Vreselijk slechte klantenservice. Per abuis onjuiste aankomst tijd ingevoerd. Direct gebeld met klantenservice of de tijd gewijzigd kan worden, kunnen er niets meer aan doen. Ronduit belachelijk.... Vis mer
Se hva andre synes
Ranzige WC's (echt heel ranzig), eten en drinken verschrikkelijk duur (kom op het is Disney land niet zeker). En misschien niet iemand op het spectrum kinderen op trampolines laten begeleiden. En maar... Vis mer
Mooi park met goed onderhouden huisje (nr13), was ook netjes en schoon. Paden en groen was goed onderhouden en ook hier was het netjes. De attrakties zijn gevarieerd en de hele dag toegankelijk.... Vis mer
Wij zitten nu in een ohara huisje. Hij was vies, snoep op de grond vd vorige bewoners, tandpasta en vieze vlekken op de muren. Ook nog een enorme mierenplaag. We zijn van 19.00 uur tot de volgende... Vis mer
Informasjon om virksomheten
Opplysningene stammer fra ulike eksterne kilder
Enjoy fun and relaxation for the whole family! Holiday Park, Amusement Park and Waterpark. Perfectly located near the beach and popular cities.
Kontaktopplysninger
Waren bijna niet gegaan
Waren bijna niet gegaan, zagen zo veel negatieve reviews.
Het was echt legendarisch. Ga lekker om 10:00 heen en je hebt geen rij niks.
We gingen op een donderdag middenin de bouwvak. GEWELDIG gast die flits en blitz ik ging echt NJWAAAUUUWWW naar beneden WOESHHHH
1 goeie raad: boek hier nooit
1 goeie raad: boek hier nooit als je geeft om hygiëne.
Wij hadden een duingalow geboekt, 2500 euro voor 1 week. Vrij stevig vonden wij maar het was ons enige reis omwille van onze kleine baby die voor het eerst op reis meeging.
Van de eerste seconde dat ik binnen ging in onze 'sta caravan' rook ik al muffe geur. Maar je bent op reis en je denkt joepie we zijn hier eindelijk dus je blijft positief.
Toen ik het gerief begon uit te laden zag ik dat de doucherand vol met schimmel stond. Ook was de badkamer aftands, alles verouderd, kapotte douchestang, stof, douchekop die dringend eens mag vervangen worden. Ik dacht moet ik hier met mijn voeten gaan instaan, of mijn kinderen? Niet dus. Ik merkte ook op dat het nog vuil lag overal, spinnenwebben van maaaaanden oud. Ik wou stofzuigen maar de stofzuiger viel zo goed als uit elkaar en stonk enorm toen ik probeerde te stofzuigen. Hij zuigde ook niets op (ik moest 20 keer over een pareltje gaan en het bleef gewoon liggen, hebben het zelf gefilmd als bewijs). Direct gaan klagen bij de receptie. De parkeermogelijkheden aan de receptie zijn niet evident. Je bent sneller te voet en dan reken ik toch 15 min eer ik aan de receptie was. Dus te voet naar de receptie, klagen tegen een jongeman over de schimmel, het vuil en de stofzuiger. De jongeman was heel vriendelijk en zei dat hij een nieuwe stofzuiger ging regelen. Ook bood hij aan dat er een kuisvrouw kwam kijken voor de schimmel in de douche. Ik terug naar de duingalow. De kuisvrouw was heel vriendelijk en behandelde de douche en ik had ook een nieuwe stofzuiger. Ik ben dan beginnen kuisen. Leuk hé, op je vakantie dag, het eerste uur dat je er bent. We begonnen dan onze bedden op te maken en ik dacht al 'het ruikt hier ook naar schimmel' maar ik probeerde het eerst op te lossen met goed verluchten. Toen ik die avond in men bed lag rook ik enorm de schimmel, en telkens als ik me verdraaide steeg er een walm op. Ik was zo vies van in dat bed te liggen, en ik vond het vreselijk dat mijn kinderen in die omstandigheden moesten slapen. Schimmel is echt nefast voor de gezondheid en als mama probeer je gewoon je kinderen weg te houden van zo omstandigheden. Om 5u in de ochtend had ik al een mail gestuurd dat het