Najgorszy sklep obuwniczy jaki znam!!! Po tygodniu zwróciłam buty nieużywane, po czym stwierdzono, że noszą one ślady użytkowania i żądają odszkodowania. Zwróciłam się z pomocą do Rzecznika Praw Konsu... Vis mer
Se hva andre synes
Jakość po prostu fatalna, to bezczelność sprzedawać coś takiego klientowi. Najpierw kupiłem buty Venice, z wyglądu fajne ale po dwóch miesiącach zrobiła się dziura w podeszwie i przeciekały, miałem ca... Vis mer
Würde keinen Stern geben, Online Shop eine einzige Katastrophe. Von 2 Retouren gibt es nur eine Rückerstattung. Habe schon gefühlt 20 x die Retourenbeleg per Mail geschickt. Sie bekommen es nicht ge... Vis mer
Buty Nike za 380 zł po 4 miesiącach zaczęły się łuszczyć. Reklamacja została odrzucona. Stwierdzono, że buty były przemoczone albo prane. Bzdura! Nigdy nie piorę butów. Udałam się do Inspekcji Handlo... Vis mer
Informasjon om virksomheten
Kontaktopplysninger
Madison Avenue 515, 10022, New York, USA
- m.deichmann.com
Oszuści oszuści
Problem ze zwrotem
Kupiłam dwie pary butów. Jedna para była obklejona jakimś smarem, druga para była widocznie parę razy przymierzana. Nie przeszkadzało mi to dopóki nie musiałam zwrócić butów, bo okazały się za małe. Nie używałam ich i odesłałam na podany na stronie internetowej adres do zwrotów. Nie otrzymałam żadnej informacji od sklepu o zwrocie towaru, zadzwoniłam na infolinię. Na infolinii Pani powiedziała, że buty kupione stacjonarnie można zwrócić tylko w sklepie stacjonarnym. Na stronie internetowej nie było absolutnie takiej informacji. Z tego co było napisane na stronie można było wybrać samodzielnie sposób zwrotu. Dodatkowo odesłali mi buty twierdząc, że były używane, a ja już je takie kupiłam!! Były na wystawie w sklepie i wielokrotnie przymierzane. Nie polecam tego sklepu. W CCC nigdy nie było problemu z żadnym moim zamówieniem, a tutaj takie same kwiatki.
22 lutego w okolicy godziny 13 w…
22 lutego w okolicy godziny 13 w centrum handlowym plaza w Suwałkach, zakupiłam szpilki. Panie po wejściu do sklepu nie podchodzą w ogóle do klienta, z wielką łaską pani sprawdzała mi czy dany model jest w innym rozmiarze. Sama pracuje w handlu i to w tym samym centrum, panie nie mają żadnego podejścia do klienta są nie empatyczne, nie życzliwe. Zakupiłam obuwie razem z przeróżnymi wkładkami, potrzebowałam buty na wieczór dlatego byłam troszkę przymuszona do zakupu. Lecz wróciłam do swojego salonu przeszłam się dwa razy i wiedzialam ze buty będą strasznie nie wygodne, więc postanowiłam zwrócić. Zaszłam do pani ze chciałabym zwrócić, pani z pytaniem do mnie czy chodzone były buty, no to ja tak bo przecież nawet bez chodzenia bym nie zakupiła. Po czym zawołała pierwszego zastępcę kierownika a pani do mnie ze co ja sobie wyobrażam ze nie przyjmie ode mnie zwrotu, a ja tłumaczę ze przecież pracuje obok nigdzie w nich nie wyszlam, ze po włożeniu wkładek zakupionych w sklepie buty nadal były strasznie nie wygodne I ze chciałabym je zwrócić. Panie bardzo nieprzyjemnie, wręcz nawet agresywnie zaczęła do mnie mówić uniesionym tonem ze one tego nie przyjmą, że buty były chodzone i jedyne co to żebym przyszła jak kierowniczka z urlopu wróci. Nigdy więcej nie przyjdę do tego sklepu, było mi wręcz przykro ze tak panie mogą się zachowywać do klienta. Jako handlowiec nigdy tak się nie odezwałam do klienta. Nie polecam.
