Se hva andre synes

Vurdert til 3 av 5 stjerner

De laatste tijd zie ik dure tv reclame van Meewind voorbijkomen. Waarom? Zijn er veel beleggers uitgestapt? Het geld voor die dure reclame kan beter besteed worden lijkt me Doet me denken a... Vis mer

Vurdert til 2 av 5 stjerner

zwart op wit kun je niet meer vertrouwen heb belegd vanaf dag een in zeewind bestaande parken die moeten een veel hogere intrinsieke waarde hebben aangezien de energieprijzen sterk gedaald zijn e... Vis mer

Vurdert til 5 av 5 stjerner

Ik ben heel tevreden over Meewind. In de eerste plaats vanwege het doel: daar sta ik vierkant achter. Daarnaast is ook de communicatie van belang: je wordt altijd goed en vlot geïnformeerd, geen ove... Vis mer

Vurdert til 5 av 5 stjerner

Stiekem een goed rendement. Ooit ingestapt uit sympathie met het idee om energie op te wekken uit wind en dat op de beste plaats: op zee. Het blijkt ook nog eens een goed rendement op te leveren, zo... Vis mer

Informasjon om virksomheten

1. Fondsforvaltning
  2. Alternative økonomitjenester
  3. Kapitalforvaltning
  4. Finansinstitusjon
  5. Investeringsselskap

Opplysningene stammer fra ulike eksterne kilder

Met Meewind kunnen particulieren, bedrijven en lagere overheden beleggen in duurzame energieproductie. Participatie in de fondsen van Meewind is mogelijk vanaf 250,- euro. Met Groenfonds Regionaal Duurzaam investeren Meewind en haar participanten in kleinschalige energieproductie in de regio, met Energie Transitiefonds investeren we in Nederlandse bedrijven die de energietransitie versnellen en met de Zeewind-fondsen investeert Meewind in windparken op de Noordzee.

Kontaktopplysninger

3 stjerner
2 stjerner
1 stjerne

Har svart på 90 % av de negative anmeldelsene sine

Svarer vanligvis i løpet av to uker

Slik bruker virksomheten Trustpilot

Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.

Vurdert til 5 av 5 stjerner

Meewind weet wat zijn klanten willen

Meewind weet wat zijn klanten willen. De fondsen van Meewind zijn maatschappelijk heel verantwoord en leveren een prima rendement. Ze zijn heel goed bereikbaar en spelen goed in op nieuwe kansen!

9. juli 2024
Vurdert til 5 av 5 stjerner

Ik zit al heel lang bij de meewind…

Ik zit al heel lang bij de meewind fondsen en ben positief. Goede punten zijn hun performance (het zit weleens tegen een jaartje). In de communicatie zijn ze correct /vriendelijk. Wat ik een beetje mis een overall indicatie van de performance, dus inclusief (bijschrijven) dividend.

16. mars 2024

Beste Kijege,

Hartelijk dank voor deze positieve review, zijn we blij mee.

Wat betreft de overall indicatie hebben we een gepersonaliseerde waardeontwikkelingsgrafiek die zichtbaar is in het online dossier en de app van Meewind. Maar we zijn ons er van bewust dat we deze nog verder kunnen verbeteren, daar werken we hard aan. U kunt tot dan ieder moment via onze klantenservice een gespecificeerd overzicht opvragen van uw rendement per fonds.

Drie jaar beleggen bij Meewind

Ik beleg nu ruim drie jaar bij Meewind als extra aanvulling voor mijn pensioen. Ik vind het heel prettig dat het duurzaam is en de rendementen zijn naar verwachting. De app en mijn online dossier zijn ook makkelijk toegankelijk voor het overzicht.

15. januar 2024

Geachte mevrouw Hartmann,

Hartelijk dank voor uw deelname in onze fondsen en de bijdrage die daarmee geleverd wordt aan de energietransitie.

We zijn blij met uw positieve feedback.

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Vreemde gang van zaken vind ik het.

Ik vind(!) het een een nep-beleggingsfonds met slecht rendement en vreemde regels met name rondom liquidatie/ verzilveren van de inleg.

Ik kocht jaren geleden een participatie in Zeewind, de boel werd opgedeeld voor een heel klein deel in nieuwe parken (met redelijk rendement) en een groot deel bestaande parken (nauwelijks rendement). Totale rendement viel dus erg tegen natuurlijk. De argumentatie en met name besluitvorming (verdeelsleutel) hieromheen is mij nooit duidelijk geworden, maar beter ben ik er niet van geworden. Eerste rode vlag.

