imove AS Anmeldelser

4,1

Litt vanskelig å finne lokasjonen når jeg skulle hente bilen. Manglende skilt ? Det var gjenglemt papirer i hanskerom (sensitive) som burde vært fjernet. Det var også et brukt kjøkkenglass i midtkon... Vis mer

Jeg er meget fornøyd med mitt kundeforhold hos iMove. Hver eneste gang jeg har hatt behov for å kontakte dem, har jeg møtt på serviceinnstilte og høflige medarbeidere. Vi har vært på utkikk ette... Vis mer

Sendte forespørsel på varebil, som hyttebil. Fikk beskjed om at de skulle sende saken videre til Oslo-teamet for å se etter mulig løsning. Her fikk jeg kun tilbakemelding på at det per dags dato ikke... Vis mer

1. Billeasing
  2. Bilforhandler
  3. Bilutleiefirma
  4. Bildeling
  5. Leasing

imove er en gjeng grønne entreprenører, digitale do'ere og bilentusiaster som har flere ideer for nye konsepter som kan være med å forme fremtidens mobilitetsbransje. imove består av engasjerte entreprenører og ivrige bilentusiaster som jobber med å forenkle mobilitetshverdagen din. Bestil din neste bil her; https://secure.imove.no/postcode

Bra

Ingen tidligere historie av å be om anmeldelser

Alle anmeldelser

0 anmeldelser i de siste 12 månedene

Skriv en anmeldelse

Easy!

Dette var overraskende enkelt og greit. Fikk god hjelp ved utsjekk (kjøre bil ut av trang garasje). Rask respons ved spørsmål. Helt ny og fin bil, veldig fornøyd.

31. august 2022

Enkelt bilhold!

Enkelt å booke og fleksibelt og lett å ha bilen. Opplever imove som svært servicinnstilt og at de strekker seg langt for å finne løsninger. Har hatt 4 runder med abonnement hos dem og vært fornøyd hver gang. Fri km og utelukkende elbiler gjør at jeg velger imove foran andre tilsvarende bilabonnentstjenester.

29. august 2022

Veldig fornøyd.

Jeg er i starten av abo-erfaringen, og i starten på elbil-reisen, og høster erfaring. Har bare hatt to biler, hvor den første (MG) var en dårlig opplevelse - på rekkevidde, gale service-meldinger og opplevd kvalitet. ix40-en som vi har nå, er imidlertid fantastisk bra, og treffer på vårt behov for langkjøring til fjells i hytte-sesongen. Brukeropplevelsen med dere så langt har vært glimrende, med personlig og uformell service, fleksibilitet og en "ubyråkratisk" stil. Plasseringen i Bogstadveien er et mega-stort pluss for oss vs Fleks. Eneste å pirke på fra vår side er en opplevelse av at utvalget av tilgjengelige biler av en viss størrelse og med lang rekkevidde kunne vært større, men det har muligens med sommeren å gjøre. Det var derfor vi ende opp med MG-en i juni.

29. august 2022

Elendige fakturarutiner !

Jeg har vært kunde hos imove i 14-15 måneder og har stort sett opplevd god service, men måten kundeforholdet ble avsluttet på med faktureringsrot og urettferdige gebyr er uten sidestykke. Jeg velger derfor å dele min erfaring her med andre slik at de kan forbedre seg på dette.

Kjernen av problemet ligger i viderefakturering av kontrollsanksjon og parkeringsavgifter som skulle ha blitt belastet meg som bilholder automatisk, men hvor jeg får ikke mulighet til å komme med innsigelse og heller blir det ikke gitt noen varsling eller god rutine for viderefakturering.

