Se hva andre synes

Vurdert til 5 av 5 stjerner

Po przybyciu na Lotnisko Chopina w Warszawie miałem zarezerwowane auto w innej wypożyczalni jednak rezerwacja została anulowana z niewidomych przyczyn. Panowie z Quanta Rent a Car szybko jednak uratow... Vis mer

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Niesłowna firma !!! Poniedziałek 08.07 rozmawiam z infolinią jako auto zastępcze sami zaproponowali mi Mercedesa GLE. Nagle przy dostawie samochodu 10.07 po dom podstawiają starego Lexusa RX. Pytani... Vis mer

Informasjon om virksomheten

1. Bilutleiefirma

Skrevet av virksomheten

Jeśli szukasz wypożyczalni samochodów z szerokim wyborem pojazdów i niezawodną obsługą to Quanta jest idealnym wyborem. Nasza flota składa się z nowoczesnych i komfortowych samochodów, które spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Oferujemy konkurencyjne ceny i elastyczne warunki wynajmu, a nasz zespół jest zawsze gotowy pomóc w wyborze najlepszego samochodu dla Twoich potrzeb. Rezerwuj już dziś i przekonaj się, jak łatwo i wygodnie można wynająć samochód dzięki Quancie.

Kontaktopplysninger

4 stjerner
3 stjerner
2 stjerner
1 stjerne

Har ikke svart på negative anmeldelser

Slik bruker virksomheten Trustpilot

Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.

Profesjonalna wypożyczalnia

Profesjonalna wypożyczalnia. Procedura wydania i zdania pojazdu przebiegła szybko i bez problemu. Samochód otrzymałem zatankowany do pełna i czysty w środku. Polecam, jeśli zależy Ci na sprawnym i szybkim zorganizowaniu najmu.

9. januar 2026

Bardzo polecam

Bardzo polecam, auto czyste, zadbane oraz zatankowane. Bardzo miła obsługa bez żadnych zastrzeżeń. Pan który pomagał mi z wynajmem był bardzo pomocny oraz miły. Auto w super stanie nic się z nim nie działo, sprawdzone przed każdym wynajmem. Wynajmuję pojazdy już któryś raz i muszę przyznać że jestem zachwycona obsługą oraz autem. Bardzo polecam, jeśli szukasz pojazdu na wynajem to tylko w firmie Quanta Cars!!!!! Polecam!!!!

19. mars 2026
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Cena wydaje się niska, ale...

Cena wydaje się niska, ale naliczą Ci opłaty za inne rzeczy. Oczekują, że oddasz umyty samochód. A mówiąc o umytym samochodzie, mam na myśli, że musisz wszystko wypolerować, odkurzyć i oddać go praktycznie tak, jakbyś go w ogóle nie dotykał. Nie miałbyś tak wysokich oczekiwań w przypadku zwykłych wypożyczalni samochodów, gdzie rozumieją, że będziesz z niego korzystać.
UNIKAJ ICH!

19. januar 2026
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Do not use this company - avoid!!!

Do not use this company!!! We hired a car (didn’t even get the model we asked for but whatever) to pick up from Krakow airport, waited for the transfer only to be told by the man who picked us up that quanta car don’t have an office anymore at the pick up location. We got there and luckily someone was waiting to meet us. When we came to drop the car back off we had a text from a random number telling us to just leave the car on the same car park with the keys inside the car. We struggled to even get into the car park as they don’t have an office or any staff there anymore and we’re not comfortable doing this given that they had taken over £1000 from my card as a deposit. I called the Quanta car number repeatedly to check this was legit and no one answered. Eventually we asked them to confirm the car reg and had to leave the car with the keys inside as we had a flight to catch. They wouldn’t let us on the transfer back to the airport either and we didn’t have time to argue so we ordered a Uber. E-mailed Quanta and confirmed we had left the car as requested and had no response. They’ve now taken £40 off my card with no explanation at all. We gave the car back with 3/4 of a tank when we received it with 1/4.

23. desember 2025

Pojazd na letnich oponach

Pojazd na letnich oponach, brudny. Kierowcę trzeba odwozić 100km na przystanek. Nie wiem skąd tyle pozytywnych opinii

8. januar 2025

Unikajcie tej firmy

Unikajcie, jak tylko możecie.
Jeżeli Wasza ubezpieczalnia chce wam zaproponować samochód zastępczy z tej wypożyczalni, poproście o zmianę firmy.

Samochód nie dość, że nie spełnia klasy auta zastępczego, to jeszcze musicie odebrać pracownikami autem, potem najlepiej go podrzucić do kolejnego klienta.

Bonus na koniec: firma obciąży was kosztami, jeżeli przekroczycie nieznacznie prędkość - śledzą was po GPS. Oczywiście pracownik o tym nie wspomni, to to tylko zysk dla firmy. Umowę podpisuje się na tablecie przy pracowniku, także nie ma kiedy jej przeczytać.

