Sklep internetowy pobrał środki z konta, nie utworzył zamówienia i nie zamierza zwrócić: "Niestety na ten moment nie jesteśmy jeszcze w stanie jednoznacznie potwierdzić czy zamówienie będzie zrealiz... Vis mer
Se hva andre synes
Salon w Płocku w galerii Wisła jest świetna obsługa klienta zawsze tam wracam chociażby dzisiaj uszkodziły mi się noski przy okularach wcześniej zakupionych w tym salonie, przemiły Pan od razu zajął s... Vis mer
Jestem zadowolona z zakupu soczewek od Fielmann.pl. Spełniają moje oczekiwania, noszenie ich jest komfortowe, opakowanie bezpieczne i profesjonalne. Było łatwym aby rozpakować i użyć produktu, nie mam... Vis mer
Zamówienie na soczewki złożyłam 15 grudnia 2025 r., a otrzymałam je dopiero 14 stycznia 2026 r., mimo że na stronie widniał czas realizacji 5–10 dni. Kontakt mailowy ze sklepem dawał mało konkretn... Vis mer
Informasjon om virksomheten
Skrevet av virksomheten
Okulary Fielmann. Twój optyk: online i w salonach stacjonarnych. Tak dużo za tak niską cenę – to właśnie dlatego Fielmann stał się największym optykiem w Europie. Dzisiaj Fielmann jest symbolem mody okularowej w korzystnych cenach, w każdym salonie prezentowany jest szeroki wybór okularów, okularów przeciwsłonecznych i soczewek kontaktowych.
Kontaktopplysninger
Har ikke svart på negative anmeldelser
Slik bruker virksomheten Trustpilot
Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.
Szybkość i bezproblemowość obsługi.
Strasznie długo było realizowane…
Strasznie długo było realizowane zamówienie i przesylka dotarła po kilku dniach
Dobre ceny szybka wysylka
Tragedia okulary po 8 mach nadają się…
Tragedia okulary po 8 mach nadają się do wyrzucenia .
Ponadto nieistniejący salon w złotych tarasach to była pomyłka-zwłaszcza kierownik salonu !
Nie kupujcie tam okularów!
Zamówiłem dwie pary okularów za które…
Zamówiłem dwie pary okularów za które zapłaciłem przy zamówieniu. Po otrzymaniu wiadomości że okulary są do odbioru poprosiłem córkę żeby je odebrała bo miała wolne specjalnie jechała 30 km w jedną stronę. Dałem jej dwa kwity potrzebne do odbioru które dostałem przy zamówieniu a pani w salonie w Zielonej Górze w focusie wydała jedną parę. Wróciłem z pracy a córka mówi że jest tylko jedna para . Więc pojechałem sam do nich pokazałem te kwity zamówienia na dwie pary okularów i usłyszałem że musiała być jedna para zamówiona. Dodatkowo pokazałem dwa smsy z nr dokumentów dopiero zaczęła szukać drugiej pary i znalazła. Ja jestem stratny dwa przejazdy po 60 km w obie strony a księżniczka nawet przepraszam nie powiedziała
Okradają nie sprzedają!!!
"Niestety na ten moment nie jesteśmy jeszcze w stanie jednoznacznie potwierdzić czy zamówienie będzie zrealizowane czy otrzyma Pan zwrot pobranych środków."
Tłumacząc zabraliśmy (a może ukradliśmy?) twoje pieniądze i nie zamierzamy nic z tym robić, bo w sumie nie wiemy i nie chcemy nic zrobić
Wszystko zgodnie z opisem
Wszystko zgodnie z opisem, a nawet lepiej - dostawa kilka dni szybciej niż info na stronie. Polecam.
Bardzo sympatyczna i profesjonalna…
Bardzo sympatyczna i profesjonalna obsluga w Fielmann kaskada w Szczecinie.
Szczegolne podziekowanie przesylam pani Annie, kierowniczce sklepu.
Odradzam zakupy w Fielmann każdemu
Odradzam zakupy w Fielmann każdemu, kto liczy na profesjonalizm i szacunek wobec klienta.
Soczewki zamówiłam 6 stycznia. Otrzymałam jeden lakoniczny mail z informacją, że soczewka na prawe oko będzie później — i to tyle. Czekałam tydzień, dwa, trzy… żadnego kontaktu ze strony firmy. W końcu sama musiałam się upominać. W odpowiedzi dostałam informację, że soczewki będą 1 lutego.
9 lutego wyjeżdżałam za granicę, więc chciałam upewnić się, że zamówienie dotrze na czas. Przez telefon usłyszałam, że soczewki „powinny być 30 stycznia”. Oczywiście ich nie było. Przy kolejnym telefonie inna pani poinformowała mnie, że do 12 lutego wyślą drugą parę, a pierwszą wyślą wcześniej. Zgodziłam się, bo miałam dosłownie kilka dni do wyjazdu.
Gdyby nie to, że miałam w domu jedną zapasową soczewkę, chodziłabym teraz w jednej (mam astygmatyzm i dwie inne wady) i byłabym zmuszona wyjechać za granicę, widząc praktycznie na jedno oko. To jest absolutny brak odpowiedzialności wobec osoby z wadą wzroku.
