Ogólnie to biuro sprawdziło sie wyśmienicie od samego poczatku. Rezydenci na lotnisku i na miejscu. Wszelką pomoc przez doradców rowniez na wysokim poziomie. Jedynie co mogę sie doczepić to dziwnie in... Vis mer
Se hva andre synes
Wycieczka z Rainbow objazdowa do Dominikany do hotelu Playa Bachata - najgorsze doświadczenie wyjazdowe. Hotel oceniany przez Rainbow na 4* to hotel, gdzie jest zimna woda w prysznicu, grzyb na... Vis mer
Nie rezerwujcie wycieczek w Rainbow, zbyt wcześnie. Zbierają pieniądze, a 30 dni przed wyjazdem mówią, że wyjazdu nie będzie Oferują gorsze warunki, inne terminy. Jest to polityka biura na blokowanie... Vis mer
Wybraliśmy rodzinne wakacje z biurem podróży Rainbow, hotel Aqua Club Plaza był reklamowany jako idealny dla rodzin z dziećmi. Na miejscu spotkało nas niemiłe zaskoczenie – w pokoju grzyb, wilgoć i... Vis mer
Informasjon om virksomheten
Opplysningene stammer fra ulike eksterne kilder
Biuro podróży Rainbow w swojej ofercie posiada wycieczki objazdowe samolotem i autokarem oraz wczasy za granicą. Skorzystaj z promocji na First oraz Last Minute.
Kontaktopplysninger
Piotrkowska 90, Łódź, Polen
- r.pl
Nigdy więcej Rainbow
Próba naciągnięcia mnie 40 dni przed odlotem na płatną anulację całej rezerwacji i wykupienie nowej po nowych cenach, bo chciałam dopisać jedną osobę
Brak zgłoszenia asysty na obu lotniskach pomimo pisemnego zgłoszenia tego faktu przeze mnie ponad miesiąc przed wylotem
Brak zgłoszenia w hotelu obecności osoby niepełnosprawnej. Zrobiłam to sama telefonicznie 2 dni przed wylotem
Brak informacji o dostępności pokojów o podwyższonym standardzie z dostępem do basenu
Rezydenta na oczy nie widziałam
Ostatnie moje wakacje z Rainbow.
Ostatnie moje wakacje z Rainbow.
Zgłosiłem im 3 rzeczy:
W hotelu w Turcji, w którym byliśmy przez 3 noce i 2 dni, ciągle włączał się alarm przecipożarowy. Zgłoszono to recepcji, która wzruszyła ramionami, twierdząc że mają awarię. Rezydent w trakcie rozmowy zignorował totalnie zgłoszenie, mimo że co chwilę dzwoniący fałszywy alarm w Turcji, która jest mocno narażona na pożary, zagrażał życiu, bo ludzie po prostu z czasem zaczęli go ignorować. Dodatkowo dzwoniąc co kilka minut w nocy, wszystkich w hotelu wybudzał, nie pozwalając wypocząć.
Wykupiliśmy też wycieczkę na miejscu z Rainbowa. Autobus, który miał sie zjawić po nas o godzinie 7 ,zjawił sie po 8. W trakcie oczekiwania wielokrotna proba kontaktu z rezydentem nie powiodła się, a gdy się udało to rozmawiał z nami jakby był na solidnym kacu, nie potrafiąc odpowiedzieć, czemu nie ma autobusu. Dopiero po kilkunastu minutach okazało się, ze poprzedniego dnia powinno do nas przyjść info o zmianie godziny, ale jakoś tak, no cuż, nie zostało wysłane. W trakcie wycieczki okazało się , że w miejscu w którym powinniśmy mieć czas wolny nie będziemy go mieli, a w miejsce gdzie powinniśmy sie udać następnie się nie udamy, wiec w zamian pojedziemy gdzieś indziej, na co my nie wyraziliśmy zgody, bo w zaproponowanym zmienionym miejscu byliśmy 2 dni wcześniej. Nie za to atomiast zapłaciliśmy.