Jeg fikk en faktura for kontroll sanksjon ilagt den 22 november 2021 hele seks måneder i etterkant. Beløpet var på 600 kr og forfallsdato 17 februar. Den fakturaen var adressert til Imove AS, Lars Hilles gate 30, 5008 Bergen. Imove betalte den ikke i tide og Arvato som faktureringsselskap har ilagt denne et forsinkelsesgebyr på 250 kroner og som gjelder næringsdrivende. Private forbrukere har helt andre satser for purregebyr (35 kr). Jeg er som sagt forbruker og jeg har ikke fått beskjed om denne faktura fra imove før i juni og hadde heller ikke anledning til å rette innsigelse. Så det ble deretter en vekst fra 600 kroner til 250 kr i purregebyr fra Arvato og så har de lagt oppå denne deres eget adm, gebyr 275 kr. Dette blir helt feil. Det hele vokste fra 600 til 1125 kr.

Imove har ikke gode rutiner til å følge opp innkomne krav og av deres eget skyld så ble disse viderefakturert med ekstra gebyr.

Videre så hadde jeg aktivert AUTOPAY for bilen og en parkering i februar skulle derfor automatisk ha blitt belastet mitt kort og ikke viderefakturert med et fakturagebyr på 69 kroner og på toppen av dette Imove eget adm gebyr på 275 kroner. Dette er veldig feil. Jeg får ikke rettet en gang innsigelse.

Det andre eksempelet er parkering i mars på 20 kroner som vokste med 29 kr fakturagebyr og deres adm gebyr på 275 kroner. Her skulle også APCOA ha belastet meg direkte da jeg bruker applikasjonen deres. Imove opererer med adm gebyr som er helt uten rimelighet og som ødelegger fullstendig den gode opplevelsen man har hatt.

18. august 2022

Hei Georg,

Takk for tilbakemelding. Veldig kjedelig å lese at du har hatt negativ opplevelse med parkeringsgebyrer i etterkant av leieforholdet. Vi beklager dette så mye og vi vil kontakte deg for å finne en løsning.

Dersom en man er uheldig og glemmer å gjøre opp for seg i parkeringsanlegg vil man nå få tilsendt original faktura automatisk på e-post. Om man skulle få parkeringsbot vil denne ligge i ruten og vi anbefaler alle kunder å gjøre opp for seg innenfor betalingsfristen for å unngå ekstra kostnader.

Helt super

Helt super! Elsket bilen, fri km og hvor enkelt det var å leie. Skulle gjerne hatt mulighet til å levere bil på kveldstid eller i nøkkelboks, kl. 16 er litt tidlig. Ellers strålende fornøyd!

17. august 2022

Jeg benytter imove til å leie bil

Jeg benytter imove til å leie bil. Jeg er kjempe fornøyd med bilen, tjenesten og servicen. Jeg har alltid opplevd en fantastisk kundeservice og de svarer raskt. I tillegg har de ingen skjulte utgifter. Ansatte hos imove står virkelig på, hyggelige, ærlige og ikke minst dyktige. Jeg håper at dette selskapet lykkes og ekspanderer videre. Stor takk til Robin. ANBEFALES.

