Se hva andre synes

Vurdert til 1 av 5 stjerner

Als huurder hoef je van deze organisatie weinig te verwachten. Begin dit jaar een klacht ingediend bij de huurcommissie over mijn verhuurder die mij illegaal op straat wilde zetten. Ondanks dat ik... Vis mer

Informasjon om virksomheten

2 stjerner
1 stjerne

Ingen anmeldelsesinvitasjoner er registrert

Slik bruker virksomheten Trustpilot

Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.

1,3

Alle anmeldelser

29 anmeldelser i de siste 12 månedene

Skriv en anmeldelse

Huurcomissie knows about me

Huurcomissie knows about me. They called me and we discussed the issues. I opened multiple cases, the first one was closed on 1 April without a valid reason, 2 defects in 1 case, the second defect was completely ignored, reason? They wrote that I did not provide a report, even though I provided it and they had it at least for 15 days since 16 March! Later, on 1 April I opened a new case, and devided 2 defects into 2 cases. Heating problem and low frequency impact noise. Later in July I opened a third case regarding the overheating. Today I received a final decision regarding the heating. Result? No rent reduction even though there is a C2 defect! The landlord told them that I did not collaborate, even though I did! I provided emails. But they believed my landlord who did not provide any documents! Is it independent? Is it unbiased? I hadrly think so. The second defect, regarding the impact noise, I have an acoustic report saying that there is a construction defect but Huurcomissie did not find any defects! How do you like that????

27. august 2026

Een ster is nog te veel

Een ster is nog te veel, wat een lichtelaairij is die Huurcommissie, ze handelen alleen maar voor de woningbouw, en het mooiste van alles is dat ze betaald worden door onze belasting gelden, ik ga toch eens naar de eerstekamer een verzoek schrijven dat ze die Huurcommissie eens onder de loep nemen, er deugd niets van!!! Ik heb een keer een video call gehad wat een waardeloos zooitje zat daar bij, en maar vragen aan de verhuurder wat ze wel niet uit de hoek haalde te gek voor woorden, ik zou een .... Willen begaan , gewone burgers de dood in jagen, wij zijn ten einde raad, ga nog liever vandaag dood dan morgen, invalide niet tegen vocht kunnen, de schimmel staat in huis, water onder ons bed, en maar uitstellen om het op te lossen, wij zijn er klaar mee, ik ga nog liever onder de brug wonen als dat ik in dat huis blijft, ze hebben gewonnen kunnen ze weer een asielzoeker blij maken

25. august 2026
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Kunnen weinig voor huurders betekenen.

Als huurder hoef je van deze organisatie weinig te verwachten.
Ondanks dat ik bewijs meeleverde werd die klacht toen afgewezen omdat ik “niet genoeg geklaagd had” bij de verhuurder.
Daar weer contact over gehad met de huurcommissie en nu (negen maanden later) laten ze opeens weten dat ze niet bevoegd zijn om iets met deze klacht te doen.
Je vraagt je af wat dan het bestaansrecht is van deze organisatie als zelfs illegale uitzettingen geen reden voor ze is om iets te ondernemen.

1. desember 2025

Zonde van tijd en geld

Geef je geld niet uit! Ze laten je 7 maanden wachten om alleen een afrekening na te kijken. Wij hebben alles aangeleverd tot welke wetten de woningbouw breekt aan toe maar ze doen er niets mee.

Voor de duidelijkheid, het gaat hierom structureel 3-6 maanden de afrekening telaat sturen en geen prijzen communiceren (en dat al 8 jaar lang). Waarvoor we de huurcomissie hebben ingeschakeld doen ze dus niets mee. Wel beloven en geld pakken, zeer schoffertig!

7. juli 2026
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Men zoekt meer naar redenen om uw…

Men zoekt meer naar redenen om uw verzoek af te wijzen in plaats van het op te lossen. 3x legeskosten betaald en alle 3 zaken niet inhoudelijk behandeld, het zijn een stel partijdige oplichters die geld verdienen over de rug van huurders.

beter regel je een advocaat en betaal je iets meer, in plaats van maanden werk , geduld en ergernis om een zaak die men niet eens inhoudelijk behandeld.

