Selskapet har svart
Korzystam z usług PayPo od kilku dobrych lat bez kompletnie żadnych problemów. Polecam korzystać z ich usług w szczególności, gdy nie jesteśmy pewni sklepu, w którym robimy zakupy. Niestety raz... Vis mer
Selskapet har svart
Wsparcie klienta w firmie PAY PO jest nie tylko błyskawiczne ,ale bardzo miłe i kompetentne. Za posrednictwem Paypo płace za zakupy w internecie od kilku lat. Wciagu tych lat ,miałam dwa raz... Vis mer
Selskapet har svart
oceniam działania pay po naprawdę dobrze :) zostalam oszukana przez pewna firmę która nie wyslala mi towaru i zaplacilam za pośrednictwem pay po 1 ratę splacilam ale później przestałam wierzyć że tow... Vis mer
Selskapet har svart
Ingen tidligere historie av å be om anmeldelser
Har svart på 98 % av de negative anmeldelsene sine
Svarer vanligvis i løpet av 24 timer
Slik bruker virksomheten Trustpilot
Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.
Zakładasz konto, przechodzisz weryfikację, wszystko idzie jak należy. Aktywujesz limit i ku Twojemu zaskoczeniu limit wynosi całe 0 złotych 🥳🥳 Biuro obsługi klienta zasłania się weryfikacją i masą innych rzeczy nie powiązaną z tematem zerowego limitu.
Chcesz usunąć konto? Nic z tego, wyciąganie danych i mimo, że nie możesz korzystać z ich usług, konta też nie możesz usunąć. Brawo i dziękuję.

Svar fra paypo.pl
Jak kupujesz na Alixpress przez paypo to zapomnij o pomocy pomoc polega ino na przełożeniu rat a nie pomocy jak Aliexpress ciebie oszukał a paypal jak płacisz kartą w Aliexpress wypierasz paypal to paypal pomoże a paypo jest dobre w gadce a nie czynach przekonałem na własnej skórze jak te firmy pomagają klientowi naprawdę

Svar fra paypo.pl
Zablokowali mi konto bankomat ukradł mi kartę bo rzekomo kradziona. Od 2 tygodni nie mogę dostać się do konta i pieniędzy zawodzą mnie ciągle że weryfikują moje dane. Lucyna Agnieszka Kowalczyk. Oddajcie mi moje pieniądze i dostęp do kina

Svar fra paypo.pl
Świetna obsługa, pomoc i zaangażowanie w rozwiązanie problemu, polecam!!

Svar fra paypo.pl
Korzystałam wielokrotnie, w końcu nacięłam się na ich nieuczciwe metody. Oferują wygodną zapłatę w ratach, ale nie informują o prowizji! O tejże trzeba doczytać w załączonej umowie, która jest zaszyfrowana i wygląda jak nieznaczący element wiadomości mailowej.

Svar fra paypo.pl
Cwaniaki, zobowiązanie spłacone a wysyłają pismo do komornika. Dodzwonić się tam nie da, firma krzak.

Svar fra paypo.pl
Masakra poprostu dodzwonić się do nich to graniczy z cudem

Svar fra paypo.pl
Korzystam z usług PayPo od kilku dobrych lat bez kompletnie żadnych problemów.
Niestety raz padłam ofiarą nieuczciwego sprzedawcy - od listopada 2025 samodzielnie próbowałam uzyskać zwrot należności za zwrócone zamówienie, bezskutecznie. Dzięki PayPo udało mi się to w bardzo krótkim okresie czasu (1-2 dni od złożenia dokumentów).

Svar fra paypo.pl
Nie polecam, nie da sie założyć konta na paypo bez powodu wpisuje wszystko dokładnie i poprawnie i nici z tego. Infolinia nie pomaga.

Svar fra paypo.pl
Za posrednictwem Paypo płace za zakupy w internecie od kilku lat.
Wciagu tych lat ,miałam dwa razy sytuację, w której musiałam poprosić o pomoc konsultanta Paypo.
Problem został rozwiązany natychmiast z "uśmiechem na ustach".
kompetencja, rzetelnośc i super pomoc w rozwiązywaniu problemów.
Dziękuję
Małgorzata
Szczecin

Svar fra paypo.pl
Zakup opłacony przez PayPo ale pieniądze nigdy nie trafiły do sklepu. Po trzech dniach sklep anulował zakup ale PayPo nie anulowało zadłużenia. Wykonałem pięć telefonów i wysłałem dwa pisma. Sprawa stoi w miejscu już 30 dni. Zbliża się termin spłaty za coś co nie zostało zrealizowane. I kto teraz ma wyrównać minus na koncie, ja? Jako emeryt czuję się jakby zrobiono mnie "na wnuczka" Mają czas. A ty emerycie za błędy, nie twoje płać.

