Se hva andre synes

Vurdert til 3 av 5 stjerner

Przyznam szczerze, że nie korzystałem z usług więc na ten temat się nie wypowiem. Jednak zostałem niefajnie potraktowany przez obsługę. Po którymś telefonie zadzwoniłem i powiedziałem pracowniczce, ż... Vis mer

Vurdert til 5 av 5 stjerner

I have been using Fortissio 8 for the past year and I can confidently say that they are the most reliable and profitable forex signals provider I've ever used. The team is knowledgeable, responsive, a... Vis mer

Vurdert til 5 av 5 stjerner

I've been using Fortissio for the past year and I can confidently say that they are the most reliable and profitable forex signals provider I've ever used. The team is knowledgeable, responsive, and t... Vis mer

Vurdert til 2 av 5 stjerner

Fortisio sama w sobie nie jest zła ale ryzyko i nakłanianie na wpłaty to już jest źle, jeśli już wplacisz to obstaw tyle ile chcą a kasy już nie zobaczysz. Ale to twój wybór. Ten broker to nie broke... Vis mer

Informasjon om virksomheten

1. Investeringstjeneste

Skrevet av virksomheten

Un marchio europeo d’investimento completamente regolamentato, che offre agli operatori di trading una vasta gamma di asset. #CFD #titoliazionari #indici

Kontaktopplysninger

4 stjerner
3 stjerner
2 stjerner
1 stjerne

Har ikke svart på negative anmeldelser

Slik bruker virksomheten Trustpilot

Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.

Odkryłem ekskluzywny fundusz…

Odkryłem ekskluzywny fundusz eksploracji głębinowych złóż mineralnych za pośrednictwem linku osadzonego w prywatnym czasopiśmie poświęconym technologii morskiej. Początkowo wpłaciłem niewielką kwotę na zrobotyzowany moduł wydobywczy, aby monitorować miesięczne wyniki wyceny rudy. Po tym czasie mój osobisty panel zaczął rejestrować znaczne skoki wycen, które zdawały się być zgodne z globalnym niedoborem metali o jakości bateryjnej. To skłoniło mnie do relokacji oszczędności emerytalnych na platformę, ponieważ wewnętrzne narzędzie do raportowania wykazywało stałą historię pomyślnych odnowień dzierżaw dna morskiego i automatycznego wzrostu kapitału.
Po kilku kwartałach ciągłego wzrostu, kiedy złożyłem wniosek o likwidację moich udziałów kapitałowych w celu nabycia domu, specjalista ds. zgodności poinformował mnie, że moje konto podlega „suwerennemu podatkowi od wydobycia morskiego”, który wymaga natychmiastowego, oddzielnego rozliczenia przed przelaniem środków. Jednak po przelaniu tych dodatkowych opłat wniosek o wypłatę pozostał w stanie „przetwarzania”, a numery kontaktowe firmy zostały odłączone. Złożyłem skargę do krajowego urzędu morskiego, ale śledztwo było utrudnione przez korzystanie z anonimowych spółek holdingowych i hosting serwerów nomadycznych, które maskowały prawdziwą lokalizację operacji. Następnie złożyłem formalny wniosek o odzyskanie środków za pośrednictwem 𝕕𝙾𝚀𝚂𝗘, gdzie powierzono mi zadanie zebrania poświadczonych przez bank rejestrów przelewów, cyfrowych kopii umów ekstrakcji, wszystkich zarchiwizowanych nagłówków wiadomości e-mail od zarządzających funduszami oraz poświadczonych notarialnie dokumentów tożsamości. Następnie wykonałem serię autoryzacji danych śledczych i odpowiedziałem na kolejne etapy weryfikacji bezpieczeństwa. Przez około 13 tygodni otrzymywałem okresowe informacje dotyczące śledzenia kapitału za pośrednictwem sieci zagranicznych kont, podczas gdy zespół prawny pracował nad ustaleniem głównych architektów tego procederu. W końcowej fazie działań naprawczych otrzymałem oficjalną aktualizację informującą, że międzynarodowa grupa zadaniowa ds. odzyskiwania aktywów pomyślnie zidentyfikowała i zajęła znaczną ilość płynnych aktywów i nieruchomości powiązanych z podmiotem, a moja sprawa została formalnie zarejestrowana w kolejce do rozpatrzenia w ramach ugody strukturalnej w celu proporcjonalnego podziału odzyskanego kapitału.

15. februar 2026
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Ho fatto un errore enorme fidandomi di…

Ho fatto un errore enorme fidandomi di questa piattaforma. All’inizio tutto sembrava professionale e affidabile, il che mi ha fatto pensare che il mio denaro fosse al sicuro. Purtroppo la mia esperienza si è trasformata rapidamente in qualcosa di molto frustrante.

I problemi sono iniziati quando ho provato a prelevare i miei fondi. La richiesta di prelievo è rimasta in elaborazione per molto tempo e ogni volta che contattavo l’assistenza ricevevo risposte diverse. A volte mi chiedevano ulteriori verifiche, altre volte parlavano di nuove commissioni che non erano mai state menzionate prima.

