Se hva andre synes
Ingen anmeldelsesinvitasjoner er registrert
Har svart på 54 % av de negative anmeldelsene sine
Bruker vanligvis over én måned på å svare
Slik bruker virksomheten Trustpilot
Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.
Hoofdkraan.nl - trap er niet in!
Hoofdkraan, Prolinker, Informa BV? Met welk bedrijf heb ik van doen? Ik had een abonnement tot eind 2024 bij Hoofdkraan voor een redelijk abonnement tarief. Kon hier als freelancer ook regelmatig wat leuke opdrachten uit scoren dus werkte goed voor mij. Toen veranderde er iets in hun organisatie en werd het heel ondoorzichtig voor mij als freelancer. Abonnementstarief schoot omhoog van €90 per kwartaal naar €90 per maand (3x zo duur dus!!) en ik kreeg mijn laatste opdrachten ook niet meer uitbetaald terwijl de opdrachtgevers konden aantonen dat zij wel aan hoofdkraan hadden uitbetaald. Als je vervolgens reclameert dan wordt er niet op je mail gereageerd en bel je het nummer op de website dan krijg je een antwoord van de firma Prolinker dat je een bericht kunt achterlaten maar ze bellen nooit terug. Gevolg, alles bij Hoofdkraan opgezegd. Plotseling verscheen er een aantal maanden geleden ineens een automatische incasso van € 70,00 per maand geïncasseerd door Informa. Enig speurwerk leerde mij dat dit ook gelinkt is aan Hoofdkraan dus ondanks dat ik eind 2024 al heb opgezegd starten ze nu dus ineens een automatische incasso. Ingelogd op mijn Hoofdkraan profiel en zag dat het abonnement weer op actief stond. Incasso’s laat ik gelijk terugstorten en abo weer ge-deactiveert. Al met al is de manier van zaken doen van Hoofdkraan/Proliner/Informa op zijn zachts gezegd vrij dubieus te noemen en ik adviseer aan alle free-lancers en zzp’rs die overwegen van dit platform gebruik te maken hier ver van weg te blijven.
Heel slecht
Heel slecht, NOOIT intrappen!!!
Verzoek ingediend een onterecht slechte referentie te verwijderen, ruim 3 maanden aan het proberen geweest, meerdere berichten over gestuurd en ontvangen ("We zijn ermee bezig!" en "We gaan er onmiddellijk achteraan!" en "Het wordt zo snel mogelijk in orde gemaakt!"), zonder resultaat. Waardeloos!
Maar als je 1 dag te laat bent met betalen, weten ze je wel meteen te vinden. Pro-abonnement beëindigd m.i.v. april (bevestiging voor ontvangen via e-mail), maar tot op de dag van vandaag (juni 2026) krijg ik van de bank nog altijd melding dat de automatische incasso niet is uitgevoerd. Logisch, want ik heb daar een blokkade op gezet. Maar ze blijven het dus wel doodleuk proberen – 2x op 1 dag zelfs, beide keren onder de noemer Informa BV, met verschillende tegenrekeningen. Het slechtste platform voor freelancers aller tijden!
[edit — 15-06-2026]
Ik was vergeten dat ik al een review had geplaatst. Hieronder een nieuwe (update/aanvulling).
Hoofdkraan is onderdeel van ProLinker. Van beide platforms kun je beter heel ver wegblijven.
Ik heb op 11-11-2025 [*TIP: onthoud deze datum*] een Pro-abonnement genomen op Hoofdkraan.nl voor € 70 per maand en elke maand netjes betaald, dat gaat via incasso door Informa BV. Door gebrekkige communicatie, slechte bereikbaarheid — telefonisch contact is onmogelijk — en NUL service besloot ik het abonnement te beëindigen. Per e-mail bevestiging ontvangen voor einde abonnement: 11 april 2026 [*TIP: onthoud ook deze datum*], de laatste factuur nog overgemaakt via iDEAL en klaar is Kees. Dacht ik. Niets is minder waar. Leest u gerust even verder.
Tot op de dag van vandaag wordt geprobeerd te incasseren van mijn bankrekening. Ik heb daar gelukkig direct na beëindiging van het abonnement een blokkade op gezet — dus mijn bank meldt het wel, maar voert de incasso’s van Informa BV niet uit. Een overzicht:
Berichten van de bank:
4 juni, 5 juni, 8 juni (2x), 9 juni (2x), 12 juni (3x), 15 juni (4x!)
