Se hva andre synes

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Geen ster waard. Wij hebben onze nieuwe keuken in oktober 2025 besteld maar wachten steeds op onze kraan. Deze nog steeds niet geplaatst. Alle kranen worden afgekeurd vanwege slechte kwaliteit, dus mo... Vis mer

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Eigenlijk nog niet 1 ster waard. Wij hadden boiler en watersysteem ijskoud en kokend water inclusief kraan 3 jaar oud en kapot. Geen storingsdienst en geen reacties op onze melding. Ze vroegen ons om... Vis mer

Selskapet har svart

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Echt de boiler is nu al 2 keer stuk gegaan in 8 jaar tijd. Advies was weer een nieuwe aan te schaffen. Ik heb met Quooker de ervaring dat deze wel 10 jaar mee gaan. Kies daar gewoon voor. Ook slechte... Vis mer

Vurdert til 1 av 5 stjerner

In 2017 op advies van Keuken Kampioen een Mondial kokend water kraan gekocht bij aankoop nieuwe keuken. Na levering bleek deze van Franke te zijn afgenomen. Kostte toen 1189 euro. Na ingewikkelde inst... Vis mer

Informasjon om virksomheten

1. Kjøkkenutstyr

Skrevet av virksomheten

Bij Franke draait alles om het maken van fijne, slimme keukens die er goed uitzien én lekker werken. Van koken en afwassen tot het zuiveren van lucht – Franke heeft overal aan gedacht. En het stopt niet bij de keuken: hun oplossingen maken je hele huis comfortabeler, schoner en duurzamer. Met Zwitserse precisie en een passie voor goed design brengt Franke kwaliteit die je merkt in het dagelijks gebruik. Benieuwd? Neem een kijkje in het assortiment en ontdek wat Franke voor jouw thuis kan betekenen.

Kontaktopplysninger

3 stjerner
2 stjerner
1 stjerne

Har svart på 39 % av de negative anmeldelsene sine

Svarer vanligvis i løpet av to uker

Slik bruker virksomheten Trustpilot

Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.

Vurdert til 1 av 5 stjerner

KOOP GEEN HEETWATER KRAAN VAN FRANKE!

KOOP GEEN HEETWATER KRAAN VAN FRANKE!
Al binnen 2 maanden na aanschaf hadden wij problemen met de boiler. Zeker 4 monteurs al langs geweest binnen 1 jaar. Moeten praten als een gek om dit allemaal binnen de garantietermijn te laten oplossen. Bij Franke zegt men gelijk dat het kwam omdat we zogrnaamd niet elk jaar een nieuwe filter hadden gekocht en dus lag het daaraan! Nou, direct na aanschaf hadden we al problemen en toen was de filter dus net 2 maanden oud.

Toen inderdaad een jaar overgeslagen met de aanschaf van een filter en dat gebruiken ze nu als excuus dat de garantie vervallen is. En dat terwijl we dus al problemen hadden binnen de garantieperiode en het de boiler was die ellende gaf en niet het filter. Maakt voor FRANKE allemaal niet uit..garantie weg want geen filter gekocht elk jaar.

Nu naar 5 jaar nog steeds ellende met de boiler en je kunt geen kant op. Nieuwe boiler moeten aanschaffen van €911
Echt te triest voor woorden. Totaal geen medelijden of service! Zelfs de monteurs beamen dat deze boiler troep is. Gezien we 3 maanden moesten wachten op een nieuwe omdat er zoveel boilers vervangen moesten worden geeft al aan dat wij niet de enige zijn die problemen hebben met de boiler.

Ik raad FRANKE dan ook NIET aan. Koop gewoon een QUOOKER voor dat geld. Wat een troep is dat van FRANKE zeg. En de service is om te huilen.

Het meest trieste moet nog komen. Vorige week dus nieuwe boiler geinstalleerd en de eerste de beste keer dat we er gebruik van maakte spoot het water uit het filter en is ons kookeiland flink beschadigd door het water! Resultaat: weer weken zonder heet water want eer dat FRANKE kan komen ben je weken verder!

Mocht je overwegen om toch een FRANKE te kopen denk dan goed na. Na 5 jaar van ellende kunnen wij alleen maar enorme spijt van deze aankoop hebben.

12. mai 2024
Vurdert til 4 av 5 stjerner

Een prima service

Een 10 kan nooit, maar een 9,5 wel. Zonder gezeur onze zeepdispenser van 5 jaar vervangen. Was helaas al kapot gegaan. Een prima service.

