Styr unna Rawbike
Jeg leverte inn min Rawbike til Birk Sport for over to måneder siden fordi batteriet døde – og dette er på en sykkel som kun er ett år gammel.
Kundeservicen hos Birk er hyggelig nok, og de svarer når man først får tak i dem – men det de sier teller lite, for det ender bare i bortforklaringer og tomme løfter. Jeg har fått høre at det er "høysesong" og at de har mye å gjøre, og at batteriet "er på vei", men ingenting skjer, uke etter uke.
Jeg har også fått en lånesykkel, noe jeg setter pris på – men den er i så dårlig stand (med skrikende bremser og gir som hopper av) at det knapt er mulig å bruke den.
To måneder av sykkelsesongen er gått tapt, og jeg har fortsatt ingen fungerende elsykkel. Det er skuffende at et produkt til nesten 25 000 kr, etter bare ett år, blir stående på verksted i månedsvis – og at man som kunde sitter igjen med ansvaret for å mase og vente.
Min erfaring tilsier at Rawbike ikke er et trygt valg, og at Birk Sport ikke har nødvendig system eller ansvarsfølelse når problemer oppstår. Velg heller en leverandør og forhandler med dokumentert ettermarked og pålitelig oppfølging.
OPPDATERING:
Interessant nok kom SMS om at sykkelen var klar for henting kun 4 minutter etter at jeg postet anmeldelsene her og på Google. Om det var tilfeldig eller ikke, vet jeg ikke – men jeg håper det betyr at saken endelig er på vei til en løsning.
Jeg vil likevel understreke at det ikke burde ta to måneder og flere purringer for å få et nytt batteri til en ett år gammel sykkel, og at oppfølgingen i denne perioden har vært tungvint og frustrerende.
Jeg oppdaterer gjerne anmeldelsen igjen når jeg har hentet sykkelen og fått testet at alt faktisk fungerer som det skal.

Svar fra Rawbike