Omschrijving (als die al wordt gegeven):
Pro-abonnement 3 maanden: 19 januari 2026 tot 19 april 2026
Pro-abonnement 3 maanden: 19 januari 2026 tot 19 april 2026 (andere tegenrekening)
Pro-abonnement 3 maanden: 19 april 2026 tot 19 juli 2026 (2x) [hebt u de einddatum van mijn Pro-abonnement onthouden?]
Pro-abonnement 3 maanden: 19 april 2025 tot 19 juli 2025 [weet u de begindatum van mijn abonnement nog?]
Pro-abonnement 3 maanden: 19 juli 2025 tot 19 oktober 2025
Pro-abonnement 3 maanden: 19 oktober 2025 tot 19 januari 2026
Voor alle duidelijkheid: een abonnement voor 3 maanden heb ik nooit gehad. Ik had een Pro-abonnement waarvoor ik per maand betaalde.
De standaard reactie die ik hier lees op slechte reviews ("technische uitdaging" die nu eindelijk is opgelost) is natuurlijk ook klinkklare onzin. Ik hoop dat mijn advies ter harte wordt genomen door iedereen die zo verstandig is éérst reviews/ervaringen te zoeken in plaats van meteen enthousiast een abonnement te nemen.
UPDATE 16-06-2026:
Ja hoor, weer 4x (!) bericht van de bank over geweigerde incasso's.
Uitstekende service en een zeer…
Uitstekende service en een zeer gebruiksvriendelijke website. Hoofdkraan.nl heeft mij geholpen om snel met een ervaren freelancer samen te werken. Heel tevreden!
Disappointing Experience with Hoofdkraan.nl
My experience with Hoofdkraan.nl was below expectations. While the website looks professional, the actual service did not meet the promised standards. Communication was slow and unclear, which made the whole process frustrating. The work delivery also took longer than expected, and the final outcome didn’t fully match what was discussed. There is definitely room for improvement in customer service and reliability.
scammer alert
scammer alert!!!!
for fix contact with Muhammad Zakria (+92 319 4617223)
Soms weinig reactie op biedingen, dat kan beter.
Niet doen!!!
Ik heb via deze site een opdracht gedaan rn daarvoor zou ik €484,- krijgen. Helaas na dik anderhalve maand heb ik nog steeds niks ontvangen, terwijl de klant waarvoor ik de opdracht heb gedaan in februari dit allang naar hoofdkraan heeft overgemaakt. Elke keer beloven ze erachteraan te gaan, maar ze doen niks! Telefonisch zijn ze niet bereikbaar. Ben er nu klaar mee, dus ga iedereen voor ze waarschuwen. Ga niet met hen in zee!
Hard experience
Hard experience . overall scam and wrost olatform
Zeer slecht
Zeer slecht. Ik neem een contract voor 1 maand. Krijg vage opdrachten te zien, soms reacties, maar blijft zeer amateuristisch. Vervolgens een nota voor de tweede maand. Dat heb ik nooit afgesloten. Bedrijf onbereikbaar, noch telefonisch of per mail. lijkt in Amerika te zitten. Geen aanrader dus. Ook extreem hoge prijzen.
Ajajan
Hier een vaste klant aan overgehouden, dus voor mij top.
Zeer tevreden over Hoofdkraan.nl!
Zeer tevreden over Hoofdkraan.nl!
Het plaatsen van een opdracht ging eenvoudig en overzichtelijk. Binnen korte tijd ontving ik meerdere reacties van freelancers, waardoor ik snel een goede keuze kon maken. De communicatie verliep soepel en transparant. Dankzij Hoofdkraan.nl was mijn klus snel en professioneel geregeld. Absoluut een aanrader!
Efficiënte workflow en duidelijke communicatie
Vanaf het plaatsen van mijn opdracht tot aan de oplevering verliep alles gestructureerd. De workflow is logisch ingericht en communicatie met freelancers is eenvoudig. Een prettige en zorgeloze ervaring.
Tinder voor freelancers – maar dan nog slechter
Dit platform voelt als Tinder voor freelancers – maar dan nog slechter.
De prijs is extreem hoog en de value is praktisch nul. Als freelancer moet je hier gemiddeld 200 keer “swipen” (reageren) voordat überhaupt iemand zich meldt. Ik zit hier inmiddels twee maanden en heb ik nul leads kunnen vinden. Dezelfde opdrachten blijven wekenlang hangen, zonder enige beweging.