bed stonk en dat er schimmel is. Ik heb op die mail nooit antwoord gekregen die dag. Ik ben dan die avond nog maar eens gaan klagen aan de receptie (wij waren overdag op een uitstap gegaan, je bent nog steeds op reis he). Die bleek om 18u al gesloten, maar ik was nog net in tijd om met iemand daar te praten. Ze konden geen schoonmaak ploeg meer sturen omdat die al om 12u weg waren. Ik wees hen op het feit dat ik 5 u in de ochtend al had gemaild dus tijd genoeg om een kuisploeg te sturen? Ik ben daar enorm kwaad geworden en ik eiste een andere slaapplek. Het park zit vol, geen mogelijkheid dus. Terug een nacht in de stank maar gaan liggen. Mijn man heeft gewisseld van plaats dan met mij en het was ietske meer leefbaar omdat ik nu vlak aan de ruit lag. Die ochtend gingen ze iemand langsturen om te komen kijken naar de schimmel. Een jongeman, heel vriendelijk, kwam binnen en zag de douche en wou deze fixen. Opkitten dus. Alleen mochten we ons niet wassen die avond (het moet 8u drogen) en als je van een standdag komt is dat gewoon geen optie dus hebben we gezegd dat het opkitten niet hoefde. De schimmel was langs de buitenkant immers dood en die onder de silicone kwam niet in contact met ons. het nachtkastje in de rechterhoek heeft ie meegenomen op mijn vraag. Want het stonk enorm naar schimmel. Toen hij het weghaalde kwam de schimmelplek erachter tevoorschijn. We zijn dan afgesproken dat deze werd behandeld, maar met niet het sterkste spul want de baby slaapt bij ons dus we waren toch liever voorzichtig met teveel chemische middelen. Nu, ik ben slim genoeg om te weten dat je schimmelgeur niet zo simpel wegkrijgt. na het behandelen rook het al minder maar zeker niet normaal en al zeker niet fris, ondanks het constant verluchten van de kamers. Op dag 3 belden ze ons in de ochtend dat het wisseldag was. Maw, we konden verhuizen. Ik zei oke, maar ik wil eerst gaan ruiken. Ik ga niet nog een keer alles inladen, uitladen voor eenzelfde slecht huisje. OP het eerste zicht zag dit er properder uit, maar het was kleiner, even aftands en het rook in de rechterhoek ook gewoon naar schimmel. Ik weigerde te ruilen. Terug naar de receptie. Toen ik dan vroeg voor een compensatie kreeg ik te horen dat dit niet mogelijk was. Op de moment dat ik stond te klagen stond er iemand naast mij ook te klagen over schimmel, stinkende stofzuiger (kots), etensresten in de frigo, vuile omgeving. Ik vroeg aan die man in welk huisje hij verbleef. Bleek het 1 van die hele dure te zijn. Maw... het is niet zo omdat wij in de duingalow zaten dat we slechte kwaliteit kregen. Ik ben nog nooit zo graag naar huis teruggegaan. Bespaar je frustratie en blijf hier weg!
Comfort huisje @ Duinrel
We zaten in een “comfort” caravan… al mag die naam eigenlijk meteen van het bordje geschroefd worden. Te klein, te basic, en comfort is ver te zoeken. Geen koffiezetapparaat, geen tv, geen wifi – tenzij je bereid bent om €7,50 per dag (per apparaat!) te betalen voor een verbinding die het misschien doet. Luxe is hier dus echt een optie, geen standaard.
Naast ons stond een caravan die waarschijnlijk dienstdoet als opslag of schuur. Het meubilair was kapot en het dak was provisorisch dichtgemaakt met een stuk grondzeil. Niet bepaald een visitekaartje, en eerlijk gezegd: geen gezicht.
Dan het park zelf – dat is dan weer wél in orde. Netjes onderhouden, schoon en goed georganiseerd. Het Tiki-bad is leuk, vooral voor kinderen, maar ook hier weer: flink aan de prijs. Voor twee uurtjes waterpret ben je €7,50 per persoon kwijt. Vergeet trouwens niet je ID-kaart én je gsm mee te nemen naar het zwembad, anders kom je er gewoon niet in. Ja, echt.
