Jeg besøgte i dag Skagen Kunsthus…
Jeg besøgte i dag Skagen Kunsthus sammen med Guideforening Nord – og hold da op, hvor blev jeg overrasket!
Jeg havde selvfølgelig forventet at se spændende kunst, men jeg havde ikke forventet en oplevelse i den kaliber. Kunsthuset rummer en fantastisk samling, og især ejer Claus Møllers private kunstsamling tog næsten vejret fra mig. Og det skal trods alt lidt til!
Vi var så heldige at få Claus Møller selv som guide, og hans levende, engagerede og meget personlige fortællinger gjorde besøget til noget helt særligt. Her var ikke tale om tørre kunsthistoriske foredrag, men om begejstring, historier og kærlighed til kunsten – og den slags smitter.
Jeg gik derfra både imponeret, lidt overvældet og med følelsen af at have fået meget mere med hjem, end jeg havde forventet.
Så hvis nogen tror, at Skagen kun handler om Skagensmalerne, gule huse og Grenen, kan jeg varmt anbefale et besøg i Skagen Kunsthus.
Og Claus – tak for en fremragende rundtur. Det var en fornøjelse at opleve en samling, som tydeligvis ikke bare er samlet med pengepungen, men med hjertet.
19. september 2026
Anmeldelse skrevet uten oppfordring