Het voelt exact als een déjà vu van Tinder: heel weinig opdrachten, en een kleine groep opdrachtgevers die extreem kieskeurig is en eindeloos blijft rondkijken zonder ooit te beslissen. Ondertussen blijft de freelancer betalen.
Om überhaupt te mogen reageren moet je €70 per maand betalen – ongeacht of je ook maar één lead of contract krijgt. Dat is geld verbranden.
Als het platform ten minste garandeerde dat je gemiddeld één contract per maand zou krijgen, dan was de prijs misschien nog te verdedigen. Maar dat is totaal niet het geval.
Conclusie: zeer slechte prijs-kwaliteitverhouding, enorm tijdverlies en een frustrerende ervaring.
Ik raad Hofdkraan.nl ten zeerste af voor freelancers die serieus werk zoeken.
foute boel met mail met deze naam
foute boel met mail met deze naam. Komen na geen respons van mijn kant (geen link aangeklikt) terug binnen een dag met meedeling dat Hoofdkraan is overgenomen door prolinker met weer een aanbieding en vervelende toon en tekst.
Een abonnement van 3 maanden…
Een abonnement van 3 maanden afgesloten. Hierna blijven ze herhaaldelijk willen afschrijven voor een volgend abonnement. Ze dreigen nu met incassokosten, maar ik heb nooit akkoord gegeven voor een langer lopend abonnement. Geen contact mee te krijgen…
Ik heb al sinds 11-11-2025 een…
Ik heb al sinds 11-11-2025 een uitbetalingsverzoek staan en al meerdere malen contact proberen te zoeken contact apenstaartje hoofdkraan.nl. Ze zeggen dat ze meestal binnen één werkdag antwoorden, dit is nog nooit gebeurd. Ik wacht nog steeds op mijn geld...
Voor nieuwe mensen, ga a.u.b. nooit in samenwerking met Hoofdkraan.
Ik heb de opdracht wel uitgevoerd, dat zie je toch in de opdracht staan op jullie website, dus praat niet uit je nek. Incassobureau is ingeschakeld ;-)

Svar fra Hoofdkraan.nl
Er is totaal geen screenings proces…
Er is totaal geen screenings proces voor opdrachtgevers. Het is mij al overkomen dat men mij wou oplichten nadat ik mijn dienst had verleend.
Ze gaan ook totaal niet achter betaling aan ik heb nog geld op hun escrow staan, die niet uitbetaald wordt. Oh en ze zijn totaal niet te bereiken, zowel telefonisch of per email geen contact kunnen leggen. Uitermate slecht portaal voor zzpers.

Svar fra Hoofdkraan.nl
Hoge maandelijkse kosten tegen weinig…
Hoge maandelijkse kosten tegen weinig kwalitatieve opdrachten. Veel opdrachten die worden geplaatst worden niet opgevolgd en Hoofdkraan doet er weinig aan om dit te verbeteren
Hoofdkraan is de plek voor ZZP-ers om…
Hoofdkraan is de plek voor ZZP-ers om in contact te komen met opdrachtgevers. Het platform is zeer goed opgezet waardoor je gelijk op de hoogte bent van nieuwe opdrachten in jouw vakgebied. En contact met potentiële opdrachtgevers verloopt via intern postvak. En na accepteren door de klant kun je na afronding van de opdracht makkelijk de opdracht afsluiten en factuur uitsturen. En wordt betaling verder gewaarborgd door Hoofdkraan.
Zeer slechte ervaring met abonnement 3 maanden!
Hoofdkraan biedt abonnementen voor 3 maanden aan, en die had ik in één keer betaald. Echter, het systeem kan dit niet aan. Elke maand kreeg ik facturen en dreigingen met incassobureaus. En werd wederom mijn abonnement geblokkeerd. Er werd zelfs gezegd dat ze het automatisch gingen incasseren, iets waar ik NOOIT toestemming voor had gegeven. Om mijn klachten te sussen, kreeg ik 3 maanden gratis verlenging. Maar dat zal ook wel niet goed lopen. Ik houd er direct mee op na deze 3 maanden! Wat een waardeloze klantenservice en systeem. Als het systeem 3 maanden abonnementen niet aankan, bied het dan ook niet aan op je website! Slechte ervaring heeft 3 maanden geduurd.

Svar fra Hoofdkraan.nl
Jammer van de slechte support!
Jammer van de slechte support! De administratie werd niet bijgewerkt waardoor ik maanden heb moeten wachten op mijn geld.

Svar fra Hoofdkraan.nl
Lær mer om andre slags anmeldelser.
Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.