2. juli 2026
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Waardeloos en staat aan kant van verhuurder

Ik heb ook sterk het gevoel dat deze commissie meer voor de verhuurder is dan voor de huurder ze kunnen mij pas bijstaan als ik een duur akoestisch rapport aanlever kosten van zo een rapport vanaf 800 tot wel 2000 euro en ik heb dat geld niet dus houd het op en moet ik maar leven met overlast boven mijn hoofd wat door de bouw constructie hinderlijk kraken van planken geeft die gewoon vast gemaakt kunnen worden en dan is het probleem opgelost maar nee eerst een kostbaar akoestisch rapport wat meer kost dan die planken vastzetten en dan praten ze verder mijn huisbaas heeft op geen enkele manier antwoord gegeven op mijn klacht hierover en verschuilt zich lekker achter de uitspraak van die waardeloze Huurcommissie gewoon weg ermee heb je helemaal niks aan en kost alleen maar geld

30. mai 2026

Huurcommissie is blind

Huurcommissie is blind, ik heb een offficiele Energie label C vlak nadat het onderzoek bij de woning is uitgevoerd. Deze wordt niet meegenomen, terwijl deze rechtuitspraak laat zien dat de rechter anders heeft beoordeeld: zoek je deze op:

ECLI:NL:HR:2023:1005
ECLI:NL:RBMNE:2025:3392

Ze maken nog andere grove fouten (b.v. tweede etage ipv derde etage), toch moet ik 500 euro leges betalen, ze luisteren gewoon niet naar mij als een verhuurder. Ik ben gedrongen mijn woning te verkopen, jammer weer een goede draainde studentenwoning minder in Delft.

6. juni 2026

Alles is fout gegaan.

Alles is fout gegaan.
Ten eerste, heb ik een klacht bij de huurcommissie ingediend over een verzonnen onderzoeksrapport. (Er is een onderzoeksrapport gemaakt over een onderzoek dat nooit plaats heeft gevonden) toch is er uitspraak hierover gedaan, terwijl de huurcommissie weigerde om er op in te gaan. De uitspraak was (jullie moeten met elkaar praten).
Hierover heb ik een klacht ingediend, de klacht zou binnen 8 à 10 weken behandelt worden. Inmiddels zijn we meer dan 12 weken verder en is er nog steeds geen reactie.
Na de eerste klacht bij deze incapabele commissie waarin dezelfde uitspraak herhaald wordt net als jaren daarvoor (jullie moeten met elkaar gaan praten, huurder en de wooncorporatie).
Het laatste bezwaar is op dezelfde manier behandelt. De commissie heeft nooit naar de argumenten, met tig foto's van de gebreken in de woning, gekeken of gelezen. De uitspraak zou binnen vier maanden plaats vinden aangezien de hoeveelheid documenten en foto's. Ik had verwacht dat dit langer zou duren dan vier weken. Toch is het veel sneller gegaan dan verwacht, ongeveer twee weken. Het kon ook niet anders de uitspraak ( jullie moet met elkaar gaan praten). Net als de vorige uitspraken neemt dat niet veel tijd in beslag om zorgvuldig mee om te gaan. De zaak speelt zich af in Rotterdam. Omdat ik weigerde mee te doen aan een online zitting, moest ik helemaal naar Utrecht afreizen. De kosten van het parkeren was al €19,-. Een racistische huurcommissie die totaal niet geschikt is om zaken over de huur te behandelen, maar wel geschikt is om te discrimineren en geld van de overheid onterecht te innen. Zo'n commissie moet opgeheven worden. Het bespaart de burger wanhoop en stress. Er moet een deskundige instantie hiervoor in de plaats komen. Het zou ook geld besparen voor de maatschappij, zo'n racistische en incapabele en partijdige huurcommissie, hoort nergens thuis.

22. april 2026
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Wat een zielige en teleurstellend…

Wat een zielige en teleurstellend ziekelijk zooitje ongeregeld is dit. klacht wordt afgewezen omdat ik geen bewijs heb kunnen aanvoeren van iets wat NIET bestaat. Als huurder in een appartementencomplex met een centrale watermeter en het toepassen van illegale nimmer overeengekomen administratiekosten die achteraf in rekening worden gebracht. Mag je volgens de huurcommissie tegen je verhuurder als Charlie van de loveboat alleen maar Jawolh herr Oberst Stormgrüppen Fúhrer zeggen!!!

