befrank.nl Anmeldelser

TrustScore 1.5 av 5

Se hva andre synes

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Tegenvallende rendementen Het grootste pijnpunt zijn de rendementen. Hoewel de markt de afgelopen jaren flinke pieken heeft gekend, lijkt het pensioenpotje bij BeFrank nauwelijks mee te groeien. Zelf... Vis mer

Vurdert til 2 av 5 stjerner

Ben zeer teleurgesteld over het reilen en beleggen bij uw organisatie! In 6maanden tijd een pensioen belegging laten zakken van meer dan €6000 dan doe je de zaken niet goed volgens mij.😴 Je kan mi... Vis mer

Informasjon om virksomheten

1. Pensjonsforsikring

Skrevet av virksomheten

BeFrank is een innovatieve, online pensioenuitvoerder. Onze missie is om pensioen dichter bij mensen te brengen. Dat doen we door pensioen begrijpelijk en inzichtelijk te maken. We bieden intuïtieve tools en een Pensioen app. Zo geven wij mensen 24/7 inzicht in hun inkomen voor later en kunnen ze zelf keuzes maken. Juist als pensioenuitvoerder zijn we bezig met de toekomst. We willen een verschil maken en op een gezonde manier iets bijdragen aan een betere wereld. Sinds april 2024 zijn we B Corp-gecertificeerd.

Kontaktopplysninger

4 stjerner
3 stjerner
2 stjerner
1 stjerne

Ingen tidligere historie av å be om anmeldelser

Har svart på 100 % av de negative anmeldelsene sine

Svarer vanligvis i løpet av én uke

Slik bruker virksomheten Trustpilot

Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.

Alle anmeldelser

7 anmeldelser i de siste 12 månedene

Skriv en anmeldelse

tegenvallende rendementen

Tegenvallende rendementen
Het grootste pijnpunt zijn de rendementen. Hoewel de markt de afgelopen jaren flinke pieken heeft gekend, lijkt het pensioenpotje bij BeFrank nauwelijks mee te groeien. Zelfs met een 'offensief' profiel blijven de resultaten achter bij wat je op basis van wereldwijde indexfondsen zou mogen verwachten. Het voelt alsof de beleggingsstrategie te voorzichtig is of dat de interne kosten de winst onnodig hard opeten. Voor een product dat bedoeld is voor de lange termijn, is het zorgwekkend om te zien hoe traag het kapitaal groeit.

15. april 2026

Hoi Jeroen,

Vervelend dat je dit ervaart. De huidige onzekerheid op de financiële markten door geopolitieke ontwikkelingen leidt tot meer schommelingen en wisselende beleggingsresultaten. We beleggen gespreid in sectoren en bedrijven over de hele wereld, met name in aandelen en obligaties.

Beleggingen met een offensiever beleggingsrisico worden nu harder geraakt omdat daar meer wordt belegd in aandelen. Maar bij een stijging van de koersen stijgt het rendement met een offensiever beleggingsrisico wel sneller dan met een defensiever beleggingsrisico.

Ons beleggingsbeleid is gericht op de lange termijn. Daarbij voeren we uitgebreide studies uit om de beleggingsmix voor de lange termijn te bepalen. Mogelijke veranderingen in het wereldbeeld nemen we hierin mee. En hoe dichter je bij je pensioendatum komt, hoe minder risicovol we beleggen.

Je kunt zelf altijd je beleggingsvorm en beleggingsrisico aanpassen.

Over kosten zijn we transparant; die kun je zien op je persoonlijke pensioenpagina.

Als je wil kunnen we even met je meekijken of er meer over vertellen? Je kan ons tijdens werkuren bereiken op 020 562 1100 of via klantenservice@befrank.nl. We helpen je graag.

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Ik niemand aanraden zijn of haar…

Ik niemand aanraden zijn of haar pensioen bij befrank onder te brengen. Belangrijkste reden, de performance is echt waardeloos, het maakt niet uit welk fonds je selecteert (de selectie is uiterst beperkt en bevant alleen vage fondsen (je kunt niet eens in de NASDAQ beleggen). Mijn performance over de afgelopen 2 jaar is zelfs negatief, terwijl ik zelf op ruim 25% zit. terwijl ik zelf een ook de fondsen, die ik selecteer voor 100% in aandelen zitten.

