Mijn 1 ster heeft betrekking op de serviceafdeling: eerst via de chat (AI), die herkende het probleem niet maar zou deze neerleggen bij "het team". Nooit meer iets gehoord. Toen ticket aangemaakt op d... Vis mer
Se hva andre synes
Omdat wij bij Essent nog een leuk tegoed hadden openstaan een vrijblijvende aanvraag gedaan voor thuisbatterijen vanwege het einde van de salderingsregeling. Het eerste gesprek verliep prima.... Vis mer
Selskapet har svart
Wij hebben zonnepanelen laten plaatsen. Netjes vooraf geinformeerd over de mogelijkheden, toen kwam iemand ter plaatse kijken, en enkele weken later werden de panelen al geplaatst door een ervaren tea... Vis mer
Selskapet har svart
Ingen tidligere historie av å be om anmeldelser
Har ikke svart på negative anmeldelser
Slik bruker virksomheten Trustpilot
Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.
Heel fijn en professioneel
Vanaf het bezoek van de adviseur tot en met de dag van de installatie verliep alles soepel, werd proactief gecommuniceerd en konden we ten alle tijde aankloppen voor onze vragen. Installatie probleemloos en we zijn heel blij met onze zonnepanelen

Zonnepanelen
Prettig intake gesprek gehad en fijn dat alle werkzaamheden werden uigevoerd door 1 partij.

Creatieve monteurs
De monteurs hebben hun best gedaan om de bekabeling zo netjes mogelijk weg te werken, niet helemaal gelukt maar ze hebben het geprobeerd.

Svar fra EnergieWonen
Goed werk en duidelijke communicatie
Alles ging precies volgens afspraak. Prettige communicatie, duidelijke mails. De afspraak voor de installatie was erg prettig, met duidelijke informatie en ruimte voor vragen. De voorbereiding van de meterkast verliep goed. Installatie van de zonnepanelen op de dag zelf ging vlekkeloos en snel, met duidelijke communicatie. Binnen een paar uur was het geregeld. Al met al een hele goede ervaring. We moesten wel even geduld hebben tot de installatie, maar dat is geen probleem.

Svar fra EnergieWonen
Op zich wel goed gesprek gehad en…
Op zich wel goed gesprek gehad en hierin prima onze wensen kunnen aangegeven. Waar we de kabels langs wensten te hebben (uit het zicht) en hoeveel panelen en waar exact.
Bij levering bleek niet geheel goed te zijn ingemeten waardoor iets anders werd maar nog immer redelijk naar wens. Verkeerde enphase kastje was geleverd en gemonteerd en deze zou in de weken erna worden omgewisseld inclusief spoelen (voorbereid op de toekomst).
Wat gesteggel gehad over de kabel van dak die via de koof zou lopen uit het zicht hiervoor was alles al voorbereid. Werd alsnog via de dakgoot gedaan(verkeerd geboord lekkage als gevolg in de keuken). Dit is via hun verzekering wel netjes opgelost maar had voorkomen kunnen worden door via de koopbare gaan die al openlag hiervoor. Monteur wees ons op de kleine lettertjes waarbij stond dat indien noodzakelijk kabels buitenom over dakgoot of langs regenpijp mogen. Hierop aangesproken dat onze wens anders was en ook is aangegeven maar hielp niets ze lieten het zo.
Iets later werd dan gelukkig andere kastje gemonteerd en spoelen achtergelaten in een doosje hier had hij geen tijd voor.
Als we ze nu nog gemonteerd wensen krijgen we een extra rekening wat niet de afspraak was en ook niet door de monteur was aangegeven.
Al met al fijne samenwerking bij advies ….montage, afwerking en service raad ik dit bedrijf niet aan.
Goede communicatie
Goede communicatie, nette service!

Zonnepanelen
Vakkundig geplaatst,alles netjes afgewerkt en goede informatie gegeven

Uitstekende ervaring
Uitstekende ervaring. Goede communicatie en plaatsing in grote tevredenheid uitgevoerd

Deskundig en communicatief sterk
Erg goede communicatie over en een zeer deskundige installatie van ons zonnesysteem. Zeer vriendelijk personeel.

Svar fra EnergieWonen
Snel gewerkt, maar let op open ramen
Op afgesproken tijd aanwezig, snel gewerkt
1 minpunt, het zolderraam was open gezet door 1 van de mannen en niet weer dicht gedaan. Helaas een flinke regenbui binnen een uur na hun vertrek en de laminaatvloer was drijfnat!

Svar fra EnergieWonen
Tot nu toe zeer tevreden.
Van de eerste oriënterende gesprekken tot en met de oplevering zijn alle afspraken nagekomen, is goed gecommuniceerd en de monteurs hebben alles netjes achtergelaten.
Vooraf zijn we uitgebreid voorgelicht over de mogelijkheden en is het advies voor het aantal panelen en de capaciteit van de batterij goed onderbouwd. Fijne app die inzicht geeft in opbrengst en verbruik. Het is nog te vroeg om te beoordelen of de verwachtingen uitkomen maar tot nu toe zijn we tevreden over de keuze voor dit bedrijf.

Svar fra EnergieWonen
Goeder ervaring en nu lekker zelf energie opwekken
Duidelijke informatie gehad. Zonnenpanelen zijn netjes en snel geplaatst. Alles verliep soepel!