I teraz najlepsze. Sytuacja ta została opisana rainbow, na co rainbow odpowiedział, że hotel twierdzi że alarm był w porządku ( choć rezydent miał zgłoszoną nieprawidłowości i nie zadziałał w tej sprawie), a wdg mnie 3 dni ciągłych alarmów to nie jest wcale błacha sprawa. Rainboŵ próbuje ją za to zamieść pod dywan. A także o tym, ze autobus nie przyjechał o czasie ( co Rainbow miał udowodnione w przesłanym paragonie, na którym widniała godzina planowanego odjazdu a także print screeny z rozmów z rezydentem na temat opóźnienia, jak i prób kontaktu telefonicznego z nim). Ponadto rainbow kłamiąc w żywe oczy odpisał, że wycieczka odbyła się zgodnie z planem, choć z 3ech miejsc, które mieliśmy zwiedzić udało się zobqczyć zaledwie jedno, w pośpiechu. Ale kasę firma pobranopobrała za całość. Odradzam. Jak 10 lat korzystałem z usług tego biura podróży, tak po tych wakacjach mam dojść. Nie po tym poznamy db firmę, gdy wszystko.się układa, a po tym jak podchodzi do problemu. Rainbow postanawia go najzwyczajniej w świecie zignorować, a osoby zgłaszające nieprawidłowości, nazwać oszustami.
Masakryczne warunki w Rzymie z Rainbow
Gdy napisałam swoją opinie na stronie biura Rainbow - dostałam informację, że nie jest ona zgodna z regulaminem i nie zostanie opublikowana. Byliśmy na wycieczce objazdowej w Rzymie. Nie było rezydenta w hotelu. Pilotka miała w nosie uczestników poza programem zwiedzania. Gdy ktoś zadawał pytania to mało wzrokiem nie zabiła - najlepiej było się nie odzywać. Tresowała nas jak psy. Śniadania o 6:00 lub 6:30. Następnie biegiem do pociągu ok. 20 minut pieszo i koleją. Tak codziennie jeżeli chodzi o komunikację. W biurze informowano nas, że będziemy jeździć autokatem, a tymczasem codziennie kolej i metro, czasami żeby dotrzeć do celu godzinę spędzaliśmy w pociągu i metrze. Wszędzie biegiem. Hotel na totalnym odludziu. Dookola żadnych sklepów ani barów, restauracji poprostu nic. Hotel niby 3*, a wyglądał gożej niż schronisko w Polsce. W hotelu syf I komuna, wszystko zaniedbane i zardzewiałe. Biuro nie chciało nam udzielić informacji w jakim hotelu będziemy mieszkać ani czy dzieci będą siedzieć obok nas w samolocie, a była to nasza pierwsza podróż samolotem z 3 dzieci w wieku szkolnym. W hotelu poza pokojami nie bylo nic. Pracownice biura mówiły, że nie wiedzą gdzie będziemy mieszkać a tymczasem pilotka mówiła, że zawsze są w tym hotelu - Parco de Medici Hotel Residence. Na stronie www hotel wygląda niby ok na zdjęciach ale tak nie jest. Na śniadanie rogaliki, suchy chleb, coś co mialo przypominać szynkę i suchary z ciastkami kruchymi. W trakcie zwiedzania nie mieliśmy czasu nawet na toaletę czy kupienie sobie coś do picia. Jednym słowem masakra. Gdy poprosiłam o rozliczenie na co i ile poszło pieniędzy, które dawaliśmy w Rzymie Pani pilot nie dostałam ani jednego słowa wyjaśnienia ani wyliczenia. Całkowicie zostało to pominięte, a zapłaciliśmy ok.1600 euro na 2 os. dorosłe i trójkę dzieci - mieli trochę zniżek na wejściówki z uwagi na wiek szkolny. Nie polecam nikomu wycieczki objazdowej do Rzymu z Rainbow. Rzym jest piękny, choć było bardzo gorąco 34-37 stopni, więc to nam wynagrodziło niedogodności jakie nas spotkały, a także kilkoro fajnych ludzi, których poznaliśmy.
