Se hva andre synes
Har en Halo Fungerar bra men den tar inte inlagt schema sedan uppdateringen, måste startas manuellt. Har bra Wifi Någon mer med samma problem? Charge Amp verkar ha problem med att kunna lösa detta
Varning köp inte denna box. Den håller inte någon som helst kvalitet! Boxen kopplar inte upp sig. Kundservice menar att det är nätverket som inte fungerar. När jag påtalar att mobil etc har nätverk nä... Vis mer
Har samma problem som många andra, laddaren startar inte alltid som den ska och schemaläggningen funkar riktigt dåligt. Men det absolut värsta är supporten. Det har nu gått 2 månader sedan jag... Vis mer
Informasjon om virksomheten
Skrevet av virksomheten
Charge Amps är ett svenskt företag som utvecklar smarta laddlösningar för elbilar. Våra produkter kombinerar teknik, hållbarhet och skandinavisk design för att göra elbilsladdning enkel och tillgänglig – hemma, på arbetsplatsen och i större fastigheter. Vi arbetar tillsammans med installatörer, partners och fastighetsägare för att skapa pålitliga och framtidssäkra laddlösningar. Genom våra uppkopplade tjänster kan användare övervaka och styra sin laddning på ett smidigt sätt. På Trustpilot värdesätter vi våra kunders feedback. Vi läser alla omdömen och använder dem som en viktig del i vårt arbete med att förbättra både våra produkter och vår kundsupport. Tveka inte att kontakta vår support vid frågor eller funderingar, vi finns via mail och via telefon.
Kontaktopplysninger
Sverige
- chargeamps.com
Har ikke svart på negative anmeldelser
Slik bruker virksomheten Trustpilot
Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.
Vill du bli hånad av supporten efter de sålt dig en ikke fungerande produkt ?
… då är chargeamps ditt företag ! Jag hade en laddbox från chargeamps och solceller med växelriktare från fronius och tänkte det var smart att komplettera med en lastbalansering och green charging. Det började med att deras ampguard har så dålig kvalité att den första som skickades var trasig redan när den kom från fabriken; även utbytesdelen som jag fick var lika trasigt när vi öppnade paketet och tredje gången de skickade var det faktiskt fungerande delar. Installerat och klart med två extra resor för elektrikern som gick på mitt konto så klart och installationen och inställningen var äntligen gjort. Dock vägrar lastbalanseraren att slå på maximal laddning (alltså med tillskott från nätet) på inställd tidsintervall (dvs nattetid) när den står på green charging, laddning på ren solel fungerar faktiskt med de få kWh som man får under vintern. Hur man sen än bär sig åt för att kontakta supporten (som bara kan nås via Mail) får man ett svar från en AI om att green charging enbart är möjligt om man har solceller installerade och att man skall kontrollera detta innan man går vidare med fler kontaktförsök. Efter visst trasslande lyckades jag krångla mig förbi denna AI till en riktig människa som undertecknar med Malte. I detta Mail förklarade jag tydligt att problemet ligger i att lastbalanseraren inte slår på full laddning enl tidsschema med ström från nätet men att green charging med solcellsel faktiskt fungerade. Vidare påpekade jag något irriterad att de skickat två trasiga produkter som kostat mit två onödiga elektriker-besök med tillhörande räkning. Malte fortsatte i AI:ns anda å idiotförklarade mig rakt av genom att förklara mig att solcellsladdning bara kan ske när solcellerna faktiskt genererar el - han hade helt enkelt inte läst mailet (solladdningen är ju den delen som faktiskt fungerar) och hänvisade till deras partners (trots att elektrikern vart här två ggr och vi kollat igenom tillsammans att allt verkligen är korrekt installerat). Där brast mitt tålamod till slut och jag frågade i mitt svar om det är företagets policy att håna sina kunder efter man tagit betalt för en ikke fungerande produkt och om inte det vore mer lämpligt att läsa kundens Mail för att förstå vart problemet ligger; som svar fick jag en utskällning från honom men inte minsta intresse att bry sig om att de sålt en ikke fungerande produkt och dessutom orsakat en massa extra-kostnader. Jag hänvisade till mitt första Mail och påpekade åter att han inte ens brytt sig om den frågan jag har ställt; sedan dess är det total tystnad från Malte. Jag ger dem en vecka till att rätta till det hela, sen kommer jag anmäla företaget båda till Konsumentverket för de säljer trasiga produkter, orsakar en del extra kostnader då de hänvisar till 3:e part som uppenbarligen inte orsakat problemet och sedan är oförskämda i sina svar efter först gjort allt de kunde för att göra sig onåbar genom en AI som ger idiotsvar på kundernas Mail. Kommer även dra det till elsäkerhetsverket då charge amps skickat två lastmätare som har så dålig kvalité att de var trasiga från fabrik och sedan inte ens tar ansvar när deras produkt inte fungerar trots att det handlar om en lastbalansering som skall skydda husets elsystem från överbelastning vid Elbilsladdning.