Maar dit soort trucs beheersen ze goed daar. Want na het besluit mijn participaties te verkopen ontving ik ineens 14 dagen voor de daadwerkelijke verkoop een mededeling dat deze nog vóór de verkoop met 14% gaan dalen met één of ander "officieel" rapport erbij dat ze het eigenlijk allemaal niet zo goed hadden ingeschat in het verleden dus dat moest nog even gecorrigeerd/afgewaardeerd worden, toevallig vlak voor mijn verkoop. Heeft me duizenden euro's gekost. Volstrekt onacceptabel natuurlijk.

Men kwam niet verder dan dat er geen garanties zijn voor de toekomst plus de suggestie dat het misschien een reden zou kunnen zijn dan maar niet te verkopen.... Op mijn opmerking dat ik één en ander wilde laten onderzoeken werd mij medegedeeld dat de schade dan direct op mij verhaald zou worden...

Oja, de maandelijkse waarde (waarvoor Meewind terugkoopt cq de belegger dus zijn inleg tussentijds kan verzilveren) wordt bepaald door een "onafhankelijke partij" die door Meewind zelf betaald wordt... (of eigenlijk nog gekker: door de participant betaald en door Meewind bepaald)

Overigens staan er in sommige fondsen kleine lettertjes dat ze helemaal niet verplicht zijn tussentijds terug te kopen. Dus dan zit je er tot aan einde looptijd aan vast, al naar gelang het Meewind uitkomt. Een jaar of 15 ofzo. Lekker dan! Heb een hele discussie hierover in mijn mailbox staan.

3 keer raden wat er gebeurt naarmate in de loop van de tijd meer participanten hun inleg willen verzilveren en de windparken vrijwel afgeschreven zijn (wat volgens Meewind gecompenseerd zou worden door toenemende dividenden las ik... geloof jij het??).

Vrij eenvoudig natuurlijk om de waarde kunstmatig hoog te houden (want die bepaal je zelf), rond te bazuinen hoe goed je het wel niet doet, participanten gek maken met rendementen op basis van een natte vinger in de lucht (die dat op feestjes vertellen) en ondertussen? Krijgt iemand tegen einde looptijd (al) zijn geld nog terug of niet of gedeeltelijk met hulp van trucs zoals ook bij mij gebeurde? Ik weet het niet.. maar heb besloten dit niet af te wachten. Te veel red flags.

De vele reclame die ze (blijkbaar) moeten maken deden mijn wenkbrauwen al fronsen, wie betaalt dat? De participanten natuurlijk! Net als de gelikte rapporten vol met officiële blah blah. Dit gaat allemaal direct ten koste van het rendement. Ik ben dus blij dat ik hier weg ben. Ze zijn voornamelijk met zichzelf bezig. (vind ik)

18. april 2023

Geachte heer,
Wij vinden het spijtig dat u Meewind begin 2023 verlaten hebt als ontevreden participant, ondanks het positieve financiële rendement dat u heeft behaald en de bijdrage die we met uw steun hebben geleverd aan de energietransitie. We waren op de hoogte van uw onvrede, maar dit commentaar op Trustpilot strookt helaas niet met de feiten. Graag lichten we dat toe.

U schrijft dat er niets klopte van de splitsing in de Zeewindfondsen eind 2015.
Meewind: De splitsing van het Fonds Zeewind in 2015 in de sub-fondsen Nieuwe Parken en Bestaande Parken (ZNP en ZBP) is tot stand gekomen op uitdrukkelijk verzoek van de participanten. De achtergrond hiervan was dat op er dat moment (2014) sprake was van een al operationeel windpark Belwind en een nog te bouwen nieuw windpark Nobelwind. Meewind heeft deze splitsing vooraf en achteraf meermaals uitgebreid en in detail toegelicht tijdens (extra) participantenvergaderingen, in documentatie, per mail en via de website. Het is spijtig te constateren dat u desondanks 8 jaar na dato nog vragen hierover heeft. Voor zover wij kunnen zien, heeft u eerder nooit om een nadere toelichting gevraagd.
U stelt dat ZBP nauwelijks rendement heeft opgeleverd. Het viel u erg tegen.
Meewind: in de periode waarover het gaat heeft het fonds (ervan uitgaand dat alle participaties werden aangehouden en alle dividend in cash uitgekeerd werd) een gemiddeld jaarlijks rendement gehaald van 7,82% (na kosten); dit bestond uit 6,51% per jaar voor Zeewind Bestaande Parken en 11,93% voor Zeewind Nieuwe Parken. Per participatie van EUR 1.163,- werd in totaal EUR 1.001,- dividend in cash uitgekeerd. Het prospectus van Zeewind en de sub-fondsen sprak over een verwacht rendement van 7-10% na kosten. Het gerealiseerde rendement in de betreffende periode ligt dus in lijn met die verwachting.

