De website werkt prettig en is overzichtelijk opgebouwd. Het plaatsen van een opdracht was eenvoudig en ik ontving binnen korte tijd meerdere reacties van freelancers. Het hele proces verliep soepel e... Vis mer
Se hva andre synes
ProLinker / Hoofdkraan.nl — onterechte factuur na opzegging Na één maand gebruik heb ik mijn abonnement direct opgezegd nadat de eerste incasso mislukte. Desondanks ontving ik vervolgens factu... Vis mer
Ik heb via deze site een opdracht gedaan rn daarvoor zou ik €484,- krijgen. Helaas na dik anderhalve maand heb ik nog steeds niks ontvangen, terwijl de klant waarvoor ik de opdracht heb gedaan in febr... Vis mer
Update na reactie: ik heb weer contact proberen op te nemen. Ik word gewoon nog steeds genegeerd. DOE GEEN ZAKEN MET HUN!! Opdracht gedaan bij Hoofdkraan, na twee maanden nog steeds mijn geld nie... Vis mer
Selskapet har svart
Ingen anmeldelsesinvitasjoner er registrert
Har svart på 50 % av de negative anmeldelsene sine
Bruker vanligvis over én måned på å svare
Slik bruker virksomheten Trustpilot
Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.
Hoge maandelijkse kosten tegen weinig…
Hoge maandelijkse kosten tegen weinig kwalitatieve opdrachten. Veel opdrachten die worden geplaatst worden niet opgevolgd en Hoofdkraan doet er weinig aan om dit te verbeteren
Hoofdkraan is de plek voor ZZP-ers om…
Hoofdkraan is de plek voor ZZP-ers om in contact te komen met opdrachtgevers. Het platform is zeer goed opgezet waardoor je gelijk op de hoogte bent van nieuwe opdrachten in jouw vakgebied. En contact met potentiële opdrachtgevers verloopt via intern postvak. En na accepteren door de klant kun je na afronding van de opdracht makkelijk de opdracht afsluiten en factuur uitsturen. En wordt betaling verder gewaarborgd door Hoofdkraan.
Zeer slechte ervaring met abonnement 3 maanden!
Hoofdkraan biedt abonnementen voor 3 maanden aan, en die had ik in één keer betaald. Echter, het systeem kan dit niet aan. Elke maand kreeg ik facturen en dreigingen met incassobureaus. En werd wederom mijn abonnement geblokkeerd. Er werd zelfs gezegd dat ze het automatisch gingen incasseren, iets waar ik NOOIT toestemming voor had gegeven. Om mijn klachten te sussen, kreeg ik 3 maanden gratis verlenging. Maar dat zal ook wel niet goed lopen. Ik houd er direct mee op na deze 3 maanden! Wat een waardeloze klantenservice en systeem. Als het systeem 3 maanden abonnementen niet aankan, bied het dan ook niet aan op je website! Slechte ervaring heeft 3 maanden geduurd.

Svar fra Hoofdkraan.nl
Jammer van de slechte support!
Jammer van de slechte support! De administratie werd niet bijgewerkt waardoor ik maanden heb moeten wachten op mijn geld.

Svar fra Hoofdkraan.nl
een reactie op opzegging, geen klantenservice, onduidelijke incasso’s
Ik heb een betaald Pro-abonnement genomen bij Hoofdkraan.nl (€70. Daarna probeerden ze een automatische incasso uit te voeren zonder mijn toestemming, terwijl ik daar nooit een machtiging voor heb afgegeven.
De incasso mislukte (terecht), maar in mijn dashboard staat de betaling tóch als “betaald”.
Ik heb meerdere keren gebeld, voicemail ingesproken en gemaild, geen enkele reactie.
Vervolgens heb ik mijn abonnement schriftelijk opgezegd, maar ook dat wordt volledig genegeerd.
Geen bevestiging, geen opvolging, niets.
Als fintech-consultant zie ik hier ernstige tekortkomingen in administratie, compliance en klantenservice. Jammer, want het platformidee is goed maar zolang communicatie ontbreekt en incasso’s onterecht plaatsvinden, is dit geen betrouwbaar systeem.

