Ble ringt noen ganger om strøm på enkeltmannsforetaket mitt, så gikk med på å ha strøm igjennom Fortum bedrift. Veldig skeptisk men siden jeg hadde prøvd Fortum på hytta tidligere valgte vi å prøve... Vis mer

Styr unna! Eksterne selgere lover vilkår som ikke stemmer overens med produktet du faktisk får. De dokumenterer det heller ikke slik at når du ringer kundeservice på Fortum så har de ikke mulighet fo... Vis mer
Har vært Fortum kunde i svært mange år. Det er det dummeste vi har gjort. De har hatt mange dårlige avtaler og Forbrukerrådet har også reagert på dem i media tidligere. Det som toppe kynismen i... Vis mer
Til nå ok opplevelse. Kundeservice hjelpsom og korrekt både på mail og telefon. Eneste er litt ukulturen med eksterne telefonselgere. Men da er fortum laaaangt ikke eneste player som kjører slikt.... Vis mer
- Energileverandør
- Strømleverandør
- Energiutstyr og -løsninger
- Gasselskap
- Leverandør av fornybar energi
- Solenergileverandør
Fortum on Suomen johtava energiayhtiö. Suomessa liiketoimintamme keskittyy puhtaaseen sähköntuotantoon, kaukolämpöön ja -jäähdytykseen, sähkönmyyntiin ja tulevaisuuden älykkäisiin ratkaisuihin.
Keilalahdentie 2-4, 02150, Espoo, Finland
- 0200 19000
- asiakaspalvelu@fortum.com
- fortum.com/fi
Ingen tidligere historie av å be om anmeldelser
Har ikke svart på negative anmeldelser
Fortum ringer og ringer
Fortum ringer og ringer, selv om jeg har reservert meg mot telefonsalg i Brønnøysundregistrene. De bruker forskjellig nummer, så vanskelig å blokkere dem via telefonen. Har sendt mail til dem om at disse hyppige henvendelsene (vi snakker 2-3 oppringinger til dagen i perioder) oppleves høyst unødvendige både når jeg er på jobb og når jeg prøver ha et privatliv. Jeg ønsker virkelig ikke strøm fra Fortum. Med en slik invaderende holdning kommer de aldri til å få meg som kunde uansett. Hvis trakasseringen fra deres side fortsetter har jeg satt meg som mål å gjøre alt jeg kan for å snakke dem ned der jeg kan. Og forhåpentligvis sørge for at de ikke lykkes i å få flere kunder i min vennekrets i alle fall.
Dårlig kundebehandling
Dårlig kundebehandling
Selgeren jeg kom i kontakt med omtalte konkurrentene som kriminell 🤷🏽♂️, dere trenger bedre opplæring
12 mnd oppsigelse
Hvis man ønsker å bytte strømavtale er det 12 mnd oppsigelse, og i den perioden blir du satt på den dårligste avtalen de har som i noen tilfeller er fir-fem ganger dyrer pr kWh.
Ringer daglig og maser om…
Ringer daglig og maser om bedriftsavtale. Tar ikke nei for nei. Ubrukelig.
Ringer meg for "rådgivning"
Ringer meg for "rådgivning". Dette firma er så useriøst. Stadig nye kreative triks for å få kunder.
STYT UNNA
Fekk beskjed om vist eg meldte meg inn så var det gratis strøm første månen. Men så komme regningen på mangen tusen.
For ein useriøst møkka selskap.
STYR UNNA!
Useriøse og urettferdige
Useriøse og urettferdige, setter prisen opp i dyre tider, men setter den jo selvfølgelig ikke ned
Fortum lover og lyver
Fortum lover og lyver. Gratis strøm, det får du aldri. Saker som er opp og avgjort sendes til inkasso. Når man kontakter de, trekkes inkasso.. så går det en uke så kommer det på nytt. Gang på gang. Møkkafirma
Strøm via bedrift? Dum ide..