17. mars 2026

Beste Ton,

Wat jammer dat je een slechte ervaring met BeFrank hebt. Beleggen voor je pensioen heeft als doel je inkomen voor later op te bouwen. Daarom kun je niet in alles beleggen, maar bieden we een selectie aan fondsen waar je uit kunt kiezen. Dat zijn fondsen van verschillende aanbieders en in verschillende beleggingscategoriën.

Ook kun je het door ons laten beleggen en dan zelf kiezen voor de beleggingsvorm (lifecycle). Net wat bij je past. Je kunt op elk moment switchen. De verschillende fondsen en lifecycles hebben verschillende performances. Onthou daarbij wel dat het over de lange termijn gaat. Beursen kennen altijd pieken en dalen.

Als je wil kunnen we even met je meekijken of er meer over vertellen? Neem je contact met ons op? We kunnen hier alleen je voornaam zien. Je kan ons tijdens werkuren bereiken op 020 562 1100 of via klantenservice@befrank.nl. We helpen je graag. Team BeFrank

BLIJF HIER WEG

Het is dat je werkgever iets afsluit!
Blijf hier weg een grote prut Club.
Slecht werkt niet, zeer ontevreden.

1. januar 2026

Beste Harold,

We vinden het jammer om te horen dat je een negatief beeld van BeFrank hebt. Kunnen wij je ergens mee helpen? Je kan ons tijdens werkuren bereiken op 020 562 1100 of via klantenservice@befrank.nl. We helpen je graag.

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Ik snap niet dat mijn werkgever hier…

Ik snap niet dat mijn werkgever hier naar toe wil over laten stappen. Al 2x BeFrank mogen ervaren, maar service en contact is Nul. Als je ze niet aanstaat blokkeerden ze destijds ook gewoon je account.

26. februar 2026

Hi,
Vervelend om te horen dat je onze service zo ervaren hebt. Wij herkennen dit niet en blokkeren nooit zomaar accounts. We horen graag meer hierover, maar kunnen via dit platform geen contact met je opnemen en je gebruikt een anonieme naam. Zou je contact met ons op willen nemen? Je kan ons tijdens werkuren bereiken op 020 562 1100 of via klantenservice@befrank.nl. We helpen je graag.

Slechte beleggers

In de huidige markt slaagt BeFrank erin om het rendement van je inleg tot onder nul of richting nul te laten zaken - minstens drie keer in de afgelopen 5 jaar. Dit getuigt niet van professionele pensioenbelegging mijns inziens.

7. februar 2026

Svar fra befrank.nl

Hoi Jan, onze beleggingsstrategie is gericht op de lange termijn. In de jongere jaren kunnen we meer risico nemen om zo meer rendement te kunnen halen. Naarmate de pensioendatum dichterbij komt nemen we minder risico en ligt de focus op het stabiel houden van het pensioen. De rendementen zijn dan meer afhankelijk van de rente en ook daar hebben we een strategie voor. We leggen het je graag uit. Neem je contact met ons op? We kunnen hier alleen je voornaam zien. Je kan ons tijdens werkuren bereiken op 020 562 1100 of via klantenservice@befrank.nl. Team BeFrank

Befrank. Beter niet doen

Bij Befrank wordt vergeten dat het bij de klanten om hun pensioen gaat.
Dit bedrijf hoeft niet in tegenstelling tot pensioenfondsen de dekkingsgraad niet te vermelden.
Afgelopen 4 jaar een aantal keren contact opgenomen om te praten over de slechte rendementen. Antwoord: alles kan op de website worden gevonden.
Veel belangrijker: het aandelen / obligatie aankoop beleid is ronduit slecht te noemen zonder enige verantwoording te hoeven afleggen hierover.
Nogmaals dit is een slecht bedrijf. Het enige wat ik kan adviseren is om, als de firma waar je werkt aangesloten is bij Befrank, zelf een pot aan te leggen want van Befrank ga je het niet krijgen.