Sklep totalne dno
Sklep totalne dno. Odrzucona reklamacja przez widoczne ślady użytkowania!!!! Noż jasny gwint chyba po to się kupuje buty aby w nich chodzić!!!! Nie polecam tego dziadowskiego sklepu. Moja noga już w tym sklepie nie stanie nigdy więcej odradzam zakupy. Wszystkie produkty maja lipne !!!!
Najgorszy sklep w jakim kiedykolwiek…
Najgorszy sklep w jakim kiedykolwiek kupowałam obuwie. Zimowe buty dla dziecka rozpadły się po 2 miesiącach. Rozkleiły podeszwy a cały przód się przetarł. Reklamacja została odrzucona gdyż według sklepu to z naszej winy są uszkodzenia. Obsługa młodych pań również zostawia bardzo wiele do życzenia. Niemiłe i opryskliwe przy przyjmowaniu zgłoszenia. Nie polecam
Buty tragicznej jakości
Nigdy nie kupujcie butów z tego sklepu, nie minęły nawet 4 miesiące, a podeszwa i tył butów się odlleiły
Nicht zu empfehlen
Schuhe nach einer Stunde spazieren gehen kaputt, Innensohle gelöst, laut Deichmann kein Reklamationsgrund, wurden nicht zurück genommen! Nicht zu empfehlen!
Unfassbar schlechter Service
Unfassbar schlechter Service – Nie wieder zu Deichmann!
Die Kundenorientierung in diesem Laden ist gleich null. Ich habe noch nie einen so miserablen und respektlosen Service erlebt, sowohl vor Ort, als auch online.
Gemeinsam mit meiner Großmutter habe ich in einer Filiale Schuhe gekauft. Diese passten jedoch nicht und mussten zurückgegeben werden. Laut den Richtlinien sollte die Rückerstattung direkt vor Ort erfolgen. Aber an genau dem Tag 1 Stunde später wurde das Konto meiner Großmutter geschlossen.
Statt einer schnellen Lösung erlebten wir ein Drama sondergleichen: Unfreundliche und inkompetente Mitarbeiterinnen schickten uns mehrfach zur Bank – mindestens drei Mal war ich dort, um Kontoauszüge, Kontoübersichten und Bestätigungen über die Kontoschließung zu besorgen.
Deichmann hat die ganze Zeit behauptet, das Geld sei auf meinem Bankkonto und ich solle mich an meine Bank wenden. Wo ist da die Logik? Wie kann man Geld auf ein nicht mehr existierendes Konto überweisen?
Logischerweise müsste das Geld an Deichmann zurückgegangen sein – genau das wurde mir von meiner Bank mehrfach bestätigt. In meinen Kontoauszügen und der gesamten Kontenübersicht ist dieser Betrag nirgends zu finden.
Trotzdem behauptete Deichmann dreist, das Geld sei drei Tage nach der Rückgabe überwiesen worden – ein offensichtlicher Unsinn, da das Konto zu diesem Zeitpunkt längst geschlossen war.
Zwei Monate Diskussionen und unzählige Nachweise – darunter sämtliche Dokumente von der Haspa – führten zu nichts. Am Ende? Kein Geld. Keine Lösung. Nur Ignoranz und Hinhaltetaktik. Hier ist die überarbeitete Version:
Der Online-Kundenservice hat mir per E-Mail mitgeteilt, dass ich mich nicht mehr bei Ihnen melden soll. Meine E-Mails werden ignoriert, da man mir angeblich bereits „alles erklärt“ hat.
Das ist kein Service, sondern reine Kundenverarsche! In diesem Laden geht es offensichtlich nicht darum, Kunden zufriedenzustellen, sondern sie abzuwimmeln und abzuzocken.
