Se hva andre synes

Vurdert til 5 av 5 stjerner

Zarezerwowałm bilet lotniczy do Ankary na godzinę 9:15 okazało się że wszystkie bilety zostały wyprzedane. Kontakt z FRU.PL był bardzo konkretny. Dostałam propozycje biletu na lot o godzinę później. S... Vis mer

Vurdert til 5 av 5 stjerner

Pani Gabriela w ciągu kilkunastu minut rozwiązała problem odrzucenia płatności przez bank. Problem polegał na tym, że robiłem rezerwację na lot kwietniowy w styczniu 26 i nie zorientowałem się, że pła... Vis mer

Vurdert til 5 av 5 stjerner

Pani Kasia P.-S. Nie chcę pisać nazwiska. Jest wspaniałym człowiekiem z obslugi klienta fru, który mi pomógł w sytuacji stresowej. Ta zlota kobieta szeroko udzieliła odpowiedzi na moje pytania i dala... Vis mer

Vurdert til 1 av 5 stjerner

fru.pl to firma z niedostatecznie przeszkolonym personelem. Nigdy więcej nie kupimy u nich biletów lotniczych, bo w sierpniu 2023 roku kupiliśmy bilety na trasie Warszawa-Toronto przez Kopenhagę i nie... Vis mer

Informasjon om virksomheten

1. Reisebyrå

Skrevet av virksomheten

Tanie loty, bilety lotnicze i tanie linie lotnicze w jednym miejscu. Dobra oferta połączeń lotniczych. Sprawdź ofertę FRU.PL teraz.

Kontaktopplysninger

1 stjerne

Har svart på 100 % av de negative anmeldelsene sine

Svarer vanligvis i løpet av 48 timer

Slik bruker virksomheten Trustpilot

Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.

bardzo dobry kontakt

Szybko odpisane, bardzo rzeczowo

Svar fra FRU.PL

Dziękujemy za opinię! Cieszymy się, że kontakt był szybki i rzeczowy 😊

Profesjonalizm i poczucie zaopiekowania

Bardzo szybka obsługa, przyjemna korespondencja, wysoka kultura osobista, inicjatywa w zakresie udzielenia dodatkowych informacji. Pani Katarzyna zbudowała u mnie poczucie zaopiekowania się moim problemem oraz skutecznie go rozwiązała

Svar fra FRU.PL

Dziękujemy za miłe słowa! Cieszymy się, że obsługa spełniła oczekiwania i zapewniła poczucie zaopiekowania 😊

Odprawa.

Odprawa.
Po raz kolejny skorzystałam z Waszej pomocy. Zakupiłam bilet ale nie wiedziałam co dalej należy zrobić. Najpierw zapytałam o bagaż podręczny ale co z odprawą ? Pierwszy raz będę podróżować samolotem i Wasza pomóc w mojej sytuacji jest nieoceniona. Bardzo pomogli Pan Michał Dragan oraz Pani Joanna Wolf pokazując krok po kroku co mam dalej zrobić. Bardzo dziękuję i polecam.

Svar fra FRU.PL

Dziękujemy za zaufanie i kolejne skorzystanie z naszych usług! Cieszymy się, że mogliśmy pomóc przy pierwszej podróży. Przekażemy podziękowania Panu Michałowi i Pani Joannie 😊✈️

Pani Dominika była bardzo pomocna

Pani Dominika była bardzo pomocna, czekam na informację zwrotną, której tyczyła się rozmowa

9. mars 2026

Svar fra FRU.PL

Dziękujemy za opinię i miłe słowa pod adresem Pani Dominiki. Cieszymy się, że mogła pomóc😊

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Zamówiłem dwa bilety i dwa bagaże…

Zamówiłem dwa bilety i dwa bagaże rejestrowane. Otrzymałem jeden rejestrowany. O tym fakcie poinformowałem Fru NATYCHMIAST. Nie po 5 czy 10 minutach tylko NATYCHMIAST. Dostałem informację że nic nie można zrobić bo trwa rezerwacja. Na następny dzień otrzymałem propozycje prawie dwa razy droższą (600zł zamiast 340) pomimo, że to nie była moja wina.
Na reklamację otrzymałem odpowiedź , że nic nie da się zrobić i po wystawieniu usługi zmieniają cenę "przeważnie na wyższą". Uważam , że takie traktowanie klientów i ich reklamacji wygląda na brak szacunku ze strony firmy Fru.
Wylot mam za ponad 4 miesiące.

