Se hva andre synes

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Zamówienie przyjęte do realizacji czas dostawy od 3 do 5 dni, minęło ponad trzy tygodnie rocznica ślubu, walentynki. Brak odpowiedzi na maila ze strony yes. Tak postępują pospolici chamy a nie "powa... Vis mer

Vurdert til 2 av 5 stjerner

Tabela rozmiarów pierścionków na stronie wydaje się nieprawidłowa!!! Ponieważ zamówiłam i mierzyłam rozmiar zgodnie z instrukcjami, ale niestety nie pasuje. Firma powinna sprawdzić i ewentualna... Vis mer

1,6

3 stjerner
2 stjerner
1 stjerne

Slik bruker virksomheten Trustpilot

Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Zamówienie przyjęte do realizacji czas…

Tak postępują pospolici chamy a nie "poważne" firmy.
Omijajcie ich.

21. februar 2026
Vurdert til 1 av 5 stjerner

YesLawyer is an organization with…

YesLawyer is an organization with significant operational and ethical shortcomings it disseminates fabricated positive reviews under fictitious names, deploys artificial intelligence to produce generic communications instead of delivering substantive case work, unlawfully withholds 50% of employee compensation, terminates staff who raise concerns regarding these practices, provides insufficient training for assigned duties, leaves client inquiries unresolved for extended periods often weeks additionally, the company regularly misrepresents case progress to clients and lacks a formal oversight framework to address or prevent these serious violations.

6. februar 2026
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Moje ogólne doświadczenie z siecią YES…

Moje ogólne doświadczenie z siecią YES jest bardzo negatywne. Obsługa w salonach przekazuje sprzeczne informacje, pracownicy nie znają własnego regulaminu, a decyzje dotyczące zwrotów są uznaniowe i zmieniają się w zależności od salonu.

Zamiast rzetelnej pomocy spotkałam się z lekceważącymi komentarzami i próbami zbycia problemu, co jest nie do przyjęcia przy produktach tej kategorii cenowej. Brak spójnych standardów obsługi i profesjonalizmu.

Nie polecam.

31. januar 2026

nigdy więcej YES

Oddałam do reklamacji srebrny pierścionek, ponieważ wypadła z niego jedna z cyrkonii. Po kilku dniach otrzymałam maila z informacją, że mogę odebrać swoje zamówienie. Ku mojemu zdziwieniu, podczas odbioru poinformowano mnie, że muszę zapłacić 89 zł za dodatkową usługę wyprostowania obwodu (nie uważam, żeby był on zdeformowany). Sprzedawczyni powiedziała mi, że jeśli nie zapłacę za tę usługę, nie otrzymam pierścionka. Taki sposób obsługi bardzo mnie rozczarował i zniechęcił do zakupów w sklepie Yes. Nie polecam tego sklepu i odradzam zakupy – lepiej szukać innych miejsc.

3. januar 2026

Żenada

Żenada, unikać

Reklamacja szafirowego pierścionka nie została przyjęta z powodu rzekomego uszkodzenia mechanicznego. Uszkodzenie mogło powstać tylko w wyniku tarcia innym tak samo mocnym kamieniem i każdy inny jubiler potwierdził że szlif i polerka została wykonana niedbale i po prostu źle.

2. desember 2025
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Najgorsza firma na polskim rynku

Najgorsza firma na polskim rynku. Towar jest żenująco niskiej jakości a reklamacje rozpatrują jedynie jako wymiany, zwrot gotówki uważają za „ponoszenie zbyt wysokich kosztów przez sprzedawcę”. Obsługa klienta to żart a pracownicy (zarówno stacjonarnie jak i niestacjonarnie) mają braki nawet w umiejętnościach czytania ze zrozumieniem. Kpina.

21. februar 2025

Brak nowoczesnych asortymentów

Brak nowoczesnych asortymentów, firma skupia się na wzornictwie które jest wszędzie takie samo. Nie ma nic nawet z różowego pozłacanego srebra gdzie jest to podstawa by każdy mógł znaleźć coś dla siebie.

7. november 2025

Yes, galeria krakowska

Już drugi raz odwiedziłam salon Yes w Galerii Krakowskiej.
Panie nie sympatyczne, ponure.
Nie zachęca to do wyboru a tym bardziej do wydania pieniędzy w tym sklepie.

