Landshypotek Bank Anmeldelser 50

2,6

Se hva andre synes

Selskapet har svart

Vurdert til 5 av 5 stjerner

Flyttade mitt bolån från Länsförsäkringar Bank efter att dom sitter i sitt lyxiga kontor i centrala Jönköping och går runt och ser allmänt fisförnäma ut. Alltså dom ska inte ha en krona till. Han... Vis mer

Vurdert til 5 av 5 stjerner

Jag har haft bolån i de flesta större banker och det är alltid samma sak. Ska du få någon bolånerabatt på deras påhittade listränta så får du flytta hela ditt liv med pension, fonder, aktier och lön... Vis mer

Informasjon om virksomheten

1. Bank

Skrevet av virksomheten

Landshypotek är inte som andra banker, och det är vi stolta över. Vi har funnits i snart 200 år och ägs av svenska jord- och skogsbrukare. Vi erbjuder lån till lantbruk, bolån och sparande. Du som ansöker om bolån kan se direkt på hemsidan vilka räntor vi erbjuder. Välkommen att ansöka på landshyptek.se

Kontaktopplysninger

1 stjerne

Har svart på 25 % av de negative anmeldelsene sine

Svarer vanligvis i løpet av 48 timer

Slik bruker virksomheten Trustpilot

Se hvordan anmeldelsene og vurderingene deres innhentes, vurderes og modereres.

Lågvattenmärke bland bostadslåneinstituten

Vi har våra bolån som endast uppgår till 20 procent av bostadens uppskattade värde i annan bank, men ville testa denna bank inför låneförnyelse . Ansökningsförfarandet var krångligt, oändliga uppgifter krävdes att redovisa. Långt fler än vad andra låneinstitut begär. Dessutom inget trevligt bemötande, så vi avstod att fullborda ansökan.

25. mars 2026

Svar fra Landshypotek Bank

Tack för din återkoppling. Vi beklagar att er upplevelse inte blev som ni hade hoppats.
I samband med bolåneansökningar behöver vi ställa många frågor för att uppfylla regelverk och göra en trygg helhetsbedömning, men det är förstås viktigt att processen och bemötandet känns smidigt och bra också. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen om du har frågor eller vill berätta mer om din upplevelse. Önskar dig en fin dag. /Anna på Landshypotek

Flyttade mitt bolån från Länsförsäkringar Bank

Handläggaren på Landshypotek Bank var jättetrevlig och vi fick ett varmt välkomnande. Flytten gick jättesmidigt, inga fysiska papper alls.

Tycker att alla borde överge sin dinosauriebank och byta till Landshypotek Bank (eller någon annan nischbank för den delen) så kan vi tillsammans ta ner dom där storbankerna på jorden och stoppa ränterabattscirkusen.

12. desember 2025

Flytt av bolån

Flyttade mina bolån från storbank pga av avsevärt lägre ränta hos LHB. Funkade superbra. Banken kontaktade mig snabbt efter ansökan på nätet och flytten av lånen gick fort och smidigt. Toppbetyg!!

16. januar 2026
Vurdert til 5 av 5 stjerner

Snabb hjälp och toppenbra räntor

Snabb hjälp och toppenbra räntor! Jag är jättenöjd med Landshypotek.

3. september 2025

Svar fra Landshypotek Bank

Vad kul att höra att du är nöjd!

Anna på Landshypotek Bank

Snabbt o smidigt

Flyttade mitt bolån till Landshypotek.Här får man bästa kundräntan direkt utan att behöva argumentera eller förhandla.Snabb återkoppling och trevlig handläggare.Så skönt att slippa bevaka ränterabatt och behöva återkoppla för att behålla den.

26. august 2025

Katastrof

Katastrof, går inte göra extra amortering utan att bevisa pengarnas ursprung, vilket är helt omöjligt om man inte fått in en stor transaktion som matchar det man vill amortera, så man ger bara upp. Tolkar regler godtyckligt och olika gång till gång, vill nog inte ha några kunder.

28. august 2025

Rekommenderas inte

Sökte lån med mycket bra inkomst samt marginal. Vem som helst som kan räkna ser att det går ihop och blir även över. Men inte dem. Här är det en dator som räknar allt. Kolla igenom bank konton det man äger mm innan ni ger ett utslag. Så opersonlig bank med sämst service. Avslag och ingen återkoppling heller varöfr utan man får själv jaga och ringa samt ta reda på allt.

19. august 2025

Så kass låneinstitut

Så kass låneinstitut. Vår handläggare begärde in många olika dokument i flera veckor. När vi äntligen levererat dessa olika dokument man begärde fick handläggaren "kalla fötter" och säger att de antagligen inte kan godkänna lånet, trots att vi själva en kontantinsats på 60 % av köpekostnaden och mkt stabila förhållanden/ekonomi.
Anledningen som handläggaren pekade på var att det var en hyresrätt som bostadsrättsföreningen själva sålde (de hade haft en hyresgäst som inte velat köpa sin under ombildningen för 25 år sedan) Föreningen har 50 lägenheter och har funnits i 25 år, har låga lån och äger marken. En bra förening och vi fick ett mkt bra pris, under marknadsvärdet för lägenheter i samma område, pga renoveringsbehov.
Handläggaren gick sedan på semester utan att ge oss ett slutgiltigt besked, istället satt vi som frågetecken och fick ringa till banken som då slussade runt oss bland olika personer och fick då beskedet att man inte kunde ge lån.
Vad är risken med att låna till denna lägenhet undrar vi och får inga svar.

