Argenta Nederland Anmeldelser 122

TrustScore 2.5 av 5

2,6

Se hva andre synes

Vurdert til 5 av 5 stjerner

Toen mijn declaratie van ons bouwdepot in eerste instantie werd afgewezen, omdat het oude adres op de factuur vermeld stond en we daardoor dreigden stil te komen liggen met de verbouwing, wees Rick mi... Vis mer

Vurdert til 3 av 5 stjerner

Tot nu toe helaas een enorme wachttijd op onze aanvraag. Het zou 3 werkdagen duren het werden er 8 toen 10 nu 15, min alle feestdagen. Onze waarborg storting niet kunnen halen, ik hoop vandaag op een... Vis mer

Informasjon om virksomheten

Skrevet av virksomheten

Op zoek naar een hypotheek of een hoge rente op uw spaarrekening? Argenta is een online bank met lage kosten. Bekijk de mogelijkheden.

Kontaktopplysninger

1 stjerne

Har svart på 93 % av de negative anmeldelsene sine

Svarer vanligvis i løpet av 24 timer

Slik bruker virksomheten Trustpilot

Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Vermijden als je rust wilt – wat een drama

Wat een verschrikkelijke ervaring met Argenta. Onze hypotheekaanvraag heeft eindeloos lang geduurd en heeft ons serieus veel stress en slapeloze nachten opgeleverd. Communicatie was traag, onduidelijk en vaak tegenstrijdig.

We hadden al een hypotheek bij Argenta en wilden daarom de rente meenemen. Achteraf gezien was dat een grote fout. Ik had liever een paar procent meer rente betaald bij een andere bank dan dit traject nog een keer doorlopen.

Nu is alles eindelijk akkoord, maar zelfs op het laatste moment gaat het nog mis. We moeten documenten ondertekenen die simpelweg niet kloppen. In de stukken zelf staat nota bene dat bepaalde onderdelen niet nodig zijn, zoals een renteverlengingsverzoek dat volledig overbodig is, en toestemming voor het delen van mijn gegevens met een adviseur terwijl dat ook niet nodig is. Toch moeten we het allemaal maar tekenen.

Dit geeft totaal geen vertrouwen en voelt extreem slordig en onprofessioneel. Als dit de manier van werken is, raad ik iedereen aan om hier ver vandaan te blijven.

13. april 2026

Beste Paul,

Bedankt voor je feedback. We vinden het ontzettend vervelend om te horen dat je niet blij bent met de service die we verlenen. Zou jij contact met ons willen opnemen via klachten@argenta.nl. Geef via de e-mail jouw contractnummer door en zet in de onderwerpregel 'Trust Pilot review'. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Vreemde praktijken

Houden geld in omdat notaris de aflossing te laat zou hebben doorbetaald aan Argenta. Ze laten mij daarom hypotheek betalen voor een volledige maand januari terwijl het passeren/onze verkoop half januari plaatsvond. Dat is zo klantonvriendelijk, onbegrijpelijk. Daarbij werd ik telefonisch onvriendelijk te woord gestaan door Argenta.

4. mars 2026

Beste Johan,

Bedankt voor je feedback. We vinden het ontzettend vervelend om te horen dat je niet blij bent met de service die we verlenen. Zou jij contact met ons willen opnemen via klachten@argenta.nl. Geef in de e-mail jouw gegevens en zet in de onderwerpregel 'Trust Pilot review'. We hopen je alsnog zo goed mogelijk te kunnen helpen!

Vurdert til 3 av 5 stjerner

Geschikt voor starters…

Geschikt voor starters en biedt diverse mogelijkheden.
Helaas is het niet mogelijk om over te stappen naar een alleenstaande hypotheek.
Andere banken bieden hierin meer mogelijkheden.

7. februar 2026

Beste klant,

Bedankt voor je feedback. We vinden het ontzettend vervelend om te horen dat je niet blij bent met de service die we verlenen. Zou jij je gegevens door willen geven via klachten@argenta.nl. Zet in de onderwerpregel 'Trust Pilot review'. We nemen dan contact met je op.

Argenta gewoon goed

Nóóit geen problemen gehad

5. februar 2026

Hoi Henny,

Wat fijn om te horen dat je zo tevreden bent met Argenta! Bedankt voor het plaatsen van deze review.