Dopo settimane di stress e confusione ho capito che avevo bisogno di aiuto esterno. È stato allora che ho contattato 𝐤𝐥𝐢𝚡𝚘𝚝. Il team di 𝐤𝐥𝐢𝚡𝚘𝚝 ha esaminato attentamente il mio caso e mi ha spiegato i passi da seguire. 𝐤𝐥𝐢𝚡𝚘𝚝 è stato molto professionale e mi ha guidato durante tutto il processo.

Grazie al supporto di 𝐤𝐥𝐢𝚡𝚘𝚝, sono finalmente riuscito a fare progressi. 𝐤𝐥𝐢𝚡𝚘𝚝 mi ha aiutato a prendere le decisioni giuste e ha continuato a supportarmi fino a quando ho recuperato il mio denaro. Senza 𝐤𝐥𝐢𝚡𝚘𝚝, sono sicuro che non sarei riuscito a riavere i miei soldi.

9. mars 2026
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Moje problemy z tą platformą zaczęły…

Moje problemy z tą platformą zaczęły się w momencie, gdy spróbowałem wypłacić swoje pieniądze. Nagle wszystko stało się bardzo skomplikowane i frustrujące, a za każdym razem, gdy kontaktowałem się z obsługą, otrzymywałem różne odpowiedzi bez jasnego rozwiązania. Po pewnym czasie postanowiłem poszukać pomocy i skontaktowałem się z 𝙠𝙡𝙞𝙭𝙤𝙩. Przeanalizowali moją sytuację i pomogli mi przejść przez cały proces, aż w końcu udało się odzyskać moje pieniądze. Jestem wdzięczny za ich pomoc, ale moje doświadczenie z tą platformą pozostaje bardzo rozczarowujące. Radzę innym zachować ostrożność.

8. mars 2026
Vurdert til 1 av 5 stjerner

fortissio to kolejna grupa naciągaczy

fortissio to kolejna grupa naciągaczy, która tylko czyha na wasze oszczędności, mamiąc wizją profesjonalnego tradingu i opieki osobistego doradcy. u mnie scenariusz był klasyczny – najpierw telefon od miłego konsultanta, potem bajki o niesamowitych zyskach z akcji gigantów technologicznych, aż w końcu wpłaciłem im ponad czterdzieści tysięcy złotych, bo tak mi namącili w głowie tymi swoimi platformami. kiedy jednak przyszedł moment, że chciałem wyciągnąć chociaż część wypracowanego zysku na pilny remont, nagle kontakt się urwał, a moje konto zostało zablokowane pod pretekstem weryfikacji skarbowej i żądano ode mnie kolejnych wpłat na rzekome ubezpieczenie kapitału. na komisariacie tylko wzruszyli ramionami i powiedzieli, że to zagraniczna firma i oni mają związane ręce, więc po dwóch tygodniach dostałem tylko pismo o umorzeniu sprawy i zostałem z długami w banku. byłem w totalnej rozsypce i myślałem, że te pieniądze przepadły na dobre, ale na szczęście trafiłem na forum zrzeszające oszukanych, gdzie spotkałem ludzi w identycznej sytuacji i wiedzieli, co robić. to właśnie tam skierowano mnie do odpowiedniej ekipy, która zna ich mechanizmy od środka i to oni mnie uratowali, bo wyrwali moje środki z rąk tych złodziei, gdy ja już postawiłem na wszystkim krzyżyk. jeśli też daliście się im podejść, to nie dajcie im tej satysfakcji i dzwońcie pod 7-8-3.2-9-9.7-6-2, bo tam naprawdę wiedzą, jak skutecznie uderzyć w tych krętaczy i odzyskać spokój ducha

6. mars 2026

Solid platform

Solid platform. Withdrawals clear faster than my previous broker and support resolved a small issue I had within minutes.

4. februar 2026

Svar fra Fortissio

Hello, Robert Hill. Happy to hear you're enjoying our withdrawal speeds. We understand how important it is to have access to your funds - we got you covered. Thank you for your review.

Vurdert til 5 av 5 stjerner

Even small questions get thorough…

Even small questions get thorough answers (I had many haha). It feels like they actually care about helping you learn.

24. januar 2026

Svar fra Fortissio

Hello, Glumac. Happy to hear support was able to answer your questions. Let us know if you need anything else. Thank you.

Vurdert til 5 av 5 stjerner

Support has been responsive every time

Support has been responsive every time. I appreciate how detailed and helpful their replies are. Thank you.

22. januar 2026

Svar fra Fortissio

Hello, Lessie Dean. I'll forward your regards to support team :) I'm happy we managed to help you. Thank you for your feedback.