Gdy napisałam reklamację po powrocie z wycieczki, czekałam na odpowiedź miesiąc czasu i biuro oczywiście jej nie uznało.
Mimo tego, że na wszystkie moje zarzuty mam dowody typu zdjęcia, nagrania i korespondencja przed wyjazdem z pracownicami biura. Nigdy już nie skorzystamy z oferty biura Rainbow i nikomu nie polecam. Oszuści i kłamczuchy.
Biuro Rainbow jest w moim przypadku…
Biuro Rainbow jest w.moim przypadku najmniej wiarygodnym biurem zanim się podpisze umowę to wszystko świetnie. Jak się czegoś domaga według umowy to nie odpisują na maile, skargi, nie podejmują próby rozwiązania sprawy ich wersja jest ostateczna. Także sam hotel był ok,ale z Rainbow jako organizator nigdy więcej.
Sprzedaż hotelu w którym nie maq miejsc
Zdecydowanie nie polecam tego biura podróży. Zarezerwowaliśmy wycieczkę z zakwaterowaniem w konkretnym hotelu a na 2 tygodnie biuro zmieniło nam hotel na inny, znacznie gorszy. Zachowanie biura uważam za nieprofesjonalne i nieuczciwe.❗ Złożyłam reklamację, odpowiedź dostała szablonową w ostatnim możliwym dniu. Zero skruchy , nie mówiąc o przepraszamy.
Wylot za 2 dni
Wylot za 2 dni, informacja od rainbow że zmieniają hotel , standard gorszy, odległość od plaży x3 a moja córka chodzi o kulach, inne propozycje ? Żadnych albo bierzemy to co dają albo zwrócą pieniądze…za 14 dni, fantastycznie?? Nieprawdaż ?? Obniżka ceny? Też nie !!! Z daleka od tego biura podróży !!!
Wycieczka „Włochy
Wycieczka „Włochy – O Sole Mio!” z Rainbow Tours. Program i atrakcje ciekawe, a opiekun grupy, pani Karolina, to najlepszy pilot, jakiego można sobie wymarzyć – zawsze pomocna, uśmiechnięta i zaangażowana. Niestety hotel La Casa del Pellegrino w Sant’Anastasia to totalny dramat: w pokojach duszno i śmierdząco, brak działającej klimatyzacji, łazienki brudne i zaniedbane, a woda pod prysznicem była albo lodowata, albo wrząca – nie dało się normalnie umyć. Meble zniszczone, łóżka stare i bardzo niewygodne, brak wentylacji i jakiegokolwiek komfortu. Organizator, mimo wielu zgłoszeń, nie zrobił absolutnie nic, aby poprawić sytuację. Tak złe zakwaterowanie zepsuło całą przyjemność z wyjazdu.
Gdy przepraszam to za dużo dla biura…
Gdy przepraszam to za dużo dla biura podróży. Rainbow.