Jordfelsbrytare
Om jordfelsbrytaren löst ut så måste man skruva lös taket som sitter med 4 skruvar. Att få lös skruvarna går inte för en vanlig människa för de är så hårt dragna. Jag använder eluttaget och när det är slaskföre så är det inte ovanligt att den löser ut. Att placera jordfelsbrytaren oåtkomligt är dumt. Placeringen av eluttaget är också dumt,det är inte lätt att koppla in sladden vilket gör att många lämnar den kvar i uttaget. Det är inte bra.
Chargeamps Dawn - köp inte!
Efter månader av felsökning, utbyte av box och dagliga samtal till supporten av min stackars installatör, så kommer det fram att produkten inte fungerar mot Audi!
De uppdaterar programvaran men det hjälper inte.
Denna produkt är en prototyp och behöver göras klart innan den placeras på marknaden.
Har nu beslutat att byta till något annat fabrikat.
Undermålig support!
Jag upplever undermålig support som slutkund till Charge Amps.
Jag har problem med att byta wifi-anslutning på min box (pga routerbyte). Jag blir hänvisad till supporten på deras hemsida för att lösa det specifika problemet. När jag skickar tickets till deras support får jag inget svar. När jag ringer deras support som slutkund, hänvisar de mig till min installatör, som inte har en aning om tillvägagångssätt (de har inte de specifika koder som behövs till min box).
Charge Amps halo är en fullkomligt…
Charge Amps halo är en fullkomligt urusel lösning som regelbundet inte fungerar. Utöver detta är bolagets support i princip obefintlig.
Urkass service och trådlös uppkoppling
Jag vet att laddboxen ChargeAmps Halo har fått bra recensioner, men jag har haft så mycket huvudverk med den. Den trådlösa uppkoppling är hopplös! Har spenderat så många timmar i kylan. Till slut köpte jag en ny beprövad router med lång räckvidd, men det hjälpte heller inte. Signalen vid stolpen har legat på RSSI -50 eller bättre, alltså väldigt bra, men när man står bredvid laddstolpen, så säger laddstolpen i bästa fall att signalen är -95!!! Oftast hittar den inga trådlösa nätverk. Sen installerade jag Enegics lastbalanserare och frågade ChargeAmps support om de kunde hjälpa mig lägga in koderna för att kunna styra laddstolpen från Enegics app. Fick till svar av Malte B, ” Hej, Denna strömmätare är inte kopplad mot någon laddare eller organisation i nuläget.” Vad är det för service?! Skandal. Ingen förklaring eller hjälp framåt. Verkligen urdåligt. Ska du ha den här laddstolpen, så dra en internetkabel fram till stolpen, men helst skulle jag rekommendera en helt annan laddstolpe ärligt talat. Stort plus till Enegics support. Så behandlar man kunder!
Urusel support
Bilen laddas, Halon är snygg och fungerar som den ska. Har aldrig haft problem med funktionen. Däremot så lossade sladden i boxen och det var omöjligt att få ett svar från supporten, all teknisk support ska gå via kontaktformuläret som en dålig robot svarar på.
Däremot finns det en användbar Facebookgrupp där man får hjälp av andra Charge Amp användare. Känns märkligt att det är kunderna som ska ge råden.