17. august 2022

Fin bil men mye rot i faktureringen

Vi var tidlig ute som kunde i imove og fikk derfor en helt grei prosess i det meste av perioden vi hadde bilen. Etterpå har det imidlertid blitt mye problemer.
Det sentrale punktet er hvordan selskapet håndterer viderefakturering og her har vi tre negative erfaringer:
1) Parkeringsbot. I den siste uken vi hadde bilen var vi så uheldige å få en parkeringsbot i Oslo. Da vi var uenige i hvorvidt parkeringen var ulovlig klaget vi på denne til parkeringsselskapet. En slik sak tar litt tid å få behandlet og her opplever de fleste å få en purring mens saken pågår, hvilket også var tilfellet for oss. Da denne purringen går til eier av bilen (imove), ble denne betalt uten at vi viste om dette. For denne «servicen» ble vi krevd et saftig gebyr tilsvarende boten.
Resultatet blir da dobbelt vondt da det viser seg at parkeringsselskapet faktisk har gitt os bot to ganger med et par timers mellomrom for samme parkering (hvilket ikke er korrekt). Begge er da blitt betalt av imove uten vårt samtykke (+gebyr fra imove), så vi blir avkrevd over 3.000,- for en parkeringsbot pga. måten dette håndteres av imove. Fordi imove betaler dette uten å informere oss mister vi muligheten for å klage på boten og i det minste ikke betale den 2 ganger (+2 gebyrer). Ikke så veldig gøy…
Det hele krydres med at vi aldri mottar dokumentasjon for boten og derfor ikke kan se hvilken parkering dette gjelder, og at kravet fra imove kommer mer enn 2 måneder etter bilen er levert tilbake til imove.
2) Som de fleste andre sikkert gjør hadde vi registrert bilskiltet hos diverse parkeringsselskaper for å sikre automatisk betaling av parkering. Da vi innleverte bilen, avregistrerte vi skiltet for å ikke betale for neste bruker av bilen – helt naturlig handling for de fleste vil jeg tro? Her måtte vi også se diverse krav fra parkeringsselskaper komme dumpende etter hvert flere måneder etterpå. Her skyldte imove på Easypark og Autopay, at det var de som ikke har kontroll og derfor kom kravet sent fra imove. Vi etterspurte dokumentasjon for påstanden, men fikk aldri dette tilsendt …
3) Den siste hendelse som tar premien for dårlig kundebehandling var nå senest. Mer enn 6 måneder etter vi innleverte bilen får vi tilsendt krav om betaling av bompenger for den siste måned vi hadde bilen fra imove. Jeg mener at dette er usannsynlig at Fjellinjen har somlet i 6 måneder med faktureringen og påpeker derfor at det må være grenser for hvor lenge etter avsluttet kundeforhold de kan komme med nye krav. Imove står på sitt og jeg etterspør derfor dokumentasjon for kravet, særlig den delen at det er et nytt krav fra Fjellinjen som de først nylig har blitt kjent med, og det derfor ikke står på imove at dette først kommer nå.
Imove velger å besvare mitt spørsmål om dokumentasjon ved å sende inkassovarsel på kravet uten noen annen dialog. Det er jo ikke kult å bli registrert som dårlig betaler så jeg må jo da også betale dette kravet.
Min konklusjon er derfor at selve tjenesten med leie/leasing av bil fungerte bra, men at det tar lang tid å bli ferdig med kravene fra imove etter kundeforholdet er avsluttet. Jeg kan også se at imove ikke ivaretar meg som kunde med tanke på mine rettigheter til å klage på en parkeringsbot, da de blott betaler kravet på mine vegne og ilegger meg et gebyr for dette. Jeg skjønner at dette er det enkleste for imove, men for meg som forbruker mister jeg mine rettigheter og innsikten i dokumentasjonen fra den som fremsetter et kravet ved å benytte imove.
Jeg håper derfor at imove vil lære av dette og jobbe med hvordan vi som forbrukere fortsatt kan ha våre rettigheter når de er mellomledd.

6. august 2022

Svar fra imove AS

Hei André, så kjedelig å lese at du har hatt noen negative opplevelser i etterkant av kundeforholdet hos oss. Vi kontakter deg for å finne beste løsning.

Dersom man får en parkeringsbot vil denne ligge i frontruten. Vi anbefaler alle våre kunder å gjøre opp for seg for å unngå purregebyr fra kommunen, også om man har sendt inn klage på boten. Det samme gjelder parkeringer i parkeringsanlegg, dersom man ikke gjør opp for seg i parkeringsanlegget blir vi tilsendt faktura i posten og det kan da ta opptil flere uker før man blir belastet.

Grunnet overgang fra Ferde til Flyt (endring av autopass avtale) ble noen av våre kunder belastet for autopass i etterkant. Alle som ble berørt av dette ble varslet i forkant og vi beklager så mye for denne forsinkelsen. Dette er rettet opp i og alle våre kunder kan nå se sine passeringer inne på MinSide på imove.no.

Mye problemer når bil skulle hentes

Mye problemer når bil skulle hentes. Når vi fikk utlevert bilen var den preget av mye småskader og dårlig lukt. Etter 1 dag fikk vi varsling på lite luft i dekk. Krevde å få en annen bil. Endte opp med en veldig ny MG. Fin bil, helt grei å kjøre, men hadde masse feil på nøkkelsystemet. Var ofte vanskelig å få start på.