Duinerell niet naartoe gaan
Zeer slecht als gezin zou ik dit park niet aanbevelen voor het zelfde geld kan je beter kiezen voor plopsaland belgie , bellewaerde belgie, efteling nederland , preston palace nederland , daar kunnen ze een voorbeeld van nemen ze zijn niet capabel genoeg om een attractiepark en vakantiepark te runnen aparte reservering voor het buitenbad spant echt de kroon , moet gewoon bij het binnenbad zijn ze moeten echter werken met polsbandjes voor vakantiepark gasten en tikibad , donkere kleedruimtes geen led verlichting , kan je het vuil ook niet zien overal poepluiers , energy drank blikken , niet behulpzaam bij problemen qr code of lockers waardeloos
Geen hulp onderweg als je een probleem hebt bij je vakantiehuisje niet werkende sloten of lekkage enz.[ Buiten gesloten]
Verplichte id is ook belachelijk kan je ook afplakken met een andere foto met plakband dan heb je weer toegang
De onder constructie vind ik echt zorgzaam
Straal Verrotte hea balk in het zwembad met scheur in het beton bij de cyclone kikker glijbaan geen versteviging Schotten ja dit wil je een zwembad bezoeker niet aandoen zeer onveilig , onderhoud gebrek van ongeveer 5 jaar er missen stukken van belaste constructie, ontbrekende leuningen worden de scherpe kanten niet afgeplakt voor onze jonge bezoekers tijdelijk , opbouw winkeltje niet storm bestendig straal verrot blijf daar weg met harde wind , dit zijn de verbeterpunten van het park , het matriaal mag wel wat meer in de verf het ziet onverzorgd eruit , en gaat niet lang mee , en bestrating terassen ook moviepark germany heeft het zelfde onderhouds probleem veel afval rondom de vakantie woningen [ in de struiken ] ongedierte ratten en muizen , luiers en tampons in het zwembad ,
Ze zien mij nooit meer terug sluit de deuren maar ze hebben totaal geen grip op de daadwerkelijke bezoekers ze lopen veel inkomsten mis , er word gefraudeerd, het is voor ons geen vakantie weggegooid geld
Combinatie ticket gekocht incl 3 uur…
Combinatie ticket gekocht incl 3 uur tikibad.
Alle kluisjes in zwembad vol. Onnodig veel tijd mee kwijt. bloederige tampons in kleedhokjes tussen de bankjes gepropt. Volgende kleedhokje een maandverband aangetroffen. Dit wil je niet met kleine kinderen. Het baby badje word gebruikt als doorgang en dus veel jongeren en volwassenen die er doorheen rennen om van de ene glijbaan tot andere te komen. Lange rijen bij de glijbanen. Zonde geld…
Overall fine experience but there are areas of improvement
We stayed 3 nights in a Duingalow and were overall satisfied with the accommodation. Beds were a bit too hard for our taste but they were in other Dutch accomodations as well.
Our Duingalow was conveniently located close to the amusement park which my kids really liked. Not huge but fun enough for the kids (ages 6 and 10) to go 3 days in a row. Also fun rides for adults. They could expand opening hours a little bit though.
The Tiki bath was a mixed experience. It was overall good with plenty of fun water slides but a big let down is the amount of people they let in at the same time. You need to book a time slot in advance and you have limited time once inside the pool area. 2 hours is simply not enough time when there's long queues to the water slides. This is a big area of improvement imo.
The outdoor pool area was fine, lots of people and noise though so they should restrict the amount of people at every time slot.
The food on site was a massive disappointment. It was very poor quality, almost disgusting, and on top of that it is extremely expensive. Simply not worth it. It applies to all the food places at Duinrell. I even found a plastic lid from a can in one of my (expensive) meals.
Another thing is that you need to pay extra for pictures to enter the Tiki pool. But at no point did we have to show the pictures. Seems redundant (almost like a scam) to make people pay for pictures that are not used after all. The supermarket in Duinrell is also (too) expensive but at least it offers a nice range of products.
Booked online for the waterpark
Booked online for the waterpark, received a successful message at end of booking but no tickets received. Payment was reimbursed after 3 days to me. Straight away went to rebook but ticket prices had jumped up 20%, Duinrell not willing to accept any fault or offer the price for tickets i had previously paid despite them knowing what I had paid at that time in their system. I think this is very poor given I received a notification of my successful booking at the time of booking. Customer service apparently unable to offer a discount. I hope they make improvements in their booking system as ultimately the issue lies there but customer service should also be able to find fair solutions also.