8. januar 2026

Svar fra befrank.nl

Beste Mike, vervelend om te horen dat je dit zo ervaren hebt. Als ppi heb je niet met een dekkingsgraad te maken omdat alle deelnemers hun eigen pensioenpot opbouwen. Over ons beleggingsbeleid en de rendementen zijn we heel transparant, dat kun je inderdaad op de website vinden en op je persoonlijke pensioenpagina kun je zien wat dat voor jouw pensioen betekent. We hebben inmiddels contact opgenomen om verdere toelichting te geven. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We leggen het graag uit. Team BeFrank

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Je kan blijkbaar je pension niet… Onacceptabel hoe BeFrank mijn pensioen gijzelt

Mijn ervaring met BeFrank is ronduit schokkend. Het is werkelijk onvoorstelbaar dat een pensioenuitvoerder anno nu mensen jarenlang laat vastzitten zonder enige mogelijkheid om ook maar iets met hun eigen opgebouwde geld te doen. Ik ben al lang weg bij mijn vorige werkgever, BASIC FIT maar mijn pensioen zit bij BeFrank potdicht, zonder realistische opties, zonder flexibiliteit, zonder oplossingsgerichtheid niets.

Wat het nóg erger maakt, is de manier waarop er gereageerd wordt. Geen empathie, geen poging om mee te denken, geen transparantie. Alleen afstandelijke standaardantwoorden waar je totaal niets aan hebt. Het voelt alsof je simpelweg niet bestaat zodra je geen premie meer inlegt. De houding is kil, star en volledig klantonvriendelijk.

Dat BeFrank ondertussen wél gewoon doorbelegt met JOUW geld waar je zelf geen enkele controle over hebt, voelt als een keiharde klap in je gezicht. Je staat machteloos toe te kijken terwijl jouw eigen pensioenpot ergens wordt weggezet, en jij mag het niet eens aanraken, ongeacht je situatie of noodzaak.

Voor mij is dit een diep teleurstellende, frustrerende en respectloze manier van werken. Dit is absoluut niet hoe een professionele pensioenuitvoerder met mensen zou moeten omgaan. Ik zou iedereen sterk afraden om met deze partij in zee te gaan als je waarde hecht aan duidelijkheid, flexibiliteit of fatsoenlijke behandeling.

2. juli 2025

Svar fra befrank.nl

Hi Angela, wat vervelend om te horen. In Nederland is er regelgeving over het overhevelen en uitkeren van pensioen waar wij ons als pensioenuitvoerder aan moeten houden. Je hebt bij BeFrank wel de mogelijkheid om de manier van beleggen aan te passen. En vaak is het mogelijk om je pensioen over te hevelen naar je huidige pensioenuitvoerder. We helpen je hier graag bij. Neem je even contact met ons op? Je kan ons tijdens werkuren bereiken op 020 562 1100 of via klantenservice@befrank.nl. Team BeFrank

Sjacheraars

Waarom wordt deze tent niet aangepakt op disfunctioneren en “zwendel”?

09-09-2025:
“We kunnen uit je bericht niet opmaken waar dit over gaat”

Zoek een goede opticien en lees alle reviews!

En deze club hebben wij het vertrouwen gegeven ons geld te beheren!!

15-09-2025:
Lezen is kennelijk lastig. Lees de reviews en je komt vanzelf tegen waar het om gaat.
Tip; onthoud de naam!

7. september 2025

Hi,

We kunnen via dit platform geen contact met je opnemen en je gebruikt een anonieme naam, dus vragen we je om contact met ons op te nemen. Zodat we met je mee kunnen kijken en vragen die je hebt kunnen beantwoorden. We helpen je graag.

-------------------------------------------------------------------------
Hi,

We kunnen uit je bericht niet opmaken waar dit over gaat, maar we helpen je graag verder. Zou je contact met ons willen opnemen? Je kan ons tijdens werkuren bereiken op 020 562 1100 of via klantenservice@befrank.nl.

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Mijn werkgever zit bij be Frank omdat…

Mijn werkgever zit bij be Frank omdat het, lees ik, zo lekker goedkoop is!
Gelukkig zit ik bij een super goede maatschappij PGGM! Maar mijn collega’s klagen ook steen en been.
Is er geen financiële overheids waakhond die de dekkingsgraad in de gaten houd?

3. august 2025

Beste Charlotte,

We vinden het heel vervelend dat je een negatief beeld van BeFrank hebt. Kunnen wij je ergens mee helpen? Je bouwt bij ons je eigen pensioenpotje op, dus we hebben niet met dekkingsgraden te maken. Je kan ons tijdens werkuren bereiken op 020 562 1100 of via klantenservice@befrank.nl.