Problem pojawia się, kiedy opłacicie tę kwotę, a będziecie cały czas nękani mailami i sms z groźbami, że zostaniecie zgłoszeni do KRD za nieopłacenie noty.
W moim przypadku, musiałem już zgłosić sprawę do UOKIK, bo z takimi naciągaczami się nie spotkałem. Nie potrafią nawet sprawdzić swojego konta bankowego, na którym mają już pieniądze.

16. desember 2024

Firma niesłowna

Firma niesłowna - miesiąc przed najmem ustalone auto, model, wyposażenie i wszystko niby OK. Dzień podstawienia pod serwis w którym zostawiałem swoje auto zostałem olany i pozostawiony sam sobie - nie przyjechali, nie poinformowali, że kierowca niedostępny i nie podstawia, jak już podstawili po kilku godzinach to auto o 2 klasy gorsze….dramat - auta nie przyjęliśmy i polecam to innym wynajmującym.

16. desember 2024

Masakra

Masakra. Dostarczyli auto brudne. I to jeszcze o godzinie 22. Kierowcę trzeba było odwieźć do domu ok. 20 km. Nie było możliwości dokładnego oglądnięcia auta że względu na późną porę. Rano okazało się, że auto ma uszkodzoną oponę, co uwieczniłam aparatem. Przy zdawaniu auta, wypożyczalnia stwierdziła, że to ja uszkodziłam oponę i wystawiła fakturę na 600 zł. Przy braku zgody z mojej strony zaczęli straszyć windykacją. Oszuści. Nie polecam tej wypożyczalni nikomu. Za to obok super wypożyczalnia, której niestety tutaj nie mogę zareklamować. Tam przemiła obsługa. Bezproblemowo. Auta czyste, pachnące. Quanta brak profesjonalizmu i naciągactwo.

13. november 2024

Niesłowna firma !!!

Niesłowna firma !!!
Poniedziałek 08.07 rozmawiam z infolinią jako auto zastępcze sami zaproponowali mi Mercedesa GLE. Nagle przy dostawie samochodu 10.07 po dom podstawiają starego Lexusa RX. Pytanie czy ktoś inny przejął mój samochód, czy infolinia sama nie wie co ma za auta na stanie. Po telefonie reklamacyjnym na infolinię udają"Greka", niby nic o tym nie wiedzą a wcześniej sami zaproponowali Mercedesa.
Nie polecam - trzeba mieć wszystko z nimi spisane.

10. juli 2024

Firma nie dba o klienta

Firma nie dba o klienta, mieli opóźnienie godzinę (mieli 3 godziny) po 4 godzinach jak czekałem na auto i zadzwoniłem co się dzieje to dopiero człowiek wydający auto poinformował mnie że będzie opóźniony 1,5 h.

Nie polecam nigdy nie zamawiajcie auta z tej firmy bo będziecie czekać wieki na noe

9. april 2024

Lipa

Lipa, lipa i jeszcze raz lipa...
Pęknięty klosz lampy z tyłu 2 tysiące szkody wycenione gdzie po serwisie dzwoniłem max 1200
Nie polecam!!

15. februar 2024

Nie polecam!

Nie polecam!
Czytajcie umowy bo są kary umowne. Dostałem dodatkową karę za przekroczenie prędkości . Skoro nie chcecie żeby pojazd przekraczał prędkość wystarczy zamontować ogranicznik - a tak to ewidentne zarabianie na niewiedzy. O samochody dbam jak o swoje, dlatego mnie to zabolało. Osoba podstawiająca pojazd dała tylko do podpisu tablet bez poinformowania o tym że takie kary istnieją, dodatkowo musiałem sam drukować oświadczenie do podpisu.
Korzystałem z wielu wypożyczalni ale pierwszy raz się spotkałem z takimi karami.

Jeli chodzi o samochód to Ok, sprawny, w miarę czysty.

1. august 2023

Polecam!

Korzystaliśmy z wypożyczalni na lotnisku w Warszawie, zdecydowanie polecam. Bardzo solidna obsługa i zdecydowanie najlepsza oferta na całym lotnisku dopasowana do naszych potrzeb :)

20. juli 2023

Pelen profesjonalizm

Jestesmy pelni podziwu firma, ktora wynajela nam auto w sytuacji, gdy inny diler, u ktorego wczesniej zarezerwowalismy auto, zawiodl i zostawil nas bez auta po przylocie do Polski. Wszystko zostalo zalatwione z pelnym profesjonalizmem i rzetelnoscia. Dziekujemy za pomoc.

8. mai 2023
Anmeldelse skrevet uten oppfordring

Lær mer om andre slags anmeldelser.

Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.

Her får du åtte tips om hvordan du skriver en god anmeldelse.

Ta en titt selv