Svar fra paypo.pl
Mam fantastyczne doświadczenia z PAYPO.pl. Obsługa klienta na najwyższym poziomie. Zawsze pomocni. Świetna współpraca.

Svar fra paypo.pl
Niby spoko ale mało opcji szybkiej pomocy i nie widzę opcji reklamowania transakcji.

Svar fra paypo.pl
Zmieniłam komentarz, dziękuję za pochylenie się nad moją sprawą i dokładne wytłumaczenie procesu korzystania z Paypo. Moze nie będę Wasza fanką ani stałym klientem, ale macie świetny zespół obsługi klienta, jestem uspokojona i zaopiekowana. Pozdrawiam

Svar fra paypo.pl
Dałbym 10 gwiazdek na minusie ale się nie da. Strona leży, masa weryfikacji, zero kontaktu i tępe pytania ze strony obsługi. Omijać szerokim łukiem, zrobię wam antyreklamę.

Svar fra paypo.pl
Gdy wyszło że złamali prawo (wg uokik), nagle na emaile zaczynają odpowiadać dopiero po 14 dniach (co do godziny) marnując czas (przez co sprawa trwała około 5 mieś.), w trakcie gdy naliczają odsetki (które później z pomocą uokik zostały całkiem anulowanie, jak i jakakolwiek spłata z mojej strony)
Tragiczna obsługa, a raczej bardzo dobra w kantowaniu, i dokładnie przemyślany każdy krok żeby utrudnić lub uniemożliwić dochodzenie roszczeń. Na szczęście ja jestem bardzo, bardzoo cierpliwy.

Svar fra paypo.pl
PayPo to w mojej ocenie przeciętna usługa płatności odroczonych.
Największy minus przez który nie wiem czy skorzystam ponownie to prowizja 1,50zł aby uregulować należność Blik lub kartą. Aby nie ponosić tej opłaty musiałem zlecić ręcznie zwykły przelew bankowy.
Nie zauważyłem też aby PayPo oferowało jakąś dodatkową ochronę kupujących (konkurencja umożliwia obecnie wstrzymanie płatności gdy na przykład nie otrzymało się zamówienia do dnia terminu płatności, lub gdy jesteśmy niezadowoleni i składamy reklamację w sklepie).

Svar fra paypo.pl
Potwierdzam opinię przedmówców. Zabierają limit ni z gruchy ni z pietruchy, limit 6000zł zawsze spłacane przed i na czas i nagle przyszedł dzień mam dostępne 1300zł z limitu a oczywiście paypo pokazuje 0zł, tłumaczenia o zdolności kredytowej sa kompletnie nie prawdziwe i nonsensowne, im więcej rat spłaconych zgodnie z harmonogramem tym zdolność kredytowa wyższa a oni twierdzą że jest przez to niższa, śmiech na sali, kupe lat kupowałem płaciłem paypo i regularnie spłacałem, obecnie mam spłaty nawet do 50 dni do przodu a limit 0zł mimo iż powinien być 1300zł do wykorzystania, tylko nie płacenie oraz zaległości moga mieć aż taki wpływ na dolność by zabrać limit kredytowy, jeśli tak się traktuje rzetelnych stałych klientów to jak traktować tych co zalegają ???!!!!!!!. Absurd!!!!!!!!!.

Svar fra paypo.pl
Przypadkowo nacisnąłem płatność takim system pobrano z mojego konta 1 zł , celelem weryfikacji , po minucie mnie zweryfikowano negatywnie, nie wiem dlaczego co i jak ? Nigdy nie miałem i nie mam żadnych zadłużeń , zadzwoniłem na infolinię, byłem 15 w kolejce , chciałem dowiedzieć się dlaczego tak dobrego płatnika jak ją zweryfikowano negatywnie, więc dałem sobie spokój , zmieniłem metodę płatności i zapłaciłem blikiem .
Złotówka przepadła , więc jeśli tak polega weryfikacja to firma zarabia kilka tysięcy złotych dziennie na niczym , a to jest już wyłudzenie!

