Nemen automatisch geld van je rekening. Bij vragen reageren ze helemaal niet. Na een abo van 6 maanden gaat er automatisch van je rekening. Ik vroeg dit stop te zetten en te crediteren, dat ging,... Vis mer
Selskapet har svart
Sinds een week ben ik lid van Freelancer.nl en ik had al direct mijn eerste sollicitatie binnen. Dat laat wel zien dat er actief gebruik wordt gemaakt van het platform en dat je snel zichtbaar b... Vis mer
I work with the new owner since 2026 as an interim business developer. The way of working together is excellent. The new team behind freelancer.nl is very motivated to continuously improves the proces... Vis mer
Selskapet har svart
Uitstekende website en goede klantenservice. Huidige eigenaar is uiterst betrouwbaar en komt zijn afspraken na. Dit platform staat voor mij op nummer 1. Andere platforms voor freelancers kunnen hier w... Vis mer
Selskapet har svart
Nieuwe website en eigenaren sinds 2025! Freelancer.nl is sinds mei 2025 met een nieuw platform officieel onder nieuwe eigenaren actief. Wij zijn op geen enkele manier verbonden met de vorige eigenaren of met Prolinker, zoals in sommige reviews genoemd. Met een fris team, moderne functionaliteit en persoonlijke support zetten we alles op alles om de service te leveren die een gebruiker van ons verwacht. Wij verwelkomen jou graag op onze website!
Amsterdam, Nederland
Ber kundene om å skrive anmeldelser
Har svart på 75 % av de negative anmeldelsene sine
Svarer vanligvis i løpet av 24 timer
Slik bruker virksomheten Trustpilot
Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.
pas op, dit is een scam! geen account aanmaken op deze website! zij versturen achteraf facturen de diensten zijn niet gratis!

Svar fra Freelancer.nl
eerst mensen proberen oplichten uit hun geld en na dit bekend werd het proberen verdoven met een excuse. Terwijl hun website nog steeds zegt dat je gratis te werk kan gaan.

Svar fra Freelancer.nl
Net zoals iedereen hieronder heb ik een factuur ontvangen voor een zogenaamd Stand-by account waar ik nooit om heb gevraagd.
Ze hebben dit inderdaad via een mail aangegeven dat ze je standaard account om gaan zetten in een betaald account en dat je na 14 dagen een rekening krijgt.
Wettelijk is het volgens mij niet toegestaan om zonder akkoord iemand om te zetten naar een betaalde dienst.
Zeer onprofessioneel en krijg inmiddels bij de vraag om een credit een automatisch antwoord terug dat ze enorm veel mail hebben en geen support meer bieden aan klanten die niet betalen.

Svar fra Freelancer.nl
Zelfde als iedereen hier. Ineens sms dat de factuur niet betaald is.. welke factuur?! Nooit voor een abonnement aangemeld en nooit op de hoogte gesteld. Belachelijk.

Svar fra Freelancer.nl
Wat een in het zak zetterij?! Ik ben niet eens klant, heb misschien ooit eens een GRATIS profiel aangemaakt om te kijken wat het is. En opeens krijg ik een factuur en zou mijn account omgezet zijn naar een betalend. Kan dit allemaal zomaar? Het is "maar" 8 €, waar waarschijnlijk niemand zal om procederen. Ik heb nooit een berichtgeving hiervoor ontvangen als zou ik dit aanvaarden.
Geef hier nooit je gegevens in.

Svar fra Freelancer.nl
Hier hetzelfde verhaal als hieronder. Zonder aanleiding ineens een factuur. Ik heb ze een mailtje gestuurd, maar krijg doodleuk terug dat ze niet bereikbaar zijn voor vragen. Dus wel een factuur sturen en dreigen met extra kosten als je niet betaald, maar niet bereikbaar zijn... Schandalig en oplichting.

Svar fra Freelancer.nl
Same complaint aseveryone else here. Signed up for a free account now receive an invoice after auto converting my account to paid!
UNACCEPTABLE AND FRAUDULENT!

Svar fra Freelancer.nl
Op 15 maart 2023 ontving ik een email en sms bericht, over een openstaande factuur die binnen 14 dagen betaald moest worden, anders waren zij genoodzaakt om extra kosten in rekening te brengen. Omdat ik nooit een betalingsovereenkomst heb geaccepteerd, wilde ik telefonisch contact met Freelancer.nl. Op de website is echter geen telefoonnummer te vinden, via Google wel, maar dit nummer is onbereikbaar. Nadat ik had ingelogd, viel het mij op dat mijn gratis account zonder mijn toezegging omgezet was naar een premium account, en het was pas mogelijk na betaling van de factuur om mijn (gratis) account te verwijderen. Ik ga uitzoeken of freelancer.nl dit mag doen en zal niet aarzelen om contact met de media op te nemen om dat soort oplichting praktijken aan het licht te brengen.

Svar fra Freelancer.nl
Uit het niets upgrade gekregen dat ik een betalend account kreeg en of ik bijkomend factuur even wou betalen.. wat is dit voor oplichting??

Svar fra Freelancer.nl
Het zelfde verhaal als iedereen. Een tijd geleden een gratis account aangemaakt en daarna ineens een "herinnering" om een factuur van 116 euro te betalen binnen twee weken zonder dat je ooit ergens akkoord mee bent gegaan.
Er is inmiddels zelfs een facebookgroep met mensen die hetzelfde probleem hebben.
Freelancer los je shit op!

