Ble ringt noen ganger om strøm på enkeltmannsforetaket mitt, så gikk med på å ha strøm igjennom Fortum bedrift. Veldig skeptisk men siden jeg hadde prøvd Fortum på hytta tidligere valgte vi å prøve... Vis mer

Styr unna! Eksterne selgere lover vilkår som ikke stemmer overens med produktet du faktisk får. De dokumenterer det heller ikke slik at når du ringer kundeservice på Fortum så har de ikke mulighet fo... Vis mer
Har vært Fortum kunde i svært mange år. Det er det dummeste vi har gjort. De har hatt mange dårlige avtaler og Forbrukerrådet har også reagert på dem i media tidligere. Det som toppe kynismen i... Vis mer
Til nå ok opplevelse. Kundeservice hjelpsom og korrekt både på mail og telefon. Eneste er litt ukulturen med eksterne telefonselgere. Men da er fortum laaaangt ikke eneste player som kjører slikt.... Vis mer
- Energileverandør
- Strømleverandør
- Energiutstyr og -løsninger
- Gasselskap
- Leverandør av fornybar energi
- Solenergileverandør
Fortum on Suomen johtava energiayhtiö. Suomessa liiketoimintamme keskittyy puhtaaseen sähköntuotantoon, kaukolämpöön ja -jäähdytykseen, sähkönmyyntiin ja tulevaisuuden älykkäisiin ratkaisuihin.
Keilalahdentie 2-4, 02150, Espoo, Finland
- 0200 19000
- asiakaspalvelu@fortum.com
- fortum.com/fi
Ingen tidligere historie av å be om anmeldelser
Har ikke svart på negative anmeldelser
Hold dere unna Fortum
Hold dere unna Fortum! Fikk ikke noen opplysninger om alle unødvendige tillegg de tar betalt for.
Ville si opp men da fikk jeg beskjed at det er 1 år oppsigelsestid, og kost på kr 3000 for evnt brudd.
Har varslet sak mot dem.
Svindel
Svindel , de er dridsek når de vil selge strøm helt ant person de lurer deg med masse meldinger 5/6 vær måned til med de gjør andringer på din avtaler ikke bli kunde hus Fortum d er jævla luring
Svindel!
Svindel!! Ikke la deg lure av dette selskapet...De ringer for analysere strøm forbruket og forandret avtalen min til variabel strøm uten at jeg visste det.De må reise og ryke.Svindel i forkledning.....Du forstår heller ikke fakturaene de sender deg.....
Lureri fra ende til annen
Lureri fra ende til annen. Har hatt dobbelt til 3 dobbel så høy strømpris som naboene, MED MINDRE FORBRUK.
Ringt fortum flere ganger og forklart situasjonen og det virker som de argumenterer for å holde deg på en dårlig avtale. Bytter leverandør nå, etter å gitt de sjansen for å rette opp.
Satt i ca 20 min med kunde service
Satt i ca 20 min med kunde service , uten å få hjelp.
Ringte opp igjen og fikk snakke med en annen som ga meg fornuftige svar.
Har hatt innestående beløp som vistnok ikke gjaldt lengre
9kr KW mens spotpris på 3 kr
Avtalen ble tegnet ved overtagelse av ny bolig , Avtalen het Fortum Stabil med forutsigbarhet, flere elementer ble lagt skjul på og dette ender med 9kr /KW en regning på 12000,- fratrukt strømstøtte. Åpenbart lureri og svindel. Hold dere langt unna disse !
Useriøs telefonsalg
Jeg ble kontaktet av en telefonselger fra Fortum tidligere i dag. Dette var en dårlig opplevelse av følgende grunner:
Selger vil at jeg skal bytte til en avtale hos Fortum. Selger sier at avtalen (fastpris i 2 mdr) historisk sett har vært en bedre deal enn spotpris. Selger nevner noen prosenttall i telefonen. Det er godt mulig at selger har rett, men jeg etterspør likevel noe skriftlig, slik at jeg kan vurdere avtalen. Fortums avtale har muligens vært bra historisk, men jeg må vite hvordan Fortum fastsetter fastprisen for de kommende 2 måneder, slik at jeg kan vurdere om jeg ønsker å bytte. Det er jo ikke sikkert, at Fortums prissetting av strømprisen for de kommende måneder vil være bedre enn spotprisen. Jeg etterspør derfor noe skriftlig informasjon, slik at jeg kan sammenligne med nåværende avtale, men det vil selger ikke sende. Selger sier, at avtalen må gjennomføres på telefon. Det er ikke mulig å sende noe skriftlig på e-post. Selger sier at avtale er uten binding og mener at dette er et argument for, at jeg bør si ja i telefonen. Da jeg sier, at jeg generelt ønsker skriftlig informasjon før jeg inngår en avtale, legger selger på. Uten å avslutte samtalen.
