KurJerzy.pl Anmeldelser

TrustScore 3.5 av 5

Se hva andre synes

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Absolutely horrendous service. I do not recommend it. My package was never delivered and after nearly 2 months they are demanding more money from me.

Vurdert til 5 av 5 stjerner

Ostatnie przesyłki potrzebowałem do rąk własnych i nie chciałem kierować do Paczkomatów, dlatego celowo nie aktywowałem tych opcji, a wziąłem urlop, aby być przy dostawie w wygodnym dla Kuriera termin... Vis mer

Selskapet har svart

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Korzystałem z usług pośrednictwa tej firmy przy wysyłce paczki z Filipin do Polski. FedEx naliczył mi cło, vat i opłatę za magazynowanie w łącznej kwocie 566 zł za towary używane zakupione kiedyś w Po... Vis mer

Selskapet har svart

Informasjon om virksomheten

1. Logistikk
  2. Leveringsbud
  3. Budtjeneste
  4. Speditør

Skrevet av virksomheten

Serwis do zamawiania kurierów. Najlepsze przesyłki kurierskie. Gwarancja wysokiej jakości usług. Jesteśmy na rynku już 15 lat! Porównaj oferty firm kurierskich i sam zdecyduj, która jest najlepsza dla Ciebie. Wysyłasz więcej? Skorzystaj z naszej oferty cen hurtowych. Sprawdź nasze ceny przesyłek zagranicznych - niskie ceny, szybka dostawa, generowanie dokumentów eksportowych.

Kontaktopplysninger

4 stjerner
3 stjerner
2 stjerner
1 stjerne

Ingen tidligere historie av å be om anmeldelser

Har svart på 91 % av de negative anmeldelsene sine

Svarer vanligvis i løpet av én uke

Slik bruker virksomheten Trustpilot

Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.

Alle anmeldelser

58 anmeldelser i de siste 12 månedene

Skriv en anmeldelse

Szybko i sprawnie

Szybko i sprawnie, przesyłka dotarła bez zastrzeżeń

20. juni 2025

Dziękujemy za pozytywną opinię :D

Paczka niestandardowa

Przez stronę KurJerzy.pl jako klijent indywidualny zamówiłem kuriera z DPD i nadałem paczkę długości 243cm. A chciałem bezpośrednio wysłać przez stronę DPD to system odmówił wysyłki tak długiej paczki i w tej sytuacji skorzystałem z usług KurJerzy.pl

13. juni 2025
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Nigdy więcej nie zamówię tam usługi

Kiedyś bez większych problemów, jednak ostatnia paczka (zagraniczna) zamówiona u tych Państwa pozostanie ostatnią u nich w ogóle - nigdy więcej.
1) problemy z rzekomymi brakami dokumentacji celnej (dokumenty do paczki dostarczone zarówno w formie papierowej, jak i elektronicznej).
2) Pani z firmy z uporem maniaka żądała ode mnie potwierdzenia opłacenia cła przez kupującego (paczka zaginęła, odnalazła się po czasie i dostała nowy numer). W życiu nie wykonałem tyle połączeń z firmą kurierską (zarówno pośrednikiem, jak i firmą wykonującą usługę przewozu). Oczywiście do Pani nie docierały argumenty, że to druga strona opłaciła cło, a potwierdzenie jest jasno (lecz po angielsku) zaznaczone na historii paczki. Pani chce potwierdzenie, jak nie to płać i basta. Sytuacja była na tyle niekomfortowa, że musiałem prosić odbiorcę o pomoc w rozwiązaniu sprawy.
Niech każdy decyduje sam, ale ja NIGDY nie zamówię już żadnej usługi u KurJerzy.

15. november 2024

Svar fra KurJerzy.pl

Drodzy klienci każdego dnia obsługujemy tysiące przesyłek. Trudno jest czasem powrócić do sprawy, która była pół roku temu. Warto na bieżąco wyjaśniać wszystkie niejasności.