Ble en sammenblanding av bedrift og privat som satte meg ut. Tenkte ikke over at jeg sa fra meg både forbrukerrettigheter og at alle priser ble oppgitt uten MVA. Enden på visa er at i ett år fremover må jeg betale 25% mer i strømforbruk + fastbeløp enn hva jeg ellers hadde trengt. Ikke verdens undergang, men følelsen av å ha blitt lurt trill rundt er kjedelig.
Ikke bli lurt av "ingen bindingstid"
Skulle ønske jeg hørte på alle som anbefalte meg å styre unna Fortum for bedrifter. Ikke bare ringer de deg ukentlig for å prøve å prakke på meg andre "fordeler", men de er elendige på å kommunisere. Greit nok at de ikke har en bindingstid, men de har en oppsigelsestid på 12måneder. Så om du er som meg og tenker "jaja ingen binding, da kan jeg jo prøve da" Også blir jeg mildt sagt skuffa og ønsker å bytte så får jeg et faktura bruddgebyr på 3000kr fordi jeg har 12måneder oppsigelsestid.
Gjør deg selv en enorm tjeneste å lær av feilen vi andre har gått på, styr unna Fortum!
Irriterende oppringning
Ble oppringt av dette selskapet fordi jeg har et enkeltmannsforetak. Har ikke registrert noe nummer på dette foretaket i Brønnøysundregisteret eller i noen nummeropplysningstjeneste og det burde være et klart signal om at jeg ikke ønsker telefonsalg. Å ringe til mitt privatnummer er muligens innenfor loven, men svært frekt spør du meg. Skal jeg ringe dere for å reservere meg mot oppringninger fra dere sier du? Jeg har verken tid eller lyst til å ringe rundt til alle firmaer som kan tenkes å ringe meg for å selge ting for å reservere meg mot å bli kontaktet av dem. Det er mye lettere hvis dere slutter å ringe foretak som ikke er registrert med telefonnummer.
en skikkelig plage at en blir ringt opp…
en skikkelig plage at en blir ringt opp 1000 ganger, selv om en takket nei helt tydelig.
Har du en bedrift? Hold deg unna Fortum!
Gjelder Fortum Bedrift: Anbefales absolutt IKKE. Etter bytte av økonomisystem for 8 måneder siden har Fortum enda ikke klart å sende faktura elektronisk eller som e-post til vårt nye bilagsmottak. De har i derimot klart å sende fakturaene til inkasso med derav påløpte renter og gebyrer. Gjentatte henvendelser med riktig fakturainformsajon gjelder ikke, faktuaren kommer kun som purringer og inkasso via deres eget inkassoselskap. Vi kan ikke annet å spekulere i om de på denne måten prøver å skape ekstra virksomhet og inntekter for sitt eget inkassoselskap.
Aggressivt forsøk på telefonsalg
Aggressivt forsøk på telefonsalg. Har reservert meg mot dem, allikevel ringer de hele tiden.
Ble satt over på en prisfrys
Ble satt over på en prisfrys, noe jeg aldri skulle ha hatt eller godkjente. Fortum sa de skulle foreta en omregning på de gjeldende 2 månedene. De har gått til purringer, inkasso osv. Har ringt de hver gang og har fått beskjed om at de skal ordne dette.
Nå i dag, 2.3.2023 fikk jeg beskjed om at dette ikke var noe de kunne gjøre og at jeg da måtte benytte meg av angreretten, men at de sendte ut angrerettsskjema 15. desember i fjor. Heldigvis var ikke jeg kunde hos de noe mer, så den fikk jeg aldri. Så nå, etter deres anbefalinger, blir det å benytte angreretten. Hold dere så langt unna alt som har med fortum å gjøre, de er kun ute etter å lure deg for så mye penger som overhodet mulig og håper så få som mulig gidder å klage på det. De er en utspekulert gjeng med mastergrad i bedrageri og villedelse!
Drittfirma.
Drittfirma.