To nie była moja pierwsza wycieczka z Rainbow. Na każdym objeździe wszystko chodziło jak w szwajcarskim zegarku. Więc tym bardziej wyjazd do Szwajcarii nie powinien być źle zorganizowany. Niestety nic bardziej mylnego…
Schody zaczęły się już przy rezerwacji. Oferta Last minute, rezerwacja internetowa, opłata wniesiona natychmiast. No to jedziemy? Jednak niekoniecznie. Pierwszego dnia roboczego nie ma potwierdzenia wyjazdu. Klient zaczyna wydzwaniać i pisać e-maile. Proszę czekać na pewno zaraz będzie potwierdzenie. Drugi dzień roboczy i dalej brak potwierdzenia. Kolejny telefon i wesoła informacja na infolinii iż to, że zapłaciłam nie oznacza, że jest dla mnie miejsce. Przecież zwrócimy pieniądze więc proszę się nie przejmować. Plany klienta nieistotne. No co może w tym momencie klient skoro biuro uważa, że jego czas jest nieistotny? Niestety dla biura podróży klient jednak uważa, że jego plany mają znaczenie i zaczyna atak o swoją rezerwację na wszystkich frontach: e-mail, czat. Oczywiście już teraz tylko pisemnie i z jasnym pytaniem czy biuro podróży sprzedaje wycieczki na które nie ma miejsc? Kolejne próby zbywania i kolejne coraz bardziej wkurzone wiadomości od klienta. I wreszcie rzutem na taśmę tuż przed 16, jest wywalczona rezerwacja. Sukces klienta udało mu się potwierdzić rezerwację!
No to teraz już z górki. Będzie świetnie. Piękny kraj, a właściwie kraje, wspaniali ludzie w grupie. Ale nie może być za pięknie. W drodze powrotnej nikt nie poinformował kierowców, że jest przystanek w Opolu…
Noc, ciemny autokar mknie przez autostradę. W autokarze brak informacji, który to przystanek i jaki jest kolejny. Brak pilotów w autokarach rozwożących turystów. Kierowcy nie dostali od biura podróży listy pasażerów z miejscami do wysadzenia. Jedyne co jest to kilka karteluszek spisanych przez pilotów. W Pawłowicach zjechało 5 autokarów i turyści przesiadali się do 4. Jedynie piloci mieli zadbać o to, aby kierowcy wiedzieli, gdzie mają stanąć. Co może pójść nie tak? No przecież nic to taka świetna organizacja.
Godzina 11:30 w nocy. Turysta patrzy na nawigację ile czasu mu zostało do wysiadki i nagle zdziwienie bo nawigacja pokazuje, że się oddala. Podchodzi do kierowców z informacją, że chyba nie wysadzili go w Opolu. Kierowcy zdziwieni. Nie mieli stawać w Opolu. Żarcik to pojedzie pani z nami do Poznania i z powrotem. Jednak okazało się, że to nie był żart w momencie, gdy nie zjechali i nie zawrócili na następnym zjeździe. Kolejna rozmowa jeszcze spokojna z kierowcami. Przecież oni nie mogą zawrócić, bo wszyscy w autokarze się spóźnią plus oni też jadą po turystów na kolejną wycieczkę. To co ja mam zrobić? Nie wiedzą. Telefonu do koordynatora wycieczki dalej nikt nie wykonał a jesteśmy już prawie we Wrocławiu. Bo po co? Koniec miłego turysty, trzeba wejść w tryb wiedźmy bo nic nie działa. Środek nocy. Może pilot wycieczki do Szwajcarii odbierze. Na szczęście odebrał mój telefon i miał numery do swojego szefostwa z Rainbow. Pani pilot zaczyna telefony do Rainbow. A my już praktycznie w kolejnym punkcie. Orientuję się czy któryś z pasażerów będzie wysiadał we Wrocławiu i kierował się na dworzec. Oczywiście punkt przesiadkowy na jakiejś stacji na obrzeżach. Informacja, że jeden współpasażer będzie szedł na stację, 20 minut z torbami szybkim marszem. Pociągi sprawdzone. Powinnam zdążyć. Wypad z autokaru, bagaż wyciągnięty i pilnowanie, żeby mi się towarzysz nie zgubił. W tym momencie podchodzą kierowcy i zaczynają się pytać co załatwił pilot. Mówię, że jeszcze nic nie wiem. Mówią, że oni jednak będą czekać na informację i nie odjadą. W końcu telefon, że przyjedzie po mnie taksówka i zawiezie do domu do Opola. Znowu czekanie na taksówkę. Autokar odjechał. 1 w nocy przyjeżdża taksówka. Biuro podróży zorganizowało ją ale za nią nie zapłaciło. Rzekomo nie mieli możliwości zrobić tego zdalnie. Proszę zapłacić a my zwrócimy pieniądze. Po 2 w nocy w domu.
