Informasjon om virksomheten

4. Interiørbutikk
  5. Husholdningsbutikk
  6. Sengetøysforretning

Skrevet av virksomheten

Himla är ett svenskt inredningsföretag, som står för skandinavisk enkelhet och kreativa variationer. I trettiofem år har vi levt efter samma enkla idé - Vi skapar vackra textilier för hemmets alla rum. Det mesta i linne, men även i andra naturmaterial. Allt går att matcha, mixa och blanda. Det är så du kan skapa din helt egna stil.

Kontaktopplysninger

3 stjerner
2 stjerner
1 stjerne

Slik bruker virksomheten Trustpilot

Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.

Vurdert til 5 av 5 stjerner

Absolutely positive experience

Absolutely positive experience. I've made three orders from HIMLA within two months and all were delivered in a very timely fashion (once it took only three working days from order to delivery in Ireland, which is amazing!) and on quality. Totally in love with my new linen curtains.
There's only one downside - they don't send you shipping information/tracking. You'll know that your products have arrived once they have arrived.

23. februar 2024

Himla is a fraud

Himla is a fraud. Please do not buy anything from this company. Pour quality, pour shipment packaging and pour customer service

29. november 2023

Not transparent pricing

Their prices on the webpage are stated to be including Swedish VAT. When ordering outside EU, you have to pay local VAT to your own country. Normally, you would then not pay the Swedish VAT or get the Swedish VAT refunded as soon as local VAT is paid. But Himla denies this, meaning you are paying 25% more if you are ordering to a country outside EU.

26. oktober 2023
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Jätte dålig uppsugningsförmåga på linne…

Jätte dålig uppsugningsförmåga på linne handdukar Fresh Laundry och krymper efter tvätt. Tyckte, kanske, blir bättre med uppsugningsförmåga efter några tvätt, men det hjälpte inte, tyvärr. De är fina, men oandvändbara, köpt många, det var dyrt, så är jätte besviken.

19. mai 2023

Färgåtergivning

Beställde Ella handdukar i färgen ’steel’ efter att ha sett tre olika bilder på Himlas hemsida, där färgen återges på ett och samma sätt. Handdukarna som levererades hade mycket riktigt färgbeteckningen ’steel’ men var av en helt annan färg än de på bilderna. Förstår att det kan vara svårt att återge en färg exakt, däremot är det inte svårt att jämföra en bild med en fysisk produkt för att säkerställa att färgåtergivningen är åtminstone någorlunda korrekt. Eftersom jag bor i Irland och själv skulle behöva stå för returkostnaden utöver den redan betalade fraktkostnaden valde jag att behålla handdukarna men kontaktade Himlas kundtjänst för att göra dem uppmärksamma på problemet. Istället för att förklara eller be om ursäkt för det inträffade svarade Himlas kundtjänst helt kort ’Vi hoppas du ändå får glädje av handdukarna’. Kan inte rekommendera någon att beställa någonting från Himla utan att först ha sett produkten i verkligheten; det går helt enkelt inte att lita på färgåtergivningen i deras bilder och deras kundtjänst förstår uppenbarligen inte problematiken.

19. april 2023
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Köpte deras LINA handduk nyligen för…

Köpte deras LINA handduk nyligen för badrummet att torka händerna med. Ska nog köpa en till. En annorlunda handduk med linne blandning som kanske var lite skönare än vanliga handdukar. Klart skönare frotté än vissa budgetalternativ, till exempel IKEA. Köpte Mille Notti tidigare badhanddukar. Uppsugningsförmågan är inte godkänd, det funkar absolut men är inte jättebra.

Det är jag som lämnade en av de tidigare omdömena här, på mitt gamla konto Daniel som jag av tekniska problem inte kan slå ihop. Så detta omdöme gäller ett senare köp. Jag har inte haft kontakt direkt med Himla sedan dess men de förlorade ett köptillfälle på 10 000-tals kronor för några år sedan bara på grund av deras kundtjänst var oprofessionell. Sedan 31 maj 2020 har jag handlat prylar och inredning till min lägenhet för kanske 300 000+ kr och ingenting från Himla bara på grund av deras snorkiga attityd. Man kan fundera på om de har några psykiska eller sociala problem, för det var inte bara otrevligt. Det var obegåvat, oprofessionellt och onormalt.

Kanske någon en ledning borde överväga att inte anställa dumskallar på företaget. Nu blev det i af en handduk för ca 150 kr på Boozt och det blir en till framöver. Andra företag som faktiskt visar att de värdesätter mig som kund är t.ex. Nordiska Galleriet och Reference Audio. Arnrika butiker som vet vad kundservice är. De butikerna behandlar mig som en kung och Himla behandlar mig som att de inte bryr sig. Hur kommer det sig? SÅ oviktig kan jag inte vara i sådana fall.

Kompetensbrist är definitivt något som är dåligt för företaget och minskar dess likviditet. Har de förlorat pengar på mig, så kommer de antagligen förlora pengar på en del andra kunder. Sparka idioterna eller blunda för problemet.

Jag kanske verkar arg men jag bryr mig egentligen inte alls särskilt mycket. Finns många bra alternativ, kommer att handla sängkläder från Mille Notti istället. Mycket bättre kundservice OCH skönare textiler för ett inte så mycket dyrare pris. Samma prisklass är det väl ändå. Ps, jag har inget samröre med Mille Notti överhuvudtaget (annat än att jag är kund) och det finns säkert fler bra alternativ där ute.

24. mars 2023

Oprovocerat otrevlig personal!

Jag gick in i butiken i Täby centrum och kollade runt lite. Hade en fråga som jag ville fråga personalen. Gick fram till butiksbiträdet och säger att jag har en fråga. Får då tillbaka en SUCK och en blick som säger i princip "STICK OCH BRINN!". Det var precis det jag gjorde, stack för all framtid och brann av besvikelse. Tur att jag inte hann köpa något, sådan service vill jag absolut inte stötta.

21. oktober 2020

URUSEL kundservice!

URUSEL kundservice!
Bättre bemötande borde HIMLA kunnna ge.
Felskapad hemsida gör att metervara längre än 1 m ej går att beställa via mobilen, endast via dator.
Mailat och ringt och fått svar som ”du har nåt fel i ditt system” och ”du kan inte beställa 1,80, du måste köpa 2 meter, men det går bara att köpa 1 meter av tyget”.
Godnatt, yxskaft.
Köpt nu men kommer inte tillbaka.

20. juli 2020

Kundservicen i Sverige är dålig

Kundservicen i Sverige är dålig. Bemötandet är torrt och osympatiskt. Fina textilier som är i bra kvalitet men man betalar ganska mycket för själva märket. Det går att få tag på likvärdiga tyger mycket billigare. Jag handlar produkter för ungefär 15000 kr och de vill inte hålla ett påslakan som är på kampanjpris i några enstaka dagar.

Sedan blir jag irriterad och ställer de mot väggen med en grundlig förklaring och några jobbiga frågor. Något de bara ignorerar. Sedan skriver jag att deras bemötande är under all kritik, då de hävdar att de inte gjort något fel.

Detta är ett skolboksexempel på hur man inte ska sköta en kundtjänst. Inkompenta och ignoranta medarbetare bygger man inga lönsamma företag med. Tur för dem att de butiker som säljer deras produkter är mycket bättre. Annars hade det nog inte funkat.

31. mai 2020

Dette er Trustpilot

Lær mer om andre slags anmeldelser.

Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.

Her får du åtte tips om hvordan du skriver en god anmeldelse.

Ta en titt selv