Svar fra Hoofdkraan.nl
Dit bedrijf is nog niet eens 1 ster…
Dit bedrijf is nog niet eens 1 ster waard.
Opdracht via hoofdkraan gedaan, de opdrachtgever heeft keurig betaald, alleen betaalt hoofdkraan mij niet uit. Er staat dat het saldo binnen een paar werkdagen wordt uitbetaald, inmiddels zijn we al een paar weken verder. Telefonisch wordt er nooit opgenomen, per mail wordt er ook niet gereageerd.
Doe nooit zaken met ze, je krijgt je geld niet!
@hoofdkraan, ik ben nog steeds niet betaald. Het gaat om een lullig bedrag van €60 maar het is voor mij een principe kwestie geworden. Graag ontvang ik zsm betaling

Blijven facturen sturen
Dit bedrijf is echt slecht, maak hier alsjeblieft nooit gebruik van. Ik heb een maand een pro abonnement afgesloten, vervolgens blijven ze me factureren voor een abonnement die ik niet eens meer heb. Mails worden onbeleefd beantwoord, verlenen geen service en willen je niet tegemoet komen.
Wees gewaarschuwd!

Svar fra Hoofdkraan.nl
Belde het nummer op de website maar…
Belde het nummer op de website maar kreeg een Engelse dame die zei dat ze Hoofdkraan niet kende en Informa BV ook niet. Na aandringen zei ze dat het toch wel klopte maar ze van Prolinker is en me niet kan helpen.
Wat een schimmige business! Vermijden!!!

Svar fra Hoofdkraan.nl
Hele vieze manier van abonnement aansmeren
Opdracht geplaatst. Freelancer heft de klus geklaard. Tot zover prima. Toen kwam de factuur. Ik probeer te betalen maar struikel over het volgende: je kan alleen betalen als je een vinkje zet bij "Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden. Deze betaling geldt tevens als machtiging voor het abonnementsgeld voor volgende maanden." Je gaat dus akkoord met het afsluiten van een abonnement en ook nog eens onduidelijk voor hoe lang met "voor volgende maanden". Ik heb gebeld, kreeg een of andere recruiter aan de lijn, kon me niet verder helpen. Meerdere mails gestuurd, geen reactie.

Svar fra Hoofdkraan.nl
2 jaar geen lid en dan opeens weer geld…
2 jaar geen lid en dan opeens weer geld afschrijven. Boevenpraktijken!

Niet aan beginnen...
Niet aan beginnen.... Het klinkt allemaal leuk en aardig todat je een opdracht hebt afgerond en het saldo op je account wilt terugboeken. Ik heb twee weken geleden mijn saldo terug laten boeken, nog steeds niks ontvangen. Ze reageren niet eens meer op mijn mails. Kortom, het zijn oplichters!
(Vakantie is geen goede reden! Er staat ook op de website dat het binnen enkele werkdagen verwerkt wordt.)

Klantonvriendelijk en zeer onprofessioneel
Dit is nu echt het toonbeeld van anonieme, geautomatiseerde online geldklopperij. Deze club is ontzettend goed in geld afschrijven van je rekening. Echter als je een vraag hebt en/of met ze in contact probeert te komen, in geen velden of wegen te bekennen.

Svar fra Hoofdkraan.nl
Slechte service en dubbele afschrijving – nog steeds geen reactie
Op donderdag 3 juli 2025 heb ik een Pro-abonnement voor 3 maanden aangeschaft via Hoofdkraan.nl, ter waarde van €225. Vervolgens duurde het veel te lang voordat mijn profiel actief werd, waardoor ik geen gebruik kon maken van het platform en niet kon reageren op opdrachten.
Tot overmaat van ramp werd er op woensdag 9 juli 2025 ook nog eens onterecht €90 extra afgeschreven voor hetzelfde Pro-abonnement.
Ik heb meerdere keren gebeld en gemaild, maar tot op heden geen reactie hierover ontvangen.
Deze situatie is voor een professioneel platform als Hoofdkraan.nl zeer teleurstellend en onacceptabel. Ik hoop dat er nu wél actie wordt ondernomen.