Jeg synes, at dette blir en veldig useriøs fremgangsmåte for en stor aktør som Fortum. Jeg sender dere derfor denne tilbakemelding, slik at dere kan endre fremgangsmåte i forbindelse med telefonsalg.
Greit
Til nå ok opplevelse. Kundeservice hjelpsom og korrekt både på mail og telefon.
Lureri
Samboeren har hatt to innpåslitene selgere to dager på rad. De skal ha deg til å bytte til en dyrere avtale og når de får et nei går de fra en høflig tone til ufin.
Føl deg ikke trygg
Ble lurt til å velge en tjeneste som heter Stabil, noe som gjorde at jeg fra en måned til den andre fikk en 3 dobling av prisen. Du påstod å ha sendt ut en mail med anbefaling om å bytte tjeneste, den mailen fikk jeg aldr, sjekket både søppelmail og primær. Får heller ikke opp fakturaene på deres hjemmeside, praktisk for dem. Føl deg ikke trygg hos Fortum.
Styr unna
Fortum så har de ikke mulighet for å gjøre noe. En ekstra stjerne fordi det er 100% fornøyd garanti og hyggelige og forståelsesfulle folk som jobber i kundeservicen til Fortum.
Lurte meg trill rundt inn i en avtale…
Lurte meg trill rundt inn i en avtale jeg ikke ville. Dårlig hjelp i kundeservice og holder igjen informasjon
Fortum lurer kunder med aktiv forvaltning
Fortum bruker lister for ny etablerte firma. De ringer deg og sier du har mulighet til å få firdelene med deres beste bedrifts abnomang på privat huset. Men i realiteten lurer de deg med å oppgi priser uten mva og fjerner alle dine forbruker rettigheter. Det er en av de dårligste erfaringer jeg har hatt med en leverandør. Det går heller ikke an å se dinw kostnader på strøm. Siden deres bedrifts portal ikke har app eller strømpriser for den private bedriftsavtalen. Håper ingen andre blir lurt.
Fortum og coitio er scam
Fortum og coitio er scam, ble lovet gebyr fritt strøm men fikk faktura på det! Måtte bare betale for eget forbruk men fikk faktura på både påslag og fastbeløp! Og de tvingte meg til å signere og skrive ok på en melding når jeg var på joggetur.Dårlig opplæring for selgerne alle de burde skjerpe seg
For noe lureri
For noe lureri. Meldte meg på en Instagramkonkuranse for å vinne en elsykkel. Ble oppringt noen dager senere og de sa jeg var en av de første som meldte meg på og derfor ønsket de meg å gi gratis strøm i 60 dager. Nå etter en mnd når fakturaen kom var det slettes ikke gratis. Så i tillegg at denne «dealen» er for alle nye kunder. Selger sier akkurat det man ønsker å høre, ikke noe mer. Styr unna folkens.
STYR UNNA
STYR UNNA - har eksterne selgere som lover gode avtaler , men som ikke er reelle ved oppstartsdato. Kundeservice kan da ikke gjøre noe. Styr unna, du blir lurt ! Må nå istedet for å starte opp hos fortum, benytte angreretten og håpe å få tilbake min ganle avtale.
Kan ikkje gi meg tilbud sendt p Mail…
Kan ikkje gi meg tilbud sendt p Mail fordi dette dei gir SUPERGODE tilbud berre på telefon. Dette lukter det litt fishy av. Maser masse, ringer gjentatte ganger, og når du sier du beholder avtalen du har, blir dei sur og legger på. Ganske uhøflig også blir dei....
Dårlig informasjon av avtalen
Dårlig informasjon av hva han reklamerte for til en ny strøm kunde som ikke har kjøpt strøm før. Reklamerte for en strøm pris på 220kr kWfast i forhold til strømen fra andre selvskaper, hvor den ligger mellom 300-500kWh. Nevnte ikke at dette egentlig er en ting som kommer av og til hvor man legger en fast avtale i 2 månder. Og prisen man kan få der er ikke en spesifisert pris. Noe han ikke nevnte i det hele tatt.
Useriøst
Useriøst. Blir oppringt for et tilbud, men takker nei fordi jeg har en bedre avtale fra før. Telefonselger blir sur og legger på 😅
Lureri, styr unna!
Melder på en konkurranse om å vinne en el sykkel på nettet. Blir så oppringt og fortalt at jeg er heldig vinner av loddtrekning, spurt om jeg er klar for el sykkel sesong ++ og de vil vise at de setter pris på meg med å gi meg gratis strøm. Viser seg å være en sleip måte å lure meg til å bytte strømleverandør. Selger legger på mitt i samtalen når jeg antyder at jeg ikke er interessert.