Z cłami poza EU zawsze były problemy. W tej chwili sytuacja celna na świecie staje się jeszcze bardziej skomplikowana. Wysyłając przesyłkę poza EU odbiorca powinien zapłacić opłaty celne. Przypominamy, że jeżeli przesyłka nie zostanie odebrana przed odbiorcę to wróci z naliczonym cłem i zostanie za to obciążony nadawca - ale to nie dotyczy tego przypadku. Firma UPS w Wielkiej Brytanii i USA dopuszcza dostarczenie przesyłki do odbiorcy bez wcześniejszego uregulowania opłat celnych (w Polsce jest inaczej). To rozwiązanie rodzi problemy, jeżeli odbiorca nie zapłaci cła to kosztami zostanie obciążony nadawca. Możemy to reklamować w firmie kurierskiej jeżeli odbiorca opłacił cło, ale potrzebujemy potwierdzenie przelewu bankowego lub innego pokwitowania. Statusy tracj&trace w UPS często są źle ustawione i nie można na nich w pełni bazować - i chyba o tym wiedzą sami pracownicy UPS skoro wymagają dodatkowego potwierdzenia w postaci kopii przelewu.

Ważne drodzy klienci, aby porozmawiać z odbiorcą i uświadomić go o tym, że musi zapłacić opłaty celne. W tej chwili pracujemy nad dodatkowym narzędziem, które ułatwi rozwiązanie tego typu sprawy. Postaramy się, żeby system mógł sam wyliczyć wysokość opłat celnych i uzależni wysłanie paczki od wcześniejszego opłacenia cła. Nie jest to łatwe, ale nad tym intensywnie pracujemy.

Panie Arnoldzie proszę się na nas nie gniewać to nie my wymyślamy te procedury i nie chcemy nic utrudniać. Staramy się, żeby przesyłki przechodziły szybko i bezproblemowo. Przecież każdy się stara, żeby klient był zadowolony i wrócił z kolejnym zamówieniem. Wszystkiego dobrego.

ZERO*

Szkoda, że nie ma opcji 0 gwiazdek.

Dramat, brak interwencji pracowników w sytuacji potencjalnego zwrotu paczki z urzędu celnego pod pretekstem niedostarczenia dokumentów, o które nie zostałam nawet poproszona. Te, które miałam dostarczyć, przekazałam.

Scedowanie kontaktu z przewoźnikiem na klienta. Numer do oddziału firmy kurierskiej w kraju docelowym nie działa. KurJerzy, ogarnijcie się.

20. mai 2025

Svar fra KurJerzy.pl

Faktycznie nie tak to powinno wyglądać. Właśnie jesteśmy w trakcie wykłócania się z Fedexem o to co im zawiodło w całym procesie. Wygląda na to, że Fedexowy oddział w Czarnogórze nie do końca jest sprawny.

Odbiorca nie został poinformowany o brakach w dokumentacji, my również takiej informacji nie uzyskaliśmy. Bardzo przepraszamy za zaistniała sytuację. Jak tylko przesyłka wróci, bierzemy się za pisanie reklamacji, ale będziemy przy tym potrzebować Pani współpracy.

Vurdert til 5 av 5 stjerner

Polecam tą firmę kurierską byłam miło…

Polecam tą firmę kurierską byłam miło zaskoczona jakością usługi,kurier miły i konkretny.Rano zrobiłam zlecenie o godz 10 był już kurier,była to duża przesyłka a do klienta dotarła już następnego dnia,na pewno będę korzystać z usług tej firmy w przyszłości

14. mai 2025

Świetni kurierzy

Paczka odebrana ode mnie tego samego dnia co był zamówiony kurier więc super. Pierwszy pan kurier nie wziął paczki bo była niestandardowa -35 kg, rozumiem, ale załatwił innego pana kuriera który w niecała godzinę przyjechał do mnie i wziął sam paczkę. Obu panom bardzo dziękuję za pomoc, zwłaszcza drugiemu panu kurierowi, który sam zniósł paczkę z 4 piętra, jest pan świetny!🙂

30. april 2025

Kontak kuriera

Kontak kuriera, przed przyjazdem był bardzo pomocny ponieważ przy ograniczeniach dostepu dla ciężarówki o większych gabarytach i DMC powyżej 3,5t mogliśmy łatwo i sprawnie ustalić miejsce i czas odbioru większej i cięższej przesyłki

23. april 2025
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Przez kilka lat było OK...

Przez kilka lat było OK.
Jednak w razie problemów, Firma jako pośrednik unika jakiejkolwiek odpowiedzialności.
Ostatnio spotkałem się z zawyżeniem wymiarów przesyłki o jeden centymetr (względem podanych przeze mnie zaokrąglonych w górę) aby przekroczyć wymiar graniczny dla konkretnej grupy przesyłek. W sumie gra warta świeczki bo różnica to ponad 56 zł. Dodatkowo często przesyłki są podejmowane nieterminowo.
Dlatego, po kilku latach współpracy postanowiłem podziękować.

