De laatste tijd zie ik dure tv reclame van Meewind voorbijkomen. Waarom? Zijn er veel beleggers uitgestapt? Het geld voor die dure reclame kan beter besteed worden lijkt me Doet me denken a... Vis mer
Selskapet har svart
zwart op wit kun je niet meer vertrouwen heb belegd vanaf dag een in zeewind bestaande parken die moeten een veel hogere intrinsieke waarde hebben aangezien de energieprijzen sterk gedaald zijn e... Vis mer
Selskapet har svart
Ik ben heel tevreden over Meewind. In de eerste plaats vanwege het doel: daar sta ik vierkant achter. Daarnaast is ook de communicatie van belang: je wordt altijd goed en vlot geïnformeerd, geen ove... Vis mer
Stiekem een goed rendement. Ooit ingestapt uit sympathie met het idee om energie op te wekken uit wind en dat op de beste plaats: op zee. Het blijkt ook nog eens een goed rendement op te leveren, zo... Vis mer
Selskapet har svart
Met Meewind kunnen particulieren, bedrijven en lagere overheden beleggen in duurzame energieproductie. Participatie in de fondsen van Meewind is mogelijk vanaf 250,- euro. Met Groenfonds Regionaal Duurzaam investeren Meewind en haar participanten in kleinschalige energieproductie in de regio, met Energie Transitiefonds investeren we in Nederlandse bedrijven die de energietransitie versnellen en met de Zeewind-fondsen investeert Meewind in windparken op de Noordzee.
Kruisweg 22-24, 2011LC, Haarlem, Nederland
Har svart på 90 % av de negative anmeldelsene sine
Svarer vanligvis i løpet av to uker
Slik bruker virksomheten Trustpilot
Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.
Zeer slechte organisatie. Verkeerde keuzes v.w.b. investeringen worden op de klanten afgewenteld en zo worden er ineens honderden euro's afgeboekt. De beheerkosten zijn sowieso ook al hoog. Je kan maar vier keer per jaar geld opnemen en het duurt eeuwen voordat dat dan op je rekening staat. Ze hanteren dan maximaal 10 werkdagen na datum dat je kan verkopen en altijd wordt de volledige termijn gepakt, dat is kennelijk onderdeel van hun verdienmodel.
Onprettige en arrogante klantenservice die verwijst naar algemene voorwaarden en daarbij dan ook nog eens zo reageert dat je volgens hen al die kleine lettertjes maar had moeten lezen m.a.w. wat zit je eigenlijk te zeuren. Niet echt klantvriendelijk dus zou je kunnen zeggen.
De afgelopen tijd deed het fonds me aan een gokkast denken waarbij heel snel saldo met tientjes (soms zelfs honderden euro's) werd afgeboekt. Je vermogen verdampt snel op die manier natuurlijk. Een absolute afrader dus!

Svar fra Meewind
Na 1 jaar alleen maar een negatief rendement. Op het energie transitie fonds -1,15% en op het groen regionaal duurzaam fonds -5,25%. Op de bank laten staan met negatieve rente was dus beter geweest. Ook de informatievoorziening over het (negatieve)rendement over de fondsen is onder de maat. En dat met maar liefst 1,7% beheerskosten en 3% aanvangskosten. Een dikke afrader dus.

Svar fra Meewind
Aanvankelijk was ik positief over het Groenfonds Regionaal Duurzaam, maar langzamerhand begin ik mij zorgen te maken over de expertise van de beheerder. Het tweede jaar op rij moet er plots flink worden afgewaardeerd in de portefeuille. Eerst op een Geothermie project en nu weer op een Biogas installatie in Almere. Het geraamde rendement wordt zo twee jaar op rij al niet gehaald en ik maak mij zorgen voor de toekomst van dit fonds...
jammer dat de 3% emissiekosten zo hoog zijn ,
dat gaat tenkoste van ons rendement , 2% zou redelijker zijn .
Zo zielig dat er een QR code geeist wordt voor een evenement in de buitenlucht en na afloop een biertje op het terras
Wat een zielige vertoning. Ik kom zondag niet en daarna ook nooit meer op dit festival van de slapzakken
ik ben zeer tevreden met Meewind.
alle lof voor de site
ik zou graag stoppen bij meewind, maar moeilijk om je resterende inleg terug te krijgen. vt End.