22. april 2026

Verwacht niks van ze

In contact gekomen met de huurcommissie, in de hoop dat dit mijn redmiddel zou zijn.
Voordat ik in contact kwam met huurcommissie heb ik eerst de recensies gelezen. Eerlijk ? schrikbarend veel klachten. Helaas heb ik het zelf ook ondervonden. Paar jaar last van een zeikenatte buitendeur aan de binnenkant, structureel water in de kruipruimte, laminaat onderkant onder de schimmel, groot gat in de vloer ( hal ) dat er niet hoort maar wel dicht dmv deksel. tijdens huisbezoek trof meneer helaas geen zeiknatte deur aan. Het probleem komt en het gaat.
Huisbezoek om te lachen. er zijn foto’s gemaakt, wat aantekeningen en hop menneer was met 15 min pleite.
Eindrapport gekregen met foto’s waarvan 1 foto is gemaakt met mezelf erop. SCHANDALIG!!!
Er word niets met de problemen gedaan omdat op dat moment de deur droog was, ze hebben duidelijke fotos die ik moest opsturen bij aanmelding klacht.
Staat er heel leuk : als u het er niet mee eens bent kunt u contact opnemen en evt stukken sturen, Uhmmm, die hebben ze allemaal al.
1 grote prutzooi!!!
Ik hierover natuurlijk gebeld , notitie is gemaakt. Zodra er weer niets word opgelost , dien ik een klacht in.

11. mars 2026

Klacht huurcommissie

Klacht huurcommissie

Er zijn wel degelijke gebreken aan de woning 1 de isolatie is niet meer on de woning na het verwijderen. 2 we hebben al 11 muizen gevangen in de woning. 3 ratten plaag door verhuurder zelf toe geven. 4 optrekkend vocht door expert aan gegeven schriftelijk. 5
Schimmel op 2 kamer ernstig te zien door expert aan gegeven schriftelijk.
Gaten in de spouwmuur e en dak van de zolder duidelijk aan geven via foto’s
Na alles wat hier is is er wel degelijk een ernstig gebrek aan de woning.
Huurcommissie heeft aan geen gebreke. Maar verhuurder wil wel de schimmel weg halen ???? Waarom weg halen als er geen gebreken zijn

9. mars 2026

Ster niet waard

Ster niet waard. Deze commissie is er vooral voor de verhuurders. Heel veel werk, lastige procedures, lang wachten op ondeskundig advies& beoordeling van schimmelhuis. Onderzoeker kijkt oppervlakkig in huis en geen gedegen onderzoek. onafhankelijke deskundigen worden genegeerd want de theorie van de huurcommissie staat boven alles.
Gaten en scheuren in dak/gevel worden genegeerd. schade aan inboedel telt niet. Sla deze instantie over, zoek een advocaat en ga naar de rechter.

1. oktober 2025
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Huurcommissie verzaakt zijn onpartijdigheid en onafhankelijkheid