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Hier zitten niet capabele gokkers met…

Hier zitten niet capabele gokkers met mijn pensioen te spelen achter de casino tafel. In 1 dag 700 euro lager. Terwijl ik al meerdere malen heb aangegeven dat ik mijn saldo save wil zien verhogen.

13. mars 2025

Beste heer Hoevenaars,

We begrijpen dat dit schrikken is. We volgen de financiële ontwikkelingen op de voet. Beleggen voor je pensioen is altijd voor de lange termijn. De beurs kent altijd pieken en dalen. Onze beleggingsstrategie is gericht op de toekomst. We zullen je per e-mail nog een uitgebreidere toelichting geven.

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Zeg maar dag met je handje tegen het potje !

Er ging niks goed sinds december 2023 ben ik er gelukkig vanaf, anders bleef er niks over van m'n pensioen, klungelaars

27. februar 2024

Beste Leon,

We vinden het heel vervelend om dit te horen. Kunnen wij je nog ergens mee helpen? Je kan ons tijdens werkuren bereiken op 020 562 1100 of via klantenservice@befrank.nl.

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Incompetente club en een financiele instelling die tot op het bot gaat als het geld verdienen gaat.

14 januari 2025 aanstaande wordt ik 67 jaar en ik heb verleden jaar besloten mijn pensioen te laten starten op 1 januari 2025.

Dat betekend dat pas NA 1 januari 2025 de beleggingen verkocht mogen worden, en daarna zo snel als mogelijk naar de
door mij geselecteerde maatschappij overgemaakt moeten worden. Een richtlijn is binnen 2 weken, i.c. meestal uiterlijk de 10e
van de maand.

Bij BeFrank hebben ze ,zonder met mij te overleggen, de beleggingen al op 13 december 2024 te gelde gemaakt door een actie van
een van hun incompentente medewerkers. Er zou dus een kans bestaan dat bij nog oplopende aandelen koersen het bedrag per
1 janauri 2025 hoger zou kunnen zijn. Ik heb hierover met BeFrank gecommuniceerd en geeist dat er openheid van zaken moet komnen
zodat ik kan beoordelen of ik mogelijk door hun actie benadeeld zou kunnen zijn.

Nu als gevolg van de dalende rentes in de USA de beleggingen op 1 januari 2025 wat lager waren wordt dit door BeFrank verkocht
aan mij dat ik toch wel een geluksvogel ben en dat de te vroege verkoop op 13 december 2024 mij een voordeel heeft opgeleverd.
Zo draai je eigen fouten om tot een voordeel van de klant, hoe verzin je het.

In de stukken lees ik dat er een 'service fee' van 17 Euro wordt inhouden voor de door BeFrank uitgevoerde werkzaamheden. Ik ben van mening
dat zij hun werk NIET gedaan hebben, te vroeg verkocht ZONDER mijn toestemming en stuur hetvolgende bericht:

"Bent u nog van plan iets te doen aan de onterechte service fee die BeFrank incasseert over de laatste transactie d.d. 13 dec 24?
Ik ben van mening dat u mij in december in het geheel geen service heeft verleend dus hier ook geen recht op heeft. Ik verneem graag van u."

Het volgende antwoord komt van BeFrank:

Bedankt voor uw reactie. De service fee kennen wij ook wel als beheerkosten. Deze kosten rekenen wij automatisch voor het beheren van en het informeren over uw belegingen. In het pensioenreglement leest u het volgende:

- beheren van de life cycles
- wijziging van de beleggingen binnen de lifecycle
- informeren over de beleggingen
- het selecteren en monitoren van het fondsaanbode

Daarnaast informeren wij u voor deze fee over uw pensioen via bijvoorbeeld het Uniform Pensioen Overzicht welke u afgelopen jaren van ons ontving. Deze service fee is mijns inziens daarmee gerechtvaardigd.

Wat een bulshit antwoord. Gewoon poot stijf houden, geen reflectie en optimalisatie van de eigen winst.

Wederom een voorbeeld van een financiele instelling met in gedachten de financiele crisis toen de banken hun handjes op hielden
en de belastingbetaler hen uit de bagger konden trekken.

Let dus op bij BeFrank, hou ze in de gaten en vertrouw niet op de blauwe ogen. Ik ben gelukkig van ze af, zie mijn eerdere post over de
rendementen die ook niet om over huis te schrijven zijn.

