Kupiłem baterię do laptopa Dell…
Kupiłem baterię do laptopa Dell Latitude E 6410.Dostarczona na drugi dzień.Były baterie o różnej pojemności i w różnej cenie.Wybrałem tę z największą pojemnością,czyli 7800 MW czy czegoś tam.Jakież było moje zdziwienie,gdy w domu okazało się że ta bateria jest dużo większa niż oryginał.Pasuje,ale laptop wygląda pokracznie z tą baterią i trochę będzie wstyd używać go przy ludziach.Myślałem że pojemność baterii zależy od zastosowanej technologii.Zabrakło informacji,o wymiarach baterii.Sama informacja że bateria pasuje,to trochę za mało.Jednak postanowiłem tę baterię zatrzymać-chyba że się popsuje-,aby przypominała mi za każdym razem gdy będę coś zamawiał,że najpierw trzeba zadać dziesiątki pytań sprzedawcy,gdyż inaczej potwierdzi się zasada,że człowiek uczy się całe życie,a i tak głup i umrze.Mam nadzieję że przynajmniej bateria zaraz nie padnie,chociaż wydaje mi się,że oryginał trzymał dużo dłużej.Laptopa mam już chyba z 10 lat,albo i więcej.Użytkuję go intensywnie.Oryginalna bateria na chwilę obecną trzyma już tylko pół godziny,dlatego pomyślałem o nowej.
27. mars 2022
Anmeldelse skrevet uten oppfordring