Zeer tevreden over Asmita tekstschrijvster
Zeer tevreden over Asmita als tekstschrijver.
Ze denkt mee en levert teksten die precies passen bij de uitstraling van mijn bedrijf. Ze schrijft duidelijk, krachtig en professioneel. De communicatie verliep vlot en de levering was snel. Aanrader voor iedereen..

Pas op
Platform vol technische mankementen, gebrekkige communicatie, uitblijven van betalingen, geen telefonisch contact mogelijk. Als (startend) ondernemer wegblijven van deze website.

Slechte service
Slechte service, niet bereikbaar voor een oplossing, onbetrouwbaar en zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers voor de gek houden. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Goedkoop = duurkoop!
Geen uitbetaling en geen enkele reactie
Update 14-12-2025: na mijn vorige update heb ik één veelbelovende email gekregen, waarop ik gelijk de opgevraagde informatie heb gestuurd. Sindsdien is het weer radiostilte. Helaas!
Update 18-11-2025: Beste Hoofkraan, bedankt voor de reactie. Helaas is niets minder waar en heb ik tot op heden nog steeds geen uitbetaling gehad van het geld dat rechtmatig van mij is. En dit duur nu al 6 maanden. Erg jammer!
Helaas is mij ook overkomen wat veel anderen hier schrijven. Na meer dan een maand, 3 emails en het inspreken van een bericht geen enkele reactie en al zeker geen uitbetaling van mijn tegoed.
Dit is erg jammer, want de opzet van de website en het contact met opdrachtgevers is goed.
Ik zal volgende keer beter nagaan of een site wel te vertrouwen is. In dit geval blijkt dat duidelijk niet het geval.

Hoofdkraan betaalt niet uit
Hoofdkraan was echt een nare ervaring. Er was een opdrachtgever die contact met mij opnam voor een opdracht. Opdracht aangeleverd. Alles ging perfect. Totdat ik mijn betaling moest ontvangen. Opdrachtgever heeft in SEPTEMBER 2024 de betaling overgemaakt via de escrow systeem en die heb ik tot op heden niet ontvangen. We zijn meer dan 6 maanden verder. Ik heb gebeld, niemand neemt op. Meerdere keren gemaild, niemand reageert. Fysiek op de locatie geweest. Kreeg ik te horen dat het enkel hun postadres is maar dat niemand daar op de zaak zit. Ik heb natuurlijk mijn abonnement opgezegd. Maar ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Hoofdkraan.nl raad ik daarom niemand aan!

Svar fra Hoofdkraan.nl
2 weken geleden account aangemaakt 70…
2 weken geleden account aangemaakt 70 euro betaald, maar geen werkend account. Kan niet op opdrachten reageren. Heb heel veel mailtjes gestuurd, waar niet op werd gereageerd. Telefoon nemen ze niet op. Opeens na 2 weken wordt account werkend. Had gelijk nadat account niet werkte, opgezegd via mail. Nu ook via account, waar ik na 2 weken nu pas bij kon. Krijg ik een mail dat ze het geld niet kunnen incasseren, welk geld, want ik heb al 70 euro aan jullie slechte dienst betaald waar ik niks aan heb. En dan hier bij truspilot wel reageren, maar op een eigen mail reageren doen jullie niet, behalve een standaard mail van we nemen zsm contact met je op. Best wel slecht, ben niet de enige zo te zien.

Svar fra Hoofdkraan.nl
Twee weken geleden een abonnement…
Twee weken geleden een abonnement afgesloten, wordt het niet weergegeven op mijn account. Kan niet reageren op opdrachten omdat je een abonnement nodig hebt...
Reageren vervolgens niet op mailtjes of belletjes..

Svar fra Hoofdkraan.nl
Lær mer om andre slags anmeldelser.
Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.