Heel degelijke cursus die voldoende inzichten verschaft om zelf aan de slag te gaan. Het team van spaarvarkens had ook begrip voor het feit dat door omstandigheden de cursus niet kon afwerken binnen d... Vis mer
Selskapet har svart
Spaarvarkens speelt in op actuele onderwerpen met hun webinars en met hun dagelijkse nieuwsbrieven. De drie "topspaarvarkens" steken elke week veel tijd en energie in dit platform en kijken met kriti... Vis mer
Selskapet har svart
Een jaar geleden de beleggingscursus kado gekregen van mijn vrouw na een tip van mezelf :). Zeer boeiende, toegankelijke cursus, waar beleggen in de ruime zin aan bod komt. Nadien ben ik lid geworden... Vis mer
Spamalot ( overzicht van de week) , webinar van 2uur samen met "voor de bel" om 8u45 elke werkdag,gepubliceerd, 5 minuutjes lectuur en je bent voor 85 procent bij.Bovendien is het forum (discussiegro... Vis mer
Skrevet av virksomheten
Hangarstraat 22, 2400, Mol, Belgia
Ber kundene om å skrive anmeldelser
Slik bruker virksomheten Trustpilot
Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.
Steeds correcte en tijdige informatie die spontaan wordt gedeeld zonder dat het wordt ervaren als ´spam´.
Veel keuze om je zelf verder te verdiepen op eigen tempo.

Svar fra Spaarvarkens.be
In 2023 heb ik de beleggerscursus van spaarvarkens gevolgd waarin alle elementen over beleggen aan bod komen. Aandelen, obligaties, ETF’s… Ze hebben alles grondig uitgelegd zodat ik met deze kennis meteen zelf kon starten met beleggen. Hiervoor had ik nog nooit belegd.
Toen de cursus was afgelopen ben ik ook lid geworden van spaarvarkens. Hier worden dagelijks updates gedeeld over de economische actualiteit. Er zijn ook regelmatig artikels, podcasts en lessen over meer gevorderde thema’s zoals opties en bepaalde thema’s die verder worden uitgediept. Ook geven ze concrete beleggingstips en beantwoorden ze je vragen over diverse zaken.
Zeker een aanrader voor zowel startende als gevorderde beleggers!

Svar fra Spaarvarkens.be
Nog maar recent lid geworden van Spaarvarkens.be.
Het lijkt mij een actieve leerschool en dynamische community voor beleggers, ook voor mij met reeds een ruime economische opleiding.
De combinatie van de verschillende auteurs van Spaarvarkens.be zorgen voor kennis van de vele facetten van de beurs.
De community lijkt heel dynamisch en de tips & tricks worden op een transparante wijze gedeeld.
De website biedt een uitgebreid aanbod aan informatie: aandelen, obligaties,ETF, holdings, opties, … . Ontbreekt er iets dan kan je het vragen op het forum. De website wordt ook actief aangevuld met nieuwe artikels en webinars die je online of uitgesteld kan volgen.
De inzichten die ik heb opgedaan in de beleggingscursus lijken waardevol en ik kan deze cursus ten zeerste aanbevelen aan iedereen die zijn reis in de wereld van beleggen wil beginnen of verder zetten.
Spaarvarkens.be lijkt voor mij een waardevolle aanvulling op mijn andere beleggings gesprekspartners.
Zoals zovelen ontbrak het mij ook aan kennis in de financiële en/of de beleggerswereld. Ik volgde daarom in 2017 een beleggerscursus aan het HIK. Die werd gegeven door Pascal Paepen. Na deze cursus was er de mogelijkheid om toe te treden tot een beleggersclub (de MOLclubs) waar alle kennis in de praktijk werd gezet.
Enkele jaren later werd dit gevolgd door een veel omvattender initiatief en ontstond “Spaarvarkens” met 4 “Opperspaarvarkens” aan het hoofd ieder met zijn specialiteiten in de financiële wereld. Het primaire doel: iedere deelnemer meer financieel zelfredzaam maken wordt dagelijks waargemaakt. Er is nu een uitgebreide website, er worden cursussen gegeven, gastsprekers worden aangetrokken, er wordt duchtig geWhatsAppt en gePodcast en er wordt ook nog gewandeld om elkaar op een andere wijze te ontmoeten.