1. mars 2026

Svar fra FRU.PL

Jest nam bardzo przykro z powodu opisanej sytuacji. Chcielibyśmy wyjaśnić, że w momencie dokonania płatności zamówienie wchodzi natychmiast w proces wystawiania biletu. Niestety nie ma możliwości wstrzymania lub modyfikacji tego procesu, aby zmienić daty czy wybrane usługi. Przed dokonaniem płatności każdy pasażer ma możliwość dokładnego sprawdzenia szczegółów zamówienia i dokonania wszelkich zmian – po finalizacji transakcji wszystkie warunki podlegają regulacjom i cennikom obowiązującym u linii lotniczej, w tym usług dodatkowych zakupionych po wystawieniu biletu.
Rozumiemy, że zmiana ceny bagażu po wystawieniu biletu może być frustrująca, jednak FRU.pl jako pośrednik nie ma wpływu na ceny ustalane przez przewoźnika ani na zasady ich stosowania. Zawsze staramy się odpowiadać na zgłoszenia jak najszybciej i udzielać wsparcia w granicach możliwości wynikających z regulaminu przewoźnika. Jeżeli pojawiłyby się dodatkowe pytania lub wątpliwości, zachęcamy do kontaktu mailowego – dokładnie przeanalizujemy Pana przypadek i udzielimy wszelkich możliwych wyjaśnień. Pozdrawiamy.

fachowość

fachowość, szybkość w obsłudze i co najważniejsze skuteczność pomocy

4. mars 2026

Svar fra FRU.PL

To dla nas ogromna satysfakcja, że mogliśmy pomóc. Dziękujemy za najwyższą ocenę🙂

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Zakupiłam 4 bilety w jedną stronę na…

Zakupiłam 4 bilety w jedną stronę na kwotę prawie 1600 zł - opłata przeszła o 9 rano, po czym o 16 piszą do mnie że mam dopłacić 845 zł lub anulować sobie bilety bo przewoźnik zmienił cenę.
Obsluga klienta fatalna, nie polecam.

Svar fra FRU.PL

Pani Karolino, dziękujemy za przesłaną opinię. Jest nam bardzo przykro, z powodu zaistniałej sytuacji. Proszę nam wierzyć, że na żadnym etapie FRU.PL nie miało zamiaru wprowadzać Pani w błąd. Niestety, linie lotnicze mają prawo do zmiany kosztu przelotu bez podania przyczyny, na co nie mamy wpływu.
Pragniemy również przypomnieć, że FRU.PL działa jako pośrednik, udostępniając oferty podmiotów trzecich, których ceny mogą się dynamicznie zmieniać do momentu otrzymania dokumentu uprawniającego do korzystania z usługi.
Jeszcze raz przepraszamy za wszelkie niedogodności.

Kamil M

Kamil M. Konsultant ds. podróży Firma FRU

Jestem mu bardzo Wdzięczna ponieważ pomógł mi rozwiązać problem na którym spędziłam prawie cały dzień kontaktując się z liniami lotniczymi natomiast kiedy napisałam maila do fru W ciągu kilku minut dostałam odpowiedź oraz wytyczne i przede wszystkim pomoc jak rozwiązać mój problem dotyczący zmiany danych na bilecie.

Svar fra FRU.PL

Bardzo się cieszymy, że Pan Kamil mógł tak szybko pomóc w rozwiązaniu problemu. Dziękujemy za miłe słowa – takie opinie są dla nas największą motywacją do działania!🙂

Vurdert til 5 av 5 stjerner

Zrobiłam błąd w adresie mailowym

Zrobiłam błąd w adresie mailowym, ale konsultant błyskawicznie mi pomógł, poprawił adres i przesłał bilety. Bardzo dziękuję za błyskawiczną pomoc 🙂

Svar fra FRU.PL

Cieszymy się, że udało się szybko rozwiązać sprawę i że bilety dotarły bez problemu 🙂 Dziękujemy za miłe słowa!🙂

Zadowolony

Szybkie wyszukiwanie najlepszych oferty, szybki i przejrzysty zakup biletu.

28. februar 2026

Svar fra FRU.PL

Dziękujemy za opinię! Cieszymy się, że proces zakupu był szybki i przejrzysty 😊✈️

Bardzo dobra komunikacja

Wszystko jasno sprawnie. Komunikacja mailową bardzo dobra.

25. februar 2026

Svar fra FRU.PL

Dziękujemy za opinię! Cieszymy się, że komunikacja spełniła oczekiwania.

Wszystko jest super obsługiwane

Wszystko jest super obsługiwane, ciągła komunikacja i jasne odpowiedzi. Na prawdę polecam

23. februar 2026

Svar fra FRU.PL

Dziękujemy za polecenie i zaufanie! Cieszymy się, że obsługa była pomocna 😊

Vurdert til 5 av 5 stjerner

Pierwszy raz kupiłam bilet lotniczy przez aplikację więc miałam obawy co do przebiegu zakupu. Nie było to trudne i skomplikowane. Obsługa pomogła mi sprawnie i szybko gdy pierwsza próba płatności nie powiodła się. Od teraz zawsze będę korzystała z tych usług. Polecam

21. februar 2026

Svar fra FRU.PL

Cieszymy się, że pierwszy zakup przez naszą aplikację przebiegł sprawnie, a nasza obsługa mogła pomóc przy problemie z płatnością. Dziękujemy za zaufanie i polecenie🙂

konkretna

konkretna, rzeczowa obsługa

19. februar 2026

Svar fra FRU.PL

Dziękujemy za ocenę! Cieszymy się, że nasza obsługa była dla Pani konkretna i rzeczowa🙂

Pan Kamil Miętka

Pan Kamil Miętka, konsultant ds. Podróży z FRU.Pl, bardzo profesjonalnie i życzliwie ,pilotował” sprawy związane z moją rezerwacją lotu.