Svar fra Freelancer.nl
Gratis account plots omgezet naar betaald account zonder toestemming. Kreeg een factuur van €116. Account kan niet verwijderd worden. Na meerdere mails naar Freelancer.nl te sturen krijg ik nu geen support meer vanwege de vele mails.

Svar fra Freelancer.nl
Ik heb dezelfde klacht als de vorige: Ik had een gratis account die zonder toestemming in een betalend account werd omgezet en een verzoek tot betaling van 120 euro. Ik heb al mails (3) doorgestuurd omdat ik mijn profiel niet kon deactiveren, maar ik heb nooit een antwoord teruggekregen.

Svar fra Freelancer.nl
Onrechtmatig hun dienst wijzigen en gewoon factuur sturen zonder een overeenkomst te zijn aangegaan.
Zojuist betwisting factuur gestuurd. Daarnaast verzoek opvragen persoonsgegevens (AVG) gestuurd en verzoek verwijderen persoonsgegevens (AVG) gestuurd per e-mail en per aangetekende brief.
Krijg reactie:
Beste Freelancer,
Door de overvloed aan emails hebben wij besloten bezoekers van ons platform die niet betalen niet meer van support te voorzien. Deze mailbox wordt dan dus ook niet meer gelezen.
Als uw vraag gaat over de recent ontvangen factuur voor een Standby Account willen wij u het volgende mede delen:
Iedereen met een actief profiel in onze database heeft vanaf heden minimaal een StandBy account. U bent hiermee vindbaar voor opdrachtgevers en kunt 1x per maand reageren op een opdracht. Wij versturen hiervan automatisch de factuur, na de proefperiode van 14 dagen.
Klanten die betalen krijgen van ons vanaf heden premium support op het support emailadres wat zij ontvangen hebben. Alle klanten ontvangen dit support adres na betaling van de factuur per email.
Wij hopen u in de toekomst te mogen verwelkomen als klant van ons platform.
Goede zaken gewenst.
Het team van Freelancer.nl

Svar fra Freelancer.nl
Zonder aanleiding een factuur ontvangen voor wat vroeger een gratis dienst was, zonder verwittiging of voorafgaande uitleg over de switch naar betalende systemen. Factuur gecontesteerd maar nog geen reactie ontvangen. Aangiste gedaan en op FB in de groep Freelancer oplichter gezien dat er honderden hetzelfde meemaken. Wegblijven dus!

Svar fra Freelancer.nl
Ook in kreeg ongewild een factuur voorgeschoteld.
Geen reactie op mail.
Praktijken gemeld bij meldpunt.belgie.be.

Svar fra Freelancer.nl
Ongevraagd een gratis account omzetten in een betaald account. Mooie vorm van oplichting.

Svar fra Freelancer.nl
Wauw, een herinnering voor betaling zonder bewust een abonnement te zijn aangegaan? Wat is dit voor website?
Je schrijft je in voor een gratis account, wat trouwens op niets trekt en zonder verwittiging moet je plots betalen??
Deze ochtend kreeg ik een sms en een mail met de factuur. DIT KAN NIET!!!
Ik stuurde een e-mail en kreeg niets terug.
Ik downgrade mijn account terug naar gratis, dit lukte, maar verwijderen lukt niet door de openstaande factuur.

Svar fra Freelancer.nl
Vorig jaar een gratis account gemaakt op Freelancer.nl om te kijken of ik hier iets uit zou halen. Geen reacties gehad en verder niks meer met het profiel gedaan.
Nu sturen ze 1 jaar later ineens een factuur van €100 voor abonnementskosten? Ik heb nooit aangegeven dat ik voor deze dienst wilde betalen.
Ga niet met deze partij in zee. Ze sturen je uit het niets ineens een factuur, ookal geef je aan dat je geen betaald abonnement wilt. Pure scam!

Svar fra Freelancer.nl
En het gezeik gaat gewoon verder!
Op 13 december al een klacht hier achtergelaten, volgende dag gelijk benaderd door freelancer.nl of ik deze offline wilde halen. Onder dreiging van incassobureau heb ik toen betaald met de hoop ervan af te zijn. Voor 120 euro was mij dit gezeik niet waard. Mijn account heb ik toen gedeactiveerd (waardoor er geen kosten meer lopen), tot nu…
Krijg opeens een mail dat ik jaarlijks ‘stand-by’ geld moet gaan betalen. En geen vooraankondiging, is nu al te laat om te annuleren natuurlijk. Wat een dieptriest bedrijf. Deze keer ga ik niet betalen, kom maar op met die incasso.
Mocht dit zo ver komen, ga ik hier zeker updates geven.
Ohja, de klantenservice is ook waardeloos. Alleen via email en reageert niet inhoudelijk op je vragen.
Update 18-03-2023:
Wat een hele coulante en gepaste reactie lijkt, is natuurlijk gewoon een slecht excuus van een bedrijf wat maximaal wil profiteren van mensen die gevoelig zijn voor de dwingende communicatie standaard. Als er iets van de excuses gemeend was, was de situatie van een 'stand-by' account wel teruggedraaid. Nu worden nog steeds een hele hoop mensen gedwongen om te betalen.
P.S. Een incasso zonder toestemming? Een gratis account betaald maken zonder toestemming? Allebei illegaal.

Svar fra Freelancer.nl
Ik heb dezelfde klacht als hieronder: Ik had een gratis account die zonder toestemming in een betalend account werd omgezet en een verzoek tot betaling van 120 euro.

Svar fra Freelancer.nl
Lær mer om andre slags anmeldelser.
Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.