Ik kan het alleen maar aanraden om ook een Spaarvarken te worden in een nog steeds groeiende community. Dit onder de deskundige leiding van Jim, Jan, Stefan en Pascal
Begonnen met de beleggingscursus, aangenaam verrast, dan vervolgens lid geworden van spaarvarkens. Dit is wellicht mijn beste investering! U krijgt er advies voor zowel de beginnende -als de doorgewinterde belegger, van verschillende ervaren personen in hun vakgebied. Naast de essentiële kennis die wordt gedeeld over zaken zoals: vastgoed, ETF’s, obligaties, opties, … leer je ook praktische tips om uw gewenste portfolio op te maken. Deze cursus biedt zuivere en concrete info, praktische tips voor wat niet en wel te doen. Ik kan deze cursus aanraden voor complete beginners, meer ervaren beleggers en alles tussenin.
De beleggingscursus was uniek in zijn concept. Er was mogelijk om over alle facetten van wat “beleggen” inhoudt kennis op te doen . De lesgevers van al deze cursussen waren experten in hun vakgebied( vastgoed, ETF, juristen, beleggingsadviseur, lesgevers aan hogescholen etc…)
Daarna me ingeschreven bij spaarvarkens als lid.
Ik heb in 2023 de beleggingscursus gevolgd van spaarvarkens.be, deze was zeer uitgebreid. De webinars worden opgenomen en je kan ze zowel live als op eigen tempo bekijken. De lessen zijn thematisch opgebouwd, zo kan je ook gemakkelijk volgen wat je wil volgen en zien wat aansluit bij je interesses, kennis of ervaring. Alles wat je zoekt als beginner, maar ook de meer ervaren beleggers gaan er nog zaken uithalen die interessant zijn.
Na wat twijfelen mijn ingeschreven voor de beleggingscursus 2023. De cursus was al voorbij maar ik kan hem op mijn tempo herbekijken a.d.h.v. de lesopnames. Ideaal voor als je (zoals) ik in ploegen werkt en/ of tijd wil nemen om nota's te maken.
Het inschrijvingsgeld van de cursus win je sowieso terug door al de info die je krijgt. Heb je geen voorkennis van beleggen, geen probleem, alles legt men op een begrijpelijke manier uit. Na enkele lessen schreef ik me ook al in voor de beleggingsclub. Ook daar vind je alle info terug die je maar kan bedenken.
Dus niet twijfelen maar doen. De cursus en beleggingsclub zal zichzelf terugbetalen door al de info die je krijgt 😊
In 2022 volgde ik uit interesse de beleggingscursus van Spaarvarkens waarna ik ook verder lid bleef van de beleggingsclub.Je krijgt dagelijks advies en heldere info om je eerste of verdere stappen op de beurs te zetten, waarbij je uiteraard getriggerd zal worden zelf nog meer actie te ondernemen om op eigen tempo het heldere leerplatform te blijven ontdekken.Onder leiding van specialisten ter zake kan je zo met een eigen kritische geest de beurswereld met succes betreden. Zeker de moeite en investering waard!
Op advies van een collega volgde ik in 2022 de beleggingscursus van spaarvarkens. Daarna heb ik geen minuut getwijfeld om lid te worden. Je krijgt er objectieve info van ervaren beleggers en de kracht van de "wisdom of the crowd", dit zowel voor de belegger met als zonder ervaring. Voor mij 5 sterren waard !
Als lid van het 1e uur heb ik me mijn deelname aan de beleggingscursus en beleggingsclub nog geen seconde beklaagd. Het is een beperkte investering in financiële educatie. Verschillende docenten met kennis van zaken brengen je interessante inzichten. Wekelijkse actuawebinars, een forum en whatsapp-groep met de leden zijn een mooi surplus. Topinitiatief!
Praktische tips and tricks! Toegankelijk voor velen.