Zonde van t geld, nooit meer!
Zonde van t geld! Park is erg vies. Toiletten kan je niet vinden staan nergens aangegeven en zijn smerig. Park is vergeven van de wespen. Attracties zijn vergane glorie en slecht onderhouden. Duinrell moet je zien als een camping met een oude vieze speeltuin. 150 euro armer voor 5 toegangskaarten! Echt nooit meer!
Alt for dyrt!!
Alt for dyrt og på ingen måde pengene værd desværre.
Badelandet er privatejet, så man skal betale for hver eneste dag man vil bade.
Vil man bade udenfor, har man 4 timer, men kun en pool.
Vil man bade inde, har man 2 timer, et alt for højt lydniveau og ingen gæster der vasker sig.
Man skal oveni det, betale 3-4 tusinde, for at bade hver dag i en uge og man skal bestille tid dagen før.
Man skal have et camping ID, som du også selv skal betale for.
Forlystelsesparken, som er gratis for gæster på campingpladsen, er også åben for resten af Holland og man kan derfor stå i kø, i 1 time til de få forlystelser der nu er.
Restauranterne og minigolfen var fantastisk, men ikke et sted vi kommer igen desværre.
Duinrell? Ga liever ergens anders heen!
We kregen te maken met ziekte en konden niet naar het Tikibad en Duinrell. Helaas wil deze organisatie niet meedenken in restitutie of andere vorm van coulance.
Vores ophold på Duinrell
Vores ophold på Duinrell – en ærlig vurdering
Vi valgte Duinrell som destination for vores sommerferie med ønsket om en mere overskuelig køreafstand, og stedet bød på flere positive elementer – især for familier med yngre børn Udendørsaktiviteterne og forlystelserne var generelt underholdende og nemme at tilgå men få af dem til de ældre børn.
Når det kommer til badelandet, havde vi dog forventet noget andet ud fra de billeder og beskrivelser, vi havde set forinden. Selve området virkede lidt overrendt og lydniveauet var højt, hvilket gjorde det vanskeligt at nyde oplevelsen i længere tid ad gangen. Begrænset adgang, ekstra gebyrer og behov for forhåndsreservationer kan være godt at være opmærksom på, især hvis man rejser med børn.
Vi boede i et såkaldt “Premium” mobilhome, som rummede det nødvendige. Dog levede standarden ikke helt op til forventningerne – især komforten i sengene kunne forbedres. Det er dog et fint udgangspunkt, hvis man planlægger at bruge stedet som base for udflugter.
Et stort plus var, at man nemt kan gå en kort tur til nærliggende restauranter i byen, hvor vi fandt virkelig god mad til rimelige priser. Servicen på selve området virkede i perioder lidt overstruktureret, men personalet gjorde vist deres bedste for at imødekomme gæsternes behov.
Alt i alt et sted med potentiale, hvor nogle justeringer i faciliteter og forventningsafstemning kunne løfte oplevelsen markant.
HELP
Ik heb geen enkel idee hoe ik een serieus contact kan hebben met een van de medewerkers van Duinrell.... Dus dan maar via deze weg, een negatieve review in de hoop dat deze gelezen wordt en dat ik geholpen wordt. Mijn zoon heeft op 21 juni zijn tas laten staan in de Arcade hal. Natuurlijk niet zo handig van hem. Inmiddels sloot de hal en kon mijn zoon dus niet meer bij zijn tas. Nog dezelfde avond heb ik het verloren voorwerpen formulier ingevuld. Hier heb ik tot op heden niks van gehoord. Een week later maar eens gebeld. Ik ben ronduit als vuil behandeld. De dame aan de andere kant begreep het begrip 'klant' niet helemaal. Het enige wat ik hoopte van deze dame was een beetje hulp, geen toon alsof ik een vervelend klein kind ben... Ik heb hierna een mail gestuurd met mijn hulpvraag en je raadt het al.... Geen reactie. Een kennis van me heeft later tijdens haar bezoek aan Duinrell in het park gevraagd of iemand wilde helpen met het terugvinden van deze tas, ook zij is niet serieus genomen. Ik vraag niks onredelijks, gewoon op een volwassen manier contact en een klein beetje hulp.