30. oktober 2025
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Niby nowy towar a reklamacja

Zamówiłam kolczyki 21.09.2025 w niedzielę, we wtorek cena na stronie internetowej wzrosła o 300 zł paczka przyszła 2.10.2052. kolczyki były uszkodzone wgniecione. zgłosiłam reklamację mailowo by kurier odebrał paczkę gdyż najbliższy salon yes mam ok 70km do miejsca zamieszkania . Pani z reklamacji próbowała mi wmówić że nie prowadzą wymiany towaru ze sklepu internetowego na nowy. Ale po rozmowie miała mi sprowadzić nowe ale to potrwa stwierdziłam że ok, jednak jakie było moje zaskoczenie gdy 23.10.2025 przyszła do mnie paczka a tu niby nowe a jednak nieudolnie naprawione kolczyki. Jak można kolczy złoty dmuchany spłaszczyć i uznać że jest towarem pełnowartościowym skoro stracił swój kształt. Miałam się nie odwoływać ale nie odpuszczę. Pewnie będą próbowali wcisnąć uszkodzony towar komuś innemu. Taka duża firma a ma klienta w głębokim poszanowaniu.

23. oktober 2025
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Dziwne praktyki napraw pogwarancyjnych. To co

16 lat temu kupiłem żonie pierścionek zaręczynowy z brylantem w firmie Yes. W tym roku brylant gdzieś wypadł i się zgubił. Ponieważ żona traktuje pierścionek emocjonalnie chciałem, żeby firma, która taki pierścionek wykonała wstawiła możliwie podobny brylant. Oczywiście odpłatnie. Pojawił się problem. Okazało się, że bez dowodu zakupu nie obsługują swoich klientów. Zażądano ode mnie paragonu lub wyciągu z konta. Po 16 latach! Rozumiem, że np chcą się ograniczyć do naprawy wyłącznie własnego asortymentu, ale czy bez dowodu nie są w stanie rozpoznać swoich wyrobów? Pomijam samo zaufanie. Nie spotkałem się nigdy z takim traktowaniem klienta, nie moje standardy. Nie mam pretensji, że brylant wypadł, ale udowadnianie, że nie jest się wielbłądem najzwyczajniej mnie przerosło.

11. september 2025
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Nieudane pierwsze zamówienie - brak profesjonalizmu i chaos logistyczny

Nieudane pierwsze zamówienie – brak profesjonalizmu i chaos logistyczny

Numer zamówienia: 1451059/2025/06/14

To było moje pierwsze zamówienie na YES.pl – niestety, całkowicie nieudane. Zamówienie złożyłam z wyprzedzeniem, aby zdążyć z prezentem urodzinowym do 18 czerwca. Mimo zapewnień, że paczka dotrze na czas – tak się nie stało. Po wielu wiadomościach dowiedziałam się, że przesyłka nie została nawet wysłana, a kiedy poprosiłam o anulowanie – usłyszałam, że „jest już za późno”.

Ostatecznie, aby uratować sytuację i zdążyć z prezentem, sama pojechałam do salonu YES w Krakowie i kupiłam biżuterię osobiście. Zamówienie online próbowałam anulować – bezskutecznie. Wysyłka została zlecona mimo mojej prośby o wstrzymanie. Dostałam informację, żebym po prostu nie odbierała paczki. Jednak, gdy sprawdziłam status – paczka nawet nie została jeszcze wysłana! Napisałam więc kolejną wiadomość z prośbą o anulację wysyłki, skoro nie ma sensu jej nadawać. Zostałam poinformowana, że jest już za późno, mimo że w systemie paczka była nadal „w przygotowaniu”.

Skontaktowałam się z InPostem, gdzie powiedziano mi jasno – to sprzedawca musi zlecić zwrot. Tak też zrobiłam i dostałam informację, że paczka ma wrócić do centrali YES po weekendzie. Czekałam. Pytałam o zwrot pieniędzy. W odpowiedzi zapytano mnie, czy złożyłam reklamację do InPostu?! Pomimo wcześniejszego tłumaczenia, że to rola nadawcy.

Po mojej kolejnej interwencji otrzymałam wiadomość, że mimo zgłoszenia – kurier i tak znowu dostarczył paczkę do punktu odbioru w Krakowie. Zlecono kolejną dyspozycję odbioru i obiecano monitorowanie sytuacji.

I co teraz? Minęło 12 dni od zapłaty, a paczka znowu czeka na odbiór na moje nazwisko – do 30.06!
Kontakt z obsługą bardzo powolny i nieskuteczny – wiele niejasności, odpowiedzialność przerzucana na klienta.

