Min datter skulle til sin første…
Min datter skulle til sin første gynækologiske undersøgelse, og vi havde ventet flere måneder på at få en tid.
Allerede tidligt i konsultationen oplevede vi, at der blev draget konklusioner uden en egentlig undersøgelse. Lise udtalte, at "det ser fint ud", selvom hun på dette tidspunkt ikke havde foretaget nogen gynækologisk undersøgelse eller scanning. Dette gav os indtryk af, at vores bekymringer ikke blev taget alvorligt.
Da vi bad om den scanning, som var en del af den aftalte undersøgelse, ønskede Lise i første omgang ikke at foretage den. I forbindelse med dette udtalte hun blandt andet: "det er fordi du er overvægtig". Efter gentagne opfordringer fra vores side blev der til sidst foretaget en scanning.
Derudover oplevede vi, at min datter ved flere lejligheder blev omtalt som "den overvægtige" i stedet for ved navn. Dette oplevede vi som respektløst og ydmygende, særligt fordi der var tale om hendes første møde med en gynækolog.
Vi sad efter konsultationen tilbage med en oplevelse af, at vores bekymringer ikke blev taget alvorligt, og at undersøgelsen ikke blev gennemført på en måde, der skabte tryghed eller tillid. Vi følte os hverken lyttet til eller mødt med den respekt og omsorg, som man bør kunne forvente i professionelt sundhedsvæsen.
Det her sted bør ikke have nogen form for patienter og vi har bedt vores læge om aldrig anbefale dem til nogen!

Svar fra Rosgyn