14. mai 2024
Vurdert til 5 av 5 stjerner

Boiler na 4 jaar kapot gegaan

Boiler na 4 jaar kapot gegaan, viel gelukkig nog binnen de garantie 😊
We hebben het filter keurig ieder jaar vervangen.
Top geholpen door Franke monteur was binnen een week bij ons kundige man
Nieuwe boiler gekregen.
Niets dan lof voor de afwikkeling!!

8. mai 2024
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Koop geen Franke spullen!

In onze keuken van 7 jaar oud inmiddels voor de 3e keer (!) een defecte Franke Combi XL heetwater boiler.

1e keer (2020): lekkage boiler, geen garantie, want 1 jaar geen verplicht filter gekocht (terwijl we een professionele waterontharder hebben). Gevolg: Keukenkastje onder water en schimmelvorming door het hete water wat daar blijkbaar al een tijdje stroomde. Oplossing: een nieuwe boiler moeten aanschaffen.

2e keer (2022): printplaat kapot, weer geen garantie, want alleen 5 jaar garantie op de complete set. Bij alleen de boiler vervangen, dan maximaal 2 jaar garantie. (??)

3e keer (2024): weer een lekkende boiler. Aardlekschakelaar slaat uit en weer staat er water in het keukenkastje. Opnieuw geen garantie (weer als reden: maximaal 2 jaar als alleen de boiler wordt vervangen en niet de kraan) maar advies om weer een nieuwe boiler aan te schaffen a € 750.

Kortom: Wat een service. NOT!!! Nooit meer Franke voor mij! Elke euro die ik daar nog aan uitgeef, is er 1 teveel.

2. mai 2024
Vurdert til 1 av 5 stjerner

KOOP DEZE KOKEND WATER KRANEN NIET!!!

KOOP DEZE KRANEN NIET!!!

Na 3 jaar alle onderdelen vergaan, allemaal plastic namelijk, en met warmte en koude gaat dat niet lang mee. Vervolgens probeer je je verlenGde garantie te claimen en blijkt er ergens in hele kleinte lettertjes te staan (niet via pop up of zo gemeld biJ registratie) dat je de aankoopnota's van de filters moet bewaren. Dus ook al heeft het vergaan van zo'n beetje alle polastic verbindingen niets met het filter te maken word dit als fantstisch excuus gebruikt om geen garantie te hoeven verlenen.

Slechts een beetje goedkoper dan de echte kokend waterkraan, en dus niet doen, koop gewoon een echt merk en kwaliteitsproduct. Helaas kan ik ook niets claimen bij mijn keukenlevcerancier, die overigens inmiddels ook al gestopt is met Franke krane vanwege slechte kwaliteit en service.

14. april 2024
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Slechte services en nog slechtere producten

Boiler binnen 6 jaar kapot, niet te repareren. In december 2023 afgesproken de boel te vervangen. Er is een monteur geweest a 165,- voorrijkosten. Daarna niets meer vernomen. Franke reageert niet, komen hun afspraken niet na. Wij zitten al 5 maanden zonder warm water beneden te wachten op een vervolg. Ook op een officiele klacht komt geen enkele reactie. Nog nooit zo'n slechte service gehad! Ik zou dit bedrijf en deze kranen echt iedereen afraden!

24. april 2024

Pas op onveilig!

Pas op, niet doen! Oneerlijke producent / leverancier met onveilige apparatuur. Niet klantgericht.

juli 2022 is bij ons een Franke warmwaterkraan geinstalleerd, netjes de filters binnen de termijnen vervangen (zonder de intro korting want de webshop reageert niet op de kortingscode).

Desondanks lag 4 weken terug de boiler in storing in een plas water. Lekkage dus (binnen 2 jaar). Niet door de klantenservice heen te komen (eigen schuld, onderdelen niet leverbaar, wil niet, kan niet, boeh rotklant!). Lijkt Chinese rommel. Blijkt ook dat het RVS (??) aan de kraan aan het roesten is.

Gezien de online reviews en response van Franke snel een 'echte' kraan van Quooker in laten bouwen, en wat een verademing :). Bijkomend voordeel is dat je geen filter abonnement hebt (scheelt 85,- per jaar), en Quooker reageert heel professioneel en behulpzaam.

Denk dus goed na voordat je aan Franke producten begint!

