Nemen automatisch geld van je rekening. Bij vragen reageren ze helemaal niet. Na een abo van 6 maanden gaat er automatisch van je rekening. Ik vroeg dit stop te zetten en te crediteren, dat ging,... Vis mer
Selskapet har svart
Sinds een week ben ik lid van Freelancer.nl en ik had al direct mijn eerste sollicitatie binnen. Dat laat wel zien dat er actief gebruik wordt gemaakt van het platform en dat je snel zichtbaar b... Vis mer
I work with the new owner since 2026 as an interim business developer. The way of working together is excellent. The new team behind freelancer.nl is very motivated to continuously improves the proces... Vis mer
Selskapet har svart
Uitstekende website en goede klantenservice. Huidige eigenaar is uiterst betrouwbaar en komt zijn afspraken na. Dit platform staat voor mij op nummer 1. Andere platforms voor freelancers kunnen hier w... Vis mer
Selskapet har svart
Nieuwe website en eigenaren sinds 2025! Freelancer.nl is sinds mei 2025 met een nieuw platform officieel onder nieuwe eigenaren actief. Wij zijn op geen enkele manier verbonden met de vorige eigenaren of met Prolinker, zoals in sommige reviews genoemd. Met een fris team, moderne functionaliteit en persoonlijke support zetten we alles op alles om de service te leveren die een gebruiker van ons verwacht. Wij verwelkomen jou graag op onze website!
Amsterdam, Nederland
Ber kundene om å skrive anmeldelser
Har svart på 75 % av de negative anmeldelsene sine
Svarer vanligvis i løpet av 24 timer
Slik bruker virksomheten Trustpilot
Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.
Ook ik heb een spook e-mail ontvangen over een standby account dat ik moet betalen. Zie onderstaand. Net als de anderen heb ik op geen enkele manier een account afgesloten. Ook nooit een zoekopdracht geplaatst. Het kantoor op de Keizersgracht heeft het telefoonnummer dat in Google staat geblokkeerd. Klink niet goed it.
Ik heb mijn account proberen te verwijderen maar dat lukt niet. Kan het alleen omzetten naar gratis, maar gratis wat? Ik heb nooit een account afgesloten.
Beste Kor
Hierbij de factuur voor uw account op Freelancer.nl. Wilt u zo vriendelijk zijn om deze te voldoen via onderstaande link?
Klik hier om nu te betalen
FACTUUR
Factuurnummer: 52298
Datum: 22-3-2023
Productomschr.: Stand-by Standaard 12 maanden
22-3-2023 - 22-3-2024
Prijs (excl. BTW):€96,00
BTW:€20,16
Te voldoen (incl. BTW):€116,16
Wij wensen u goede zaken!
Het team van Freelancer.nl

Svar fra Freelancer.nl
ik heb een account per ongeluk een jaar geleden gemaakt, daarna wild ik mijn account verwijderen maar dat is niet makkelijk te doen. en nu vragen ze me om 116 euro te betalen. wat is dit voor website, ik heb hier niks mee aan en ik raad iedereen om zijn account te verwijderen.

Svar fra Freelancer.nl
Mijn account is zonder mijn toezegging omgezet in een Standby account. Ik heb mij nooit aangemeld voor een betaalde dienst en was dit ook nooit van plan. Sinds een tijd ontvang ik berichten over een openstaande factuur. Ik ben er niet van op de hoogte mij ergens voor te hebben aangemeld. Ik heb geen overeenkomst ontvangen of ergens mijn akkoord op gegeven.
Mijn account heb ik vandaag verwijdert.
Oplossing: Stop met het sturen van facturen voor een dienst waarvoor ik mij nooit heb aangemeld.
Een overeenkomst heeft niet plaatsgevonden.

Svar fra Freelancer.nl
Wauw, krijg ik plots een mail dat ik een factuur moet betalen van €116?!
Ik heb helemaal geen toestemming gegeven voor een betalend account?
Aan de reviews hier te zien ben ik niet de enigste. Zo doe je geen zaken.
Onderaan de mails staat er dan:
'Mocht u een factuur ontvangen voor ons 'StandBy account' en u bent van mening dat deze factuur onjuist is verzonden en u wilt toch geen StandBy account dan kunt u deze en de volgende herinnering negeren. Wij zullen uw profiel dan automatisch de-activeren. Deze wordt dan niet meer in de publieke database getoond. U kunt uw profiel later wel weer her-activeren.'
Dat gelooft toch niemand? Dan heb je een incasso bureau op je hoofd.
Ik vraag een creditering aan zodat ik zeker ben en indien dit lastig is zal onze jurist bekijken hoe legaal dit allemaal is. Voorlopig wegblijven van deze site!

