Koledzy, ku przestrodze — omijajcie ten sklep szerokim łukiem. W marcu 2026 roku zapłaciłem 735 zł za część do motocykla. Nie otrzymałem ani zamówienia, ani zwrotu pieniędzy. Kontakt ze sklepem... Vis mer
Se hva andre synes
Ingen anmeldelsesinvitasjoner er registrert
Slik bruker virksomheten Trustpilot
Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.
Omijać szerokim łukiem ,zero kontaktu…
Omijać szerokim łukiem ,zero kontaktu jak I towaru. Od maja do lipca nie odezwał sie ani razu, sprawę zgłosiłem na policję.
Banda oszustów
Koledzy, ku przestrodze — omijajcie ten sklep szerokim łukiem.
W marcu 2026 roku zapłaciłem 735 zł za część do motocykla. Nie otrzymałem ani zamówienia, ani zwrotu pieniędzy. Kontakt ze sklepem nie doprowadził do rozwiązania sprawy.
Zgłosiłem sprawę na policję i do prokuratury, a kolejnym krokiem będzie zgłoszenie do UOKiK. Na odzyskanie pieniędzy praktycznie już nie liczę, ale mam nadzieję, że ten wpis uchroni innych przed stratą gotówki.
Z mojego doświadczenia wynika jedno: nie wpłacajcie tam żadnych pieniędzy, dopóki nie będziecie mieli pewności, że zamówienie rzeczywiście zostanie zrealizowane.
Brak towaru i wpłaconych pieniędzy!
Zamówienie złożone 11.05.2026 do tej pory niedostarczone.
Brak kontaktu (nie odpisują na maile, nie odbierają telefonu), brak zwrotu środków.
Sprawa zgłoszona na policję
oszustwo
Brak kontaktu od 3 miesięcy, brak zwrotu środków, towar nie wysłany,
Dramat
Dramat! Próbuje odzyskać swoje pieniądze od kwietnia. Gdyby ktoś był zainteresowany wspólnym pozwem zbiorowym to jestem również zainteresowany.
Absolutnie nic nie kupować
Zakupiłem produkty w "sklepie" Legato Motocykle. Pieniądze wysłałem. Od 30 dni zero odpowiedzi na maile, telefony, SMSy. Mimo odstąpienia od umowy zero odpowiedzi i brak zwrotu.
Sprężyny progresywne hyperpro
Sprężyny progresywne hyperpro - towar na zamówienie, przewidywany czas oczekiwania 2 tygodnie. Po trzech tygodniach napisałem maila - co jest z zamówieniem wysyłanym raptem z Holandii? Zero reakcji. Anulowałem zamówienie, na szczęście miało być opłacone przy odbiorze. Nie polecam.
Oszystwo w reklamie
Reklamują rabat 10% za newsletter po czym po zasubskrybowaniu przychodzi komunikat, iż rabat za newsletter jest wyłączony.
Nie kupować w tym sklepie
Firma nie wysyła zamówień, próby kontaktu są ignorowane najpewniej celowo. Szkoda pieniędzy i czasu. Sprawa zgłoszona do UOKIK. Mam tylko nadzieję, że uda się odzyskać pieniądze. NIE POLECAM!
Firma bankrut która nie zamknęła…
Firma bankrut która nie zamknęła swojego sklepu internetowego. Oferuja produkty jakby je mieli. Płacisz i kasa przepadła bo ani towaru ani kontaktu . Państwo z dykty bo gość kosi każdego dnia kasę bo sklep wygląda legitnie a powinni go zablokować na amen.
Dramat
Dramat. Sprzedaja towar ktorego nie posiadają. Kontaktu w sumie brak. Telefonu nie odbierają, na e-maile nie odpisują.
Towar zamówiony i opłacony ponad 3…
Towar zamówiony i opłacony ponad 3 tygodnie temu do dziś do mnie nie dotarł. Brak odpowiedzi na maile, telefonów również nikt nie odbiera. Na stronie zamówiony przeze mnie produkt cały czas widnieje jako dostępny.
