Misfornøyd Tesla-kunde!
På ferietur til østlandet sommeren 2021 opplevde vi at det kom en ulyd fra hjulene framme på vår Telsa Model S 2017 mod. Vi fikk bilen sjekket på Tesla avd Brummunddal, som mente det var et lager som var begynt å bli dårlig. Det skulle ikke være noe problem å bruke bilen videre, men de anbefalt oss å ta service på bilen når vi kom hjem.
Etter denne turen kontaktet vi Tesla avd Ålesund, og fikk time i september 2021. Det viste seg da at bremseklossene på begge sider hadde løsnet fra festet, og hadde skrapet opp bremeskivene så mye at de måtte skiftes. Jeg forventet at dette var en garantisak, men Tesla Ålesund nektet å innrømme feil på utstyr, og sa at bremser alltid var slitedeler. Hverken klosser eller skiver var det minste slitt forut for dette. De fant forøvrig også et problem med en Drive Unit, og skiftet denne på garanti.
Som en konsekvens av disse feilene fikk jeg beskjed om at hjulkontroll var inkludert i servicen, men de anbefalte meg å anskaffe nye dekk før kontroll, da det ikke var vits i å gjøre dette på slitte dekk. Jeg skulle komme tilbake å få det gjort når jeg hadde fått byttet dekk. Ba da om et pristilbud på nye sommerdekk, men hørte aldri noe fra Tesla. Jeg purret to ganger til og ba om tilbud på sommerdekk, men det viste seg senere at de hadde sluttet å bruke e-postadressen som jeg fant på nettet for Tesla Ålesund. Jeg kjøpte til slutt dekk lokalt, og ba deretter om hjulkontroll på siste service før garantien på bilen gikk ut i september 2022. Denne gang via Tesla Appen.
Etter siste service så jeg at de IKKE hadde tatt hjulkontroll, og kontaktet de da for å få vite hvorfor dette ikke var gjort, og fikk svar tilbake om at dette ble gjort på service i 2021. Da jeg fortalte at det var avtalt at hjulkontroll skulle tas når jeg hadde fått nye dekk, fikk jeg beskjed om at de hadde i sine systemer at dette var gjort, og at jeg i så fall måtte bevise at dette var avtalt. Jeg har selvfølgelig ingen skriftlig dokumentasjon på at dette var avtalt (burde kanskje tatt opp samtalen på mobilen?), men jeg fortalte da at jeg hadde to sett med både sommer- og vinterdekk der slitasje på innsiden av alle dekkene var så stor at begge sett måtte skiftes. Jeg argumenterte også med at hvis de hadde tatt hjulkontroll for under ett år siden, så hadde ikke begge mine sett med dekk vært utslitt på innsiden så kort tid siden en hjulkontroll. Aner ikke hvem jeg kommuniserer med gjennom Tesla-appen, men det er tydelig at Tesla ikke har tenkt å gi meg hjulkontrollen de lovte i september 2021. De skulle ringe meg tilbake når de fikk sjekket ut dette, det gjorde de aldri. Måtte purre gjennom appen for å få vite hva som skjedde i saken...
Etter siste besøk sluttet forøvrig DAB å fungere, heller ikke Spotify fungerte før jeg kom i kontakt med engelsktalende support og fikk det løst. De klarte også å ta inn feil bil til min servicetime, som førte til at jeg mistet 1,5 arbeidsdag på venting, hjemkjøring inkl ferge / 7 mil hver vei og henting av bil neste dag, på en service stipulert til 2,5-3 timer.
Moralen her er: Få ALT av dokumentasjon skriftlig så de ikke kan sno seg unna ansvar senere!
Min neste bil blir garantert IKKE en Tesla!
5. oktober 2022