Tot slot. @BeFrank, bespaar je de moeite om te reageren met een van de standaard vage antwoorden als te lezen in meer reviews in TrustPilot..

7. januar 2025

Beste Onno,

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent over onze dienstverlening na het contact met BeFrank en de aangeboden oplossing.

Nogmaals onze excuses voor het te vroeg verkopen van de beleggingen van jouw pensioen. We hebben hierover contact gehad en aangegeven dat wij het eventuele verlies uiteraard compenseren mocht dit het geval zijn.

We hopen dat je ondanks deze hickup kunt gaan genieten van je pensioen.

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Als je Befrank voor je laat beleggen…

Als je Befrank voor je laat beleggen dan mag je het beste maar zeer jong zijn, als je op leeftijd bent 55+ dan ben je zeker van een laag maar redelijk defensief rendement.
3 jaar geleden ging ook ik mij verdiepen in het rendement op mijn pensioen.
@#$%$#@#$^@@ Dat was schrikken, nu na aantal testen zelf mogen beleggen en ja offensief. nu 50% rendement, collega's van mij zelfde leeftijd komen nog niet aan 10 procent vanaf 2018. ja dan heb je zelfs de geldontwaarding van afgelopen 2 (inflatie 16%) jaar niet gehaald.

Helder gesprek gehad met Befrank, kort gezegd zitten vast aan regelgeving betreffende inleg en risico spreiding 55+
voorgesteld om voor deze categorie misschien als idee toch meer informeren over de verwachtingen van je rendement laatste 10/15 jaar. Op het moment van oudere leeftijd is er meer pensioeninleg en minder rendement.
Er kan evt ook minder conservatief belegd worden in samenspraak.

11. november 2024

Beste heer Post,

Dank voor de aanvulling in deze review. Fijn dat het duidelijker is geworden door het gesprek met onze klantenservice en dank voor de suggesties!

------------------------------------------------------------------------

Beste heer of mevrouw Post,

We vinden het heel vervelend om dit te horen en we kijken graag met je mee. Wil je contact met ons opnemen? Je kan ons tijdens werkuren bereiken op 020 562 1100 of via klantenservice@befrank.nl.

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Kan al 3 weken niet bij mijn…

Kan al 3 weken niet bij mijn pensioenoverzicht, in een tumultueze tijd waar ik graag de effecten op het rendement wilde volgen. Onbegrijpelijk dat het al zo lang duurt. Reeds 2 maal contact gehad, maar verbetering ho maar.

9. november 2024

Update 18 nov:

Hoi Ian,

Het probleem is opgelost. Je kunt alle informatie weer zien op je pensioenpagina. Nogmaals excuus voor het ongemak. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

-----------------------------------------------------------------

Hoi Ian,

We vinden het heel vervelend dat je tijdelijk niet alle informatie op je pensioenpagina kan bekijken. Onze IT-afdeling is er nu druk mee bezig en we verwachten dat dit snel opgelost is. We houden je op je de hoogte!

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Pensioen bij BeFrank ... kijk uit want dat gaat geld kosten

Waardeloos rendement Indices knallen omhoog en het rendement bij BeFrank is om te janken. Grootste deel staat gelukkig bij Aegon, die weten hoe het moet. Binnen 2 maanden start mijn pensioen, blij dat ik dan niet meer hoef om te kijken naar BeFrankl

31. oktober 2024

Beste Onno,

Ervaring met Befrank

Ga 31-10-2024 met pensioen. Via werkgever bij Befrank een aanvullende pensioen afgesloten. Op hun site kun je lezen wat jou pensioen waard is en wat je NETTO per maand ontvangt. Hier klopt helemaal niets van. Het bedrag wat je leest en NETTO zou krijgen is een BRUTO bedrag. Na 20 jaar hier maandelijks een behoorlijk bedrag in te hebben stort krijg ik +/_ 300.00 NETTO per maand ipv de op hun site vermelde 478.00 NETTO per maand. Zelfs het bedrag 478.00 euro is na 20jaar een aanfluiting. Verder is het behaalde rendement naar 20 jaar negatief. Met andere woorden: Ze spelen met jou geld zonder ook maar 1.00 euro winst te maken. Sterker nog Befrank verdien hier geld aan en mijn geld is minder waard dan er is ingelegd. Dus Befrank is met zekerheid geen aanrader.
Beleggen kunnen ze met zekerheid niet als het teminste voordeel voor mij zou moeten opbrengen. Zelf zullen ze wel profiteren maar krijg je geen inzicht over.
Vragen en antwoorden worden afwijkend en in een voor mij onbegrijpelijke taal gegeven.