Poniedziałek. Zero telefonów z przeprosinami i zapytaniem jak zwrócić pieniądze. W końcu e-mail ode mnie z rachunkiem. Odpowiedź proszę napisać reklamację abyśmy zwrócili pieniądze. Że co ja mam pisać reklamację to może zwrócą pieniądze? Kolejne wkurzone e-maile do biura, że nie tak to powinno się odbyć. Sms do pilota, że nie dostałam przeprosin i mam pisać reklamację. Zero odzewu biura. Tak więc na zakończenie trzeba napisać reklamację, bo nawet pieniędzy nie odzyskam, za ich błąd. Tylko procedury się liczą, klient nie ma znaczenia. Nawet słowo przepraszam jest za trudne…
Gran Canaria brak informacji o wymaganiach hotelu
Gran Canaria - Hotel Don Gregory by Dunas. Biuro nie poinformowało, że wymagane są długie spodnie dla mężczyzn na kolację. Przy lipcowym pobycie nie każdy pakuje do walizki długie spodnie. Hotel na jeden wieczór wypożycza, ale trzeba na resztę pobytu zakupić. To dodatkowy koszt, stres- nie ma w butikach miejscowych latem takiego asortymentu, trzeba szukać sklepów z odzieżą i tracić dzień pobytu na takie zakupy. Dodam, że restauracja hotelowa nie jest a la carte,a zwykłym barem samoobsługowym. Rezydentka twierdzi, że to standard, ale nie zgodzę się z nią, gdyż w wielu miejscach już byliśmy i latem spodnie do kolan były ok.
Rezydentka jest niemiła, traktuje klientów z góry, nie miała ochoty przyjechać na spotkanie, nie przekazała informacji o funkcjonowaniu hotelu, dodatkowych o np. komunikacji na wyspie,zasadach pobytu po wymeldowaniu i oczekiwaniu na transfer. Gdybym była pierwszy raz na wyjeździe za granicę poczułabym się zdezorientowana i zagubiona. Pani rezydent traktuje klientów jak zło koniecznie i nie chce odpowiadać na ich pytania.
Cały wyjazd zrujnowany zanim się w ogóle odbył
Na dwa dni przed planowanym wyjazdem okazało się że nie ma hotelu, nie ma samolotu, nie ma wycieczek, nie ma niczego. Proponowali beznadziejną alternatywę w hotelu na absolutnym pustkowiu, brak wykupionych wycieczek i samolot z drugiego końca Polski. Ostatecznie zrezygnowalysmy, zorganizowalysmy sobie wyjazd na własną rękę i to taniej, a oni nie chcą oddać ponad TYSIĄC ZŁOTYCH które wpakowali na voucher na swoją gównianą ofertę, pomimo iż w odwołaniu wprost napisałam że nie mamy absolutnie żadnej możliwości aby z niego skorzystać w tym sezonie!
Rainbow
Wycieczka do Egiptu objazd brak informacji o hotelu jaki gdzie itp. przy rezygnacji 95% kwoty przepada.
Po przybyciu zapłać 215 dolców za wycieczki hotel podobno 5gwiazdek jedzenie monotonne napoje w kubkach jak na festynie w pokoju zimna woda pościel podarta itp. W dniu pierwszego wyjazdu na wycieczkę pominięto nas nigdy więcej totalne dno
Unikać, tragicznie
Unikać. Brak przewodnika na wycieczce, w zastępstwie była jakaś Marta, animatorka bez jakiejkolwiek wiedzy o związanym kraju.
