Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen Anmeldelser

3. Forsikringsmegler
  4. Forsikringsselskap
  5. Advokatutgiftforsikringsselskap
  6. Ansvarsforsikringsselskap

Opplysningene stammer fra ulike eksterne kilder

De Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen kan u van dienst zijn bij problemen met uw zorgverzekeraar. Bij een klacht kunt u een beroep doen op de Ombudsman Zorgverzekeringen. Gaat het om een geschil dan kunt u bij de Geschillencommissie Zorgverzekeringen terecht.

Kontaktopplysninger

2 stjerner
1 stjerne

Ingen anmeldelsesinvitasjoner er registrert

Slik bruker virksomheten Trustpilot

Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.

Alle anmeldelser

8 anmeldelser i de siste 12 månedene

Skriv en anmeldelse

Vi sjekker anmeldelser

Vurdert til 1 av 5 stjerner

De SKGZ LEKT uit vertrouwelijke en besloten zittingen!

De SKGZ pretendeert onafhankelijk te zijn? Het tegendeel is echter waar, met betrekking tot het lekken van informatie uit vertrouwelijke gesprekken, dan wel een besloten hoorzitting van de SKGZ WRAKINGSKAMER. Wanneer een rechter uit deze hoorzitting een week later letterlijk kan citeren in een vonnis. Dan is werkelijk alle geloofwaardigheid verdwenen en is de SKGZ onder leiding van mevrouw de Ruyter verworden tot een criminele wittenboorden corruptie!

9. juli 2026

Klacht SKGZ

Klacht SKGZ. Mijn ervaring met SKGZ / De Geschillencommissie Zorgverzekeringen is helaas zeer teleurstellend.

Het grootste probleem is wat mij betreft de extreem lange wachttijd. Juist bij geschillen over zorgverzekeringen verwacht je dat een onafhankelijke geschillencommissie relatief snel duidelijkheid kan geven. In de praktijk duurt het traject echter zo lang, dat voor mij het belangrijkste voordeel van SKGZ vrijwel volledig wegvalt.

Daarbij komen deze wachttijden bij SKGZ bovenop de tijd die je als consument vaak al kwijt bent aan het traject met de partij waarover je klaagt. Voordat je überhaupt bij SKGZ terechtkomt, heb je meestal al weken of maanden gecorrespondeerd, gebeld, stukken verzameld en geprobeerd om het probleem rechtstreeks op te lossen. Als daar vervolgens opnieuw een zeer lange wachttijd bovenop komt, voelt dat voor een consument buitengewoon frustrerend en ontmoedigend.

Als consument stap je naar SKGZ omdat je hoopt op een laagdrempelige, deskundige en snellere beoordeling dan een procedure bij de rechter. Maar als de wachttijden inmiddels zo lang zijn dat je bijna net zo goed meteen naar de rechter kunt gaan, dan vraag ik mij serieus af wat de meerwaarde nog is.

Mijn persoonlijke advies aan andere consumenten is daarom: denk heel goed na voordat je je zaak bij SKGZ indient. Op basis van mijn ervaring zou ik mensen die na mij komen niet snel aanraden om deze route te kiezen. De lange doorlooptijd kan enorm frustrerend zijn, zeker wanneer het gaat om zorg, medische noodzaak, wachttijden of problemen met een zorgverzekeraar.

Helaas is het niet anders, maar mijn indruk is dat dit soort instanties in de praktijk vaak niet goed genoeg functioneren voor de consument waarvoor ze bedoeld zijn. Ik heb dit inmiddels meerdere keren ervaren bij verschillende klachten- en geschiltrajecten. Het kost de samenleving veel geld om zulke instanties in stand te houden, maar het doel waarvoor ze zijn opgericht — namelijk consumenten op een toegankelijke, effectieve en tijdige manier helpen — wordt naar mijn mening veel te vaak niet bereikt.

Wat mij betreft zou de minister hier serieus naar moeten kijken. Als een geschillencommissie door lange wachttijden haar belangrijkste voordeel verliest, dan moet je eerlijk durven vragen of het systeem nog wel werkt zoals bedoeld.