Minęło już 12 dni od zakupu i nic... Zamiast szybkiego zakupu – same nerwy i opóźnienia. Do tej pory nie otrzymałam zwrotu środków.
NIE POLECAM!!! Zakupy online powinny być wygodne, a nie stresujące i pełne niedomówień.

14. juni 2025

Problem z reklamacją towaru

Pierścionek z opalami, który dostałam jako pierścionek zaręczynowy był wymieniany 3 razy - za każdym razem ta sama sytuacja - kamień pękał i wypadał. Sklep brał odpowiedzialność za swój towar, niestety tylko do czasu, ponieważ w momencie, gdy kamień ponownie pękł i wypadł, a sklep wycofał model ze sprzedaży, nagle okazało się, że to już nie ich odpowiedzialność i pierścionka nie wymienili. Co więcej - napisali, że kamieni nie naprawią odpłatnie, bo takich już nie mają, a w ofercie mają przynajmniej kilka modeli z takimi samymi kamieniami o wymiarach równych lub większych. Nie chciało im się. Nie polecam, biżuteria piękna, ale obsługa nie do opisania.

5. juni 2025
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Opinia negatywna o sklepie YES w Blue…

Opinia negatywna o sklepie YES w Blue City

Chciałabym podzielić się moim ogromnym rozczarowaniem związanym z wizytą w sklepie YES w Blue City w Warszawie. 19 maja 2025 roku, około godziny 18:30, razem z mężem przyszliśmy do sklepu, aby wymienić bransoletkę, którą kupiłam wcześniej na jego urodziny – niestety okazała się za duża.

Zostaliśmy „przywitani” przez wyjątkowo nieprzyjemną i nieprofesjonalną panią. Zamiast pomóc, od razu poinformowała nas, że dany model występuje tylko w jednym rozmiarze, a o zwrocie pieniędzy nie ma mowy – jedynie wymiana na coś innego. Zero empatii, zero zaangażowania, zero kultury osobistej. Żadnych sugestii, żadnych alternatyw – tylko niechęć i opryskliwość.

Po długim i męczącym czasie wyboru innego modelu (ponieważ wybór był bardzo ograniczony), zdecydowaliśmy się na inny model. Wtedy pani „przypomniała sobie”, że nie może go wymienić, bo zakup został dokonany w innym salonie YES. Dlaczego nie powiedziała tego od razu? Zmarnowaliśmy mnóstwo czasu, nerwów i cierpliwości.

Zamiast pomocy – frustracja. Zamiast uprzejmości – pogarda. Pani swoją postawą doprowadziła mnie do płaczu i całkowicie popsuła ten dzień.

Na szczęście udało nam się później załatwić sprawę w salonie YES w CHReduta, gdzie obsługa była miła, rzeczowa i pomocna. Z zaskoczeniem dowiedzieliśmy się od niej, że wymiany można dokonać w dowolnym sklepie YES, niezależnie od miejsca zakupu – dokładnie odwrotnie do tego, co powiedziano nam w Blue City. Tam też dowiedzieliśmy się o możliwości wymiany na kartę podarunkową – rozwiązanie, o którym w Blue City nikt nawet nie wspomniał!

Niestety, po tym co przeżyłam w Blue City, nigdy więcej nie przekroczę progu sklepu Yes. Będę również stanowczo odradzać go wszystkim moim bliskim i znajomym. Mam nadzieję, że kierownictwo firmy YES poważnie przemyśli, kogo zatrudnia do bezpośredniego kontaktu z klientem – bo taka obsługa to wstyd dla marki!

19. mai 2025
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Scumbags! Do not recommend!!

