Jeg mottok Lite fleksibilitet og dårlig håndtering av kundesituasjonet gavekort til Ystad…
Jeg mottok et gavekort til Ystad Saltsjöbad i julegave og gledet meg oppriktig til å bruke det. I januar og februar tok jeg kontakt med hotellet både på e-post og telefon for å finne en passende dato. Til tross for flere forsøk fikk jeg beskjed om at det var svært begrenset tilgjengelighet. Jeg tok meg til og med fri fra jobb for å få det til, men den eneste datoen som kunne tilbys, var uten overnatting – noe som ikke stemte med opplevelsen jeg så frem til. Vi valgte derfor å vente i håp om å finne en bedre løsning.
I samtalene med hotellet fikk jeg inntrykk av at gavekortet var knyttet til juletiden, og antok i god tro at det fortsatt ville være gyldig mot slutten av året. Derfor tok jeg kontakt igjen i juli, i god tid for å sikre en dato til vinteren.
Det ble da opplyst at gavekortet hadde utløpt allerede i mars. Jeg ble både overrasket og oppriktig lei meg. Hvem tilbyr egentlig gavekort med kun tre måneders gyldighet – og uten å vise noe rom for forståelse eller fleksibilitet i etterkant?
Jeg forklarte situasjonen og ba om en løsning, men ble møtt med rigide svar og beskjed om at det var min egen feil. Jeg fikk høre at jeg burde ha ringt (noe jeg altså hadde gjort), eller at jeg burde ha solgt gavekortet (!) dersom jeg ikke fikk brukt det. Det var null anerkjennelse for at jeg faktisk hadde forsøkt og at jeg handlet i god tro.
Jeg forstår at det finnes vilkår og juridiske rammer, men det som skuffer meg aller mest nå, er ikke det utgåtte gavekortet – men hvordan jeg ble møtt som kunde. Ingen av mine tidligere henvendelser eller forsøk ble anerkjent. Det har vært gjennomgående mangel på fleksibilitet, og total fravær av forståelse eller serviceinnstilling.
Ystad Saltsjöbad har med dette vist at dersom det oppstår misforståelser eller utfordringer, er kundeforhold ikke en prioritet. Det er synd, for jeg hadde gledet meg til oppholdet. Basert på denne opplevelsen kan jeg dessverre ikke anbefale stedet videre.