Har dessverre Fortum. Har angrer fra første sekund. Avviklet Prisfrys tidlig da jeg skjønte det bare var en dritt-tjeneste som Fortum tjener penger på, mens kunden taper en mass. Etter et par mnd blir jeg ringt opp av en ganske dårlig norsktalende «rådgiver». Hun forslår at jeg skal «aktivere» tjenesten Prisfrys. Jeg forklarer hvorfor det ikke er lurt (se tidligere anmeldelse vedr Prisfrys, der man altså betaler et månedlig beløp for å ha tjenesten, men der man ikke kan medvirke til å beslutte selv når man ønsker tjenesten aktivert. I praksis vil det si at når du får mulighet til å fryse prisen, så er det mest sannsynlig når spotprisen er på det høyeste, og Fortum da trener penger på at kundene er idioter). Hun svarte da at «jo da, alle våre kunder har valgt å bruke Prisfrys og er veldig fornøyde». Jeg spurte om hun kunne dokumentere utsagnet, i og med at jeg selv åpenbart ikke var en av dem. Hun gjentok at «alle våre kunder er veldig fornøyde». Så ble det plutselig mye roping og brøling i bakgrunnen. Jeg måtte ta røret vekk fra øret. Hva skjer i bakgrunnen, spurte jeg. Å, det er fordi det er fredag svarte hun, og la på da jeg forsøkte å kommentere. Fortum er dyr dumskap
Alltid bra hos Fortum
Har vært hos Fortum i flere år, alltid vært fornøyd. Jeg har helt vanlig spot. Mine naboer bruker mindre strøm enn meg men får høyere regninger, anbefalte Fortum til de, idet jeg er fornøyd.
Slapp heldigvis unna takket være alle på TrustPilot
Ble oppringt i går og fikk presentert noe som i første omgang virket som en god strømavtale med lavere pris - dog med 12 måneders bindingstid. Fikk beskjed om at alt jeg måtte gjøre for å bestille var å svare "JA" på en SMS de skulle sende så snart samtalen var over. Siden jeg som eier av enkeltpersonsforetak har blitt lurt før, og har lært den harde veien at dersom man inngår avtale på vegne av bedriften, er det ingenting f.eks. forbrukertilsynet kan gjøre dersom du blir lurt, søkte derfor opp Fortum her på TripAdvisor. Ble på ingen måte overrasket da jeg så at det var et overtall av negative tilbakemeldinger; folk følte seg lurt, og strømmen ble mye dyrere. Hadde heldigvis ikke svart noe på den tilsendte SMSen, og kunne derfor puste lettet ut.
Ikke mindre enn ti minutter senere ble jeg igjen oppringt av samme selger som skulle purre på at jeg svarte på SMSen. Fortalte rolig at jeg hadde tatt ett raskt google-søk og funnet en rekke negative tilbakemeldinger både her og på bytt.no. Selgeren ble selvsagt da irritert, men virket som han ga seg. Har likevel mottatt ikke mindre enn tre nye SMS siden som purrer på at jeg skal bekrefte bestillingen. Håper dette betyr at de ikke kan fakturere meg, til tross for at jeg samtykket til å få tilsendt mer informasjon pluss SMSen der jeg skulle bekrefte.
Kort oppsummert - skygg unna.
Fortum Bedrify
Veldig skeptisk men siden jeg hadde prøvd Fortum på hytta tidligere valgte vi å prøve 1 år på bedriften men sa opp avtalen så jeg kunne bytte etter 1 år om jeg ikke var fornøyd. Regningen for desember ble halvparten av hva naboene hadde med samme forbruk. Fornøyd så langt, får håpe det ikke er engangstilfelle med så god pris bare
Utrolig dårlig selskap som man bør…
Utrolig dårlig selskap som man bør unngå for alle penga. Mine foreldre blir overført til variabel strøm og nå i disse tider burde de ringt og anbefalt spotpris men ingen kundeservice whatever og etter endt kundeforhold så nekter dere fornøydhetsgaranti etter en mnd etter at kundeforhold er avsluttet. Det er helt forferdelig at dere kan sende ut slike syke regninger uten å ringe og si at for å få det billigst mulig å gå over til spotpris!! Hold dere langt unna fortum