Se hva andre synes
Begin er niet aan! Ik probeer op diverse manieren van de gasflessen af te komen en Iedere keer iets. De winkel ze wel innemen om een nieuwe te verkopen, maar niet definitief innemen wannee... Vis mer
Informasjon om virksomheten
Skrevet av virksomheten
SodaStream wil een verschil maken door plastic wegwerpflessen overbodig te maken. Met een SodaStream bruiswatertoestel wordt kraanwater in een handomdraai bruisend water. Dat is lekker, makkelijk én duurzaam! SodaStream is actief in 46 landen en wereldwijd marktleider in homemade bruiswater. SodaStream houdt zich daarbij aan de hoogste internationale normen voor kwaliteit, ontwerp en productie.
Kontaktopplysninger
Reduitlaan 42, 4814 DC , Breda, Nederland
- 0800-0223637
- info@sodastream.nl
- sodastream.nl
Har ikke svart på negative anmeldelser
Slik bruker virksomheten Trustpilot
Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.
Ik heb in mei 2025 een sodastream duo…
Ik heb in mei 2025 een sodastream duo aangeschaft. Na een jaar van gebruik ontstonden er complicaties waarbij ik beroep heb gedaan op mijn garantie. De medewerkster van Sodastream (Azize) heeft mij zeer goed en snel geholpen en heeft kosteloos een vervangend toestel verzonden omdat het binnen de garantie viel. Zeer tevreden over de afhandeling van zaken en snelheid waarop de klantenservice heeft gehandeld.
Eén ster is nog te veel
Eén ster is nog te veel, je zou 'min-sterren' moeten kunnen geven. Wat een oplichters!!!
Het bedrijf informeert onduidelijk en het riekt naar alle kanten naar oneerlijke praktijken. Ik heb dit dan ook gemeld aan de consumentenbond.
Ik schreef:
Bij Sodastream koop ik al best een langere tijd online cilinders en dan betaal ik €12,99 voor de inhoud en een - volgens de site- volledig restitueerbare borg van €12,00 per cilinder. Het omruilen gaat goed. Ik bestel twee nieuwe en als ik die binnen heb, retourneer ik de oude en krijg je idd die 24,00 borg terug.
Maar... nu ik geen nieuwe meer wil is er wat raars. Althans volgens ‘sparkle’.
Als je je SodaStream toestel niet meer gaat gebruiken, kun je een lege CO2-cilinder retourneren en krijg je retourkosten van €2 per cilinder.
1. Breng je cilinder(s) terug naar een van de fysieke winkels (zonder deze in te ruilen voor een volle cilinder).
2. Als je niet wordt vergoed door de winkelier, neem dan contact op met onze klantenservice om een verzendlabel te ontvangen waarmee je de cilinder(s) kunt retourneren. Als je optie 2. kiest, ontvang je een cheque van € 2 per cilinder.
Om je dichtstbijzijnde winkel te vinden, kun je de onderstaande link raadplegen
Terwijl op de site zelf staat:
Bij elke aankoop van een CO2-navulling voegen we een restitueerbare borg van €12 toe. Dit bedrag wordt volledig terugbetaald via dezelfde betaalmethode die is gebruikt bij de oorspronkelijke aankoop zodra we uw lege cilinder hebben ontvangen.
Ik snap dat ik 2 euro per cilinder aan kosten betaal om te verzenden, maar volgens mij zou ik dan toch nog 10 retour per cilinder moeten krijgen en omdat ik via iDEAL heb betaald ook op rekening. Volgens Sparkle krijg je echter per cilinder 2 euro op cheque én 2 euro verzendkosten, is totaal dus niks? Kun u mij juist informeren en voor zien van een verzendlabel? (ik heb namelijk 3 cilinders retour en wil geen nieuwe ivm een andere oplossing die we voor bruiswater nu hebben)
Daar krijg ik dan het volgende antwoord op:
Hartelijk dank voor uw bericht.
Als een consument een toestel koopt, dan zit hier standaard een cilinder bij. De prijs van de licentiekosten is verwerkt in de totaalprijs van het pakket. Als deze cilinder leeg is, en de consument ruilt deze om voor een volle, dan betalen zij alleen voor het koolzuur (13 euro). De consument koopt dan een ruilcilinder.
Als de consument een cilinder koopt zonder een lege in te leveren, dan koopt de consument een reservecilinder. Hierover worden de licentiekosten opnieuw betaald, en ook voor het koolzuur dat in de cilinder zit, wat uitkomt op ongeveer 25 euro. Die extra kosten zijn dus niet voor statiegeld, maar voor de licentie. Op deze licentie (die wordt altijd meegeleverd in het doosje) staat dat bij definitieve inlevering de consument 2 euro ontvangt. Dit staat ook op de cilindersleeve uitgelegd.
Graag willen wij u informeren zoals volgende, normaal kun je de CO2-cilinders kosteloos retourneren via ons antwoordnummer, waarbij je inderdaad een vergoeding van 2 euro ontvangt. Helaas ondervinden we momenteel een probleem waardoor PostNL en DHL ons antwoordnummer niet accepteren.