Jakby się dało wystawić 0 to należy się…
Jakby się dało wystawić 0 to należy się 0 gwiazdek. Oczywiście w pełni zgadza się to, co piszą poprzednicy. Towar zakupiony miesiąc temu - NIE DOSTARCZONY DO DNIA DZISIEJSZEGO! Dostępność rzekomo na magazynie..... w zamówieniu od 30 dni widnieje OCZEKUJEMY NA DOSTAWĘ!
Telefony podane na stronie internetowej nie są odbierane. Tyle w temacie!
Brak kontaktu i opóźnienia w dostawie
Szyba motocyklowa miała być dostępna na magazynie, zmienił się status na oczekujący na dostawę. Brak jakiegokolwiek oddzewu ze sklepu. Nikt nie odbiera telefonów ani nie odpisuje na maile. Towar dotarł dopiero po 3 tygodniach od zamówienia, choć już się nie spodziewałem że przyjdzie.
ZDECYDOWANIE ODRADZAM
ZDECYDOWANIE ODRADZAM! Ostrzegam wszystkich przed zakupami w tym sklepie.
Moje zamówienie okazało się kompletną porażką, a standardy obsługi klienta w tym miejscu po prostu nie istnieją. Sklep wykazuje się skrajnym lekceważeniem kupującego i absolutnym brakiem profesjonalizmu.
Dlaczego ostrzegam innych?
Totalny chaos i opóźnienia: O tym, że towaru nie ma na stanie, poinformowano mnie z wielodniowym poślizgiem.
Niedotrzymywanie słowa: Zgodziłem się na zaproponowany zamiennik, który... również nie został zrealizowany.
Sklep całkowicie zerwał kontakt – zero odpowiedzi na maile, kompletna ignorancja i unikanie odpowiedzialności.
Przywłaszczenie środków: Od ponad dwóch tygodni sklep przetrzymuje moje pieniądze i nie kwapi się do ich zwrotu, mimo jasnych przepisów prawa konsumenckiego.
Sprawa po wyczerpaniu wszelkich polubownych dróg trafia oficjalnie do Rzecznika Konsumentów oraz na drogę prawną.
Jeżeli nie chcecie mrozić swoich pieniędzy, tracić czasu i użerać się z firmą, która po otrzymaniu przelewu przestaje reagować na wiadomości – OMIJAJCIE TEN SKLEP Z DALEKA!
Poniżej jakichkolwiek standardów.
Zamowiony towar jest dostarczany
Zamowiony towar jest dostarczany, jednak z opóźnieniem, stąd ocena na 4. Zamawiałem tam dwa razy, kontakt jest na email, opóźnienia u mnie raz kilka dni, drugi raz prawie dwa tygodnie
Zwykły oszust po zapłacie zero kontaktu…
Zwykły oszust po zapłacie zero kontaktu zero wysyłki ale to niestety moja wina że dałem się tak łatwo nabrać i nie zweryfikowałem
Sklepu
Nie polecam sklepu
Nie polecam sklepu . Oszuści . Brak kontaktu. Od 27.04 czekam na towar ,zamówienie opłacone , cały czas pakowane . Brak jakichkolwiek kontaktu , brak zwrotu pieniędzy .
Zdecydowanie najgorsza firma
Zdecydowanie najgorsza firma, z jaką miałem do czynienia. Kontakt praktycznie zerowy, ciągłe opóźnienia i brak profesjonalizmu na każdym etapie współpracy. Obietnice składane klientowi nie mają pokrycia w rzeczywistości, a próby rozwiązania problemów kończą się ignorowaniem wiadomości lub zrzucaniem odpowiedzialności. Poziom obsługi klienta dramatyczny — człowiek czuje się całkowicie olany po podpisaniu umowy. Gdybym mógł cofnąć czas, nigdy nie skorzystałbym z usług tej firmy. Nie polecam nikomu.
Watch out for this seller
I would like to warn you about the seller Andrzej Legutki AL-BUD and Maciej Legutki Legato Kraków (both of them are claimed as a owner of legato-motocykle.pl), based in Krakow. I ordered a muffler with a delivery time of a few days. I never received the muffler. No refund, no way to contact them by phone, email, or e-commerce platform. Using different brand names is their strategy! Be careful!
Lær mer om andre slags anmeldelser.
Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.