Mbt tot Argenta hypotheek

Mbt tot Argenta hypotheek: goed onderbouwd voorstel en marktconforme voorwaarden. Qua nazorg worden we goed geïnformeerd over veranderingen die invloed hebben op de betaalbaarheid van de hypotheek. Recent ingeschreven op een spaarrekening en spaardeposito. Ook hier online gebruiksgemak en een mooie rente.

1. februar 2026

Hoi Bauke,

Vurdert til 2 av 5 stjerner

Ik krijg geen nieuw wachtwoord, kan geen jaaroverzicht krijgen

Ik krijg geen nieuw wachtwoord? te complex. Verder wil ik gewoon een jaaroverzicht opgestuurd krijgen. Misschien ben ik ouderwets met mijn 74 jaar. Maar ik moest via de site mijn jaaroverzicht halen en dat lukt dus niet om dat ik wachtwoord opnieuw moet instellen!

2. februar 2026

Beste Anne,

Bedankt voor je feedback. We vinden het ontzettend vervelend om te horen dat je niet blij bent met de service die we verlenen. Zou jij je gegevens willen mailen naar klachten@argenta.nl. We hopen je alsnog zo goed mogelijk te kunnen helpen!

Al 45 jaar lid van Argenta

Al 45 jaar lid van Argenta, zowel hypotheek als sparen. De laatste 30 jaar alleen sparen! Geen problemen in al die jaren !

4. februar 2026

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Waarschuwing: misleidende ervaring met Argenta – hoge kosten en onverwachte afwijzing

Ik wil anderen waarschuwen voor mijn ervaring met Argenta. Mij werd eerst verteld dat ik een lening van €50.000 kon krijgen, mits ik alle benodigde documenten aanleverde. Op basis daarvan heb ik kosten gemaakt: bouwtekeningen (€1.250), taxatie (€600) en andere voorbereidingen. Pas op het laatste moment kreeg ik te horen dat mijn aanvraag werd afgewezen omdat ik mijn huidige woning niet samen met mijn partner heb gekocht. Deze reden is nooit eerder genoemd, terwijl ik een ruim voldoende inkomen heb. Door deze gang van zaken heb ik onnodig honderden euro’s uitgegeven. Dit voelt misleidend en onprofessioneel.
Mijn advies: wees voorzichtig en vraag vooraf om alle voorwaarden zwart op wit voordat je kosten maakt.

15. januar 2025

Beste Onur,

We vinden het ontzettend vervelend om te horen dat je niet blij bent met onze service. Zou jij contact met ons willen opnemen via klachten@argenta.nl. Gelieve in de e-mail contactgegevens mee te sturen en zet in de onderwerpregel 'Trust Pilot review'.

Wij kijken dan graag eventjes met je mee.

Vurdert til 2 av 5 stjerner

Argenta digitaal vaardig...? Niet echt.

Al jaren een hypotheek bij deze bank. Geen klachten, tot Argenta vorig jaar blijkbaar besloot om de inlog voor de digitale hypotheekomgeving te wijzigen. Mijn inlog voor mijn hypotheekomgeving is nu omgezet naar een inlog voor spaarproducten.
DIE IK NIET HEB BIJ DEZE BANK!
"Daar heeft u een brief over gekregen." Maar gelet op hoe PostNL de afgelopen jaren presteert, is dat niet de meest zekere, handige, snelle, noch meest goedkope optie. Zeker niet als mijn mailadres ook bij Argenta bekend is! Nu wordt er wederom een brief verstuurd en moet er weer een nieuw account aangemaakt worden...

26. november 2025

Beste Ronald,

Bedankt voor je feedback. We vinden het jammer om te horen dat je niet tevreden bent over onze service. Zou je contact met ons willen opnemen via klachten@argenta.nl en daarbij je gegevens (voorletters en achternaam, geboortedatum en contractnummer) vermelden? We doen graag ons best om je alsnog zo goed mogelijk te helpen!

Vurdert til 5 av 5 stjerner

De bank is heel eenvoudig via internet…

De bank is heel eenvoudig via internet te organiseren en dan via de App te muteren. Enige is de keuze die je moet maken tussen bank en spaarrekening!
verder helemaal te vreden.
Op tijd wordt je ingelicht over afloop van je deposito e.a.

