Ook ik heb al trio fondsen die in achterstand zijn. Trio investment, trio solar 11 (geen rente), Middelweg en Nieuwerkerk batterijen en Wattson Power. De Trio fondsen informeren ons niet of zeer laat. Ik verwijt duurzaam investeren dat ze mij niet hebben gewaarschuwd voor het concentratie risico en niet bijtijds de tijdige informatievoorziening van de fondsen hebben afgedwongen Ik heb op tweakers een forum aangemaakt waar we de gedupeerden met elkaar van gedachten kunnen wissen. Zoeken op duurzaam investeren
16. juni 2025
Anmeldelse skrevet uten oppfordring
Svar fra DuurzaamInvesteren.nl
Beste heer Molenaar, Vanzelfsprekend vinden we het enorm vervelend als bedrijven een betalingsachterstand oplopen en doen er middels de stichting alles aan om de problemen te beperken en te voorkomen. Het is natuurlijk ook geen visitekaartje voor ons als bedrijf.
De projecten die u echter noemt hebben hun obligatiehouders inmiddels geïnformeerd over de stand van zaken en een mogelijke oplossing.
Als investeerder bent u zelf verantwoordelijk om research te doen in de bedrijven en projecten waar u in wilt investeren, wij delen als platform alle informatie over een project en bedrijf wat op dat moment bij ons bekend is. We hanteren een gestructureerd en zorgvuldig proces bij de beoordeling van financieringsaanvragen. Geen enkel beoordelingsproces is waterdicht, maar we doen er alles aan om met de beschikbare informatie een zo transparant mogelijk beeld te geven aan investeerders. Bovendien is het nooit een geheim geweest dat sommige projecten op ons platform een dochteronderneming van elkaar zijn. Daarbij adviseren we iedere investeerder om risico's te spreiden en niet te veel in dezelfde projecten te investeren.
Daarbij willen we graag benadrukken dat wij tijdige informatievoorzieningen van uitgevende instellingen aan obligatiehouders helaas niet kunnen afdwingen, dat is hun verantwoordelijkheid. Dit staat ook vermeld in de obligatievoorwaarden en in het Informatiememorandum dat wordt verstrekt bij ieder project. Sinds 2024 is daarin ook opgenomen dat bestuurders aansprakelijk kunnen worden gesteld als zij deze verplichting niet nakomen, en wordt dit door de Stichting ook gehandhaafd. De Stichting kan informatie niet afdwingen, maar treedt op als zekerheidshouder en belangenbehartiger binnen de grenzen van haar mandaat.
Als obligatiehouder kunt u bij de uitgevende instellingen wel informatie opvragen en eventueel afdwingen als de vraag binnen de voorwaarden/ over het betreffende project gaan.