U spreekt over trucs omdat er twee weken na uw besluit tot verkoop een koersdaling zou zijn doorgevoerd. Meewind: Meewind heeft op 27 januari 2023 in haar kwartaalupdate de participanten geïnformeerd dat er sprake was van een mogelijke koersdaling per 1 april 2023. In tegenstelling van wat u schrijft, was u net als alle andere participanten in de fondsen, op de hoogte gesteld van de mogelijke koersdaling voordat u uw verkoopopdracht doorgaf.

U heeft het over de ‘kleine lettertjes’ waarin volgens u allerlei ongunstige bepalingen staan. Meewind: De ‘kleine lettertjes’ waarover u spreekt, zijn de fondsvoorwaarden die in het prospectus zijn uitgeschreven. Als participant bent u hiervan op de hoogte. Die houden oa in dat ieder kwartaal op vaste momenten verkoop mogelijk is tegen de dan geldende waarde. Uw verzoek om eerder uit te treden dan het eerstvolgende verkoopmoment, strookt niet met de fondsvoorwaarden en werd daarom niet ingewilligd. Dat neemt niet weg dat u uw participaties sindsdien gewoon conform de afspraken gewoon heeft kunnen verkopen.

U trekt de waardering en de onafhankelijkheid van Deloitte in twijfel.
Meewind: Meewind waardeert de deelnemingen en leningen maandelijks volgens een vaste procedure en methodiek die inderdaad eens per jaar wordt voorzien van een onafhankelijke analyse en waardering door accountant Deloitte. De Bewaarder Apex Depositary Services, die is belast met wettelijke toezichthoudende en controlerende taken, volgt dit proces en de uitkomsten ook vanuit haar verantwoordelijkheid. Daarnaast is een review van de waardering en het proces onderdeel van de jaarlijkse jaarrekeningcontrole door de Accountant. Er zijn dus, in het belang van en betaald door de participanten, diverse onafhankelijke partijen die dit proces bewaken. Van een ‘natte vinger’ zoals u beweert, is dan ook geen sprake.
Het is duidelijk dat u het niet eens bent met de gang van zaken en daar zal deze toelichting van de feiten vermoedelijk niets aan veranderen. Meewind hecht er echter waarde aan dat de lezers van Trustpilot en onze 12 duizend participanten een correcte voorstelling van zaken krijgen.

Hoogachtend,

Dieptepunt in communicatie

Ik kan niet de waarde van mijn portefeuille lezen door een zwarte balk met div. algemene links.

21. oktober 2023

Beste Elly,

Vervelend dat u geen volledig inzicht in uw gegevens heeft door een zwarte balk. We hebben hier helaas niets eerder over gehoord en het is ons ook niet helemaal duidelijk wat u bedoelt.
Mogelijk kunt u direct contact met ons opnemen via info@meewind.nl, dan kijken we graag even met u mee.

Vurdert til 2 av 5 stjerner

Op zich zijn de doelstellingen en…

Op zich zijn de doelstellingen en uitgangspunten prima, maar ik denk dat de kosten van de organisatie dermate hoog zijn dat je beter in een groenfonds als ASN kunt stappen. Transparanter wat dat betreft.

