Ik zocht voor een velg met 4mm gaten…
Ik zocht voor een velg met 4mm gaten eens spaken van 1.8mm dik, maat 15G. Nu, maat 15G bestaat niet, de kleinste maat is maat 14G, 2.00mm diameter. En net als voorheen werd mij 14G spaken van 2.00mm dik geleverd. Mijn spaaknippels maat 15G passen perfect, de CNC spaaksleutel zegt ook keurig 15G, 3.2mm diameter en de spaak schuift vlot in de gleuf onderaan in de spaaksleutel. Ook mijn twee schuifmaten zeggen mij met een diameter, gemeten 1.8mm dat dit 15G spaken zijn, niet 14G 2mm dik. Daarom zijn de 14G spaken die feitelijk 15G zijn de dunste spaken die vlechtservice me kan leveren.
Ook heb ik verloopnippels liggen, om een 13G te passen in een 14G velg. Deze kocht ik een paar jaar terug aan bij deze webshop.
De 13G nippels passen perfect op mijn 14G spaken van de driewieler merk tribike. Die schuifmaatsgewijs 2.00mm dik zijn, spaaksleutelsgewijs 15G. Ook hier kloppen de maten niet. Een 14G is 15G? een 13G is 14G? een 12G zal waarschijnlijk een 13G zijn.
Wanneer ik bestel in Engeland dan kloppen de maten en de millimeters wel, daar weten ze welke diameter er in praktijk werkelijk wordt geleverd. Maar voor een set van 36 spaken komt er dan bij b-post nog 7 euro tax en 22 euro voor de douane bij.
Dan bestel ik toch maar even bij Vlechtservice, en ik bestel dan een maat te groot. Zo kom ik dan alsnog betaalbaar aan mijn spullen.
Het heeft mij wel enkele miskopen gekost om te achterhalen wat er fout was omdat ik een volslagen leek was en alles moest uitzoeken met de schuifmaat en diverse spaaksleutels. Om er achter te komen dat niet het materiaal maar wel de advertentie's vs de geleverde artikelen zijn die verkeerd gekoppeld worden bij vlechtservice.nl.