19. februar 2026

Svar fra FRU.PL

Bardzo dziękujemy za miłe słowa! Cieszymy się, że Pan Kamil Miętka mógł sprawnie i życzliwie pomóc w Pani rezerwacji 🙂

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Niestety mam bardzo negatywne…

Niestety mam bardzo negatywne doświadczenie z FRU.PL. Po opłaceniu biletów nie otrzymałam ich od razu, ponieważ firma popełniła błąd w adresie e-mail. Gdyby nie moja interwencja, prawdopodobnie w ogóle by do mnie nie dotarły.
Kontakt z obsługą klienta jest bardzo utrudniony – nie ma możliwości normalnego połączenia telefonicznego, trzeba czekać na czacie lub składać reklamację. Dodatkowo w aplikacji nie było widać rezerwacji, ponieważ została wykonana przed jej zainstalowaniem.
Największym problemem było to, że 4 osoby zostały rozdzielone na dwie różne rezerwacje. W efekcie matka nie siedziała z niepełnoletnimi dziećmi, tylko koleżanka, co jest bardzo niekomfortową sytuacją podczas lotu.
Do tego dochodzi masa dodatkowych opłat – za brak odprawy online, za pomoc przy odprawie, opłaty pośrednictwa. System odprawy jest bardzo nieczytelny i skomplikowany, a uważam się za osobę, która dobrze radzi sobie z takimi rzeczami.
Finalnie okazało się, że bagaż kosztował więcej niż sam bilet. Całe doświadczenie było stresujące i pełne problemów. Zdecydowanie nie polecam korzystania z tego pośrednika. Dałabym ocenę ujemną gdybym mogła.

12. februar 2026

Svar fra FRU.PL

Jest nam bardzo przykro, że doświadczenie z FRU wywołało u Pani stres i trudności. Chcielibyśmy jednocześnie wyjaśnić kilka kwestii oraz zachęcić do kontaktu mailowego z naszym zespołem, abyśmy mogli szczegółowo przeanalizować konkretną rezerwację. Adres e-mail podany przy rezerwacji jest wprowadzany przez klienta, więc nie mamy możliwości jego samodzielnej modyfikacji. Jesteśmy jednak dostępni 24/7 w ramach wykupionego pakietu wsparcia – zarówno na czacie, jak i mailowo – i zawsze staramy się udzielać odpowiedzi na bieżąco. Jeżeli rezerwacja została założona przed pobraniem aplikacji, niestety nie będzie widoczna w tym narzędziu. Czasami pasażerowie zostają rozdzieleni na osobnych rezerwacjach w celu uzyskania atrakcyjnej ceny połączenia. Jeśli zależy Pani na konkretnych miejscach w samolocie, zawsze można je dodać do rezerwacji lub zmienić miejsca w grupie, aby np. dzieci siedziały przy opiekunie. Koszty dodatkowych usług, takich jak bagaż czy wybór miejsc, są ustalane przez linie lotnicze i FRU nie ma na nie wpływu. Zawsze jesteśmy gotowi udzielić wsparcia i odpowiedzieć na wszelkie pytania klientów. Prosimy o kontakt mailowy, abyśmy mogli dokładnie przeanalizować Pani rezerwację i znaleźć najlepsze rozwiązanie. Pozdrawiamy!

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Po dwuch dniach od szakalu biletu…

Po 2 dniach od zakupu biletu poprosili o dopłatę lub zaproponowali zmianę lotniska wylotu, lotniska docelowego, godzin wylotu!
Poinformowali, że cena biletu powrotnego również może się zmienić.Klasyczne naciąganie klientów! Uwaga! Po zapłaceniu nie dostajesz biletu tylko graficzne odzwierciedlenie tego co chciałeś kupić. Oni ten bilet dopiero będą kupować jak cena będzie dla nich najniższa. Nie masz w tym momencie biletu!

11. februar 2026

Svar fra FRU.PL

Panie Arturze, dziękujemy za przesłaną opinię. Jest nam bardzo przykro, z powodu zaistniałej sytuacji. Proszę nam wierzyć, że na żadnym etapie FRU.PL nie miało zamiaru wprowadzać Pana w błąd. Niestety, linie lotnicze mają prawo do zmiany kosztu przelotu bez podania przyczyny, na co nie mamy wpływu.
Jeszcze raz przepraszamy za wszelkie niedogodności.

Lær mer om andre slags anmeldelser.

Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.

Her får du åtte tips om hvordan du skriver en god anmeldelse.

Ta en titt selv