Umowa zawierająca sprzeczne informacje na temat ilości noclegów - po reklamacji łaskawie zaproponowali nie zwrot środków za brakujący nocleg, tylko ugodę za zrzeczenie się roszczeń z tytułu niewykonania umowy.
Tragiczny kontakt - mają oddzwonić i przez 1.5 tygodnia nic.
Absolutnie nie polecam Rainbow
Absolutnie nie polecam Rainbow. Mimo wiedzy że lotnisko jest zamknięte i loty są opóźnione, nie powiadamiają klientów, nawet głupim sms. I ludzie koczują po nocy na lotnisku. Sprzedają wycieczkę na dwa dni gdzie bez 10 minut jest opóźnienie 3h. Dramat
W hotelu brak WiFi basenu (nie…
W hotelu brak WiFi basenu (nie czynny)pokoje nie wykończone wystające kable 230v ze ściany nie wykończone łazienki brak zasłonek prysznica brak lodówek
Dramat
Po majl na reklamacje odpowiedz że nie przyjmują w ten sposób że listem poleconym lub do rezydenta w dwóch kopiach czyli na wakacje trzeba brać papeterie
Ogólny dramat jedyny plus że obsługa się wywiązuje nie polecam
Take care of your money and your nerves.
I have no idea why I used Rainbow travel agency for the second time. These people are incompetent, greedy, and constantly lie.
At the end of September, I went to Greece with a Rainbow tour package. I paid for a week’s stay in an apartment, without meals, and had to pay an extra 800 PLN for breakfasts. After checking in, I found out that there were no breakfasts in my hotel, and to eat I had to walk 100 meters to another building. I decided that this arrangement didn’t suit me.
I spoke with a lawyer, and he told me that I had the right to demand a refund of the 800 PLN since the breakfasts were sold as a separate service and I had not been informed that they would be served elsewhere. After returning to Warsaw, I contacted the complaints department and asked for a refund for the breakfasts I didn’t eat.
What followed was months of lies, petty tricks, and nastiness from Rainbow staff. I’m convinced they’ve taken a page from American health insurance companies and follow the same motto: “Don’t refund. Stall!”
They refused to accept my complaint several times under absurd pretexts until I finally sent them a pre-court notice by post. Now I regret not filing a complaint against these scoundrels with the UOKiK.
At the end of May, I once again decided to take advantage of a last-minute trip to Greece with Rainbow. I paid for it four days before the flight. Then, the day before departure, at 4:20 PM, I received an email informing me that it would be impossible to check into the hotel in Paralia. They offered an alternative hotel in Olympiaki Akti, which is 4 kilometers away from Paralia. Alternatively, they offered a full refund. Let me repeat—the time was 4:20 PM, and the flight was early the next morning.
I agreed to stay at the other hotel. I arrived, checked in, and began enjoying Greece—its sun and sea. I decided to take part in Rainbow’s excursion to Mount Olympus and the Zeus waterfalls, scheduled for Tuesday (today is Monday). I texted two Rainbow staff members, Maja L. and Aleksandra K.—no response. Then I messaged the last contact listed in the Rainbow booklet. After some time, a staff member named Małgorzata K. finally responded: “Yes, the excursion is happening tomorrow. Here is the link, follow it and pay €40.”
I asked: What time and where is the meeting point?
She said: “Come to the old gas station tomorrow at 7:50, the bus will arrive there.”
So the next day, I get up at the crack of dawn, don’t even have time for tea, and head to the gas station. Some other guests from my hotel are already there. We wait 15 minutes. A bus arrives. Małgorzata K. gets off and says: “This bus is going to a different excursion. Your bus will arrive shortly. Please wait.”
So I stay on the side of the road. One minute. Two. Three… I message her: “When will the bus arrive?”
She replies: “Your bus will come at 9:10.”
Then she starts lying, saying she wasn’t the one who gave me the 7:50 time—it was someone else. When she realized I wasn’t buying her lies, she finally apologized.