We hebben dit gemeld en werken eraan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Zodra het probleem is verholpen, zullen we je de juiste retourinstructies toesturen.
Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd.
Met bruisende groeten,
Salutations pétillantes,
Sparkling regards,
Oftewel: als je wilt stoppen met die ongein, dan gaat het je gewoon (veel) geld kosten.
BEGIN HIER NIET AAN!!! er zijn goede andere (europese!) alternatieven ipv van deze shadies...
Die 'sleeve' waarover men het heeft zit niet bij alle zendingen, dus je kúnt simpelweg niet altijd weten dat dit beleid geld.
Begin er niet aan!
Begin er niet aan!
Ik probeer op diverse manieren van de gasflessen af te komen en
Iedere keer iets.
De winkel ze wel innemen om een nieuwe te verkopen, maar niet definitief innemen wanneer je geen nieuwe wilt. En makkelijk vindbaar is het op de site ook niet om te vinden hoe je gasflessen met statiegeld van 12 euro per stuk definitief kunt retourneren. Je moet notabene de klantenservice mailen met de vraag om een retourlabel (die zaten voorheen niet bij de flessen) en dan krijg ik als antwoord “ er is mbt inname storing we nemen geen flessen in”.
Hoeveel winst maken ze daae op statiegeld voor gasflessen die nooit meer worden teruggebracht ivm
Al dat gedoe?’ Ik heb er drie.. dis tel uit…
Waardeloos
Bestel nooit in het weekend bij soda stream!
Als je bij soda stream in het weekend een bestelling plaatst wordt deze nooit op maandagmorgen opgepikt en verwerkt. Daar gaan een aantal dagen overheen. Kan zomaar een week zijn voordat ze dit verwerken. Dit is een hele slechte zaak en absoluut niet klantvriendelijk. En als je dan belt, krijg je wel een aardige dame aan de lijn maar die blijft herhalen dat als je dit in het weekend doet je bestelling altijd vertraging oploopt. Je kan ook nooit iemand anders bereiken binnen deze organisatie, dus ik hoop dat ze wakker worden en hier iets aan gaan doen.
Ik ben erg teleurgesteld in de service
Ik ben erg teleurgesteld in de service. Op advies van een medewerker bestelde ik twee volle SodaStream-flessen van €25, die achteraf de verkeerde bleken te zijn voor mijn machine die ik tweedehands had aangeschaft. Ik heb ze vervolgens netjes, ongebruikt en volledig vol geretourneerd.
Tot mijn verbazing kreeg ik maar de helft van het bedrag terug. Als verklaring kreeg ik te horen dat het niet uitmaakt of de flessen vol of leeg zijn, en als “compensatie” werd een siroop aangeboden. Dat vind ik totaal niet passend, zeker niet omdat de aankoop op hun eigen advies was.
Dit voelt niet als klantvriendelijke service en geeft mij weinig vertrouwen om hier opnieuw te bestellen. Ik raad anderen aan hier rekening mee te houden voordat ze een aankoop doen.
Op 17-12-2025 heeft sodastream mijn 2…
Op 17-12-2025 heeft sodastream mijn 2 lege cilinders ontvangen. Het is een ontiegelijk gesodemieter om ze te versturen omdat je meerdere formulieren moet invullen en op en in het pakketje moet doen. 4 telefoontjes later heb ik heb nog immer het statie geld niet terug. Bij het laatste telefoontje toverde ze ineens de eis tevoorschijn dat ik moest bewijzen dat ik degene was die de cilinders had verzonden. Die was nieuw, ook keurig verzonden. Heel klant onvriendelijk, heb de smoor in.
Ik zou bijna denken dat het een tactiek is om geen geld uit te hoeven keren.
Sowieso bijzonder dat je 12 euro statie geld moet betalen per cilinder en er 2 voor terug krijg. Vraag mij af of dit überhaupt mag.
Ik raap morgen al mijn moed bijeen om nogmaals te bedelen om mijn 4 euro statiegeld. Ik ga net zo lang door dat ik die miezerige 4 euro binnen heb. Ga je diep diep schamen soda steam.
Waarborg niet terugbetaald
4 maanden na het terugsturen van 2 cilinders niets meer gehoord van sodastream. En waarborg is nooit terugbetaald. Aan andere reviews te zien gebeurt dit regelmatig
Sodastream Art drinkflessen worden vrij snel ranzig door constructiefout
Mooi apparaat de Sodastream Art. Redelijk handig in gebruik met in mijn ogen maar 1 grote manco. De kunststof flessen die op deze sodastream passen worden al korte tijd na gebruik en als ze in de vaatwasser zijn geweest behoorlijk ranzig aan de buitenkant tussen de fles en de goedkoop aanvoelende zwarte onderkant. De zwarte onderkant is er met geen mogelijkheid af te krijgen dus tussen de fles en de zwarte kunststof dop die als 'staander" gebruikt wordt. Heel erg ranzig om te zien. En het is natuurlijk "oplichting" dat je voor elk apparaat van hetzelfde merk zo ongeveer andere flessen moet kopen omdat het niet past anders. De glazen flessen passen weer niet op de Art. De metalen zijn niet lekvrij. Jammer, een gemiste kans, al heel wat mensen hebbenop mijn advies een ander merk gekocht.