Användarvänlighet
Jag har nog ärligt talat aldrig varit med om en sämre användarupplevelse på en produkt. När den funkar som den ska är allt som förväntat, dvs den laddar bilen. Någon gång i kvartalet så strular den dock och varje gång tar det ca 2h av frustration att få den att fungera igen. Bara en så trivial grej som att ansluta till internet får en att vilja gråta.. och då är jag ändå en relativt datorintresserad ingenjör. Självklart måste den ju vara ansluten till internet också. Att saker strular då och då får man ju räkna med men jag kan tyvärr inte rekommendera produkter härifrån pga hur hemskt det är när det väl gör det.
HALO: Felkonstruerad och osäker elprodukt
Installerade HALO 2022. Efter kort tid släppte sladden från laddboxen. Reparatör kom. Ett år senare är sladden lös igen. Ett konstruktionsfel som jag även fått vidimerat av KGK. De har hundratals/tusentals HALO ägare som fått problem med sladdens infästning. Ett ärende skickat till Elsäkerhetsverket idag. De kände också till problemet. ChargeAmps gör det också men verkar vara ovilliga att både informera konsumenter om det allvarliga felet eller att konstruera om produkten.
Undvik Charge Amps!!!!
Undvik Charge Amps!!!!
Min Halo slutar fungera efter ca 3,5 år. Skickar in ett ärende och får automatsvar som är helt galet.
Skickar igen och får komplettera med serienr osv. Därefter blir det helt tyst. Påminner flera gånger om att jag önskar veta var ärendet befinner sig. Inget svar och ingenting händer. Och bilen som jag behöver dagligen står på parkeringen. Om du är privatperson, räkna med att deras grejer inte håller och att deras service till privatpersoner är katastrofalt dålig dvs ej existerande. Synd för tidigare var de otroligt bra men nu är det rena skämtet.
Otroligt dålig support
Otroligt dålig support. Svåra att nå. Svaren man får är närmast helt oanvändbara.
Personalen är grovt okunniga.
At tilkoble HALO til WiFi er en ren joke
Vi har haft en Halo-lader fra ChargeAmps siden 2021 og selve opladningsfunktionen har altid fungeret helt fint - med undtagelse af den første uge efter installationen hvor det viste sig at der skulle en softwareopdatering til i enheden før det kørte. Imidlertid er et af argumenterne for produktet at man, via en app, kan tænde og slukke for strømmen, sætte begrænsninger op, styre enhedens lys, se opladestatistik for strømforbrug etc. og det er faktisk ganske nyttigt. Problemet er tilkoblingen til husstanden WiFi. Det er MEGET kompliceret og praktisk taget umuligt at gennemgøre. Man skal først tænde og slukke for enheden og derefter har man et vindue på 15 minutter til at lave opsætningen. Herefter skal man stille sig ud ved enheden - typisk i ens garage eller carport - og lukke for mobildata og herefter vælge det WiFi network som enheden danner midlertidigt. Når det er gjort skal man åbne en IP adresse på sin telefons browser og nu kigger man på et DOS lignende miljø som praktisk taget er ulæseligt da det ikke er optimeret til mobiltelefoner. Her skal man indtaste adgangskode og password som er en blanding af 6 cifre af enhedens serienummer og andre karakterer og til sidst enhedens PIN-kode. 9 ud af 10 gange fejler det og man kan starte forfra og hvis man har fumlet i mere end 15 minutter må man ind og genstarte enheden. Med andre ord: brugeroplevelsen er noget man kunne forvente i 90'erne - ikke i 2023. Pt. har jeg ingen adgang til enheden på trods af adskillige forsøg på at reetablere adgang. Enheden mistede forbindelsen for adskillige måneder siden og det har ikke været muligt at genskabe det - så nu krydser jeg bare fingre for at der ikke bliver behov for endnu en softwareopdatering fra producenten for i så fald kan jeg skrue dimsen ned og smide den direkte i skraldespanden. Og det var så de 10K!!!
Charge Amps AURA
Charge Amps AURA. Seg kundservice, svårt att få begripliga svar när det strular..
Dette er Trustpilot
Lær mer om andre slags anmeldelser.
Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.