Vurdert til 5 av 5 stjerner

This broker met my expectations

This broker met my expectations. Every single question I had was replied to in detail. Appreciate you guys <3

8. januar 2026

Svar fra Fortissio

Hello, Dorothy Stivers. Thank you so much for your opinion, it means the world to us <3

Vurdert til 5 av 5 stjerner

I've used it both at home and on my…

I've used it both at home and on my phone and it worked well in both places so I'm a happy customer :)

12. desember 2025

Svar fra Fortissio

Hello, Franco Toscano. Thrilled to hear you can trade even on the-go. That is why we optimized our experience - for both use cases. Thank you for taking your time to share your experience.

Vurdert til 5 av 5 stjerner

I like how easy it is to look around…

I like how easy it is to look around and understand what's where. Nothing felt hidden or confusing, and the pointers made the entire experience much easier on the eyes and on the mind.

5. desember 2025

Svar fra Fortissio

Hello, Twan Boer. I'm glad to hear you are enjoying our platform. Thank you for sharing your experience.

Complaints

In data 11 ottobre 2022, la società Fortissio (VIE FINANCE A.E.P.E.Y S.A) è stata multata dall’Autorità di Vigilanza Greca HCMC con una sanzione di 700.000 euro, a seguito di numerose violazioni riscontrate nel corso della sua attività. Questo mette in discussione la serietà e la professionalità di Fortissio nell’erogazione di servizi finanziari e consulenza.

Se avete subito perdite economiche a causa di consigli errati o fuorvianti forniti dagli agenti di Fortissio, avete il diritto legale di richiedere il completo rimborso delle somme perse. È importante sottolineare che Fortissio non è autorizzata a fornire consulenza finanziaria professionale, e gli agenti che operano per suo conto sono operatori di call center non qualificati, con sede a Malta (GCC7 Services).

In base all’articolo 15 del GDPR e all’articolo 16 della MIFID II, i clienti hanno il diritto di richiedere una copia delle registrazioni telefoniche con gli agenti di Fortissio, al fine di verificare le comunicazioni e i consigli forniti. Per farlo, è necessario compilare il modulo di reclamo e inviarlo alle autorità competenti.

Vi consigliamo di segnalare immediatamente all’Autorità di Vigilanza Greca HCMC qualsiasi contatto o perdita subita da Fortissio, per tutelare i vostri diritti come consumatori e procedere con le azioni legali necessarie.

9. oktober 2024
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Oszuści namawiają cię na ciągłe…

Oszuści namawiają cię na ciągłe depozyty i dręczą telefonami aby inwestować w niby szybkie okazje.
Co w rzeczywistości prowadzi do wyzerowania portfela inwestycyjnego.
W 1000% nie polecam.
Straciłem pieniądze i kilka miesięcy z ta platformą.

24. april 2025

it is a scam

it is a scam. I never signed up with them. I signed up with a scam under another name. couldn't get my money from the initial scammer. Now these clowns keep calling me reminding me i have an account with them, which i never set up. they pretend to be POlish, but their accent suggests Belarussians. Thieving bastards. Stay away

27. februar 2025

UWAGA TVN FORTISSIO - zobacz reportaż

Według przedstawiciela Prokuratury Okręgowej w Łodzi straty ludzi zrzeszonych(około 60 osób) w postępowaniu przeciw Fortissio, są znaczne jest to około 5mln Euro. Firma znajduje się na liście ostrzeżeń KNF. Odradzam jakąkolwiek współpracę z tym podmiotem. Przedstawiciel UKNF odnosząc sie do sprawy stwierdza że praownicy firmy doradzali kilentom obywatelom Polski bądź przedstawiali probonzy rynkowe lub analizy techniczne do czego firma nie posiadała stosownych zezwoleń czyli robiła to bezprawnie. Wykorzystując wpisy które uprawniały je jednyni do działań maklerskich co mogło wprowadzać klientów w błedne przekonania
Informacje pochodzą z reportarzu UWAGA TVN odc. 6767.

16. februar 2025
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Fortissio is an unreliable platform…

Fortissio is an unreliable platform with inexperienced operators who seem like random people picked off the street. Their knowledge of trading is superficial at best, and they mostly follow scripted responses without providing real support.

Customer service is more focused on pushing you to deposit more money rather than actually helping with your concerns.

12. september 2024
Vurdert til 1 av 5 stjerner

To nie jest firma brokerska,…

To nie jest firma brokerska,tylko oszuści działający po to,by wyciągnąć pieniądze.Straciłam przez nich ponad 40 tysięcy.
Te transakcje są tak skonstruowane,że najpierw zarabiasz,a po pewnym czasie polujesz szybko w dół.

14. februar 2025

Oszuści

Oszuści, straciłem może w porównaniu do innych nie dużo, ale jednak dużo, bo aż około 20 000 zł.

12. februar 2025

Oszuści

Oszuści. KNF prowadzi śledztwo w sprawie oszustw robionych przez tę firmę. Dużo ludzi zostało oszukanych.

12. februar 2025
Anmeldelse skrevet uten oppfordring

Lær mer om andre slags anmeldelser.

Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.

Her får du åtte tips om hvordan du skriver en god anmeldelse.

Ta en titt selv