18. juli 2025
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Det är den värsta banken som hanterar…

Det är den värsta banken som hanterar bolån för bostadsrätt dom är så trångsinta att alla ska bojkotta dom det är bättre att dom håller på med vad dom började med
Gå till en annan bank istället. Låt do hålla på i jorden och krafsa Usch 🤮

14. april 2025
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Landshypotek har noll flexibilitet.

Landshypotek har noll flexibilitet.
Det är exempelvis inte möjligt att ta lån för en bostadsrätt där BRF inte uppfyller kraven oavsett om du är obelånad i övrigt med andra fastigheter eller tillgångar som säkerhet och kan täcka lånet om BRF skulle gå i konkurs.
Det tog även flera månader att få svar.
Det är inte är värt tiden oavsett om de marknadsför låga räntor.

1. april 2025

Väntat månader på bolåneansökan

Flera månader sen jag ansökte om att flytta mina bolån. Känns oseriöst att få mail en gång per månad som säger "tar lång tid, vill du dra tillbaka din ansökan så meddela oss". Nu ger jag upp. Kontakt med kund, handläggningstider verkar vara sämst i klassen. Jag väljer hellre några hundra mer i ränta hos en bank som kan ge besked inom några arbetsdagar.

22. mars 2025

Worst bank on the earth

This bank is absolutely terrible. I applied for a mortgage transfer and waited five months, only to have my application rejected due to "unstable income"—which is ridiculous, considering I’ve had a stable income for many years. If they had informed me earlier, I could have explored other options instead of wasting so much time. This entire process has been extremely disappointing and frustrating. I’ll never deal with them again.

11. mars 2025

Lååång handläggningstid

Skulle flytta ett bolån till dom. De svarade på chat "3 månaders handläggningstid"! Det är ju stört omöjligt! Räntan kan ju dragit i väg vart som helst vi det laget.

27. februar 2025

Lång Ansökan?

Ansökt om att bli kund. Inte fått ett svar på 70 dagar.
Tänkte flytta mitt boendelån till Landshypotek via Avanza.
UC tagen för att sedan inte höra något på över två månader.
Hur blir det då när man är kund?

8. januar 2025
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Värdens sämsta bo lånebank för…

Värdens sämsta bo lånebank för pensionärer
Dom beviljar inget bolån till en ensamstående pensionär med full pension och tilläggs pension🤬🤬🤬🤬 och har dessutom inga andra lån och ar skött mitt lån klanderfritt i 7 år som pensionär
Hoppas verkligen att ingen söker lån på en sån diskriminerande bo lånebank

4. februar 2025
Vurdert til 1 av 5 stjerner

Jag ansökte om att flytta mitt bolån

Jag ansökte om att flytta mitt bolån, men fick avslag. Som anledning skrev de att de inte kan godkänna inkomst från andra inkomstslag än tillsvidareanställning, med mera. Jag har en tillsvidareanställning. Det finns andra anledningar som spelar roll och de kan inte skriva den.

15. januar 2025

Få återkoppling …

Var inne på deras hemsida för att stämma av deras räntor. 3 dagar senare har dom tagit en uc på mig och min fru. Jag har frågat varför,inget svar. Har inte fått någon återkoppling varför en uc. Har inte fått någon offert efter att dom tog en uc. Har sökt dom,Skickat meddelande, har varit inne på deras Facebook och skrivit.ingen återkoppling. Bett dom ta bort sin tagna uc, inget svar????
Är detta ett bluff företag?

10. desember 2024

Spara inte här

Spara inte här! Gamla hederliga bondebanken är en chimär. Sparar Du maxbeloppet 1 000 000 och vill ta ut det så måste Du ha tålamod och ta ut det i omgångar. Kundtjänsten är under all kritik när du väl lyckas få kontakt, trevliga ända tills Du ifrågasätter deras "regler"(som inte framgår när man öppnar sparkontot) man ljuger och på ett mästrande sätt påstår att deras "regler" gäller hela branschen. Fel fel!! Jag tog ut 2 000 000 från SBAB idag det tog ett tel.samtal och 7 minuter. När man tappar tålamodet för kontaktpersonen och ber att få tala med en överordnad slängs luren på....... Tack vare Landshypotek kan Du missa Ditt livs affär och tillfälle.

5. desember 2024

Hej Leif,

Tack för din feedback. Vi beklagar verkligen att du haft en negativ upplevelse hos oss. Våra uttagsgränser finns av säkerhetsskäl, men vi förstår att det kan skapa frustration i vissa situationer.

Vi hoppas innerligt att detta inte gjorde att du missade en viktig möjlighet. Hör gärna av dig igen, så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig framåt.

Landshypotek Bank

Dette er Trustpilot

Lær mer om andre slags anmeldelser.

Lær om anmeldelsesprosessen på Trustpilot.

Her får du åtte tips om hvordan du skriver en god anmeldelse.

Ta en titt selv