I went back to the hotel to return again in an hour.
I honestly don’t know a single Rainbow staff member on site who is both honest and competent. Dishonest and ignorant fools who mess with you—and make you pay for it.
Zawiodłem się i nie polecam.
Zawiodłem się i nie polecam.
Wyjazd zorganizowany przez Rainbow był skrócony – faktyczny pierwszy dzień urlopu straciłem, bo wylot odbył się o 23:35, a na miejscu byłem dopiero po 5:00 rano.
Mimo reklamacji i licznych prób kontaktu, firma nie zaproponowała żadnego rozwiązania, zadośćuczynienia ani nie poczuła się odpowiedzialna.
Całą winę przerzucono na agenta, a klient został z niczym.
Brak profesjonalizmu i szacunku wobec klienta, który zapłacił pełną cenę i oczekiwał pełnego wyjazdu.
Sprawa trafiła do Rzecznika Konsumentów.
Nie polecam Rainbow nikomu, kto ceni rzetelność i uczciwe podejście.
Mniej niż zero!
Gdyby można było ocenić na zero gwiazdek, byłoby zero. W styczniu zarezerwowałam 12 dniowy pobyt w Bułgarii z wylotem z Wrocławia w hotelu przy plaży z aquaparkiem. W kwietniu okazało się, że nie ma 12 dniowych pobytów z Wrocławia. OK, zmieniłam na 7 dni. Teraz okazuje się, że hotel, który wybrałam, już jest niedostępny! W zamian proponują hotel z 1 małym basenem w głębi lądu! Skandaliczne podejście do klienta! Fundują tylko masę stresu. Nigdy więcej rezerwacji z tą żenującą firmą.
Dodatkowe koszty
Niestety nie polecam biura podróży.
Zostaliśmy zmuszeni do opłacenia dodatkowej doby hotelowej, która kosztowała nas 165€(Turcja) - tylko dlatego, że biuro podróży zorganizowało dla nas lot powrotny dzień później w nocy. Reszta osób, które jechały z nami tym samym busem z lotniska opuściła hotel w sobotę, nie wiedzieć czemu my mieliśmy lot zaplanowany dzień później. Byliśmy przekonani, że możemy zostać w pokoju do czasu transferu. Na recepcji dowiedzieliśmy się, że musimy opuścić pokój o 12 (na 15h przed transferem). Rezydentka powiedziała, że możemy korzystać z wszystkich atrakcji hotelu do opuszczenia przez nas obiektu. Jednak z 10 miesięcznym niemowlęciem to nie jest takie proste. Nie wyobrażam sobie siedzenia na krzesłach do 2 w nocy i koczowania na walizkach. Nikt z biura nie chciał brać za to odpowiedzialności. Będziemy składać oficjalne doniesienie do UOKIK na praktyki biura. Co więcej, podczas rezerwacji wycieczki były dostępne tylko 2 rodzaje pokojów. Dopłaciłam za droższy. Na miejscu okazało się, że są jeszcze 2 opcje innych pokoi - Family i DeLuxe. Oczywiście śmierdzi mi tutaj również nieuczciwymi praktykami, bo hotel zaproponował 40€/doba za upgrade do Family Room. Do hotelu nie mogę się przyczepić, ale do biura jak najbardziej. Raczej ostatni raz wlecieliśmy z Rainbow.
Cztery Pory Roku
Tragiczna impreza z katastrofalnym PRZEWODNIKIEM- WOJCIECHEM JASZCZAKIEM. Proponuję unikać za wszelką cenę w/w przewodnika: połączenie nieudacznego żandarma z niespełnionym kaznodzieją, który ponad wszystko przedkłada swoje partykularne interesiki kosztem pieniędzy i czasu Uczestników wycieczki. Butny, arogancki typ!
Lær mer om andre slags anmeldelser.
Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.