25. mai 2023

Svar fra Meewind

Dank voor uw feedback. Wanneer u gaat beleggen zijn kosten inderdaad een relevante factor, maar prestaties van de fondsen ook. Om een goede vergelijking te maken tussen aanbieders moet u dus ook vergelijkbare fondsen vergelijken. Een Groenfonds is daar een goed voorbeeld van (zoals u zelf aangeeft), die biedt zowel Meewind als ASN aan.
Wanneer we het Groenfonds van Meewind vergelijken met het Groenfonds van ASN zijn de jaarlijkse kosten inderdaad iets hoger (1,3% ASN en 1,7%Meewind). Tevens betaalt u bij Meewind eenmalig 3% emissiekosten over uw inleg.
Echter heeft het groenfonds van ASN op dit moment historisch rendement van de afgelopen 5 jaar van -1,39% per jaar tegen een prestatie van 2,78% per jaar bij Meewind. Over een periode van 5 jaar zijn de 3% inlegkosten omgerekend 0,6% per jaar. Dus uiteindelijk heeft u bij Meewind de afgelopen 5 jaar meer rendement gemaakt in het Groenfonds.
Met vriendelijke groet

Groen met belastingvoordeel

Sinds 2 jaar beleg ik bij Meewind in het Groenfonds Regionaal Duurzaam. Het rendement van het fonds zelf is niet bijzonder hoog (ong 2,5%) maar met het belastingvoordeel erbij kom ik in de buurt van 5% op jaarbasis met een laag risico. Daarnaast is het ook echt groen en in Nederland. Ik zit hier prima met mijn belegde geld

10. april 2023

Geachte heer/mevrouw,

Dank voor uw reactie. We hebben vanuit ons Groenfonds net weer een nieuwe investering gedaan. Nu in een grootschalig batterij-opslag systeem. Het batterijsysteem slaat stroom op wanneer het hard waait en zonnig is. En geeft energie af wanneer het windstil is en/of bewolkt. Onmisbaar voor de energietransitie.

Niet investeren in Meewind !! Zeewind Bestaande Parken

Zeewind Bestaande Parken: ging altijd redelijk, met een rendement van 6 tot 7%. Eind 2022 een bericht dat de nodige herzieningen in de waardering hebben plaatsgevonden (waarde daalt van € 2100 naar € 1900). Ik mijn positie in de verkoop gedaan, maar dan mag je pas na een kwartaal verkopen (zeer slecht!), nu is het 1 april geweest en moet de verkoop gestand gedaan worden. Maar op 15 maart 2023 een email met de melding dat er een nieuwe windstudie is en een aangepaste electriciteitsprijsverwachting. Dit net 2 weken voor de verkoopdatum, met een effect dat de waarde gaat dalen van ongeveer € 1900 naar 1640!
Is dat slecht of is dat niet slecht. En dan heb ik het nog niet over dat de verkoop ook nog € 25 moet gaan kosten. Krijg ik op 31 maart nog een bericht over de a.s. verkoop en de optie om de belegging alsnog te behouden.... Belachelijk toch. Wat een mismanagement. In ieder geval kun je dus niet rekening op een continue beleidslijn. Niet in investeren a.u.b.. Ik heb gelukkig al eerder een deel van de investering van de hand gedaan.

aanvulling: ontvangen € 1.612,70 Verlies binnen 2 kwartalen ruim € 500 en niet bedankt.

Dank voor de bekende aanvullende informatie.
Het gaat echte om het moment waarop de verkoopwaarde bepaald gaat worden. De intrinsieke waarde van 31 maart 2023 is hoger dan die op de bijgestelde van 1 april. Ik heb verkocht in december, dus verwacht ik een verkoopwaarde van het eerste kwartaal.
Ik ben zeer ontstemt over de gehanteerde werkwijze in mijn geval!

6. januar 2023

Geachte heer/mevrouw,

Dank voor uw feedback op trustpilot. De daling van Fonds Zeewind Bestaande Parken is vervelend. Het rendement was jarenlang hoog én stabiel. Zelfs zo dat een groot deel van de participanten hun originele inleg verdubbeld hebben met de behaalde rendementen. Een mooi resultaat; duizenden investeerders zijn er blij mee. We hopen u, onderaan de streep, ook.

Mocht u e.e.a. willen doorspreken of nog toelichting wensen, bel ons dan vooral even. We staan u graag persoonlijk te woord. Hieronder vast een korte toelichting, ook voor anderen bij wie uw recensie mogelijk vragen oproept.

Vanwege resultaten van nieuwe studies is de intrinsieke waarde van Fonds Zeewind Bestaande Parken met 14% naar beneden bijgesteld. En is het Fonds Zeewind Nieuwe Parken juist met 17% gestegen. Hoe dat precies zit leest u in de uitgebreide toelichting op onze website. https://meewind.nl/fonds/zeewind-bestaande-parken/

Het nieuwe verwachte jaarrendement voor de komende 15 jaar is nu 5,5% voor beide fondsen. Nog altijd een gezond en aantrekkelijk rendement. Veel mensen die al deelnamen in het Fonds Zeewind Bestaande Parken, en geloven in het belang van duurzame energie, hebben hun portefeuille dan ook uitgebreid.

