Oszuści
Oszuści! Oszuści! Oszuści! Oszuści! Oszuści!
Zmieniają domenę z .com którą zamknęli i teraz używają .net
Trafiłem na tę firmę poprzez reklamę w internecie. Używali Panią Olejnik z telewizji (napewno bez jej zgody). W ciągu kilku minut od zainteresowania się ofertą otrzymałem telefon od osoby przedstawiającej możliwość inwestowania. Na początku wpłaciłem stosunkowo niewielką kwotę bo tylko 200 euro. Po trzech dniach na platformie pokazano mi około 30% zysku, co sprawiło, że oferta zaczęła wyglądać bardzo atrakcyjnie.
Następnie zaczęto wywierać na mnie presję, abym wpłacił kolejne 5000 euro za pośrednictwem formularza „Awaiting Deposit”. Nie chciałem przelewać tak dużej kwoty osobom, których nigdy wcześniej nie spotkałem. Ponieważ pracuję w Luksemburgu, postanowiłem osobiście udać się pod adres ich biura.
To, czego dowiedziałem się na miejscu, było bardzo niepokojące. Osoby znajdujące się pod tym adresem poinformowały mnie, że nie mają żadnego związku z firmą, z którą się kontaktowałem, oraz że według ich informacji to wykorzystywane są bezprawnie ich adres i numer rejestracyjny firmy. Poinformowano mnie również, że CSSF (luksemburskiego regulator finansowy) i że na ich stronie CSSF opublikował już ostrzeżenie.
Na szczęście straciłem tylko 200 euro.
Zanim zaryzykujecie swoje ciężko zarobione pieniądze, koniecznie zróbcie własne, dokładne rozeznanie i sprawdźcie ich licencje których nie mają także. Możecie ich także sami sprawdzić na CSSF stronie.