Så nært svindel en kan komme
Hentet varebil hos Enterprise Lyon airport. Vi fikk en større bil enn ønsket/bestilt.
Da vi hadde kjørt til Lyon sentrum oppdaget vi at bilen ikke kunne låses. Vi tok derfor kontakt med Enterprise's veihjelp. De kunne ikke hjelpe "så lenge motoren gikk". Vi ringte derfor utleiestasjonen. De ba oss ringe veihjelp.
Omsider ble vi bedt om å kjøre til Lyon jernbanestasjon for å få en ny bil. Jeg spurte om de hadde en bil klar til oss, og dette ble bekreftet av kundebehandler ved opprinnelig utleiestasjon. Vedkommende sa også at de skulle gi beskjed til Enterprise ved jernbanestasjonen.
Vi kjørte til jernbanestasjonen, og fant omsider Enterprise sin utleiestasjon der. De hadde ingen ledige biler, og hadde heller ikke fått beskjed om at vi skulle komme.
To ulike agenter forsøkte å låse bilen. De landet på samme konklusjon som oss: at låsene ikke virket.
Vi ble etterhvert henvist til en tredje utleiestasjon som lå et stykke ut av sentrum, dette etter at agent hadde fått bekreftet at denne stasjonen hadde en ledig bil til oss.
Da vi ankom den tredje utleiestasjonen, fikk vi først beskjed om at de ikke hadde ledige biler. Etterhvert kom en annen ansatt, og sa at de hadde en bil til oss.
Men først måtte to agenter sjekke at låsen ikke virket på den bilen vi opprinnelig hadde fått. Den virket fortsatt ikke!
Den nye bilen (en Opel) var en ennå større bil enn den vi først hadde fått, og med betydelig slitasje. Men den var i det minste låsbar.
Fire timer senere enn planlagt, kunne reisen endelig begynne. I en overdimensjonert bil til vårt formål.
Etter endt leie fikk jeg mail fra Enterprise om at bilen var skadet, og at jeg derfor ikke fikk depositumet tilbake. Jeg ba om dokumentasjon på skaden. De sendte meg et bilde av en lang bulk på bilens høyre side. Heldigvis hadde jeg tatt bilder selv da jeg hentet ut bilen, og sendte et bilde av den eksakt samme skaden i retur. De beklaget feilen. Jeg spurte om hva som hadde skjedd hvis jeg ikke hadde hatt bilde. De svarte ikke.
En uke senere sendte jeg dem en ny mail hvor jeg etterspurte depositumet. Jeg fikk da til svar at de skulle frigjøre det, men at de fortsatt mente jeg hadde skadet bilen. Jeg spurte om hvilken skade de mente jeg var ansvarlig for, men jeg fikk aldri svar på dette.
Enn så lenge er jeg altså skyldig for en udefinert skade på en Entetprise-bil i Lyon, til tross for en skadefri tur. Og til tross for at dere "bevis" ble slått i bakken. DET er kundeservice, det!
3. juni 2024