Dzisiaj, 14 lutego, ponownie zadzwoniłam z pytaniem, gdzie są moje soczewki. Usłyszałam, że zostaną wysłane… do dwóch tygodni. Na pytanie o przewidywaną dostawę do magazynu pracownik nie potrafił — albo nie chciał — udzielić konkretnej odpowiedzi.
Chaos informacyjny, sprzeczne terminy, brak rzetelnych informacji i całkowity brak troski o klienta. Czuję się zlekceważona i wprowadzana w błąd. Firma sprawia wrażenie, jakby zupełnie nie rozumiała, że sprzedaje produkt pierwszej potrzeby dla osób z wadą wzroku.
Zdecydowanie nie polecam.
Problemy od pierwszego spotkania
Od samego początku przygody z Fielmannem same ekscesy. Umówiłem się na badanie wzroku (internetowo) w salonie. Gdy wytłumaczyłem że chce zamówić okulary przez stronę internetową, nie chciano mi nawet podać wady wzroku jaką mam. Dopiero telefon na infolinię załatwił sprawę. Gdy dokonałem już wyboru odpowiednich okularów, czas oczekiwania na paczkę był bardzo długi bo około 14 dni roboczych gdzie była informacja o 3-4 dniach. Finalnie produkt przyszedł nie ten który zamawiałem. Oprawki w innym kolorze, szkła wydaje mi się że również nie są takie jakie powinny być. Do okularów nie dostałem żadnego paragonu ani faktury i na stronie internetowej również nie ma takich danych. Jedyny plus w tym wszystkim to cena. Chociaż i to nie wynagradza tego wszystkiego. Teraz będę musiał bawić się w zwroty, które dalej wydłużają czas na odpowiednie okulary. Nie polecam nikomu styczności z tą firmą.
Czas oczekiwania ponad miesiąc
Czas oczekiwania ponad miesiąc. Zbywanie podczas rozmów z konsultantem infolinii, że już prawie, że się pakuje, że w realizacji, pozniej, że inwentaryzacja.
Salon w Gemini w Bielsku.
Salon w Gemini w Bielsku.
Bardzo sprawnie, szybka realizacja w kilka dni, wręcz drobiazgowe badanie wzroku. Podziękowania dla Pani Patrycji.
miesiąc oczekiwania na dostawę
Kontakt mailowy ze sklepem dawał mało konkretne informacje (raz opóźnienie u producenta, innym razem inwentaryzacja) bez konkretnej daty otrzymania zamówienia.
Plusy: dobra cena, paczka w końcu dotarła.
Minusy: bardzo długi czas oczekiwania i brak rzetelnej informacji o opóźnieniach.
Wolałabym od razu dostać uczciwą informację, że realizacja może potrwać nawet do 30 dni, zamiast przez kilka tygodni martwić się o zamówienie.
NIE KUPUJ U NICH NIGDY CZEGOKOLWIEK!
NIE KUPUJ U NICH NIGDY CZEGOKOLWIEK!
- powiedziałbym do siebie przed dokonaniem zakupu gdybym wiedział, co mnie spotka.
Zamówienie złożone 20 grudnia. Do dziś, 30 grudnia, nie dostałem nawet linku do śledzenia zamówienia.
Oficjalny email firmy (serwisklienta fielmann pl) jest prawdopodobnie wyłączony i wszystkie wiadomości odbijają się od skrzynki.
Nie pamiętam kiedy ostatni raz miałem tak fatalne doświadczenia z jakimkolwiek e-commerce.
Absolutnie odradzam komukolwiek zakupy w tej firmie.
War heute bei Fielmann weil das…
War heute bei Fielmann weil das Gestell meiner Brille zerbrochen war. Und das nach 18 Monaten. Hatte zum Glück noch Garantie und hab eine neue Brille mit meinen Gläsern bekommen. Brauchte nichts zu bezahlen und war so happy das ich mit der neuen Brille nach Hause gehen konnte. Gehe schon jahrelang zu Fielmann und bin sehr zufrieden. Vielen lieben Dank für so einen Service 👍👍👍
Uznany zwrot zaliczki 1.000 zł w/z nie…
Uznany zwrot zaliczki 1.000 zł w/z nie wykonaniem umowy. Mimo że warunki formalne zwrotu 1.000 zł spełnione. 1.000 zł zablokowane/ niezwrócone. Wielu wezwań = brak odpowiedzi na kolejne wiadomości. Sprawa nadal nierozwiązana.
kosmiczny czas oczekiwania
Skandal, żeby czekać na zrealizowanie zamówienia prawie dwa tygodnie
Długi czas oczekiwania, dłuższy niż zapewniano
Czekałam 2 tygodnie a miało być 5-10 dni
Stała klientka
Jestem stałą klientką Filmanna od wielu lat.Obsługująca mnie 26.11.2025r w Pasażu Grunwaldzkim we Wrocławiu Pani Agnieszka ,wykazała się wielką uprzejmością,cierpliwością i wiedzą praktyczną w zakresie interesujących mnie szczegółów związanych z wyborem i zakupem przeze mnie okularów.Wysoka kultura i miłe podejście do klienta ,zwłaszcza starszego wiekiem,może być wzorem dla innych pracowników firm.
Lær mer om andre slags anmeldelser.
Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.