2. august 2022

Svar fra imove AS

Hei! Det er veldig leit å høre at du opplevde problemer når du skulle hente ut bil hos oss. Vi har gode rutiner for overlevering av bil og er svært opptatt av å levere gode kundeopplevelser så her må det ha skjedd en glipp! Ta gjerne kontakt med oss på drift@imove.no så vi kan få rettet opp i dette! Takk for at du har tatt deg tid til å gi oss en tilbakemeldingen, vi vil bruke dette aktivt for å forbedre tjenesten vår videre!

Enkelt

Enkelt, fungerende, ingen skjulte utgifter, god service, strålende fornøyd med bil og firma. Litt dyrt er eneste som trekker litt ned. Burde vært mulig å gi 4,5*.

14. juli 2022

Skygg unna- uprofesjonelt og uhøflig

Imove leverte ikke, hverken på informasjon, service og faktisk ikke engang selve bilen. Jeg bor utenfor Oslo i ukedagene på grunn av jobb, og hadde bestilt bil på en fredag. Først da jeg SELV tok kontakt tre dager før overlevering fordi jeg ikke fant ut hvor og hvordan den skulle skje, fikk jeg vite at bilen måtte hentes før kl 13 fredager, men ble forsikret om at jeg ville bli kontaktet og at det var mulig å finne en løsning. Deretter ble jeg oppringt fra et privat nummer som ikke identifiserte seg og ikke la igjen beskjed før andre gangs oppringing kl 10 fredag om at det IKKE var mulig å hente bil etter kl 13. I tillegg ble jeg behandlet arrogant og lite forståelsesfullt av kundeservice som gjentatte ganger påpekte at jeg var blitt ringt opp (til tross for at jeg minnet dem om at det var uten beskjed, fra nummer registrert på privatperson) og som 24 timer før min planlagte avreise søndag fremdeles ikke kunne avklare om det var mulig å finne en løsning, til tross for at jeg ba om å få snakke med noen som kunne ta avgjørelsen.

Kort oppsummert: uprofesjonelt, uhøflig og uten å levere avtalt vare. Velg et annet selskap.

Oppdatering etter bedriftens svar:

Jeg har screenshots av dialogen med kundeservice, hvor tre ulike kundebehandlere etter hvert ble involvert, etter at jeg ba om å få snakke med noen som hadde beslutningsmyndighet. Jeg har derfor svært vanskelig for å se det som en glipp.

14. juli 2022

Svar fra imove AS

Hei! Det er veldig leit å høre at du har hatt en dårlig opplevelse hos oss. Vi har gode rutiner for overlevering av bil og er svært opptatt av å levere enestående kundeopplevelser så her har det åpenbart skjedd en glipp! Ta gjerne kontakt med oss på drift@imove.no så vi kan rette opp i dette! Takk for at du tok deg tid til å gi oss denne tilbakemeldingen, vi vil bruke dette aktivt for å forbedre tjenesten videre!

Frister ikke til gjentakelse

Leide en bil en kortere periode, mye bygd i IT-løsningene og litt tungvint kommunikasjon. Hyttebil sluttet de med rett etter abonnement (som var grunnen til at jeg avsluttet).
Fikk faktura på 150kr i bompenger etter avslutning + 275kr i "administrasjonsgebyr". Spurte om ikke det var litt vel mye, fikk svar at det står i vilkår. Det gjør sikkert det, men da "skjuler" iMove at abonnement egentlig koster 275kr mer pr måned.

13. juli 2022

Hei,

Så kjedelig å lese at du ikke er helt fornøyd med bilabonnementet du har prøvd ut. Vi jobber konstant mot å skape en mest mulig sømløs og optimal tjeneste for våre kunder. Vi har ingen administrasjonsgebyr for bompasseringer, så vi skal undersøke saken din nærmere og tar kontakt med deg direkte for å oppklare saken.