Jaap Alkmaar

7. november 2025

Beste Jaap,

Altijd fantastisch en zeer goede service

Altijd fantastisch en zeer goede service

6. november 2025

Beste klant

Wat leuk om te lezen dat je zo tevreden bent met Argenta. Dank je wel voor je fijne review, we stellen het enorm op prijs!

Vurdert til 5 av 5 stjerner

Verbaasd over negatieve ervaringen.

Zeer verbaasd over de negatieve reviews. Persoonlijk zeer goede ervaringen met Argenta. Ik heb al jaren een spaarrekening en een paar keer een depositorekening gehad en nog. Snel overgeboekt, nieuwe deposito stond gelijk klaar, geld werd direct automatisch verwerkt van ene deposito naar andere, rente direct toegekend.

27. september 2025

Hoi …,

Hoi Ingrid,

Overbruggingshypotheek

argenta was bereid een overbruggingshypotheek te verlenen met kleine hypotheek. Deze kon direct worden afgelost met de overwaarde verkochte woning. Dit lukte alleen bij Argenta

25. september 2025

Beste Klant,

Wat fijn om te lezen dat je zo tevreden bent over Argenta en dat je onze werkwijze begrijpt en waardeert. We hopen je nog lang van dienst te kunnen zijn en wensen je veel succes met jouw verhuizing.

Dank voor deze mooie review en veel woonplezier gewenst!

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Grote irritatie omtrent flexibiliteit…

Grote irritatie omtrent flexibiliteit hypotheek en overwaarde.

Wil je in de toekomst flexibel zijn, zou ik niet naar Argenta gaan.

10. september 2025

Beste Joey,

Bedankt voor je feedback. We vinden het ontzettend vervelend om te horen dat je niet blij bent met de service die we verlenen. Zou jij contact met ons willen opnemen via klachten@argenta.nl. Geef in de e-mail aan wat jouw klacht precies is en zet in de onderwerpregel 'Trust Pilot review'. We hopen je alsnog zo goed mogelijk te kunnen helpen!

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Ik ben ontzettend teleurgesteld iBlijf weg van Argenta – Zeer onprofessioneeln…

Ik ben ontzettend teleurgesteld in Argenta. Ik stelde slechts een simpele vraag over de mogelijkheden met mijn hypotheek, bijvoorbeeld wat er zou gebeuren als ik zou overstappen of mijn huis zou verhuren. In plaats van duidelijke informatie te geven, begonnen ze mij belachelijke e-mails te sturen waarin ik moest bewijzen dat ik mijn eigen huis niet verhuur. Volledig onprofessioneel en absurd.
Contact opnemen met hen is bijna onmogelijk, ze reageren nauwelijks en als ze al reageren, duurt het weken. Zelfs de meest eenvoudige details over je eigen hypotheek achterhalen is een drama. Ze behandelen je alsof je iets verkeerd doet, in plaats van als klant die gewoon duidelijkheid wil.
Als je een hypotheek overweegt: blijf weg van deze bank. Er zijn genoeg andere banken die veel professioneler, transparanter en sneller reageren. Ik zou nooit meer voor Argenta

I am extremely disappointed with Argenta. All I did was ask a simple question about possibilities with my mortgage, for example, what would happen if I switched or if I could rent out my house. Instead of providing clear information, they started sending me ridiculous emails demanding that I prove I am not renting out the house I live in. Completely unprofessional and absurd.

Getting in touch with them is nearly impossible, they rarely respond, and when they do, it takes weeks. Finding out even basic details about your own mortgage is a nightmare. They treat you as if you are doing something wrong, rather than as a customer who simply wants clarity.

If you are considering a mortgage, stay away from this bank. There are many other banks that are far more professional, transparent, and responsive. I would never go with Argenta again and strongly recommend avoiding them.kiezen en raad iedereen sterk aan hen te vermijden.

1. september 2025

Beste klant,

Bedankt voor je feedback. Wat jammer dat je niet tevreden bent over onze service. Dat vinden we uiteraard erg vervelend. Zou jij contact met ons willen opnemen via klachten@argenta.nl. Vermeld in je e-mail jouw gegevens en in de onderwerpregel 'Trust Pilot review'. We hopen je alsnog zo goed mogelijk te kunnen helpen!

