering van Pearle Opticiens Nijlen ervaren toen ik adviseerde mijn bril volledig te laten ontleden…ik weet immers dat ik mijn bril steeds als een goede huisvader heb onderhouden ttz enkel maar gespoeld onder lauw water en sporadisch jullie onderhoudsspray heb gebruikt en geen enkel ander product in aanraking met mijn glazen is gekomen!
Uiteindelijk kwam Pearle Opticiens Nijlen met een schamele korting van -10% op nieuwe brilglazen als tussenkomst op een fabrieksfout waar de klant absoluut niks aan kan doen!
Ze vinden het doodnormaal dat een coating van een bril van eur 810 met gold pakket na iets meer dan 2j begint los te komen …maw voor de vuilbak is en er dan maar een nieuwe bril op eigen kosten opnieuw dient aangekocht te worden.
Ik voel me om de tuin geleidt met mooie verkoopspraatjes bij aankoop van mijn brillen gezien nu blijkt dat bij mankementen geen enkele garantie noch service wordt verleend waardoor ik en ongetwijfeld ook andere klanten de dupe zijn!
Jullie online quote ‘Pearle Nijlen is de beste oplossing voor je ogen’ kan ik uiteraard helemaal NIET BEAMEN .
Vanuit mijn echtgenoot zijn vroegere functie als customer service manager werd er steeds geopperd naar een klantvriendelijke oplossing en naservice. Die is bij jullie ver zoek…
Bijkomende feedback na 3w : Een reactie van Pearle klantenservice op mijn review om contact op te nemen via telefoon en contactformulier heb ik onmiddellijk gedaan maar mijn dossier leek al geklasseerd , heb nogmaals gevraagd mijn bril te laten onderzoeken, ze gingen het herbekijken …en niks meer gehoord….ja het kan ook anders -> bij opticien ‘Hans Anders ‘natuurlijk!
Très déçue par mon expérience
Mauvaise expérience chez Pearle Opticien Grand Pré – à éviter absolument.
Je me rends chez Pearle Grand Pré pour commander une nouvelle paire de lunettes, sur base d’une ordonnance fournie par un ophtalmologue qu’ils m’ont eux-mêmes recommandé. Résultat : la correction n’est pas bonne, surtout pour l’œil droit.
Je retourne donc au magasin. On me refait quelques tests, et on me propose d’essayer des verres progressifs, bien plus chers. Les essais sur place semblent prometteurs, alors je me laisse convaincre et passe commande.
Je reçois cette deuxième paire, et je constate que les verres dépassent de 5 mm de chaque côté. Je le signale moi-même. Ce n’est qu’à ce moment-là qu’on me répond : « Ah oui, effectivement, ce n’est pas normal, on l’a remarqué aussi avec mon collègue. »
Mais si je n'avais rien dit ? On me les aurait laissées comme ça ?
On me dit alors : « On va commander chez un autre fournisseur. »
Une semaine plus tard, c’est moi qui appelle pour prendre des nouvelles. Et là, on m’informe qu’on vient de recevoir un mail : le deuxième fournisseur refuse la commande, car il obtiendrait exactement le même résultat.
On me propose alors un troisième fournisseur. Je demande : « Et vous, à ma place, qu’est-ce que vous feriez ? »
La dame me répond, très gentiment : « Ce serait dommage, après tout ce qu’on a fait, surtout qu’on avait trouvé quelque chose de chouette avec les progressifs… Mais ce n’est que mon humble avis, vous n’êtes pas obligée. »
C’est vrai, elle ne m’a pas forcée. Et à ce moment-là, je décide de tout arrêter : « Non, c’est bon, on arrête les progressifs. »
Ce n’est que lors de mon retour en magasin qu’on m’avoue que, finalement, on n’aurait jamais dû proposer un deuxième ni un troisième essai.
Dès le premier, avec des verres de 5 mm d’épaisseur de chaque côté, on savait que ça ne fonctionnerait pas avec ma dioptrie. Alors pourquoi insister ?
On me refait tous les tests sérieusement, cette fois pour des verres simples. Je commande donc une troisième paire, pensant que ce sera enfin la bonne.
Mais non. Je ne vois toujours pas correctement de l’œil droit. Je dois baisser mes lunettes au bout du nez pour lire de près.
La correction n’est pas bien centrée. Et aujourd’hui, chez un autre opticien, on m’explique clairement que la monture choisie est bien trop grande pour ma dioptrie. C’est une faute professionnelle grave. Avec une telle correction, on ne peut pas utiliser une monture aussi grande.
Je retourne donc chez Pearle Grand Pré. Et là, on me dit – très aimablement – :
« Quand je vous ai demandé si vous vouliez changer de monture, vous avez dit non. »
En gros, on reconnaît que la monture ne convenait pas, mais on me fait comprendre que si elle m’a été laissée, c’est parce que je ne voulais pas en changer.
Mais jamais on ne m’a dit que ce modèle était trop grand pour ma vue. Moi, je l’aimais bien, je l’ai dit. Mais je n’ai jamais été informée des limites techniques liées à ma dioptrie. Et après 46 ans à porter des lunettes, je sais que le rôle de l’opticien est de guider, conseiller, prévenir. Ce n’est pas au client de deviner ce qui ne fonctionne pas.
+/- Cinq allers-retours, trois paires de lunettes (sans compter les 3 paires de solaires àchaque fois en plus), plus de 800 euros bloqués pendant des semaines, aucun avertissement clair, aucun geste commercial, et à la fin, on me laisse un sentiment de culpabilité.
Heureusement, j’ai fini par être remboursée. Mais je ne remettrai plus jamais les pieds chez Pearle Grand Pré.
Je déconseille totalement cette enseigne à quiconque attend un service professionnel, transparent et respectueux.
Bril is niet geschikt voor mijn gelaat!!!!
Enkele maanden geleden kocht ik een bril (aangepast aan mijn ogen).
In de Wijnegem Shopping center
Eerlijk meestal kijk ik naar de prijs, maar deze keer wou ik eens gek doen, ik vond het een leuk montuur en met de extra's verzekering kwam ik op een bedrag van 713€ uit.
Op 2,5 maanden ben ik 4x langsgeweest, telkens met het zelfde probleem, alleen was er de laatste keer een dame die me het advies gaf om een andere montuur te nemen, omdat het montuur niet geschikt was voor mijn gezicht en ik steeds dat zelfde probleem zou blijven hebben.
Eigenaardig dat de keren ik ben langs geweest, niemand die commetaar gaf (reeds de 4de keer), waarop de dame zei, die zullen niet zijn opgeleid.
Doordat ik de aankoop 2.5maand geleden had gedaan, en de verzekering voor montuur 2maanden zijn, de glazen zijn 6 maanden, kon zij er niet over beslissen, en zou me een telefoontje geven nadat ze met de "verantwoordelijke" dit had besproken, maar ze gaf me de hoop dat dit wel in orde zal komen, ook omdat ik al meermaals ben langsgeweest met hetzelfde probleem.
Ondertussen zijn we 14 dagen verder, heb ik nog steeds niets gehoord en heb ik weer opniuew hetzelfde probleem.
Spijtig ik weer eerst een review moet schrijven en dan hopen dat het in orde zal komen!!!!
Pearl Auvelais est très bien
Pearl Auvelais est très bien, les deux dames sont très gentilles et serviables, j'ai bénéficié d'une paire progressive plus une gratuite.. une des deux montures ne me convenait pas et j'ai pu l'échanger sans problème.. je recommande ce magasin..
Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.