Svar fra Meewind
Ik heb zelf in het energie transitie fonds belegt per mei 2020. Ik heb een flink negatief rendement. In 2021 wordt er geen dividend uitgekeerd. Maar ik geloof niet dat de andere negatieve reacties recht doen aan de openheid van zaken. Je moet niet in dit fonds stappen voor de korte termijn. Het zit nog in de aanloopfase. Geef het een paar jaar de tijd. Je kunt dit niet vergelijken met de huidige situatie op de beurs. Overigens zullen deze mensen steen en been klagen bij een beurscrash. Ik zie over een jaar of 18 wel of de investering een goede was.

Svar fra Meewind
ik dacht een goede rendabele keus gemaakt te
hebben door te investeren in energie transitie.
Dit is toch wel heel actueel in deze tijd. Ik begrijp
Helemaal niet dat met geld geen winst behaald kan
worden. Volgens mij hebben jullie wanbeleid gevoerd.
Ais het anders is hoor ik graag jullie mening.

Svar fra Meewind
In juni 2019 ingestapt in het Energie Transitiefonds. Inleg 9.991,00. Daar is nu nog 9.222,00 van over. Ruim 7% in de min. En dat is niet zo vreemd want uiteindelijk blijk je alleen maar te beleggen in Greenchoice; een energiebedrijf waar ik weg ben vanwege de slechte klantenservice. Jammere belegging. Als je wat voor het milieu wilt doen kan je beter gewoon je geld wegschenken aan goede doelen als Natuurmonumenten, Greenpeace et cetera want hier kleden ze je gewoon uit zonder enig milieu effect.

Svar fra Meewind
Een hoop mooie praatjes maar rendement ho maar . Alleen maar daling van het rendement en hoge kosten . Maand beleggingen vorig jaar gestopt bedrag wordt alleen maar lager nu ook weer ruim 20 euro verdampt zit zelfs in de min nu . Eens maar nooit meer
Er zit niks mee in meewind alleen maar tegenwind .
Wil je wat doen voor het milieu door daarin te investeren .
Een bende oplichters zijn het

Svar fra Meewind
Tegenwind zou een betere naam zijn voor deze klub. Instappen en uitstappen kost al een rib uit je inleg. En verder omvangrijke kostbare reclames. Elders stijgen de aandelen terwijl Meewind niets realiseert.
Beleg duurzaam bij de ASN bank is mijn advies.
Tot slot: de app.van Meewind is beneden de maat.

Svar fra Meewind
1,7% doorlopende kosten. Instapkosten 3%. Kostenstructuur diep verborgen in prospectus. Stel dat het gemiddelde rendement 5% is per jaar. Dan gaat er meer dan 30% van t rendement op aan kosten! Op korte termijn meer dan de helft. Dat heeft weinig te maken met een ideële instelling.

Svar fra Meewind
Sinds 2013 heb ik deze beleggingen. De ervaringen zijn zeer positief. De verstrekte overzichten zijn helder en voorzien van alle relevante informatie. Prima groene beleggingen met een goed rendement.
Ik neem al sinds 2012 in Meewind en heb de organisatie leren kennen als degelijk ondernemend met eenoog voor duurzaamheid en rendement. Bovendien is de administratie overzichtelijk en handig.
Ik hoop dat in de toekomst nog vele mooie projecten worden gefinancierd door Meewind.
Als je een vraag hebt, is niks te veel. Klantvriendelijk bedrijf. Beleggen gaat simpel en nog geen vervelende ervaringen mee gemaakt. Voor mij is alles inzichtelijk bij dit bedrijf
Goede informatie en uitleg in de kwartaalreportage
Al jaren deelnemer in de Meewind fondsen. Verantwoorde beleggingen en een mooi rendement. Weer wat bijgestort in het Energie Transitiefonds.
April 2019 ingestapt in energie transitie fonds; deze investering heeft nooit in de plus gestaan, heel jammer, zelfs zonder de bijzonder hoge 3% instapkosten is het resultaat nog negatief :-(
Rendementen alleen maar lager, ben begin 2019 ingestapt bij transitie en groen, waarde overall na 2 jaar lager dan storting maw de 3% instapkosten niet inverdiend; valt me tegen.
Lær mer om andre slags anmeldelser.
Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.