Waardeloze hypotheekverstrekker

Een hypotheekverstrekker die eigenlijk geen idee heeft waar ze mee bezig zijn. Ze werken alleen uit eigen belang, verzaken in de zorgplicht naar de klant. Hun processen zijn zo traag (zelfs bij een hypotheek op 1 naam voor 50% van de taxatiewaarde), ze willen alleen maar vinkjes zetten en focussen op irrelevante stukken. En als de adviseur deze niet zou krijgen, dreigde hij direct te stoppen, zeer onplezierig persoon. Telefonisch niet te bereiken en eigenlijk bestaat het bedrijf alleen uit tussenpersonen die niet geïnteresseerd zijn in het belang van de klant, maar alleen hun eigen provisie. En hun initiële rente mag laag lijken, tijdens het proces plussen ze er nog genoeg bij. Had ik deze reviews ook maar eerder gelezen.

28. mars 2025

Beste klant,

Bedankt voor je feedback. We vinden het ontzettend vervelend om te horen dat je niet blij bent met de service die we verlenen. Zou jij contact met ons willen opnemen via klachten@argenta.nl. Geef in de e-mail jouw gegevens zodat we contact met je op kunnen nemen. Zet in de onderwerpregel 'Trust Pilot review'. We hopen je alsnog zo goed mogelijk te kunnen helpen!

Heel prettige bank

Heel prettige bank, met hogere rente dan Nederlandse bank. Hypotheek was voordeliger met goede reactie op vraag via e-mail en keurige afwikkeling.

14. august 2025

Hoi Ed,

BOUWDEPOT DRAMA

Een bouwdepot bij Argenta is een compleet drama, declaraties worden standaard afgewezen, elke medewerker die je spreekt zegt wat anders, je bent compleet overgeleverd aan deze mensen of je je spaarbank moet gaan leegtrekken of dat er eindelijk toch iets uit het bouwdepot kan worden gehaald, de flexibiliteit is ver te zoeken. Ik heb een bouwdepot gekozen voor een bewuste keuze om mijn huis te vernieuwen voor meer woongenot en waardeverhoging wat zowel wijzelf als Argenta ten goede komen, de aannemers die werkzaamheden bij ons uitvoeren hebben nooit een bank meegemaakt die zoveel problemen maakt waar doorgaands andere bank niet moeilijk over doen. Als ik dit had geweten had ik wel een andere oplossing bedacht voor mijn verbouwing.

NOOIT meer een bouwdepot Argenta!

19. juli 2025

Beste Niels,

Bedankt voor je feedback. We vinden het ontzettend vervelend om te horen dat je niet blij bent met de service die we verlenen. We nemen contact met je op. We hopen je alsnog zo goed mogelijk te kunnen helpen!

Hypotheek: 11 weken onderweg, geen einde in zicht

Inmiddels 11 weken onderweg om een hypotheek aan te vragen. Ik word begeleid door een hypotheek adviseur.
Een zelfstandige heeft niet het gemakkelijkste dossier, dat is mij bekend, maar 11 weken onderweg, zonder einddatum, is te lang.
Omdat ik mijn bestaande hypotheek met lagere rente bij Argenta kan meenemen besloot ik hun renteaanbod te accepteren. Na acceptatie ben je aan één hypotheekverstrekker gebonden.
Nu de levering van het nieuwe huis in zicht komt is er geen tijd meer om een renteaanbod en vervolgens een offerte van een andere hypotheekverstrekker te vragen.
Kortom, de eindeloze behandeling van het dossier zet mij vast, daarmee voldoet Argenta niet aan haar zorgplicht.

17. juli 2025

Bouwdepot

Bouwdepot: bij verbouwing tuin, elk ding overleggen. De ene keer zegt een medewerker het wordt vergoed, de andere zegt dat ze het niet vergoeden. Dus als je iets aanschaft van je eigen geld en ze keuren het af,dan mag je je spaarrekening leeg halen.

17. juni 2025

Beste Dennis,

Bedankt voor je feedback. We vinden het ontzettend vervelend om te horen dat je niet blij bent met de service die we verlenen. We nemen contact met je op en hopen je alsnog zo goed mogelijk te kunnen helpen!

Caro van Argenta

Lær mer om andre slags anmeldelser.

Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.

Her får du åtte tips om hvordan du skriver en god anmeldelse.

Ta en titt selv