Sobolt Anmeldelser 6

3 stjerner
2 stjerner
1 stjerne

Slik bruker virksomheten Trustpilot

Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.

Vurdert til 3 av 5 stjerner

Zorgelijk gevoel vooraf en geen antwoorden

Op 14 april 2026 zou een adviseur van Sobolt Enven een woningopname komen doen in het kader van de Rabo Vooruit met je huis actie waarvoor ik me eerder had aangemeld. Maar toen ik onderstaande reviews las had ik toch een beetje een onaangenaam gevoel. Want, hoe sympathiek de actie ook lijkt op het eerste gezicht, er zijn achter de schermen toch wel wat zorgen waar ik eerder eigenlijk nog niet zo bij had stilgestaan. Dat gevoel werd nog versterkt toen ik ruim voor de geplande afspraaktijd een jongeman foto’s zag maken van mijn huis. En helemaal toen ik de jongeman vroeg waarom hij die foto’s maakte. Hij bleek dus de adviseur van Sobolt Enven te zijn. Ik vroeg hem om een legitimatie van zijn bedrijf, maar dat had hij niet. Hij was ingehuurd door Sobolt Enven zei hij. Toch liet ik hem binnen en vertelde hem over mijn zorgen. Wat gebeurt er met de foto’s die hij maakt? Dat ze gebruikt worden voor het opstellen van het energielabel kon ik me voorstellen. Maar daarna? Worden ze vernietigd? Wie kan de foto’s inzien? Worden ze gedeeld met derden? De Rabo, de gemeente, andere bedrijven? Hoe lang worden ze bewaard? De jongeman wist het niet en verwees me naar Sobolt Enven, nota bene het bedrijf waar hij dus voor werkte. En dan blijk ik ook nog eens toestemming te moeten geven om het label te laten registreren, nog voordat ik het label en de rapportage kan inzien. Maar daar wist deze jongeman ook niets van. De gevolgen van een hoger label kunnen zich ook vertalen in een hogere WOZ waarde. Ik heb toen ter plekke de Rabo gebeld en hun die vragen gesteld, maar de Rabo wist er ook niets van en verwees me ook naar Sobolt Enven. Kortom, mijn unheimische gevoel werd steeds sterker. De Rabo weet niks, de jongeman weet niks en heeft geeneens een legitimatie bij zich. Ik heb toen ter plekke besloten niet deel te nemen aan de woningopname en heb me ook meteen uitgeschreven in de Rabo-app. Aan het gecancelde huisbezoek hangt geen factuur zei de jongeman en dat werd bevestigd door de man van de Rabo. En zonder duidelijke antwoorden blijft het hierbij.

14. april 2026

Meer dan waardeloos bedrijf

Meer dan waardeloos bedrijf.
Via Rabobank vrijblijvend energiecheck laten doen, waarvoor ik ook het afgesproken energielabel heb ontvangen.
Vervolgens schijn ik geselecteerd te zijn voor een controle om diegene die het onderzoek heeft uitgevoerd te controleren.
Op intimiderende wijze benaderd om een afspraak van een half uur te maken.
Aangegeven dat er niemand meer binnen komt.
Antwoord is dat volgens de voorwaarden een controle uitgevoerd kan worden.
Mijn antwoorden zijn duidelijk: vrijblijvend is dat er geen voorwaarden zijn, en dat ze het energielabel in hun donkerste gat mogen steken.

12. mars 2026

Waardeloze energieadviseur van De Rabobank

Rabobank heeft dit bedrijf geadviseerd. Adviseur op bezoek geweest en duurzaamheidsplan besproken. Vervolgens krijg ik een heel ander en onjuist advies op papier. Hierover meerdere malen contact gehad. Sobolt belooft steeds terug te bellen maar tot op heden geen reactie. Dit ook voorgelegd aan Rabobank. Echter deze bank reageert ook niet. Het plan staat nu on hold. Ik stap over van bank en energieadviseur.

10. mars 2026

Waardeloos

Waardeloos
In mijn nieuwbouwhuis kon ik via Rabo een check laten doen voor mijn a+++ huis.Na ontvangst van dit raport bleek mijn huis plotseling een a+ label te krijgen, 2x zo groot geworden en was de isolatie 2x zo slecht geworden. Ik heb gebeld om dit rapport te laten vervallen, ik had immers een a+++ huis. Nee hoor , alles moest opnieuw gekeurd worden. Alsof ik bijna elke waarde had veranderd.......
Prutsbedrijf, zelfs voor een gratis Rabo rapport. Bezint eer gij begint aan dit bedrijf.

29. januar 2026

Energielabel

In september energielabel laten maken en bezoek gehad van adviseur wat prima ging. Daarna toen ik het label had ontvangen bleken er meerdere fouten in te zitten waarbij ik aangegeven heb dat ik een nieuw label wilde wat ook toegezegd is(maatregelen niet opgenomen, isolatie waardes zelfde als voor alle aanpassingen etc). Meerdere malen contact gehad sinds oktober (3 verschillende personen)waarna ze gewoon niet meer reageerden en of terug belde ondanks beloftes. Ook maar eens contact gezocht met de Rabobank aangezien ze een partnerschap hebben met dit waardeloze bedrijf. Laatste contact met Sobolt was 2 weken geleden met de expliciete belofte van Sobolt dat ik afgelopen week teruggebeld zou worden waar ik nu nog op zit te wachten. Dit was overigens niet de eerste keer qua ervaring aangezien ik voor mijn vorige huis ook Sobolt-Enven had ingehuurd met dezelfde waardeloze kwaliteit, dat het nu weer bij Sobolt terecht kwam komt omdat Rabobank ze heeft ingehuurd. Kwalitatief een waardeloos bedrijf met waardeloze medewerkers die het blijkbaar moeilijk vinden om zich aan afspraken te houden, aangezien het om meerdere personen gaat die dezelfde houding hanteren kan ik niet anders concluderen dat dit dus structureel is en beleid is binnen Sobolt-Enven

2. januar 2026
Vurdert til 2 av 5 stjerner

Geen communicatie

afspraak gemaakt via de Rabobank. Adviseur kwam op afgesproken tijd. Hij heeft zijn bevindingen genoteerd en naar een paar weken kreeg ik mijn energielabel. Deze was hetzelfde nadat ik energiezuinige maatregelen had genomen, dus dat vond ik raar. Contact gezocht met Sobolt en een telefonische afspraak gemaakt. Op de afgesproken datum werd er inderdaad gebeld en werd alles nagekeken. Ze zagen dat er een maatregel niet was meegenomen in de beoordeling, dit zou worden aangepast en ik zou binnen een maand een nieuwe energielabel ontvagen. Inmiddels ben ik 3 maanden verder en helemaal niets meer gehoord van Sobolt. Advies: zoek een ander bedrijf als het om duurzaamheid gaat.

15. august 2025
Anmeldelse skrevet uten oppfordring

Er denne virksomheten din?

Opprett konto gratis

Lær mer om andre slags anmeldelser.

Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.

Her får du åtte tips om hvordan du skriver en god anmeldelse.

Ta en titt selv