Svar fra EnergieWonen
Alles is gegaan volgens onderlinge…
Alles is gegaan volgens onderlinge afspraak.
Bedankt

Svar fra EnergieWonen
essent maak goede afspraken en houd zich er aan
essent en zijn partners voor plaatsen en aansluiten zonnepanelen hebben goed werk geleverd en volgens afspraak
ook gaven ze een duidelijke uitleg en waren behulpzaam met installatie app e.d

Tja …
Het gesprek met jullie Zonspecialist verliep prettig. Maar nadat het zonnepanelen contract was getekend verliep de communicatie stroef. Of beter gezegd niet. Meerdere keren geappt, ge-SMST, gebeld kreeg geen contact meer. Er waren beloftes gedaan, maar omdat ik hem (zijn naam zal ik niet noemen) niet meer te spreken kreeg moest ik overal zelf achteraan. Uiteindelijk is het “op het nippertje” goed gegaan. De zonnepanelen zijn keurig geplaatst door keurige vriendelijke monteurs. Toen alles in werking was gesteld zijn zij pas weggegaan.Keurig!

Is dit conform consumentenrecht? EnergieWonen, serviceplan en 7 weken wachttijd
Mijn omvormer viel uit en was niet meer uit te lezen. Op 5 juli 2025 melding gedaan. Op 7 juli kreeg ik “Navraag bij fabrikant”.
Op 9 juli liet EnergieWonen weten dat er een onderdeel vervangen moet worden en dat dit onder productgarantie valt, maar dat ik toch €205 aan arbeidskosten moest betalen of een serviceplan (€9,95 p/mnd) moest afsluiten. Met dat serviceplan zou de rekening dan “maar” €80,- zijn en gaan ze sneller tot actie (voorrang in communicatie en planning). Met andere woorden: ze kunnen wel service leveren, maar alleen tegen bijbetalingterwijl je, door met hen in zee te gaan, er al vanuit mag gaan dat basisservice/aftersales onderdeel is van de prijs die je eerder betaalde. Dat voelt als dubbel betalen.
Ik heb direct bezwaar gemaakt (met verwijzing naar consumentenrecht) en op 17 juli nog een herinnering gestuurd. EnergieWonen bleef bij het standpunt dat arbeid niet onder garantie valt (na 5 jaar). Omdat mijn systeem al geruime tijd stilstond, heb ik op 17 juli met tegenzin akkoord gegeven met de €205 (zonder serviceplan).
Desondanks moest ik op 24 juli wéér zelf mailen (want een telefoonnummer is verstopt) voor voortgang. Pas op 30 juli volgde “Monteur op afspraak”, en uiteindelijk werd de afspraak gepland op 26 augustus 2025. Kortom: meer dan zeven weken uitval en veel reactieve communicatie.
Wat extra zorgen baart: De monteur gaf aan dat het type omvormer dat ik heb een minder betrouwbare versie is die vaak rond de 5 jaar uitvalt. Dat maakt het extra wrang: eerst een kwetsbare versie plaatsen, en daarna bij defecten arbeidskosten of upsell van een serviceplan.
Pluspunt: men erkende dat het onderdeel onder productgarantie valt en nam contact op met de fabrikant.
Minpunten: garantie wordt in de praktijk alleen met bijbetaling uitgevoerd, trage opvolging en ik moest telkens zelf achter de planning aan. €205 voor ±1 uur werk vind ik buitenproportioneel.
Conclusie: weinig communicatie, geen service tenzij je (opnieuw) betaalt, en garantie die bij de aanschaf als vanzelfsprekend voelt, maar waar uiteindelijk arbeidskosten voor worden gerekend bij het vervangen van een productversie die, volgens de monteur, vaak al na ~5 jaar uitvalt. Voor mij oogt dit als het afschuiven van verantwoordelijkheid in plaats van klantgericht oplossen.
Aanvulling op 3 september 2025:
Dank voor je reactie, Niels. Het door jullie genoemde “standpunt” is voor mij niet leidend; hier spelen wettelijke regels. Op basis van mijn begrip van het consumentenrecht (o.a. Rijksoverheid/ACM/ConsuWijzer) oordeel ik dat deze situatie in strijd kan zijn met de wettelijke conformiteit.
Monteur gaf aan dat dit type omvormer vaak rond ~5 jaar uitvalt; dat was mij niet gecommuniceerd bij aankoop.
Mijn rechten zoals ik die begrijp (samengevat):
Bij non-conformiteit recht op kosteloos herstel of vervanging, inclusief arbeids-, voorrij- en onderzoekskosten.
Geen verplicht serviceplan of extra betaling om normale/ tijdige afhandeling te krijgen.
Terugbetaling van onterecht berekende kosten — hier €205 arbeid.
Bij onredelijke vertraging kan schadevergoeding worden gevorderd voor aantoonbare derving (hier >7 weken uitval).
Mijn oordeel: hoewel productgarantie is erkend, zijn arbeidskosten van €205 berekend en was de doorlooptijd lang. In mijn beleving past dit niet bij kosteloos en tijdig herstel onder de wettelijke conformiteit. Ik deel dit om andere consumenten te informeren en update deze review als dit alsnog netjes wordt opgelost.

Reliable service company
Professional and easy to contact, great service! From the consultation, to inspection and installation of solar panels, everything went smoothly, although the process took quite a while from the time of consultation to installation of solar panels

Svar fra EnergieWonen
De jonge vertegenwoordiger van essent…
De jonge vertegenwoordiger van essent heeft alles duidelijk uitgelegd, en volgens de monteurs prima ingemeten.

Svar fra EnergieWonen
Gemakkelijk contact. Duidelijk informatie en snelle levering.
Ook het plaatsen op de dag zelf verliep soepel en vlot.

Svar fra EnergieWonen
Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.