Skłoniła mnie cena była atrakcyjna i też kurier fedex jestem do nich przekonany i polecam z całego serca paczuszka dotarła do Niemiec 24.07 a wysłana 22.07 szybciej niż F16 Polecam
Se hva andre synes
Serdecznie nie polecam. Doliczyli mi dodatkową opłatę prawie 100zl po 3 tygodniach od wysłania paczki bez podania przyczyny i zwalają na firmę kurierską. Skoro zamawiam przesyłkę przed pośrednika ocze... Vis mer
Selskapet har svart
Przez Furgonetkę zamówiłem kuriera DPD w środę wieczorem, w czwartek rano odebrał paczkę, a w piątek rano bezpiecznie dotarła do adresata. Sprawność, szybkość, ale nie zawsze przesyłka jest bezpieczna... Vis mer
Jestem bardzo zadowolony z szybkości odebrania paczki i wysłania jej do innego kraju.Wszystko przebiega błyskawicznie ,i zawsze wiem na jakim etapie jest paczka. Polecam!!!
Informasjon om virksomheten
Skrevet av virksomheten
Furgonetka.pl to serwis, który oferuje dostęp do usług kurierskich po najniższych cenach. W dodatku bez potrzeby podpisywania umów i innych formalności. Zapraszamy na www.furgonetka.pl
Kontaktopplysninger
05, Warsaw, Polen
- +48 22 112 08 35
- furgonetka.pl
Ingen tidligere historie av å be om anmeldelser
Har svart på 100 % av de negative anmeldelsene sine
Svarer vanligvis i løpet av én uke
Slik bruker virksomheten Trustpilot
Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.
Przesyłka dotarła szybko do klienta w…
Przesyłka dotarła szybko do klienta w dobrym stanie.
Zamówiłem przesyłkę w Coś się kroi i w…
Zamówiłem przesyłkę w Coś się kroi i w dniu 09.06.2026 przesylce nadano numer 520000012595073139738605 i powiadomiono o tym Furgonetkę.pl. Dopiero w dniu 12.06.2026 o godz.17.02 przesylkę odebrała firma Furgonetka.pl, gdzie za przesylkę musiałem zapłacić 19.00 zł. Nie polecam tej firmy.
Jerzy Kociszewski

Polecam w 100%
Łatwy, intuicyjny proces nadania przesyłki.
Najlepsza cena spośród dostępnych ofert.
Brak pomocy technicznej
Brak pomocy technicznej
W razie problemów techniczny nikt z tej firmy nie pomoże, kontakt mailowy dramat.

Svar fra Furgonetka.pl
Paleta 270 zł a kierowca mówi że nie ma miejsca na załadunek!
List na paletę został zrobiony z samego koło 8.30 kierowca miał odebrać paletę od godziny 11.00-14.00 nikogo nie było żadnego telefonu że kurier nie dojedzie w danym dniu,paleta była dosyć ważna i miała dojechać na poniedziałek przez cały weekend w dodatku paleta kosztowa 270 zł Tragedia

Svar fra Furgonetka.pl
jak zwykle sie zawiodłem na tym…
jak zwykle sie zawiodłem na tym pośredniku.

Tragedia
Towar dotarł na miejsce potwornie uszkodzony, opakowanie kartonowe rozdarte w kilku miejscach( otrzymaliśmy zdjęcia od odbiorcy), odsyłany towar w środku był uszkodzony w takim stopniu, że sklep nie zwróci prawdopodobnie całej kwoty za odesłany towar. Nie polecam.

Nigdy więcej
Nigdy więcej! Skandaliczne praktyki i ukryte opłaty
Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług tej firmy. Po dostarczeniu paczki za granicę zostałem zaskoczony żądaniem dopłaty w wysokości 194 zł — przy pierwotnym koszcie wysyłki zaledwie 80 zł. To ponad 140% pierwotnej ceny, pobrane bez żadnego wcześniejszego uprzedzenia.
Co gorsza, firma nie poinformowała mnie o jakichkolwiek podstawach do naliczenia dodatkowych opłat, a zamiast wyjaśnienia — groźba windykacji. Paczka była mała i w pełni spełniała wymagania wymiarowe określone przy nadaniu przesyłki.
Takie praktyki są nie do przyjęcia. Klient ma prawo znać pełny koszt usługi z góry — nie dowiadywać się o ukrytych opłatach po fakcie, pod groźbą konsekwencji prawnych.
Omijać z daleka.

Svar fra Furgonetka.pl
Really bad website and support
Bad website script, barely something is working when u want to send internationaly. I don't know if their website or support is worse. We had been in contact for multiple days and they could absolutely not help me. I don't recommend at all.

Svar fra Furgonetka.pl
Not a single good thing about this company
I made an offer to get package from Poland to Czech through furgonetka because it was one of few sites that could make this type of shipment creation from Czech republic. But problems started first minutes on their website. I couldn't pick parcel box in czech because there were only availaible ones in Poland. So i had to order courier to my adress but then i couldn't pick parcel box in poland and I was forced to choose courier to pick it up. After like 30 minutes I needed to cancel the order but I couldn't because for some reason only the shipper could cancel it through email that was not mine, because I was not the shipper. I contacted support and we have been talking for 1 week straight and they absolutely could NOT help me what so ever. So they just wasted week of my time and nerves and also wasted my 20€. I ABSOLUTELY do not reccomend. If you can choose any other site do so. Not even their translation on the website was not working so I had to manualy translate every word because I don't speak polish.

Wszystko działa perfect!
bardzo przejrzysta forma zamówienia…
bardzo przejrzysta forma zamówienia dostępność paczkomatów i bardzo szybka i fachowa obsługa pozdrawiam
Oszuści i naciągacze.
Oszuści i naciągacze.
Usługa dostawy została wyceniona na 279 zł natomiast dopłata za gabaryt po odebraniu przez przewoźnika i zrealizowaniu zlecenia żądają dopłaty dodatkowej 548 !!
Nie sposób się z nimi skontaktować bo jak jesteś osobą fizyczną to kontakt jest możliwy tylko drogą e-mailową. Nigdy więcej!! Oczywiście powiedzieli ,że przesyłka wystawała poza paletę i przysłali zestawienie z którego wynika ciąg dopłat co i tak nie składa się na to kwotę dopłaty

Uwaga oszuści!
To strata czasu i pieniędzy. Jest 21 maja 2026, zamawiasz usługę kurierska, a oni nawet nie są w stanie podać numeru telefonu do kuriera, jakby to było jakieś ściśle tajne. Kurier to chyba nie ma przymusu dostarczać przesyłek, bo nie podjął żadnej próby dostarczenia mi przesyłki - najwidoczniej adres mu się nie podobał. Nie wiem o co chodzi, ale jedyne co mi przychodzi do głowy, to ze mialem do czynienia z oszustami lub ludźmi niekompetentnymi. Nie polecam nikomu.

Svar fra Furgonetka.pl
Firma nalicza po 30 dniach dodatkowe…
Firma nalicza po 30 dniach dodatkowe opłaty paliwowe za każdym razem, bez uzasadnienia. Znany jest adres dostawy oraz inne parametry skąd nagle okazuje sie że za dojazd jest naliczana opłata równa kosztowi wysyłki co podwaja koszt całości .... Pytanie jak tą paczkę wysyłam do klienta kto potem po 30 dniach za to zapłaci czy to zgodne z prawem???

Najlepsza firma kurierska!!!
Naliczanie dodatkowych usług
Naliczanie dodatkowych usług, które powinny być traktowane jako standard.

profesjonalne podejście
Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.