Als beginnend belegger vind ik Spaarvarkens.be een must!
In het kort, spaarvarkens.be is een uitstekende keuze voor beginners die een solide basis willen leggen in beleggen. Het biedt niet alleen essentiële kennis, maar ook de praktische vaardigheden en het vertrouwen om te beginnen met investeren op een verantwoorde en doordachte manier. Ik ben dankbaar voor de inzichten die ik heb opgedaan en zou deze cursus ten zeerste aanbevelen aan iedereen die zijn reis in de wereld van beleggen wil beginnen.
Ondertussen ben ik sinds september '21 aangesloten, eerst als cursist en vervolgens als lid van de beleggingsclub. Het forum laat je toe om inzichten te krijgen/delen met andere mensen. Daarnaast zijn er heel veel webinars waaronder de heel interessante Spamalot met een overzicht van afgelopen week met een overzicht van enkele portefeuilles zoals de buy & hold of 'beleggen voor beginners'. Puntje van kritiek heb ik wel omdat er o.a. voorgesteld wordt om te beleggen in steenkool en er bvb. te weinig gewezen wordt over mogelijke gevolgen van investeringen in Chinese bedrijven die hun impact hebben voor Europese markt (spionage, niet evenwichtige export).
Nooit geweten wat beleggen is. Jaren alleen maar het traditionele spaarboekje gekend. Uiteindelijk toch een eerste aandeel gekocht via een traditionele bank, met véél te hoge commissiekosten. Beginnen zoeken op het internet, verkeerde keuze gemaakt en geld verloren. Tot ik in september 2021 de beleggingscursus van Spaarvarkens ontdekt heb. Ondanks dat de cursus al bezig was, toch nog ingeschreven en de lessen beginnen volgen. Me ook aangesloten bij de beleggingsclub. Dat was een nieuwe start. Dan pas ben ik echt beginnen leren wat beleggen is... en ik blijf nog steeds bijleren. En zoals ze zeggen nooit te oud om te leren, en dat doe je zeker bij de Spaarvarkens... Een massa aan informatie... Ondertussen ook al een collega aangespoord die de cursus heeft gevolgd en zich bij de Spaarvarkens beleggingsclub heeft aangesloten. We zijn allebei (te) laat beginnen beleggen, maar toch heel blij dat we Spaarvarkens ontdekt hebben. Je hoeft zeker geen groot kapitaal te hebben om te kunnen beleggen. Ik zou zeggen, aarzel niet, volg een cursus mee, en oordeel zelf... Een echte aanrader. Het is nooit te laat...
Wil je graag je financiële kennis upgraden in het nieuwe jaar en op een leuke manier elke dag wat bijleren zowel wat betreft de financiële actualiteit als je financiële geletterdheid ? Schrijf je dan nu snel in op spaarvarkens.be
Spaarvarkens.be bieden je een hele waaier aan mogelijkheden om je kennis te laten groeien , zoals bijvoorbeeld het wekelijkse actualiteiten webinar, spamalot, en veel artikels, audio en whatsapp berichten over allerhande onderwerpen. Zoveel content beschikbaar dat je dag soms te kort wordt om alles gelezen te krijgen, zo'n groot aanbod bieden ze je. Voel je je net als ik een beetje onzeker in de grote beleggingswereld en wil je toch ook beginnen met beleggen, schrijf je dan zeker in voor de nieuwe beleggingscursus die op 4 januari van start zal gaan. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn lidmaatschap bij spaarvarkens, en ik heb ondertussen zelf mijn eerste stapjes op de beurs gezet en ik ben blij dat ik eraan begonnen ben. Vergroot onze club en schrijf je snel in op spaarvarkens.be
Ik kan de beleggersclub Spaarvarkens ten zeerste aanbevelen aan iedereen die geïnteresseerd is in beleggen. Hun toewijding aan educatie en hun uitstekende cursusmateriaal hebben me geholpen om succesvolle stappen te zetten in de wereld van beleggen, en ik kijk ernaar uit om mijn kennis verder uit te breiden met hun hulp. Vijf sterren voor Spaarvarkens!
Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.