Svar fra Freelancer.nl
Wauw, een herinnering voor betaling zonder bewust een abonnement te zijn aangegaan? Wat is dit voor website?
Je schrijft je in voor een gratis account, waar je absoluut niks mee doet en je moet plots betalen.. ??
Ik heb al geprobeerd contact op te nemen maar hier reageren ze ook niet op..
Ik heb mijn account gedowngrade naar gratis maar wil deze gewoon permanent verwijderen zonder kosten! (verwijderen lukt niet door de openstaande factuur..) Heb nooit wat met deze website gedaan..

Svar fra Freelancer.nl
Team freelancer, grappig die dreigmails. Stelletje kleuters hahaha. Faillisement is aanstaande, snel wat dreigmails versturen in de hoop dat jullie weer wat coke kunnen scoren. Eenzijdig communicatie, zo zielig dat jullie de mensen die jullie slachtoffer willen maken, niet te woord willen staan. Triest…stelletje kleuters. Ga jullie totaal niet serieus nemen.

Svar fra Freelancer.nl
Daar de organisatie in kwestie niet in staat is om effectief antwoord te geven op de vraag hoe ze gecontacteerd kunnen worden, en al zeker niet reageren op contactverzoeken ben ik het wachten beu.
Ik nodig iedereen die opgelicht werd uit mij zijn gegevens en details door te geven; je kan me via LinkedIn contacteren - VILKAS Management.
Laat ons gezamenlijk nagaan hoe we deze malafide bedriegers kunnen vervolgen. Groot bedrag of klein; het gaat om het principe en de integriteit. Wat mij betreft mogen ze ook onze werkuren compenseren dat we investeren in het opvolgen van deze zaak.
Bedankt allen voor jullie reactie.

Svar fra Freelancer.nl
Freelancer.nl is het platform voor de freelancer die zoekt naar leuke en diverse opdrachten. Je krijgt een overzicht van voor jou relevante opdrachten en reageert via het platform gemakkelijk op de opdrachtgevers. Ik heb zelf al een aantal trouwe vaste klanten overgehouden aan het platform. Kortom: een aanrader voor iedere freelancer die op zoek is naar een toffe klus!

Svar fra Freelancer.nl
Bedank voor de reactie op mijn review, dit is blijkbaar de enige manier waarop ik met jullie kan communiceren dus dan maar even zo. Ik ben geen betalend klant meer na wat jullie gedaan hebben (en ben het ook zeker niet meer van plan), en heb dus geen premium emailadres.
Overigens snap ik dat jullie betalende klanten van premium/snellere service voorzien (helemaal prima), maar om dan klanten die niet betalen maar te mailen met "je betaalt niet dus er wordt niet op deze mail gereageerd" en gewoon helemaal niet meer te helpen vind ik nog steeds echt bizar asociaal.
Op welk emailadres kan ik jullie wél bereiken?

Svar fra Freelancer.nl
Serieus freelancer.nl? Nu ook nog, na alle negatieve publiciteit over jullie shady manier van zaken doen, een mail erachteraan sturen met de melding dat jullie een incassobureau gaan inschakelen? Hoeveel verder wil je dit zinkende schip nog laten zinken?

Svar fra Freelancer.nl
Freelancer.nl geeft mij access tot over het algemeen redelijke leads. Ik heb er een 2-tal waardevolle zakelijke partners aan overgehouden dus ben redelijk tevreden over de dienstverlening. Enig puntje van kritiek is dat je bij freelancer.nl wel heel veel pijlen moet afschieten wil je een keer raak schieten, maar dat is ook het enige.

Svar fra Freelancer.nl
Wij zijn erg bij met Freelancer.nl! Freelancer geeft ons toegang tot warme leads en zorgt ervoor dat je koude acquisitie kunt overslaan. Al met al, veel tijdwinst. :)
Een aanrader voor iedere zelfstandige.

Svar fra Freelancer.nl
Pure oplichting, eenzijdig proberen een contract/betaling af te dwingen zonder een akkoord of overeenkomst en dreigen met extra kosten. Erna een wazige herstelmail sturen zonder excuses.
Vermijdt dit platform!

Svar fra Freelancer.nl
Malafide organisatie die zonder wettige basis abonnementen afsluit en facturen uitstuurt. Geen antwoord op mails.