Balen
Het gebruik scoort bij mij wel 5 sterren. Een geweldige uitvinding vind ik. Heb sinds een jaar of 4 een sodastream apparaat. Helaas doet hij het ineens niet meer. Ik had nog een nieuwe cilinder liggen dus die geprobeerd maar het apparaat geeft alleen maar lucht. Blijkt nu dat dit model met schroefcilinder ook niet meer te krijgen is. Mocht ik dus voor een nieuwe gaan zit ik met een hele volle cilinder die ik dus weg kan gooien. Daarom 2 sterren in dit geval.
Repareren is geen optie denk ik. Vaak ook veel geld. Ik baal hier behoorlijk van.
Terugsturen van de cilinders gaat niet…
Terugsturen van de cilinders gaat niet zomaar. De €12,-- die ik ervoor betaald heb, krijg ik niet terug. Men weigert retourtickets te sturen, die nodig zijn. Ook de medewerkster Gül, stuurt alleen maar standaard mailtjes en snapt niet zo goed wat klantvriendelijkheid is. In december nieuwe cilinders gekocht maar tot op heden geen bevredigende oplossing.
diefstal
12,50 borg betalen, of statiegeld op de gasfles. Maar als je die leeg wil inleveren krijg je maximaal 2 euro terug. Dat is diefstal.
Het inleveren van de co2 flessen is oplichting
Het inleveren van de co2 flessen is een zwaar verdienmodel
Ze verwijzen naar de kleine lettertjes. En pakken 9 euro per fles van je af. Bij de verkoop wordt er niets over gezegd. Oplichters
Zou niet eens een ster mogen krijgen
Zou niet eens een ster mogen krijgen.
Een aantal flessen online besteld en 2 in de Albert Heijn. Die van de Albert Heijn waren leeg toen ik hem in de machine stak. Customer service gemaild maar ze geven geen geld terug voor de CO2 die er niet in zat!!!!! Ook geven ze in de plaats van de borg van 12 euro maar 2 euro terug per fles als je geen nieuwe fles koopt. Wat een afzetterij! Ook totaal niet volgens de Europese richtlijnen. Geen CO2 gekregen, geen borg terug, dit is echt waardeloos. Koop het niet!!!!!
Lege cilinder retourneren (en statiegeld innen) niet meer mogelijk
Medewerker van de klantenservice vertrouwde mij toe dat het afschaffen van het retourzenden van lege cilinders onderdeel is van een marketingstrategie. Nu hun marktaandeel terugloopt, proberen ze toch nog geld binnen te houden door te besparen op terugbetalingen van statiegeld. Handige jongens die van SodaStream!
Ik ben al bijna 25 jaar een goede…
Ik ben al bijna 25 jaar een goede klant, maar ik kan nu niet meer bij mijn account en krijg ook geen respons bij "vergeten wachtwoord".
Het is ook ontzettend jammer, dat de Classic Cola Siroop niet meer wordt aangeboden.
Borg krijg je maanden later pas terug na meerdere contactmomenten
Het kopen van een cilinder bij sodastream gaat vlot, maar je borg terug krijgen NIET! Tot noch toe WEKEN (lees: maanden) lang moeten wachten op mijn geld, contact opnemen waarbij ze vragen om tot 30 werk!dagen!! te wachten om vervolgens na die 30 WERKdagen (dat is 1,5 maand!) je geld nog steeds niet terug te hebben ontvangen terwijl ze bij een eerder contact al hebben bevestigd de retourcilinders al lang te hebben ontvangen. Belachelijk!
Gratis vervanging defect toestel
Ons toestel was net buiten de garantie defect geraakt. Toch hebben we gratis een nieuw toestel toegestuurd gekregen. Perfecte service!
communicatie?
Dit bedrijf kan misschien beter investeren in communicatie vooraleer ze een tevredenheidsonderzoek doorsturen. Nog steeds geen antwoord op mijn mail, maar ik mocht wel de communicatie beoordelen!
Al weken wachten op oplossing – geen reactie meer
Bij het retoursturen van drie CO₂-flessen via een pakketautomaat is er iets misgegaan — mijn fout, de flessen zijn per ongeluk verkeerd geplaatst. Toch zou het pakket volgens DHL gewoon bij SodaStream moeten zijn aangekomen. Sindsdien geen duidelijke reactie meer: telkens dezelfde standaardmail en vervolgens radiostilte. Jammer dat er geen moeite wordt gedaan om samen een oplossing te vinden, zeker gezien het om drie cilinders gaat.
Geld niet terug
Ik wilde de siropen retourneren. Dat zou niet mogen? Wettelijk moet dat kunnen dus met moeite een retour label gekregen. Heb ik mn geld niet terug gehad en de klantenservice niet te bereiken.
Retour beleid klopt dus niet. En slecht te vinden staat in de juridische voorwaarden
Lær mer om andre slags anmeldelser.
Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.