Update: check mijn Google review met foto's van het defecte product. Ernstige schade!

18. mars 2024

Na 3 jaar kapot!

Eerst 3 jaar heeft de kraan prima gewerkt. Helaas is het noodzakelijk elk jaar een dure filter te vervangen voor het behoud van de garantie. Gisteren is onze kraan na 1 klein pannetje kokend water te vullen er uit het niets mee opgehouden. Contact gehad met de klantenservice en als advies de stekker eruit moeten trekken voor een reset en dan 1x op de knop drukken met de stekker er weer in.
Dit had niet geholpen. Terug gebeld zegt dhr aan de telefoon ja maar als je gaat resetten kan de printplaat ook kapot gaan. Ik zeg dit moest ik doen op jullie advies. Dhr klonk erg onprofessioneel en gaf aan als enige optie een monteur langs sturen (140 euro) en laten beoordelen of de boiler (750 euro) of printplaat (240 euro) kapot was en dit te vervangen.

Erg slecht dat een duur apparaat als dit na een korte tijd al kapot gaat en dat het je dan erg veel geld moet kosten te repareren. Ik zeg nooit kopen die rommel!

11. april 2024
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Omdat onze Franke kraan lekte contact…

Omdat onze Franke kraan lekte contact opgenomen met Franke. Eat een slechte klantenservice niet normaal. Zij geven simpel weg kort en bondig het antwoord dat ze geen onderdelen verkopen. Monteur laten langskomen a 140 euro start tarief. Die concludeerde dat het een onderdeel was in de hendel van de kraan. A 35 euro kost zo een onderdeel. Monteur woonde toevallig in dezelfe wijk a 5 minuten rijden. 30 miniten bezig geweest a 176 euro. De klantenservice denkt absoluit niet mee. Slechte service van Franke!!!.
Het is beter om in een iets duurde product zoals Quooker te investeren dan Franke. Denk 10 keer na voordat je een Franke kraan besteld ze denken namelijk alleen maar aan geld niet meer en niet minder. Arrogante mensen boj de klantenservice omdat ze een machtspositie hebben.
Mijn advies NO GO.
Zeer zeer slechte service van hun onderliggende partijen (servicecontrol) zitten er idemdito zo in. Vragen belachelijke prijzen start tarief 140 euro. Waarschijnlijk opgelegd door Franke. Hebben niet eens eigen monteurs in dienst. Monteur was by the way wel goed en aardig.

9. april 2024

Erg slechte klantenservice

Erg slechte klantenservice. Boiler van de kraan geeft na 5 jaar kortsluiting. Geen reparatie mogelijk zeggen ze moet maar een monteur laten komen voor 190,- maar die kan het waarschijnlijk "toch niet" repareren dus kon beter een nieuwe bestellen voor 724.-

Niks hoeft gratis maar een tussenweg / oplossing zoeken als klantenservice is toch wel handig.

Kan beter voor een ander merk kiezen.

21. mars 2024

Kortsluiting in chiller

Kortsluiting in chiller (hierdoor geen kokend en gekoeld water) vandaag monteur geweest, stopt stekker in het stopcontact en concludeerd dat de chiller kapot is... ze vervangen geen onderdelen dus chiller moet vervangen worden.
het valt niet in de garantie omdat de filter niet precies na 12 maanden vervangen is...
Ik ging niet akkoord met het eerste aanbod voor een nieuwe chiller,nu geven ze een coulance prijs (nog steeds veel te duur)

Ook ik ga rechtbijstand inschakelen, waardeloos product en de service is helemaal verschrikkelijk!

Update: augustus 2024: ik heb het gewonnen, ze hebben de chiller vervangen + een extra filter omdat mijn systeem zolang niet heeft gewerkt.

helaas heeft het me misschien wel 100 mailtjes, heel veel tijd en energie gekost. Als je het gevoel hebt dat je in je recht staat moet je echt blijven klagen om eindelijk je verdiende garantie te krijgen.

Helaas blijft de beoordeling echt maar een ster omdat de klantenservice / wachttijd vreselijk slecht is

21. mars 2024
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Omdat onze Franke kraan lekt door het…

Omdat onze Franke kraan lekt door het stuk gaan van een O rubber. Na overal gezocht te hebben toch maar contact opgenomen met de leverancier. Zij geven simpel weg kort en bondig het antwoord dat ze geen onderdelen verkopen en dat we bij een technische groothandel moeten zijn. Slechte service van Frank!!!