Svar fra Freelancer.nl
Trap er niet in! Kost veel geld en levert niks op.

Svar fra Freelancer.nl
Heb een factuur ontvangen voor een stand by account €116. Ik zie dat meerdere mensen dit ontvangen. Best een kwalijke zaak en ruikt naar oplichterij.
Ik ga mijn account deactiveren. Raad jullie aan dit ook te doen

Svar fra Freelancer.nl
Achterlijke club idioten! Menen uit het niets facturen te kunnen versturen, betaal je niet krijg je een sms’je dat er kosten bovenop komen. Allemaal uit het niets, zonder enige vorm van overeenkomst. En de “directeur” vind zichzelf echt een hele pief!!
UPDATE NA REPLY:
Beste Koen,
Kennelijk ben je met een offensief begonnen om de beroerde naam/service van je club zoveel mogelijk ongedaan te maken, maar voor mij geldt dat ik niet met een lullig, jou niets kostend “gratis kwartaaltje” te lijmen ben. Mijn ruggengraat is niet te koop, en het is ronduit sneu dat je denkt op deze wijze opnieuw betalende gebruikers te winnen.
Ik wens je succes, want je staat voor een praktisch onmogelijke taak om de, wellicht in stilte, ontevreden 40% gebruikers, en zeker de voorbij- en weglopers, (terug) te winnen.
Overigens, in een slachtofferrol kruipen past je niet!

Svar fra Freelancer.nl
Zoals velen hieronder als houder van een gratis stand-by account, is er zonder overleg ineens 116+ euro van mijn rekening geschreven.
Zeer kwalijke zaak.
Update op reactie freelancer.nl:
Deze aankondiging/email heb ik net zoals veel freelancers nooit ontvangen. Achteraf heb ik de inhoud gezien bij iemand die hem wel heeft gehad en deze was alles behalve duidelijk. Dat blijkt ook wel dat jullie achteraf hebben toegevoegd:
“Door de verwarring hebben wij het volgende besloten: Als u van mening bent dat de factuur onjuist is verzonden en u wilt geen standby account, dan betaalt u niet en crediteren wij automatisch de factuur en wordt uw account gesloten. Wij zullen Standby facturen niet ter incasso aanbieden of verhogen met aanmaning kosten....”
Jullie noemen het verwarring. Ik noem het asociaal (en de vele tientallen reacties hier en op andere platformen laat zien dat ik niet de enige ben.
En wat betreft “Dit is conform onze algemene voorwaarden”. Dat het in jullie algemene voorwaarden staat wil nog niet zeggen dat het ook daadwerkelijk mag en in overeenstemming is met consumentenrecht.

Svar fra Freelancer.nl
Update: As of May 2024, I received a message saying there has been a new CEO since 2023. They apologised and, as compensation, offered me a PRO+ quarterly plan. Maybe to reconsider? not for me.
Here my original post:
Same story. I subscribed to a "gratis account", and I am automatically "upgraded" to a "stand-by account", which I have to pay according to "their policies". I received a text message saying that I have to pay in 14 days or I will have to pay extra costs. For a serious professional like me, this sounds alarming, and I can imagine that many people paid the €100+ they were demanding to pay. I tried to Email and call to demand be unsubscribed and deleted from their list, as I do not want to have my data in the database of such a company. But on their website, I couldn't delete my data unless I payed. I called and Emailed. They didn't pick up the phone.
Two days later, I receive a standard Email that treats me as a "best freelancer" (like all these replies) that tells me that in fact, I need to pay within 14 days, and it doesn't address my request to be deleted from their database.
Today, (one day after the 14 days ultimatum), I received another standard Email saying that I don't have to pay, only if I want. I went to their website and again tried to be deleted from their database, but the system showed me an error.
So I still have my data locked in their system. And I am still "invited" to pay for their services.

Pure oplichting.
Gratis account op freelancer.be zomaar naar een betalend abonnement omgezet en dan nog eens de support email uitzetten voor mensen die geen premium account hebben? Pure oplichting met het doel geld te stelen van hardwerkende freelancers. Aan de negatieve reviews te lezen hier ben ik niet de enige en hebben ze dit grootschalig op hun platform toegepast. Ik ga die factuur in ieder geval niet betalen en zal een klacht indienen bij de ombudsman, en ik hoop dat andere dit ook gaan doen.

Svar fra Freelancer.nl
Lær mer om andre slags anmeldelser.
Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.