18. oktober 2024

Beste Wim,

Wat jammer om te horen. We vinden het juist belangrijk om transparant te zijn en inzicht te geven. Op je transactieoverzicht op je pensioenpagina zie je precies wat er wordt ingehouden. De verwachte pensioenbedragen geven een indicatie wat je kunt verwachten aan pensioen. De exacte pensioenuitkering die je aankoopt is afhankelijk van meerdere factoren. Als je wilt, kunnen we nog met je meekijken. Neem dan even contact met ons op. Je kan ons tijdens werkuren bereiken op 020 562 1100 of via klantenservice@befrank.nl.

Schandalig incompetent!

Schandalig incompetente pensioenbeheerder. Net als bij vele anderen ben ik in een paar jaar tijd 30% van mijn geaccumuleerde pensioenkapitaal kwijt. De uitleg van Befrank is voor een leek totaal onbegrijpelijk.

8. februar 2024

Beste Jan,

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Please can you start investing in…

Please can you start investing in companies who are making money and not the CO2 neutral ones. Please can you make sure My Pension is investing in armaments, weapons etc which are making way more returns than EV manufacturers and windmills!!!! You are there to make money for me and not tell me how to invest. Please make your returns larger, you are failing miserably!!! New Job, new Pension provider!! CANT WAIT TO LEAVE YOU!

2. mai 2024
Vurdert til 5 av 5 stjerner

Ook ik ben een ton aan kapitaal…

Ook ik ben een ton aan kapitaal kwijtgeraakt bij BeFrank. Er wordt gegoocheld met verkoop en aankoop van fondsen. Belangrijkste ergernis is dat er ook bij indienen van schriftelijke vragen geen enkele verantwoording wordt afgelegd over de selectie samenstelling en prestatie van de fondsen. BeFrank wijst naar NN en NN geeft geen enkele informatie ook niet in fondsinformatie documenten. dus geen informatie aanleveren en geen verantwoording afleggen en je blijft zelf zitten met pensioen tekort

8. mars 2024

Ongelooflijk ondoorzichtig en teleurstellend

Naar mijn mening een ondoorzichtig en waardeloos bedrijf met een hoop marketing gelul waar je uiteindelijk niets voor koopt! Afgelopen maand (Feb 2024) is mijn te verwachten uitkering zonder verdere uitleg, of met een voor mij zichtbare herberekening spontaan 11% gedaald, dit terwijl het rendement ( standaard teleurstellend) nagenoeg hetzelfde is gebleven. BE Frank vertoont naar mijn mening sterke gelijkenissen met de beleggingsfondsen van de Woekerpolis hypotheken van destijds. Ik zou mijn pensioen graag zelf regelen, maar helaas gaat het via mijn werkgever in deze bodemloze put. Met een kleine update vanaf start deelname op 8-03-2019 ruim €100.000 ingelegd en daar hebben deze "kanjers" tot op de datum van vandaag (23-07-2024) een rendement van € 329,00 op gemaakt.

18. februar 2024

Beste heer van der Meide,

We vinden het heel vervelend dat je een slecht gevoel bij BeFrank hebt. Voor de berekening van je verwachte pensioen maken we -net als alle pensioenuitvoerders- gebruik van verplichte gegevens van De Nederlandsche Bank (DNB). In februari heeft de DNB nieuwe gegevens gepubliceerd. Die hebben wij gebruikt om je verwachte pensioen opnieuw te berekenen. Daardoor is je verwachte pensioen lager dan dat het was. Dat komt vooral omdat het verwachte rendement op aandelen is verlaagd. Het is goed om te weten dat dit gaat om je verwachte uitkering, je opgebouwde pensioenkapitaal verandert hierdoor niet. Je kunt hier meer over lezen op: befrank.nl/urm.

We willen je graag verder helpen. Als je contact opneemt met onze klantenservice, dan kijken we met je mee. Je kan ons tijdens werkuren bereiken op 020 562 1100 of via klantenservice@befrank.nl.

Team BeFrank

Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.

Her får du åtte tips om hvordan du skriver en god anmeldelse.

Ta en titt selv