Kurz danach habe ich Schuhe für meinen 1 Jährigen Sohn gekauft..
Auch Einige inkompetente freche Mitarbeiter vor Ort erfinden ihre eigenen Regeln und versuchen mir an der Kasse zu erklären, dass ich die Schuhe nicht zurückgeben darf. Aber ich kenne das Gesetz und meine Rechte genau!
Übrigens war es dieselbe Mitarbeiterin, die zuvor die Retoure meiner Großmutter angenommen hat. Anscheint habe ich nichts zu tun, Schuhe zu kaufen und dann die zurückbringen.
Ein solches Verhalten gegenüber Kunden ist inakzeptabel und wird nicht unbeachtet bleiben.
Schuhe bestellt
Schuhe bestellt. Ware zurück geschickt und bis heute keine Erstattung erhalten, obwohl es per Email bestätigt wurde.
Infolinia Obsługi klienta to dopiero…
Infolinia Obsługi klienta to dopiero jazda, człowiek bezczelny chamski, stwierdził, że nie zna przepisów regulujących pewną kwestię, więc nie udzielił rzeczowej odpowiedzi, powiedział, że jestem osobą problemową, chyba za to firma Deichmann dobrze mu płaci
Jedna wielka masakra i niedowśiadczenie
Zreklamowałam buty do jednej z placówek ,dostałam sms że zostają reklamacja odrzucona na miejscu pani zmieniła decyzje i przekreśliła długopisem bo jednak pisało że przyznano ja mówię że nie może tak zrobić to ona zaczęła ze można wrednie mówiła i patrzyła wręcz jakby mnie chciała zabić, jakby mnie nie lubiła(a nawet się nie znamy),napisała że buty są przemoczone i złe użytkowanie nie wiem jakim cudem jak były wkładane do maszyny a potem psikane specjalnym środkiem do impregnacji ,nie wiem czy pani miała na myśli że miałam latać w tych butach czy co bo nie rozumiem, w pewniej chwili wręcz zrobiła się taka wredna ze szantażowała że jak nie przyjmę reklamacji to mi nie odda butów choć zapłaciłam za nie 300 zł nosiłam je zaledwie 3,5 miesiące bo latem nie noszę adidasów. Napisałam do service to powiedzieli że im przykro nie wiem ,czy oni są jacyś inni, że nic z tym nie zrobili nie mowie o samych butach tylko o tej wrednej szantażystce niedoświadczonej i nie nadającej się do tej pracy ,widać tutaj te komentarze chyba tez pójdę do sadu i na pewno wygram nie tylko będą mi płacić za złą reklamacje ale tez łamanie praw konsumenta i zła obsługę klienta która mi siadła na psychikę.
Deichmann Neuburg/Donau
Mitarbeiterin sehr unfreundlich und mehrfach in unverschämter Art und Weise die Kunden beleidigt, gerade als Vorgesetze sollte Sie Vorbild sein.
Kein Stern verdient!!
Kein Stern verdient!!
Verkäuferin Hocheide umtauschen nicht möglich bei neuen Schuhe
Wegen Passform.
Arrogant,unfreundlich zu Kunden
,,ich brauch ja nicht wieder kommen,,
Ihre Antwort umtauschen!
To jest skandal reklamowałem buty w…
To jest skandal reklamowałem buty w sklepie deichmann w których chodziłem raptem 2 miesiące.Reklamacja została odrzucona przez sklep i napisali ze obuwie było źle pielęgnowane i nastąpiło stwardnienie materiału.Takie tłumaczenie to moglo dziecko napisać. Informuję że w tym sklepie nie zakupie butow i każdemu będę odrazal ten sklep normalnie masakra jak traktuje się klientów.