U belegde in windmolens op de Noordzee. De opbrengst van die molens wordt bepaald door hoe hard het waait, in combinatie met de prijs van elektriciteit. Beide factoren brengen risico’s met zich mee. Vandaar dat het fonds risicoprofiel “4” draagt. We zien ons nu geconfronteerd met de uitwerking van deze risico’s. Dat hoort, hoewel vervelend, bij beleggen.

Al in Q4 2022 kondigden wij aan dat nieuw onderzoek naar beide factoren nodig was. Aanleiding hiertoe was enerzijds tegenvallende resultaten qua stroomopbrengst. Dit deed vermoeden dat de windverwachting niet langer juist was. En anderzijds de recent flink gestegen elektriciteitsprijzen.

De resultaten van die onderzoeken waren in Q1 bekend. Deze zijn daarna zorgvuldig doorgerekend en getoetst en zijn per 1 april verwerkt in de intrinsieke waarde van onze beide zeewindfondsen. Het spijt ons voor u dat uw gekozen verkoopmoment precies samenvalt met deze waardemutatie. Al sinds de start van het fonds in 2010 vindt 4 keer per jaar een verkoopmoment plaats. Zo ook dit jaar, ongeacht de ontwikkelingen.

Bijna alle deelnemers van ons Fonds Zeewind Bestaande Parken, u wellicht ook, beleggen ook in Zeewind Nieuwe Parken. Zo ervaren zij momenteel beide kanten van het beleggersrisico: de negatieve én de positieve.

Wij hopen dat u een andere duurzame bestemming voor uw belegging heeft gevonden! En danken u hartelijk voor uw duurzame bijdrage.

Vurdert til 4 av 5 stjerner

Meewind groenfonds/ energy fonds

Meewind groenfonds, is een prima fonds voor langer ter mijn. je moet gewoon een beetje geluk hebben, geld ook voor energy fonds, deze is wel zeer positief als je het juiste moment bent ingestapt. Belasting voordeel van het groen fonds is mooi mee genomen! Als je instapt, lees goed de voorwaarden!

13. januar 2023
Vurdert til 3 av 5 stjerner

Interesse in investering weggeblazen.ben geïnteresseerd in nieuwe…

Ik ben geïnteresseerd in nieuwe beleggingsvormen.
Ook bij meewind gekeken.
Maar niet de ervaringen van de deelnemers schrikken me af
Nee, het zijn de reacties daarop, van Meewind.
Dat geeft exact de denk_ en werkwijze weer.
Waarvoor dank !!
Ik ga niet investeren in deze... Wat zal ik netjes zeggen...lucht.... Nee, blaaskaken .

26. november 2022

Geachte heer/mevrouw Woldhuis,

Het is spijtig te lezen dat u een negatieve review over Meewind plaatst zonder gebruik te hebben gemaakt van onze diensten. We hadden graag de kans gekregen u van een duurzame belegging te voorzien.

In de reacties op eerdere bericht op dit platform zijn we ingegaan op de opmerkingen van gebruikers en hun ervaringen. Hierin geven we weer dat beleggen risico's kent en er fluctuaties zijn in de waardeontwikkelingen. Het is ons onduidelijk wat u precies bedoeld met onze denk- en werkwijze en welke aanstoot u daar precies aan heeft. Wellicht kunt u dit met ons delen via info@meewind.nl zodat wij hier naar kunnen kijken en mogelijk verder kunnen toelichtend.

Duurzaam beleggen

Prima organisatie, ik beleg nu ruim 3 jaar in het Energie Transitiefonds bij Meewind. Het eerste jaar was heel goed en de twee jaren erna minder. Hier heb ik wel altijd uitleg over gekregen en het is ook een belegging voor langere periode.
Afgelopen maand maakt het fonds weer een mooie sprong omhoog. Dus naast een goed rendement (mag altijd beter), ben ik vooral blij met de duurzame insteek van het fonds.

2. februar 2022
Anmeldelse skrevet uten oppfordring

Lær mer om andre slags anmeldelser.

Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.

Her får du åtte tips om hvordan du skriver en god anmeldelse.

Ta en titt selv