Shopped at YES, OC Forum, Ústí nad Labem, Czech Republic
Don't recommend shopping here if you are a foreigner as they will try to take advantage of you. My fiancé who's Portuguese bought me a ring from this shop where he was promised if it doesn't fit he can come back and either change the ring or return it. The manager who spoke perfectly English forgot to mention not to remove the tag in any circumstances otherwise he won't be able to return it. She was even given a measuring strap with my size ( different numbers as it was Pandora measuring strap but in the leaflet it confirmed millimetres) she anyway proceeded to stretch the strap 4 sizes more then it was measured and even tho my fiancé warned her she reassured him it will fit. When my partner wanted to change it as it obviously didn't fit as it was 4 sizes bigger ring it escalated in 1h and a half argument with the same person who is also a manager of the shop 🤨 She refused to show us a video recordings of the day he went to buy it as that could prove she either mistakenly or purposely stretched the strap to sell the ring he choose but had only one size and didn't say to my fiance not to take the tag off. Unfortunately she said we don't have the right for it. I then had to proceed calling a police to report having problem with the seller not wanting to change or return money for the ring so I can get reference number and threaten her with trading standards. Only after I said that Imay not have the right to see the video recording from the day my fiance shopped in there but the trading services will and they will see that as a seller she mistaken. She then decided to return my fiancé money for the ring. ( She said from her own money to get rid of us but she took it from the till and needed a signature on the receipt from us) 😅 anyway very persuative that she's very "benevolent" to send it off for resizing from size 56 to size 52 and she guaranteed 90% the ring will come back size 52.( We already asked for advice regarding resizing in other 2 reputable jewellery shops and u can only resize it 2 sizes down without demaging the ring). When I asked her why she can't guarantee me 100% she can't take it as her responsibility if it won't but for 90% she guarantees the company will do it and that is anyway the only option we have as the ring doesn't have the tag anymore and it's scratched. I said how do you know it's scratched you didn't even check it she then proceeded to persuade me we can either send it off to resize it or walk away with it as it is. This was a very sad experience for a very special and memorable day for a beautiful ring we couldn't keep.
So DO NOT FALL FOR WHAT THE SELLER SAYS AND CHECK YOUR RIGHTS THROUGH CZECH TRADING STANDARDS!!

25. april 2025

Tragedia

Z przykrością muszę stwierdzić, że Państwa sklep to prawdziwy wzór tego, jak NIE powinno się traktować klientów. Dwukrotnie reklamowałam kolczyki – jedne nowe, z metką, tylko przymierzone, drugie założone raz na kolację. W obu przypadkach pojawił się zielony nalot i zeszło pozłocenie. W odpowiedzi otrzymałam absurdalną diagnozę: “używanie kosmetyków”. Gratuluję fantazji. Dodam, że łączna suma wartości tych kolczyków w waszej ofercie to około 800 zł. Jeśli od waszej gąbki, po założeniu biżuterii i włożeniu jej do opakowania od salonu, zostaje ZIELONY nalot to gratulacje.

Wasz dział reklamacji najwyraźniej działa według zasady: “nieważne co się stało, i tak odrzucimy”. Jakość produktów pozostawia wiele do życzenia.

Szkoda, że zamiast budować markę opartą na rzetelności i szacunku, wolicie Państwo stracić klientów. Ze swojej strony zapewniam – skutecznie będę przestrzegać innych przed zakupami w Waszym sklepie. Na rynku jest wystarczająco dużo firm, które wiedzą, jak dbać o klienta.

18. april 2025
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Nie polecam! Zwłaszcza jeśli chodzi o sklep internetowy. Mają niby towar dostępny w danym rozmiarze na stronie, po czym w jednym rozmiarze wysyłają natychmiast, a w drugim po 15 dniach .... nie ma wymiany na inny rozmiar, trzeba przechodzić procedurę zwrotu i czekać na zwrot środków, po czym zamówić ponownie w danym rozmiarze, czyli w praktyce miesiąc ...., drugi towar wysłali tak, że wieczorem w piątek wielkanocny był w paczkomacie i wtorek został odebrany przez kuriera, nawet do końca nie wiedziałem, że wysłali. Powiadomienia mail to wiecie jak jest .... We wtorek rano jak tylko się dowiedziałem, że kurier robi zwrot, to napisałem prośbę, żeby to cofnęli, bo chcę ten towar, przecież też pracuje w handlu internetowym i wiem, że nadawać może wydąć taką dyspozycję, ale nie w Yes.pl, tam jest olewka, nie ma nikogo o kto bawi się wymiany i korekty interwencję inpost, firma jest prowadzona tak, żeby utrudniać wymiany i życie klientom, żeby pierścionek zaręczynowy wymieniać na inny rozmiar miesiąc do półtorej, z dostępnym towarem ?? Sami oceńcie !

23. april 2025
Anmeldelse skrevet uten oppfordring

Er denne virksomheten din?

Opprett konto gratis

Lær mer om andre slags anmeldelser.

Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.

Her får du åtte tips om hvordan du skriver en god anmeldelse.

Ta en titt selv