14. april 2025

Svar fra KurJerzy.pl

Byłoby idealnie gdyby każdy klient zawyżał wymiary :) Ale niestety jest tak, że znaczna większość osób zaniża wymiary przesyłki lub mierzy ją na oko - brzmi dziwnie? Niestety tak wygląda rzeczywistość, a z tego powodu tworzą się późnij doliczenia, które przesyłają firmy kurierskie. Nawet klienci, którzy mierzą "idealnie", niestety dostają doliczenia bo paczka nigdy nie jest idealnym prostopadłościanem, a wystarczy, że przesyłka w jednym miejscu jest wybrzuszona lub odstaje na niej folia i firma kurierska potraktuje to jako dodatkowy wymiar.

Pan Bartosz słusznie zawyża wymiary podając parę centymetrów więcej, jest to dobra praktyka. Co do terminowości przesyłek. Sprawdziliśmy i mamy tylko jedno zgłoszenie w związku z opóźnieniem GLS. Sprawdziliśmy DPD za zeszły rok i wszystkie przesyłki był w porządku, w październiku Fedex miał 1 dniowe opóźnienie. Nic nie było nam zgłaszane więc nie mogliśmy zareagować. Z drugiej strony są to firmy zewnętrzne i to one realizują dostarczenie przesyłki, nie możemy za nie odpowiadać, ale bardzo chętnie pomagamy naszym klientom na etapie reklamacji bo tylko w taki sposób możemy coś zrekompensować.

Drodzy klienci, nawet jeżeli zamówicie kuriera w innym serwisie to przyjedzie do Was po paczkę ten sam "Pan Kurier" co zawsze jeździ w danym obszarze. To, że zamówicie gdzieś indziej nie sprawi, że kurier będzie bardziej miły lub bardziej punktualny. Pisanie skarg na kurierów też jest mało wydajnym narzędziem, firmy kurierskie borykają się z brakami kadrowymi i cieszą się, że w ogóle ktoś rozwozi paczki - bo jest to ciężka praca.

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Dramat firma po raz kolejny wymyśliła…

Dramat firma po raz kolejny wymyśliła dopłatę do paczki ale chcąc otrzymać specyfikację od przewoźnika to już jej nie dostarczy więc uważam to za spore nadużycie.

16. april 2025

Svar fra KurJerzy.pl

Panie Jacku nic nie wymyślamy sobie. Udało się nam uzyskać potwierdzenie audytu parametrów Pana przesyłki. Wymagało to rozmów na poziomie menadżerskim wysokiego szczebla.

Nie powinno tak być, że musimy prosić się o tego typu dokumenty. "Za dawnych czasów" dostawaliśmy taki dokument do każdej przesyłki, później tylko na wyraźną prośbę klienta wystarczyło skontaktować się z biurem obsługi klienta firmy kurierskiej. W tej chwili o taki dokument musimy starać się u Menadżera ds. Kluczowych Klientów.

Tak nie powinno być, ale tak działają firmy kurierskie i nie mamy na to wpływu. Dodatkowo otrzymujemy za takie działanie negatyw a firma kurierska nic sobie z tego nie robi bo ta opinia ląduje na naszym profilu zamiast na koncie firmy kurierskiej.

Panie Jacku proszę się na nas nie gniewać. Robimy co w naszej mocy, aby proces zamawiania był jak najprostszy. Nie mamy wpływu na doliczenia, które stosuje firma kurierska. Wszystkiego dobrego!

Pełny profesjonalizm

Pełny profesjonalizm . Firma godna zaufania szybko sprawnie.
na stronie są podawanie bardzo dokladnie informacje o przesyłce! jestem pod wrażeniem profesjonalizmu . Polecam każdemu . Cenowa tez jest bardzo konkurencyjnie .

16. april 2025
Vurdert til 5 av 5 stjerner

Jestem bardzo zadowolona z wyboru

Jestem bardzo zadowolona z wyboru . Zostały mi przedstawione oferty dwóch przewoźników, w bardzo dobrej, przystępnej cenie. Wybrany przewoźnik również okazał się profesjonalny, towar do UK dostarczono w ciągu kilku dni , na czas, bez problemów..

3. april 2025
Anmeldelse skrevet uten oppfordring

Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.

Her får du åtte tips om hvordan du skriver en god anmeldelse.

Ta en titt selv