Kære Karina,
Da processen blev sat i gang, fremsatte I en række krav og ønsker til en au pair. Vi oplyste, at det er ikke muligt at opfylde alle disse krav 100%. F.eks. er det kun en meget lille procentdel, som har kørekort. Du blev præsenteret for 5 kandidater, som kunne kontaktes for interview. De kandidater, som man ikke synes er et match, er man naturligvis ikke forpligtet til at kontakte. Jeg oplyser også værtsfamilier, at vi sender kandidater løbende, indtil der er et match. I dit tilfælde faldt valget på én af de første 5 profiler, som du fik præsenteret. Ikke én gang i hele processen, er vi blevet bekendt med de problematikker, der kommer frem her i anmeldelsen? Fremadrettet må vi bede om at få belyst de 3 primære krav, så der kommer tydeligt fokus på familiens vigtigste ønsker og behov. En lille del af vores au pairs fra Asien og Afrika har dog internationalt kørekort og kører bil i Danmark. Her var du jo heldig at få én af disse.
Det er en stor beslutning og en svær proces, når man inviterer en au pair ind i sin familie. Derfor er det også vigtigt at påpege, at vi står til rådighed hele vejen. Vi går langt for sikre, at en kulturel udveksling mellem en værtsfamilie og en au pair bliver en succes. Derfor er det også vigtigt at forstå og anerkende, at jeg som au pair agent varetager en rolle overfor både familie og au pair. Jeg kan se, at jeg har besvaret over 50 e-mails til dig, udover dialog på sms, samt en del opkald før au pairs ankomst. Det gør vi gerne, så man er godt ”klædt på,” til at tage imod en au pair. Ved ankomst var vi ligeledes ofte i dialog på telefon og mail. Jeg kan desværre være optaget i andet opkald eller interview, når man ringer. Men jeg ringer som oftest tilbage, når jeg igen er ledig. Hvis det ikke er sket i dit tilfælde, skal jeg naturligvis beklage.
Der er altid to sider i en sag. Når en au pair kontakter mig og oplyser, at forholdene ikke er som aftalt inden ankomst, så er det min opgave at lytte, hjælpe og vejlede. På samme vilkår, som du er blevet guidet og oplyst om regler og dine rettigheder hele vejen, -også i opsigelsesperioden! Jeg er der for begge parter, og det holder jeg fast ved. Der kan desværre være visse forhold, som gør det vanskeligt at supportere i en ansøgningsproces, og mægle under ophold. Man kan altså ikke købe mig til at ”være på et bestemt hold”. I dit tilfælde forsøgte jeg at mægle og indgå kompromis, så opgaverne for au pair kom til at omhandle andet end rengøring. Men det var du ikke villig til, og ville dermed heller ikke leve op til det, som du havde lovet din au pair inden afrejse. Når en au pair står i et fremmed land med en opsagt kontrakt, og på den korte tid ikke har nået at opbygge et netværk, så er det i min optik afgørende at jeg hjælper hele vejen, og sikrer en ordentlig afslutning. Langt de fleste placeringer, er heldigvis en succes. At vi i dit tilfælde ikke kunne løse denne opgave, kan vi kun beklage. Desværre har vi ikke kontrol over andres opførsel og adfærd. Men vi gør hvad vi kan, for at sikre den bedste placering, og støtte og vejlede hele vejen.
De Bedste Hilsener
Karina Volff, Aupairagent.dk