Noem het maar gerust…tokkiebad
Noem het maar gerust tokkiebad..overspoelt met minderjarige fatbike jeugd die daar toch wel een beetje de sfeer bepalen.
Kleedruimtes zijn defect, te vol en goor, ook al lopen er nonstop mensen met trekkers de vloer te doen..
Wachtrijen bij de glijbanen duren lang.
Het geluid in het zwembad is echt zeer aanwezig tot irritant toe, je moet bij elkaar in het oor praten om je verstaanbaar te maken.
Na 1.5 uur toch nog voor de cycloon gegaan, helaas bij deze glijbaan m'n hoofd meerdere keren keihard gestoten in de trechter waarna ik zelfs even dizzy werd.was echt bang dit ik ging flauw vallen voordat ik in het water zou vallen.
Gelukkig heb ik de kant gehaald maar was wel van slag.
Heb hierna direct het bad maar verlaten, kon helaas nog eerst iemand gaan zoeken omdat de computer onze code niet meer herkende van de locker, een Engels talige schoonmaker maakte zonder controle onze locker open, ook lekker veilig idee..
Dit is mijn laatste keer in dit bad geweest en misschien ook het hele park, door de vele huisjes en caravans op het park is het niet meer wat het was, overal rijden deze mensen met fietsen en worden de honden lekker uitgelaten.
Verspilling van je geld
ontevreden over Duinrell – zonde van je geld
Ons bezoek aan Duinrell was ronduit teleurstellend. Je kunt geen los ticket voor alleen het Tikibad kopen, waardoor je verplicht een duur combiticket moet aanschaffen voor zowel het zwembad als het attractiepark – dat maar tot 17:00 open is en weinig voorstelt.
De klantenservice was onvriendelijk en totaal niet behulpzaam toen ik mijn Tikibad-tijdslot wilde wijzigen. Geen uitleg, geen meedenken, alleen chagrijn.
Het park zelf is sfeerloos, oud en vies. Medewerkers waren ronduit asociaal en straalden uit dat je hen lastigviel. In het Tikibad was nergens handzeep te vinden – zelfs niet in de keuken. Naast dat dit super onhygiënisch is, is het ook nog extra vervelend als je als vrouw je tijd van de maand hebt en dus geen kant op kunt. Vijf medewerkers aangesproken hierover, nul actie. Uiteindelijk mijn handen gewassen met douchegel die ik uit mn kluisje ben gaan halen. Bizar.
Het eten was niet te vreten: droge friet, smerige kaassoufflés, duur en oneetbaar. Zelfs het waterijsje was al half gesmolten. En dan moet je óók nog betalen voor een kluisje.
Alles bij elkaar: veel te duur, slecht geregeld, onhygiënisch en een schandalige klantenbenadering. Absoluut geen aanrader.
Slecht slecht slecht !!
Slecht slecht slecht !!! Personeel niet consequent wat betreft lengte voor toegang tot de attracties de ene keer wel de andere keer niet, iets wat je niet kan verkopen aan kinderen. Wij verblijven in een lodgetent vreselijk vies !!! Ongedierte kruipt je te gemoeten badkamer is vies en er lag op de wastafel een dikke maai echt om misselijk van te worden !!! Jammer duinrell voor ons nooit meer !!!
Camping Duinrel lag op onze fietsroute
Camping Duinrel lag op onze fietsroute. We wilden er 1 nacht overnachten. Dat kon op de camping, plaats genoeg. De receptioniste begon met inboeken en toen ze klaar was zei ze dat is dan € 100,21. Dat was de prijs voor 1 nachtje kamperen , 2 personen op de fiets met een klein tentje. Duinrel staat ook bekend als camping. Maar je moet dus verplicht ook het pretpark en het Tikibad erbij nemen. Dat hebben we natuurlijk niet gedaan.
Reservering verkeerde dag, niets mogelijk. Receptie ook vorige keer onvriendelijk.
Ik had het zwembad gereserveerd, maar schijnbaar voor de verkeerde datum (gaf de site automatisch aan, inplaats van vandaag). Vervolgens bel directik met de klantenservice nee kan niet meer aangepast worden. Oftewel koop maar nog een keer tickets. Zelfde ervaring vorige keer met de receptie was ook echt niet vriendelijk.