12. mars 2024
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Waardeloos bedrijf (kluitjes- riet)

Verbeteren? Bedrijf dat gezien de reviews blijkbaar erg hardleers is.

Wees gewaarschuwd en koop een quooker (goede reviews) ipv een Franke kraan. Als je bij hun 'klanten(?)service(?)' Terecht komt ben je het haasje.

Als ik over 2 dagen geen bevredigende schriftelijke reactie heb ontvangen bel ik mijn rechtsbijstand.

Kokend waterkraan van Franke defect. Een 'gewone' installateur (meerdere) helpen je al niet als je een Franke kraan hebt.

Dus Franke komt vervangen: wel eerst even gevraagde bedrag afrekenen anders helpen ze niet (hebben ze een cashflow probleem na al die slechte recensies?

Oude (naar bleek niet defecte kraan) werd door monteur ongevraagd meegenomen.

Die is echter wel door mij betaald en is dus mijn kraan. Dezelfde dag doorgegeven aan klantenservice dat ik mijn kraan terug wil. Zij gaan het uitzoeken. Na week ik maar eens gebeld: niet bekend waar kraan is, zij zoeken verder. Vandaag (2½ week verder) ik wéér gebeld (zij reageren niet). Kraan onbekend waar die. Volgens domme telefoniste (haar eigen woorden) is het dan jammer voor mij.
Dacht het niet: aangedrongen op schriftelijke reactie hoe ik mijn kraan terug krijg of een goede alternatieve oplossing. Ze gaat het melden bij leidinggevende maar weet niet wanneer reactie komt (wel eens van processen en doorgangstijden gehoord???)

Nu zover dat als ik over 2 dagen geen schriftelijke reactie heb ik dus rechtsbijstand inschakel.

Ben er helemaal klaar mee.
Dus wees gewaarschuwd en koop een quooker!

11. mars 2024
Vurdert til 1 av 5 stjerner

2 jaar garantie, is namelijk maximale levensduur blijkbaar...

Franke geeft 2 jaar garantie op hun boiler voor de heetwater kraan. Blijkbaar omdat het systeem niet langer meegaat.

Wij hebben in 2019 een kraan aangeschaft. Net na 2 jaar ging de boiler stuk (stoppen slaan er meteen uit).
We hebben toen een nieuwe ontvangen, dat was netjes. Ook moesten we elk jaar het filter vervangen.

Wij hebben netjes via hun eigen shop jaarlijks een nieuw filter geplaatst. Nu 3 jaar na de nieuwe boiler is deze ALWEER stuk...
Exact hetzelfde probleem.
Alsof ze weten dat die boilers net iets langer dan 2 jaar meegaan...

Voor ons geen Franke meer!

8. mars 2024

Waardeloos systeem

in 2017 nieuwe keuken met Franke M 3 liter boiler + kraan. In 2018 ging deze kapot met lekkage en schade.Franke heeft toen een nieuwe boiler geplaatst.
Binnen 11 maanden weer lekkage. Weer een nieuwe boiler. in 2019 weer kapot, weer een nieuwe. Tot zover dus alles opgelost (wel frustratie dat er iedere keer weer iets kapot was + de nodige reparaties) in 2022 wederom lekkage en keukenkast + plinten watershade. Weer een nieuwe gehad.
Gisterenavond sloeg de aardlek eruit. Na een avond zoeken het probleem gevonden! Franke systeem uit het stopcontact, storing verholpen! Dus een kortsluiting in het systeem. 2 weken gelden nog een nieuw filter vervangen. Weg geld. Net Franke gebeld: ondanks dat het apparaat 2 jaar oud is, geen garantie. Tegen E139 voorrijkosten/monteur + E441.73 (speciaal tarief) kunnen we een nieuwe krijgen waar wel 2 jaar garantie opzit? Dit is te gek voor woorden. We willen al 7 jaar gewoon een boiler systeem wat werkt! Garantie geven ze echter op de allereerste boiler van 2017 en is nu verlopen. Ze zeggen hier niets aan te kunnen doen. anders zouden we garantie op garantie krijgen wat niet kan. Nee: ze kunnen wel al 7 jaar een waardeloos product verkopen wat telkens kapot gaat.
Al met al: 4x een nieuwe boiler gehad in 7 jaar, 7 filters aangeschaft á E 79.00 per keer en nu weer kapot. Zo'n enorme spijt dat ik ooit een Franke heb gekocht.... nooit meer..... we gaan wel voor een QUOOKER!!!!!!
Bedankt Franke voor de (niet) geweldige ervaring die jullie ons al 7 jaar geven.

