Aanmaning SEPA mandaat
Als je ooit wil ervaren hoe geduld, volharding en existentiële twijfel in één traject kunnen samenkomen, dan is een schadegeval bij deze verzekeraar echt een aanrader.
Na mijn aanrijding op 28/01/2026 dacht ik naïef: “Ik vraag gewoon een nieuw aanrijdingsformulier aan, dat zal wel vlot gaan.” Wat volgde was een soort speurtocht waar zelfs Indiana Jones van zou afhaken.
Eerste stap: telefonisch contact met de dossierbeheerder. Resultaat: belofte.
Tweede stap: een Franstalige collega van dezelfde dienst. Resultaat: opnieuw een belofte, nu met iets meer overtuiging.
Derde stap: nog eens bellen, want misschien werkt drie keer scheepsrecht. Spoiler: het werkt vooral als herhaling van eerdere beloftes.
Vierde stap: een andere dienst. Daar kreeg ik eindelijk post! Hoera! Een brief met het verzoek om een mandaat te ondertekenen zodat men vlot mijn premie kan innen. Efficiëntie is duidelijk geen probleem wanneer het geld betreft.
En jawel, bij die brief hoorde ook een verwijzing naar… het langverwachte aanrijdingsformulier. Dat u het al voelt aankomen: niet bijgevoegd. Een soort moderne versie van “zoek de verschillen”, maar dan zonder de verschillen.
Op basis van deze ervaring kan ik enkel concluderen dat de prioriteiten glashelder zijn: premie-inning is topprioriteit, schadeafhandeling is eerder een optionele hobby die men ooit misschien nog eens opstart.
Ik kijk alvast uit naar de volgende fase in dit avontuur: waarschijnlijk een brief met uitleg dat het formulier zich “ergens in behandeling” bevindt.
De premie werd trouwens tijdig betaald (Ter informatie).
Sterk werk. Echt. 👏