Wat ik hier ga schrijven over Pieter…
Wat ik hier ga schrijven over Pieter Blaak en zijn bedrijf Ntshava, is enkel ter overweging voordat u met hem in zee zou gaan en een eenzijdige beschouwing.
Het is begin 2022 en we willen een retraite reis boeken in Z-Afrika. Wij komen via internet terecht bij Pieter Blaak van Ntshava. Een Nederlander, woonachtig in Z-Afrika, die al sinds 1996 reisen zou organiseren. Wij komen in contact met hem en hij reageert erg snel, iet wat onzakelijk, maar goed. Het leek allemaal erg goed te passen bij onze wensen, echter net voordat hij wij wilden betalen realiseerde ik mij dat we geen referentie check hadden gedaan. Dit kwam mede omdat ik enige zekerheid wilde voordat ik een totale vreemde zomaar een groot bedrag zou gaan overmaken. Daarom vroeg ik Pieter voor een link om via creditcard te kunnen betalen, maar daar kreeg ik een leugenachtig antwoord op terug. Het banksysteem in Z-Afrika zou geheel anders zijn dan wij in NL gewend zijn, en daarom zou een creditcard betaling niet mogelijk zijn en was enkel een cross border overboeking mogelijk. Nu ben ik zelf jaren lang bankier geweest, gespecialiseerd in internationale betalingen, en wist daarmee dat dit flauwekul was. Daarmee was onze argwaan gewekt en zijn we op onderzoek uit gegaan. En wat we toen ontdekten, gaf ons op zijn zachts gezegd geen vertrouwen.
Er waren amper(2 stuks) reviews te vinden, waarvan 1 negatief tijdens een huwelijksreis. Vreemd voor een bedrijf dat claimt al sinds 1996 reizen te organiseren en van daaruit concludeert schijnbaar iets goed te doen. Dus met reviews kwamen we niet verder. Op de site zelf pronkte hij met een logo van een engelse organisatie die awards uitgeeft aan reisorganisaties. Daarbij gaf hij aan verschillende jaren te zijn uitgeroepen tot beste safari organisatie van Z-Afrika. Ik heb contact opgenomen met die organisatie en zij hebben mij aangegeven dat ze nog nooit van Ntshava of Pieter Blaak hadden gehoord. Laat staan uitgeroepen tot... Dit heeft tot gevolg gehad dat zij met Pieter contact hebben opgenomen en gesommeerd om deze leugen van zijn site af te halen.
Verder kloppen de foto's op zijn site niet met de reis. Deze kun je zelf in google checken.
En als laatste heb ik contact opgenomen met een Belgische organisatie die hij zelf als voorbeeld heeft genoemd, welke regelmatig groepsreizen bij hem zou organiseren. Bij navraag bleek dat wel eens voorgekomen te zijn, echter bij het horen van mijn verhaal met de daarbij horende bewijzen, ging men zich beraden of zij er in de toekomst nog wel zaken mee wilden doen.
Dit zijn mijn bevindingen en doe ermee wat je wil. Wij hebben uiteindelijk zelf, in het zelfde 3 landen punt en in dezelfde periode, een reis geboekt. In de veel luxer resort(Mapesu) en tegen een veel lagere prijs.
Groet, Ron
7. august 2022