1. Turistinformasjon

StadsTuur heeft als doel om deelnemers van onze stadswandelingen inzicht te geven in hoe Leiden zich heeft ontwikkeld tot de bijzondere stad van vandaag. Dankzij de achtergrond en het enthousiasme van de gidsen wordt er gestreefd naar het creëren van een levendig beeld van historische gebeurtenissen, zodat bezoekers deze bijna letterlijk kunnen voorstellen.

4,3

Enestående

Leuke en leerzame tour door Leiden

Hoewel ik zelf ook uit Leiden kom heb ik zoveel nieuwe dingen geleerd over mijn eigen stad en ben ik anders naar Leiden gaan kijken. Het was leuk en leerzaam. Omdat de gids zelf ook uit Leiden kwam had hij ook tussendoor leuke persoonlijke verhalen en anecdotes over plekken. Hierdoor is het een goede combinatie tussen leuke en grappige verhalen en de geschiedenis van Leiden.

4. oktober 2025

Stadswandeling in Leiden

Afgelopen zaterdag een mooie stadswandeling gehad van Stadsgids Tuur. Wat een geweldige ervaring. Een gepassioneerde verteller met heel veel kennis van en over Leiden. Het was echt heel leuk vooral omdat het op een leuke manier en natuurlijke wijze verteld wordt, dus niet uit een boekje oplezen. Een aanrader voor iedereen die meer over Leiden wil weten.

31. januar 2026

Heel boeiende stadswandeling

Ik wist niet dat er zoveel over Leiden te vertellen was. Echt heel boeiend. Vriendelijke gids die duidelijk trots is op zijn stad. Wel jammer dat verkeer er twee keer voor zorgde dat hij moeilijk te verstaan was.

24. januar 2026

Superleuke middag gehad

Ik heb laatst een wandeling door Leiden gemaakt onder begeleiding van deze enthousiaste gids. Zijn passie voor de stad werkte aanstekelijk en hij liet ons leuke plekken zien. Interessante verhalen, leuke anekdotes en een fijne sfeer. Ik heb er echt van genoten en kan hem van harte aanbevelen.

11. januar 2026

Aanrader

Ik heb samen met mijn familie een hele leuke tour gehad van StadsTuur. Tuur is een enthousiaste verteller die veel interessante feiten over Leiden te vertellen heeft. Hij nam ons mee de stad en geschiedenis in. Tuur kent zeker weten de mooiste plekjes van Leiden, want hij is een echte local! Bovendien is het een heel sociale man met wie je ook nog eens kan lachen. Zeker een aanrader!

28. september 2025