Mijn ervaring met de Huurcommissie heeft mijn vertrouwen in onafhankelijke en onpartijdige geschilbeslechting ernstig aangetast.
In mijn zaak is een procedure behandeld terwijl ik voorafgaand, schriftelijk en ondubbelzinnig had aangegeven dat ik geen toestemming gaf om mijn bezwaar door te zetten. Die expliciete wilsverklaring is genegeerd. Mijn daaropvolgende correspondentie en klachten gingen niet over de inhoud van de uitspraak, maar over het proces en het handelen voorafgaand daaraan. Toch bleef de Huurcommissie mijn positie framen alsof ik de inhoud wilde aanvechten.
Wat bij mij een bijzonder ongemakkelijk gevoel heeft achtergelaten, is de nauwe verwevenheid die ik in de praktijk heb ervaren tussen de handelwijze van de verhuurder en die van de Huurcommissie. De Huurcommissie heeft de verhuurder geadviseerd om de zaak opnieuw in te dienen, terwijl een eerdere zaak administratief werd gesloten. Vervolgens werd die sluiting als vaststaand uitgangspunt genomen, en werd inhoudelijk uitsluitend nog verwezen naar de nieuwe zaak.
Op het moment dat ik probeerde het eerdere dossier en de daarin gemaakte procedurele fouten te betrekken bij de nieuwe zaak, werd dit structureel afgehouden. Het oude dossier werd buiten beschouwing gelaten, niet inhoudelijk weerlegd, maar simpelweg genegeerd. Dat roept bij mij de indruk op van een instantie die niet meer vrij toetst, maar zich vastklampt aan een eenmaal gekozen proceslijn, ongeacht de rechtvaardigheid daarvan.
Dit heeft bij mij het gevoel gewekt dat de Huurcommissie niet langer als onafhankelijke scheidsrechter opereerde, maar als onderdeel van een gesloten systeem waarin fouten niet worden hersteld, maar afgedekt door nieuwe procedures. Dat is geen beschuldiging van persoonlijke afspraken, maar wel een serieuze aanwijzing van institutionele afhankelijkheid en verlies van kritische distantie.
Wanneer een burger het gevoel krijgt dat dossiers worden verplaatst in plaats van opgelost, en dat pogingen om het volledige feitencomplex op tafel te krijgen worden afgeweerd zodra het juridisch ongemakkelijk wordt, dan raakt dat direct aan de kern van onpartijdigheid en behoorlijk bestuur.
Voor een instantie die bedoeld is om laagdrempelig, onafhankelijk en beschermend te zijn, vind ik deze ervaring uiterst zorgelijk.

22. desember 2025

Ondeskundig, lange doorlooptijden

Er wordt veronderstelt dat dit een laagdrempelig instituut is waar je als huurder je rechten kan verdedigen. De doorlooptijden zijn lang, de inspecties zijn ondeskundig, inspecteurs onervaren in bouwkundige kennis in woningbouw en waar oorzaken kunnen liggen. Daarvoor is ervaring nodig vanuit huizenbouw. Die is er niet en is het niet meer dan een visuele inspectie met het blote oog. De zittingen zijn verschrikkelijk. Leden hebben documentatie niet gelezen en gaan af op een narratief dat wordt aangeboden. Er worden geen inhoudelijke vragen gesteld, niet doorgevraagd en vooral gewerkt met aannames en invullingen. Ontzettend slecht. Dat maakt dat je uiteindelijk met je rapport alsnog naar de rechter moet wat een dure grap is. Dus laat je het maar zitten. Waar de rechten van huurders op papier wettelijk beschermd ben, is de praktijk weerbarstiger. De huurcommissie heeft capaciteitstekort en werkt met gepensioneerde bijklussers die met weinig effort wat extra's binnenharken. Conclusies rammelen aan alle kanten. Nederland zou beter af zijn met een deskundig bezette commissie maar moet het, vanwege capaciteitstekorten doen met wat "zakkenvullers" en daarmee de huurder in de kou laten staan.

8. august 2025
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Wat ging er mis met de huurcommissie ? ...ALLES !!

Wat ging er mis met de huurcommissie ? ...ALLES !
Zeer lange wachttijden tav afspraken en het reageren op correspondentie. Je klacht wordt absoluut niet serieus genomen. Veel invullingen worden er gemaakt zonder afstemming. Je krijgt geen voorafgaand bericht dat er een bericht klaar staat in de mailbox (inloggen met digid) van de huurcommissie, waardoor wij de hoorzitting hebben gemist. Er wordt geen gedegen onderzoek gedaan door de huurcommissie.
ADVIES:
GA NOOIT IN ZEE MET DE HUURCOMMISSIE...!!

5. februar 2026
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Ik last van grasvliegjes drie maanden…

Ik last van grasvliegjes drie maanden per jaar ik heb hier niet over een paar vliegjes maar honderdduizenden vliegjes ramen en deuren kunnen niet open gezet worden ik ook geen woongenot ik ben ook bij het juridisch loket geweest en die zeggen dat ik bij de huurcommissie moet zijn en de huurcommissie zegt vervolgens dat ze niets voor mij kunnen doen
De vliegjes komen uit spouwmuur en het bestrijden werkt niet doen ze al jaren

22. desember 2025
Anmeldelse skrevet uten oppfordring

Er denne virksomheten din?

Opprett konto gratis

Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.

Her får du åtte tips om hvordan du skriver en god anmeldelse.

Ta en titt selv