nooit meer VillaSud
2 maanden geleden
Wij hebben via VillaSud een villa in Zuid-Frankrijk geboekt (Villa Castellane) in augustus, voor €1.100 per nacht. Wat wij aantroffen was absoluut onacceptabel: vies, muf, vetresten in de keuken, haren overal. mieren/beestjes in huis, maar bovenal heel anders (met name de tuin) dan op de foto's. Dit had niets meer te maken met de mooie foto’s op hun website.
Toen wij dit aankaartten, bleek VillaSud vooral een mooie-weer-agency te zijn. Zolang alles goed gaat, presenteren zij zich als betrouwbare reispartner. Maar zodra er een probleem is, verschuilen ze zich achter het verhaal dat “de eigenaar uw contractspartner is” en zeggen ze alleen: “wij sturen uw klacht door en wachten af op zijn reactie.”
En wat denk je dat die reactie is? Uiteraard: “nee hoor, alles was prima.” De eigenaar (wiens naam wij niet eens kennen) ontkent simpelweg alles. En VillaSud? Die zegt er niets van, kiest geen kant, neemt geen enkele verantwoordelijkheid. Zo kan iedereen wel “agent” zijn – incasseren bij de boeking, maar zodra er problemen zijn, de handen ervan aftrekken.
Feit blijft: zes personen verlaten niet voor niets midden in augustus (hoogseizoen!) een villa van €1.100 per nacht. Dat doe je niet omdat je “overdrijft” of “te kritisch bent”. Dat doe je alleen omdat het huis vies is en totaal niet voldoet aan de geschetste verwachting.
Voor ons nooit meer VillaSud. Misleidende foto’s, slechte service, geen verantwoordelijkheid.