Enorm teleurgesteld – viezigheid, overvolle baden en onbeschoft antwoord van Duinrell
Wij zijn op 8 juni 2025 speciaal vanuit IJmuiden (ruim 100 km heen en terug) naar Duinrell gekomen voor een avondje Tikibad. Wat een gezellige avond had moeten worden, veranderde al snel in een regelrechte nachtmerrie.
Bij binnenkomst moesten we al 10 minuten wachten op een vrij kleedhokje. De vloer was ronduit vies en onhygiënisch: vieze zwemluiers, maandverband, haren en kledingstukken lagen verspreid in de kleedruimte en richting het bad. Er werd nauwelijks schoongemaakt, ondanks dat we daar zelfs een medewerker op hebben aangesproken. De reactie? “Er wordt wel schoongemaakt, maar nu niet.”
Daarna bleek het veel te druk. De wachttijden bij de glijbanen liepen op tot drie kwartier en je kon letterlijk nergens gewoon zwemmen zonder geduwd of besprongen te worden. Lockers waren vol, dus onze spullen moesten we maar ergens op stoelen leggen. We zijn ook meerdere keren lastiggevallen door mensen die ons met telefoons volgden en filmden, wat echt intimiderend was – en nergens toezicht.
Zelfs eten was geen optie: eten dat mensen teruglegden omdat ze het te duur vonden, lag nat op de toonbank en voelde allesbehalve hygiënisch aan. En douchen? Onmogelijk. Alles zat vol. We hebben letterlijk niets kunnen doen, en zijn na één uur gevlucht uit het bad.
Alsof dat nog niet genoeg was, werden we aan de balie genegeerd door medewerkers toen we onze klacht wilden melden. Pas buiten nam een beveiliger ons serieus en gaf aan dat we een klacht konden mailen en waarschijnlijk een vergoeding konden krijgen.
Dus wat doet Duinrell vervolgens als reactie op onze uitgebreide, beleefde klacht per e-mail? Ze schrijven simpelweg:
“U heeft er zelf voor gekozen om het Tikibad te verlaten.”
Serieus? Wat een respectloze, ongeïnteresseerde reactie. Je verkoopt een ervaring die je absoluut niet waarmaakt, mensen zijn terecht ontevreden en dan schuif je de schuld gewoon op hen af?
Ik schrijf deze review omdat ik waarschuwen wil voor de erbarmelijke staat van het Tikibad, het gebrek aan controle, hygiëne en klantvriendelijkheid – en vooral voor de manier waarop Duinrell vervolgens met klachten omgaat.
Wij zijn klaar met Duinrell. Schandalig dat een park met zo’n naam zo met gasten omgaat.
The staff in the grocery shop very not…
The staff in the grocery shop very not nice. They should respect customers better. Next time they do it again ,i will report them to the Manager. Very disrespectfull!
Eigenlijk nog geen 1 ster waard
Eigenlijk nog geen 1 ster waard
*De Camping was eerder een knollen veld vol met ganzen poep.
*Het privé sanitair, klein wel ruim genoeg, geen verwarming waardoor zelfs je toiletpapier kletsnat werd , en zeer zeer slecht schoongemaakt en onderhouden.
* En dan de werknemers van Duinrell, dat zijn hele arrogante mensen die geen greintje mee denken , mensen komen om plezier te maken als zij bij jullie park aankomen, niet om behandeld te worden als een stel kleine kinderen .
*Om over de kinderen te spreken, ik snap dat er een grens / leeftijd aan bepaalde attracties zit voor de veiligheid.
In Duinrell kan er in veel gevallen onder begeleiding best een kind (dat 3 mm kleiner dan de lat is ) in een attractie.
*Het park zelf is mooi ruim opgezet . ik vind het dus heel jammer dat mede door het personeel dat , in mijn ogen , overdreven regels hanteerde , en op een arrogante manier de gasten te woord stond , dat ik er een ongezellige indruk van heb gekregen.
* In de 25 jaar dat ik kampeer heb ik nog nooit het gevoel gehad , een slecht revieuw achter te moeten laten , tot deze keer .
*Het fijnste aan deze midweek was het dorpje zelf , Duinrell zelf is voor ons geen leuke plek om naar terug te gaan . Er zijn veel verbeter punten , hoop dat jullie er mee aan de slag gaan .
Lær mer om andre slags anmeldelser.
Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.