Erstklassiges Team
Erstklassiges, freundliches Team
Sehr geehrtes Deichmann-Team,
ich möchte Ihnen gerne meine Erfahrungen aus Ihrer Filiale in Frankfurt/Zeil mitteilen und Ihnen aufrichtig für den hervorragenden Service danken. Bei meinem heutigen Besuch war ich äußerst zufrieden mit der Betreuung, die ich erhalten habe. Besonders hervorheben möchte ich Frau Grauberger, die mich mit ihrer freundlichen und professionellen Art sehr gut beraten hat.
Das Personal in Ihrer Filiale ist außergewöhnlich serviceorientiert und stets freundlich. Schon beim Betreten des Geschäfts wurde ich herzlich begrüßt. Die Mitarbeiter haben ein fundiertes Wissen über die angebotenen Produkte und sind stets bereit, auf individuelle Wünsche einzugehen. Die angenehme Atmosphäre in der Filiale, kombiniert mit dem hohen Engagement des Teams, macht jeden Besuch zu einem positiven Erlebnis. Ich freue mich schon auf meinen nächsten Einkauf und werde die Filiale in Frankfurt definitiv weiterempfehlen.
Vielen Dank an das gesamte Team für den hervorragenden Service!
Beste Grüße
F.Pfitscher
Nie polecam sklepu Deichmann
Nie polecam sklepu Deichmann, dziecięce buty FILA kupione do przedszkola wytrzymały 3 tygodnie, poodklejała się guma na czubach butów, odkleił się również materiał . Reklamacja odrzucona z uzasadnieniem -uszkodzenia mechaniczne. Przy zwrocie butów usłyszałam też komentarz, że buty były uprane w pralce bo pachną :))) A ja tylko przed oddaniem do reklamacji umyłam mydłem podeszwy :) Pieniądze wyrzucone w błoto, pierwszy i ostatni zakup w tym sklepie.
Reklamacja
Masakra kupiłem u was adidasy i po roku odkleiły się czubki butów a sklep Deichmann nie uwzględnił reklamacji, według nich chyba sam mam sobie skleić buty na gwarancji.OMIJAJCIE
SKLEPY DEICHMANN nigdy już tam nic nie kupię
Sehr enttäuscht !!!
Im Online-Shop Schnürrboots gekauft, kamen mit Flecken an. Verkäuferin im Deichmann-Shop nahm sie anstandslos zurück (scheins Flecken von Kleber). Bei der Gelegenheit ein weiteres Paar vor Ort gekauft, heute das erste Mal getragen : Verfärbungen !!! Ich also umgehend zu Deichmann, die zuständige Dame meinte, dies wäre kein Rückgabegrund, die Verfärbungen (nach einer halben Std tragen ! ) wären normal. Die Schuhe sehen nun aus wie Monate getragen. Liess sie bei Kauf noch imprägnieren !!! Innert einer Woche gleich 2 Enttäuschungen bei Deichmann gemacht, Geld quasi zum Fenster rausgeschmissen. Bei Deichmann ist der Kunde alles andere, nur nicht König !!! Sehr schade !!!
Onlinebestellungen sehr verbesserungswürdig
Nach vielen Jahren als zufriedene Kundin in den Deichmann-Filialen habe ich in der letzten Zeit öfter online Ware zum Abholen in die Filiale bestellt.Leider ist meine Erfahrung damit nicht sehr gut:neue Passwörter,die per Mail zugeschickt werden,enthalten Zahlen-und Nummernkombis,die mit Groß-und Kleinschreibung schwierig zu nutzen sind(zwei bis drei Versuche waren oft nötig).Warum kann man die Ware nicht,wie in anderen Onlineshops,bei Abholung in der Filiale bezahlen(dazu ist ein Ausweis erforderlich!!)?Leider ist hier noch sehr,sehr viel Verbesserungsbedarf und für die Kunden nicht nachvollziehbar.
Kupilam jedna pare butow ktora sie…
Kupilam jedna pare butow ktora sie rozpruła przed uplywem roku. Reklamacja zostala odrzucona. Od tego momentu omijam te siec szerokim łukiem i kazdemu odradzam zakupy.
Lær mer om andre slags anmeldelser.
Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.