7. mars 2024
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Très mauvaise qualité d'inox et très…

Très mauvaise qualité d'inox et très mauvais service après-vente!
Il y'a quelques mois j'ai installé une nouvelle cuisine avec un évier en inox et un mitigeur de la marque Franke à 350 € l'unité ce qu'il me fait 700€ pour les deux (un énorme budget pour avoir de la qualité) et finalement je me retrouve avec des tâches de rouille sur le bac, chose que je n'ai jamais eu auparavant même avec des éviers de bas de gamme.

Le technicien est venu voir sur place, au début il faisait semblant de ne pas voir les tâches puis quand je lui ai montré de plus près il a commencé à m'inventer des excuses illogiques comme quoi c'est à cause des résidus de la peinture.. je lui ai montré la preuve par photos que les travaux ont été effectués avant l’installations de la cuisine.

Puis il dit que c’est dû à une mauvaise utilisation de l’évier, je lui ai expliqué que la cuisine n’est pas encore utilisée vu que je n'ai pas mon plan de travail définitif et que j’ai une autre cuisine de dépannage et qu’à part se laver les mains on y fait rien d’autre.

Pendant quelques minutes il frotte le bac avec une éponge de vaisselle fournie par moi-même et un produit pour inox qu’il a apporté et puis il estime que le problème est réglé et il me demande de bien garder l’évier toujours à sec.

Quand j'ai retéléphoné au service après-vente à plusieurs reprises et envoyé des mails avec des preuves pour expliquer que les taches de rouille réapparaissent, ils ont persisté sur le rapport de technicien et on m’a répondu que c’est d’origine extérieure et que je dois laver l’évier et bien le sécher après chaque utilisation pour éviter le contact d’eau avec l’aire. Et que je ne doit plus rien espérer d’eux.
Donc à quoi sert la garantie de 10 ans ???

D’après eux cela consiste à l’intervention de technicien et le nettoyage effectué avec l’éponge fourni par moi-même et le produit d’inox apporté qu’on peut se procurer à n’importe quel commerce à des prix très faibles.
Je suis vraiment très très très déçue !!!
Une vraie arnaque !!!

D’après les avis je ne suis pas la première dans ce cas là.

Malheureusement je porterai une plainte d’après le service test achat pour la protection et le droit de consommateur.
Entre-temps je serai dans l’obligation de changer cela à mes frais car ce n’est pas hygiénique et cela peut nuire à la santé de ma famille. Cependant cela ne sera surtout plus jamais de la marque Franke !!!

28. februar 2024
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Franke en Floww begin er nooit aan!

In oktober 2018 is onze keuken opgeleverd met daarin een franke/floww boiler kraan. Na drie kwart jaar ging de boiler kapot en is er een nieuwe ingezet. Dit was juni 2019.
Nu in feb 2024 opnieuw is de boiler kapot. We hadden 5 jaar garantie op de boiler dus je zou denken dat er een nieuwe komt. Maar dit onfatsoenlijk en niet klant vriendelijke bedrijf zegt doodleuk dat ze garantie geven vanaf de 1e boiler!! Dit terwijl de 2e boiler er nu nog geen 5 jaar inzit en opnieuw kapot is.
U heeft pech en kunt een nieuwe kopen van 750,00.
Langskomen betekent 100,00 euro voorrijkosten. Doen ze nog niets!
Nu geen heet en kokend water. Wees gewaarschuwd voor je met deze merken in zee gaat.

28. februar 2024
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Franke protocol klant je zeikt, omdat wij je niet willen helpen

Wat een simpele reparatie kan zijn doet Franke een bandje aan koop maar nieuw want we moeten ons aan de procedure houden.Als je plint boiler lekt bij de aansluiting boilervat /flexibele slang kan je dit heel eenvoudig repareren met een nw slang (leveren ze niet), maar dat valt buiten de proceduren van franke. Met een zeer arrogante houding wordt je gewoon niet geholpen ook niet na een mail van de keukecocurent zijn ze niet thuis

19. februar 2024
Anmeldelse skrevet uten oppfordring

Lær mer om andre slags anmeldelser.

Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.

Her får du åtte tips om hvordan du skriver en god anmeldelse.

Ta en titt selv