Kort gezegd: voor mij voelt SKGZ niet meer als een snelle of effectieve route voor consumenten. De wachttijden zijn te lang, de meerwaarde ten opzichte van een gerechtelijke procedure is daardoor beperkt, en ik zou anderen aanraden om serieus te overwegen of direct naar de rechter stappen niet verstandiger is.

2. juli 2026
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Not interested in helping you

Weer zo subsidie slurpende niet zeggende instantie waar je geen reet aan hebt ! I went to the NZA to make a complaint about a health care provider. They couldnt care less. Then they said go to SKGZ they said they cant help me go to NZA. So basically if you given the run around then result there is no way of making a complaint. It is not like I want something for free I pay health insurance. In a Private health care system is stunning there is no safe guards or accountability its all perfectly legal and the health institute I went to knows that and taking advantage of this system. It is just like living in the wild west and best part we get to pay through the nose for that privilege.

17. juni 2025
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Pure schijnvertoning bij SKGZ.

Pure schijnvertoning bij SKGZ.

Ze innen je geld en plannen een kort gesprekje, maar inhoudelijk doen ze niets voor je. Je krijgt nul begeleiding of voorbereiding, terwijl CZ met juristen en ervaren mensen aan tafel zit. Dat is geen eerlijke procedure, dat is gewoon vooraf al scheef.

Tijdens de zitting word je constant onderbroken en afgekapt. Ze doen alsof ze je begrijpen zodat je stopt met praten, maar je krijgt simpelweg niet de kans om je verhaal goed neer te zetten.

Daarbovenop was de online meeting ook nog eens van slechte kwaliteit met verbindingsproblemen. Dat is echt onprofessioneel voor een organisatie die dit soort zaken moet beoordelen.

En dan de uitkomst: CZ krijgt gewoon gelijk, zonder dat er echt stevig en overtuigend wordt onderbouwd. Het voelt alsof de beslissing al vaststond.

Dit heeft niets te maken met onafhankelijke geschilbeslechting. Dit is tijd en geld verspillen.

28. april 2026
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Vreselijk ontevreden en ijg geen kennis…

Vreselijk ontevreden en ijg geen kennis dit is echt de teleurstelling van het jaar. Medische noodzaak zal iemand eens op moeten zoeken noodzakelijke tandhulp misschien ook even. De deurwaarder die tegen mij is ingezet gaat nu hopelijk iets oplossen die doen nu al meer dan skgz wat een teleurstelling.

24. desember 2025
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Klachtenformulier is niet autist vriendelijk

Klachtenformulier is omslachtig. Je stelt een vraag en word meteen afgeblaft en gediscrimineerd. Dat ik dan maar naar de rechter stap.

Sorry vanwege mijn autisme en sorry dat ik niet goed kan verstaan wat er op uw website staat, aangezien uw website gemaakt is door een kleuter van 4 of door iemand in uw team, waarvan de IQ niet hoger komt, dan de zijkant van een stoeptegel.

Tevens word er gevraagd om prive gegevens via de post op te sturen. Elke snuggere weet nu ondertussen dat prive gegevens niet via de post moeten gaan, vooral niet als het gaat om een ID kaart as an example.

17. februar 2025
Vurdert til 1 av 5 stjerner

In verband met een kwestie die ik had…

In verband met een kwestie die ik had met ASR, een declaratie die ze niet wilden vergoeden, het SKGZ ingeschakeld. De wijze waarop deze de zaak heeft aangepakt verdient zeker niet de schoonheidsprijs. Ze zijn te gemakkelijk uitgegaan van de te goeder trouw handelen van de zorgverzekeraar ASR en dat tenonrechte.
SKGZ daar op aanspreken werd duidelijk niet door hen gewaardeerd en wordt er helemaal niet meer gereageerd. SGGZ is naar mijn mening de titel ¨ombudsman¨ niet waardig.

21. august 2024
Anmeldelse skrevet uten oppfordring

Er denne virksomheten din?

Opprett konto gratis

Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.

Her får du åtte tips om hvordan du skriver en god anmeldelse.

Ta en titt selv