Svar fra paypo.pl
Jako użytkownik usługi odroczonej płatności świadczonej przez PayPo czuję się zobowiązany opublikować rzetelną, merytoryczną ocenę praktyk stosowanych przez tę firmę, ponieważ w mojej ocenie naruszają one szereg przepisów prawa powszechnie obowiązującego oraz zasad współżycia społecznego w obrocie konsumenckim.
1. Arbitralne obniżanie limitu bez podstawy i bez informacji. Posiadam nieposzlakowaną historię spłat, wszystkie zobowiązania wobec PayPo regulowałem terminowo. Pomimo tego, limit na moim koncie został jednostronnie i bez jakiegokolwiek uprzedzenia obniżony. Zgodnie z art. 385¹ § 1 k.c. postanowienia umowne nieuzgodnione indywidualnie, które kształtują prawa i obowiązki konsumenta w sposób sprzeczny z dobrymi obyczajami i rażąco naruszają jego interesy, nie wiążą konsumenta. Dowolność w ingerencji w parametry umowy, bez uzasadnienia i bez wdrożenia procedury wynikającej z art. 7 ustawy o kredycie konsumenckim (obowiązek rzetelnej oceny zdolności kredytowej oraz informowania konsumenta o jej wynikach), budzi poważne wątpliwości co do zgodności z prawem.
2. Nieproporcjonalny zakres żądanych danych. W ramach tzw. „weryfikacji” PayPo zażądał ode mnie: PIT-u, dowodów dochodów z działalności gospodarczej, dowodów dochodów z umowy o pracę, a nawet faktur wystawianych przeze mnie kontrahentom przy kwocie transakcji wynoszącej 3 000 zł, która została mi wcześniej przyznana. Odmówiłem udostępnienia faktur, powołując się na tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu art. 11 ust. 2 ustawy z 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, oraz z uwagi na obowiązki wynikające z RODO wobec moich własnych kontrahentów, których danych nie mogę przekazywać podmiotom trzecim bez podstawy prawnej.
Zakres żądanych danych w sposób oczywisty narusza zasadę minimalizacji danych (art. 5 ust. 1 lit. c RODO). Żądanie kompletu danych finansowych przedsiębiorcy dla oceny ryzyka transakcji ratalnej o wartości 3 000 zł jest w mojej ocenie ewidentnie nadmiarowe i nieadekwatne do celu przetwarzania.
3. Blokada dostępu do konta jako retorsja. Zablokowanie dostępu do danych w panelu klienta w następstwie odmowy udostępnienia informacji objętych tajemnicą przedsiębiorstwa nosi znamiona nadużycia pozycji kontraktowej. Konsument/klient ma prawo dostępu do własnych danych wynikające wprost z art. 15 RODO, niezależnie od sporu co do zakresu weryfikacji.
4. Rola CRIF. Dokonywanie sprawdzeń w bazie CRIF w opisanych okolicznościach, przy bezproblemowej historii spłat, oraz wzajemne przesyłanie danych pomiędzy podmiotami powiązanymi budzi poważne wątpliwości co do podstawy prawnej przetwarzania (art. 6 RODO) oraz co do zgodności z ustawą o udostępnianiu informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych.
5. Kroki prawne. Wcześniej opublikowany przeze mnie komentarz usunąłem w dobrej wierze, licząc na zmianę praktyk po deklarowanej przez PayPo aktualizacji zasad. Obecny komentarz publikuję jako zapowiedź konkretnych działań prawnych: skargi do Prezesa UODO na naruszenie zasady minimalizacji i legalności przetwarzania, skargi do UOKiK na praktyki naruszające zbiorowe interesy konsumentów (art. 24 ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów), oraz wystąpienia do Rzecznika Finansowego.
Przestrzegam innych użytkowników: wzorowa historia spłat u tego dostawcy nie chroni przed arbitralnymi decyzjami i żądaniem danych daleko wykraczających poza granice wyznaczone przez RODO i ustawę o kredycie konsumenckim.

Svar fra paypo.pl
Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.